Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

Dinamo Minsk – Derry City FC

1:2

konec (1:1)

19.07.2018, 17:00 • Stadion Dinamo, Minsk • 1. předkolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.18 7.18 14.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám hezký zbytek dne. (18:54:24)
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 10:13.
Je za námi velmi zajímavé utkání, ve kterém mělo Dinamo mnohem více příležitostí ke skórování, ale prosadit se dokázalo jen jednou po střele Sačivka. Přesto může běloruský tým slavit, neboť i porážka 1:2 mu stačí k postupu do druhého předkola za celkové vítězství 3:2. Derry se dostalo do hry díky trefám Roye a Ronana Haleho, avšak v samotném závěru se už do žádného tlaku nedostalo.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Ani teď Minsk nedokázal vyrovnat! Po centru zprava pálil Chvaščinskij do brankáře Dohertyho. Další dorážku zablokoval Cole a nakonec se neprosadil ani Ivanov.

90+4

Gavin Peers hlavou posunul balón před domácí branku, nicméně Ronan Hale při pokusu o akrobatické zakončení míč vůbec netrefil.

90+3

Teď už domácí dopravili balón do branky, když jeden z hráčů prodloužil Ignatovičův výkop na Ivanova, ale jeho prohození Dohertyho přišlo z ofsajdu.

90+2

90+2. Chvaščinskij neuklidil míč do prázdné branky

90+2

Darren Cole za sebe propustil balón a s ním také Chvaščinského, který měl před sebou vesměs prázdnou branku, ale zmíněný obránce Derry se ještě stihl vrátit a zakončení zablokovat.

90+1

Nad rámec druhého poločasu jsou přidány čtyři minuty.

90

Derry nechává vzadu jen minimální počet hráčů a místo vstřelení branky se aktuálně musí zaměřovat na bránění nebezpečných přečíslení Dinama.

89

Střídání v týmu Derry City FC: ze hřiště odchází Benjamin Fisk, přichází Ben Doherty.

88

Ani teď běloruský klub o svém postupu definitivně nerozhodl! Uroš Nikolić zprava výborně odcentroval na Ivanova, ale jeho hlavičku Doherty v letu pravou rukou vyrazil.

87

Po nezužitkovaném rohovém kopu fauloval v prostoru vedle pokutového území Ronan Hale a vyfasoval žlutou kartu. V opačném případě by z toho byla hodně nebezpečná situace.

86

86. Jurij Ostrouch (MNK)

86

Ostrované propadli uprostřed hřiště a pustili Dinamo do nebezpečného přečíslení. To skončilo u Ostroucha, jenže zakončení z rohu velkého vápna v síti neskončilo.

85

Hosté nevyužili odpískaný faul Ivanova na Peerse a následným nákopem z půlící čáry odevzdali balón Ignatovičovi.

84

Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Arťom Gurenko, přichází Jurij Ostrouch.

83

Právě strážce domácí branky si jednoduše našel ve vzduchu příchozí centr z křídelního prostoru. Jeho následný výkop ale propadl až k druhému brankáři Dohertymu.

82

Po krátké pauze se už znovu hraje. Derry i za nepříznivého stavu sportovně vrátilo balón Sergeji Ignatovičovi.

80

Hra je na pár desítek vteřin zastavena, neboť na trávníku probíhá ošetřování kolena jednoho z domácích fotbalistů.

78

Splaine si to nyní představoval až příliš jednoduše, lehce naivní střela z velké dálky prostor mezi tyčemi o velký kus minula.

76

Dinamo mohlo okamžitě zareagovat a vrátit se do pohody, jenomže Yahaya po pěkné kombinační akci branku netrefil.

75

75. Ronan HALE - 1:2

75

Derry City právě vstřelilo branku!
Ostrované si berou vedení zpět a k postupu jim teď schází jediná trefa! Splaine z půlící čáry nakopl míč na Roye, který si povodil dva obránce a připravil stoprocentní šanci RONANU HALEMU, na jehož střelu z penaltového puntíku neměl Ignatovič šanci dosáhnout.

