Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy U19

Finsko – Itálie

0:1

konec (0:1)

16.07.2018, 19:00 • Elisa Stadion (Vaasa) • Skupina A • David Suchý

Tipsport: 9.18 5.26 1.31 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:9. (20:55:55)
Je konec! Dnešní utkání nakonec rozhodla jediná branka, a sice z kopačky Zaniola. Italská reprezentace tak potvrdila roli jasného favorita dnešního zápasu, avšak hostitel tohoto turnaje nepředvedl vůbec špatný výkon. Finsko se ve druhém poločase snažilo dohnat jednobrankové manko, avšak neustále naráželo na pozornou obranu nebo brankáře Plizzariho. Italové se postupem času soustředili na defenzívu, která slavila úspěch, neboť nedopustila žádnou inkasovanou branku.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Vypadá to, že o vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto. Do konce utkání zbývá něco málo přes minutu, Finsko se ale nemůže dostat na dostřel Plizzarimu.

90+4

Přetahovanou o balón nakonec lépe zvládli hráči Itálie, kteří vyvezli míč do bezpečnějšího prostoru.

90+3

Žlutou kartu dostává Gianluca Scamacca (Itálie).

90+2

Finsku se absolutně nepovedla rozehrávka rohového kopu, po kterém se Plizzari dostal k výkopu od své branky.

90+1

Mohlo být vyrovnáno! Z velké vzdálenosti od branky to zkoušel Oksanen, proti jehož pohotové střele se senzačně vrhl Plizzari.

90

Druhý poločas bude nastaven o šest minut.

89

Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Timo Stavitski, přichází Niklas Jokelainen.

88

Do konce zápasu už nezbývá moc času. Italové hrají přesně tak, jak jim to vyhovuje.

87

Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Abukar Mohamed, přichází Anssi Suhonen.

86

Po hodně dlouhé době práce pro Leislahtiho. Po odraženém centru to z dálky zkusil Tonali, jeho zakončení zaplulo do náruče brankáře.

85

Útočným faulem se prezentoval střídající Kean, který v souboji proti Vesiahovi uplatnil až příliš velký důraz. Finsko okamžitě rozehrálo.

84

Hráči v modrém se přeci jenom přesunuli před brankáře Leislahtiho, kterého ani v tomto případě neohrozili. Itálie byla mnohem nebezpečnější v úvodním dějství.

83

Standardní situace na straně Itálie. Melegoni to logicky nezkoušel centrovaným balónem, nýbrž poslal zpětnou přihrávku na Bettellu.

82

Do konce zápasu zbývá už jen něco málo přes deset minut. Finsko se snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, soupeř mu toho moc nedovoluje.

81

Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Nicolo Zaniolo, přichází Davide Fratesi.

81

Navíc je tu další přerušení, neboť na zemi skončil jeden z hráčů Itálie. Lékaři okamžitě přispěchali ke zraněnému hráči.

80

Tonali chtěl propasírovat balón na naběhnuvšího Scamaccu, který se ale nacházel za dvojblokem protihráčů. Poslední minuty nepřináší žádný pohledný fotbal.

79

Stavitski to po ostrém manévru na pravačku zkusil obstřelem, který div nevyšel. Pravý křídelník nakonec balón zakroutil metr vedle brány.

78

Na opačné straně hraniční zákrok těsně před šestnáctkou. Vracející se Zanadrea totiž povalil na zem Ylatupu, hlavní sudí nechal pokračovat.

77

77. Kean zamířil nad.

77

Mohamed si to pořádně zkomplikoval, a nakonec v nebezpečném prostoru od branky přišel o míč. Střídající Kean si navedl míč do velkého vápna, odkud zamířil vysoko nad.

76

Nyní se nesportovně zachoval střelec jediné branky Zaniolo, který za postranní čárou zahodil míč. Hlavní sudí se neodvážil udělit žlutý kartónek.

75

Dalekonosný nákop z kopačky Tonaliho zamířil pouze do prostoru, který patřil hráčím Finska. Hostitel tohoto turnaje bude vhazovat od rohového praporku.

74

Ke kulatému nesmyslu se postavil Ylatupa, který trefil hned prvního bránícího hráče. Finsko se ale drží v blízkosti branky soupeře.

73

Tady se nejspíš mohlo žlutit. Tripaldelli nezachytil pohyb Mohameda, který tak skončil na zemi, následovat bude další standardka pro Finsko.

72

Ylatupa byl odnesen ven z hrací plochy, Finové budou hrát chvíli v početní nevýhodě. Italská reprezentace rozehrála volný kop u své šestnáctky.

71

Máme před sebou něco málo přes dvacet minut. Pakliže by Finsko chtělo bodovat, bude muset výrazně zabrat, už nezbývá moc času.

70

Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Andrea Pinamonti, přichází