73

Ronan Hale dal o sobě okamžitě vědět, když vystihl riskantní hlavičku Žavnerčika a z dálky vypálil jen o kousíček nad břevno Ignatovičovy brány!

72

Střídání v týmu Derry City FC: ze hřiště odchází Dean Shiels, přichází Ronan Hale.

71

Ještě jednou Vladimir Chvaščinskij, který využil propadnutí jednoho z obránců a měl hodně místa ke střele, kterou z dvaceti metrů branku ale netrefil.

70

Nově příchozí Chvaščinskij si snažil ze vzduchu zpracovat nákop z hloubi pole. To se mu částečně podařilo, avšak stopeři Derry ho ke střele nepustili.

69

Darren Cole se nezalekl nepříjemné situace a v roli posledního hráče udržel balón před dvěma aktivně napadajícími soupeři.

67

Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Arťom Solovej, přichází Vladimir Chvaščinskij.

66

Hráči běloruského celku se prokombinovali přes pravé křídlo do šestnáctky, jenže Bykov v dobré pozici branku přestřelil.

65

Severním Irům se poměrně rychle krátí čas. K postupu nadále potřebují vstřelit dvě branky, nicméně jim na ně zbývá posledních pětadvacet minut.

64

Z neškodného centru City resultoval rohový kop, který Fisk okamžitě rozehrál, jenže byl z toho jen centr směřující do zámezí.

63

Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Anton Saroka, přichází Filipp Ivanov.

62

Zničehonic se domácí dostali do výrazného přečíslení, jenže ve vápně nic kloudného nevymysleli. Sarokovi se míč zamotal mezi nohama a nemohl tak zakončovat.

61

Nikolićova průnikovka na nabíhajícího spoluhráče neprošla přes stopery Derry. Mezitím se v zámezí chystá první střídání na straně Minsku.

60

Daniel Seaborne se odrazil o stojícího Saroku a byl mu odpískán faul. Rozehrávka Dinama ale zůstala nepochopena, míč skončil u Dohertyho.

59

Shiels rozehrál zřejmě nacvičený signál přihrávkou před velké vápno. Střela McEneffa letěla ke dvojici hráčů u levé tyče Ignatovičovy brány, ovšem Peers byl v ofsajdu.

58

Fisk si prohodil míč mezi nohama svého strážce a pronikl do vápna, kde už ale nestačil na Švecova. Ten ve skluzu odrazil míč do autu.

57

Bykov si u rohu vápna posadil svého obránce na zadek a přihrál pod sebe Nikolićovi, jenž napálil jenom blokujícího soupeře. Ten se možná dotkl míče rukou, každopádně dánští rozhodčí zůstali v klidu.

56

Přímočará akce Derry byla pro útočící hráče až moc rychlá, balón opustil hrací plochu a zpět do hry jej uvede Sergej Ignatovič.

54

Domácí kapitán Bykov chtěl přenést hru ze středového kruhu ke kraji hřiště, jenže po odehrání míče trefil také protihráče. Hale musel být dokonce ošetřen.

53

McEneff nakopl míč jen do rukavic nikým neobtěžovaného Ignatoviče. Po jeho rozehrávce se vpřed probíjel Yahaya a byl Splainem faulován za žlutou kartu.

53

Nikolić si pomohl faulem na Fiska, návštěva hostů na útočné polovině se tak ještě o chvíli protáhne.

52

Ani tento roh Dinamu k vytvoření šance nepomohl, poprvé ve druhé půli naopak kombinují fotbalisté Derry.

51

51. Uroš Nikolić (MNK)

51

Nikolić levačkou napřáhl k dělové ráně z necelých třiceti metrů, ale Doherty ji vyrazil na nohy Seabornea, který zakopl balón na další roh.

50

Nakonec vhazovalo Dinamo a jmenovitě Begunov, který si vzal dlouhatánský rozběh, ale své dva kolegy stojící ve vápně nenašel.

49

Z následné standardky vzešla střela, která byla zablokovaná na rohový kop, nicméně Nikolićův centr proletěl nad celým vápnem až do autu.

48

Bykov elegantně vypíchl míč pro Soloveje, jehož nečekaný brejk přibrzdil faul Peerse. Obránce Derry dostává první žlutou kartu.

47

Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nesáhl ke změně v sestavě, a tak na obou stranách pokračujeme v základních jedenáctkách.

46

Začal druhý poločas.
Hlavní rozhodčí nenastavil ani vteřinu a poslal oba týmy do šaten okamžitě po uplynutí pětačtyřicáté minuty. Derry vstoupilo do zápasu velmi dobře a zásluhou Roye brzy vedlo. Tentýž hráč měl možnost celkové skóre dokonce srovnat, ale jeho únik tentokrát narazil na zákrok Ignatoviče. Dinamo se uklidnilo až v osmadvacáté minuty, kdy ze závaru ve vápně skóroval Sačivko. Od té doby Minsk kontroloval hru a pokud po změně stran nedostane dva góly, tak bude moct slavit postup do druhého předkola Evropské ligy.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

44

Defenziva Derry si znovu poradila a po rohovém kopu jednoduše ubránila i následné autové vhazování. Míč se přesunul až k Ignatovičovi.

43

Jamie McDonagh nic nevymýšlel a ihned z vlastního vápna vykopl centrovaný míč na rohový kop.

41

Akce Dinama na útočné polovině sice trvala několik desítek vteřin, ale ve výsledku z ní nic nebylo. Většina přihrávek byla pro adresáty těžko zpracovatelná.

39

Hráče obou týmů poměrně dost trápí hrací terén, na kterém velmi často podkluzují. Do druhé půle asi bude potřeba změnit obutí.

38

Ghanský záložník Seidu Yahaya si došel pro faul u půlící čáry. Opět se tak bude kopat proti brance Gerarda Dohertyho.

37

Ostrovany inkasovaný gól naprosto vyhodil z role, už několik minut plní na trávníku jenom roli sparing partnera.

36

Solovej vymyslel krásnou kolmou přihrávku do běhu spoluhráče, jenomže následná přihrávka do druhé vlny našla jen Darrena Colea.

35

Až teď byl k vidění přízemní centr z pravého křídla, ovšem Derry si s ním velmi snadno poradilo.

34

Tempo hry teď výrazně pokleslo. Dinamo nikam nespěchá a drží balón daleko od obou branek.

32

Domácí po vstřelené brance kontrolují míč na svých kopačkách a dít se tak bude i po faulu na Arťoma Bykova.

30

Už po půlhodině hry je jisté, že se tento dvojzápas prodlužovat nebude. Minsk je na dobré cestě k postupu, neboť vede 3:1.

28

28. Aleksandr SAČIVKO - 1:1

28

Dinamo Minsk právě vstřelil branku!
Běloruský tým srovnává skóre a celkově opět vede o dva góly! Nikolićův centr do pravého kraje velkého vápna další z hráčů v bílém sklepl do velké trmy vrmy. Solovej nejprve nedokázal vypálit přes Splainea, nicméně míč se v nepřehledné situaci odrazil pod nohy ALEKSANDRA SAČIVKA a ten pomalou střelou překonal brankáře Dohertyho.

27

Jamie McDonagh zezadu naskočil na Gurenka, což bylo posouzeno jako faul. Minsk získal standardní situaci.

26

Ignatovič vyběhl zcela mimo vlastní šestnáctku a měl co dělat, aby stihl zakopnout míč před rychle se blížícím Royem.

25

Nikolićův rychlý pas žádný z jeho spoluhráčů ve vápně nezkrotil, na řadu přichází pouze Gurenkův aut z levé strany.

24

Rozehrávku rohového kopu si vyzkouší také Dinamo...

23

Solovej neobešel posledního hráče Derry a vzrušení na slušně zaplněném stadionu rychle skončilo.

21

McEneff opět centroval, ale u míče byl jako první brankář Ignatovič, kterého navíc jednoznačně fauloval Peers.

20

Fisk zleva centroval na Roye, před kterým na poslední chvíli zasáhl Sačivko. Dinamo bude čelit rohovému kopu.

19

Z rychlé domácí souhry pár metrů před velkým vápnem vzešel jen odpískaný faul Antona Saroky na Daniela Seabornea.

17

McEneffův centr z rohového kopu skončil u Colea, jehož hlavička ale neměla příliš kvalitní parametry a Ignatovič ji pod břevnem zastavil.

16

Alistair Roy nabral rychlost na pravé straně a jednoduše se dostal přes pomalejšího protihráče až ke střele. Ignatovič byl u své levé tyče ale úspěšný a zakončení z úhlu vyrazil na roh.

15

Nikolićův centr hosté jednoduše zneškodnili a dostali balón až k půlící čáře.

14

Cole nenechal udělat Soloveje rychlou kličku, která by mohla vést ke střele zpoza vápna. Je z toho jen roh.

13

Ofsajd a v něm domácí útočník Anton Saroka.

12

To samé ve většině případů ale platí i o Derry. Jedna z jeho přihrávek zmizela v autu a rozehrávat bude Sergej Ignatovič.

10

Fisk se na levé straně nedostal k míči přes Begunova, kterého navíc fauloval. Dinamo u míče ale znovu vydrželo v kombinaci jen kratičkou chvíli.

9

Dlouhý nákop Dinama sebral Doherty a rychle rozehrál. Po dlouhém pasu vpřed se však mával další ofsajd McEneffa.

7

7. Alistair ROY - 0:1

7

Derry City právě vstřelilo branku!
Hosté se v sedmé minutě radují z vedoucí trefy! ALISTAIR ROY si na ose hřiště výtečně pokryl balón před Sačivkem a pod tlakem si jej narazil s jedním ze spoluhráčů. Poté už byl úplně sám a před gólmanem Ignatovičem nezaváhal.

6

Derry se na vlastní polovině vymotalo z nepříjemného presinku, jenomže McDonagh posléze u pravé postranní čáry ztratil stabilitu i balón.

5

Na druhé straně podobně dopadl pas od McEnneffa, následuje autové vhazování Begunova.

3

Begunov hodně přetáhl svůj centr z hloubi pole, který vyletěl mimo hrací plochu.

2

Náběh McDonagha končí odmávaným ofsajdem.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v bílých, zatímco hosté v tmavě zelených dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Dinamo Minsk: Ignatovič – Begunov, Žavnerčik, Švecov, Sačivko – Nikolić, Yahaya, Bykov (C), Gurenko – Solovej, Saroka.
Náhradníci: Gorbunov – Galović, Ostrouch, Ivanov, Chvaščinskij, Ksenofontov, Ivanov.

Derry City FC: G. Doherty (C) – Peers, Shiels, Cole, Seaborne – Splaine, McEneff, McDonagh, R. Hale – Fisk, Roy.
Náhradníci: Grimes – Patterson, Toal, B. Doherty, D. Hale, Delap, Logue.

Rozhodčí: Maae (DEN) – Sørensen (DEN), Skytte (DEN).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

1. zápas

12.07.2018
Derry City – Dinamo Minsk 0:2
Branky:
2. Galović, 64. Chvaščinskij
Derry City FC

Klub z města Derry sídlí v Severním Irsku, nicméně v evropských pohárech vystupuje jako zástupce Irska, kde hraje tamní nejvyšší soutěž. V minulé sezóně svěřenci dvaašedesátiletého kouče Kennyho Shielse vyhráli za celý ligový ročník čtrnáct z třiatřiceti zápasů, ale i to jim stačilo na konečné čtvrté místo s výraznou pětadvacetibodovou ztrátou na první Cork City. Největší úspěch v pohárové Evropě Derry udělalo v sezóně 2006/07, když uspěl ve dvou kvalifikačních kolech poháru UEFA a pak v prvním kole srdnatě vzdoroval francouzskému PSG. Od té doby spíše paběrkovalo a jeho maximem bylo třetí předkolo Evropské ligy z léta 2009. Minulý rok City narazili v prvním předkole Evropské ligy na dánský Midtjylland, se kterým prohráli vysoko 2:10 po výsledcích 1:4 a 1:6.
FC Dinamo Minsk

V roce 1927 založený běloruský klub dlouhodobě patří ve své zemi do nejužší špičky, nicméně za posledních dvacet let získal jeden jediný titul, k terým naopak přidal hned osm umístění na konečné druhé pozici. Právě druhé skončilo Dinamo také v minulém roce a jednalo se o velmi těsnou záležitost, neboť BATE Borisov slavilo jen díky lepším vzájemných zápasům. V letech 2014 a 2015 se Minsk dvakrát probojoval až do základní skupiny Evropské ligy, kde v druhém případě narazil také na Viktorii Plzeň. Ve dvou posledních ročnících ale vždy skončil ve třetím předkole, nejprve nestačil na srbskou Vojvodinu a posléze na kyperskou Larnaku.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Dinamo Minsk – Derry City FC

1:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 28. Sačivko – 7. Roy, 75. R. Hale

Karty:   48. Peers (DRY), 53. Splaine (DRY), 87. Hale (DRY)

Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 10:13.

Dinamo Minsk: Ignatovič – Begunov, Žavnerčik, Švecov, Sačivko – Nikolić, Yahaya, Bykov (C), Gurenko (84. Ostrouch) – Solovej (67. Chvaščinskij), Saroka (63. Ivanov).
Náhradníci: Gorbunov – Galović, Ostrouch, Ivanov, Chvaščinskij, Ksenofontov, Ivanov.

Derry City FC: G. Doherty (C) – Peers, Shiels (72. R. Hale), Cole, Seaborne – Splaine, McEneff, McDonagh, R. Hale – Fisk (89. B. Doherty), Roy.
Náhradníci: Grimes – Patterson, Toal, B. Doherty, D. Hale, Delap, Logue.

Rozhodčí: Maae (DEN) – Sørensen (DEN), Skytte (DEN)

První zápas: Derry City - Dinamo Minsk 0:2

Evropská liga (předkola)

Kajrat – Engordany 15:00 7:1

Tobol Kostanaj – Samtredia 15:00 2:0

Irtyš Pavlodar – Riteriai 17:00 0:1

Gandzasar – Lech Poznań 17:00 2:1

Laçi – Famagusta 17:00 1:0

Dinamo Minsk – Derry City 17:00 1:2

Constanta – Racing FC 17:00 0:0

Gżira United – Niš 18:00 0:1

Molde – Glenavon 18:00 5:1

Slavia Sofia – Tampereen Ilves 18:00 2:1

Kalju – Stjarnan 18:00 1:0

Slovan Bratislava – Milsami 18:30 5:0

Riga FC – Sofia po penal. (3:5) 18:30 1:0

Häcken – FK Liepāja 19:00 1:2

Sarpsborg – Vestmannaeyjar 19:00 2:0

Keşla FK – Balzan 19:00 2:1

M. Tel-Aviv – Ferencváros 19:00 1:0

Soligorsk – Connah's Quay 19:00 2:0

AIK Stockholm – Shamrock po prodl. 19:00 1:1

Vardar – Pjunik 19:00 0:2

Zaria Balti – Zabrze 19:00 1:1

Apollon Limassol – Stumbras 19:00 2:0

Dinamo Tbilisi – Dunajská Streda 19:00 1:2

Priština – Fola po penal. (4:5) 19:00 0:0

Žalgiris Vilnius – KÍ Klaksvík 19:00 1:1

Nordsjaelland – Cliftonville 19:30 2:1

Niederkorn – Gabala 19:30 0:1

Beitar Jerusalém – Čichura 19:45 1:2

Kodaň – KuPS 20:00 1:1

Luftëtari – Ventspils 20:00 3:3

Sarajevo – FC Banants 20:15 3:0

Maribor – Partizani 20:15 2:0

Partizan – Rudar 20:30 3:0

Titograd Podgorica – B36 Tórshavn 20:30 1:2

Trenčín – Budućnost 20:30 1:1

Dundalk – Levadia Tallinn 20:45 2:1

Tre Fiori – Rudar Velenje 20:45 0:3

Runavík – Hibernian 20:45 4:6

Osijek – CS Petrocub 20:45 2:1

Coleraine – Spartak Subotica 20:45 0:2

Újpest FC – Neftçi Baku 21:00 4:0

Domžale – Široki Brijeg 21:00 1:1

Hafnarfjördur – Lahti 21:15 0:0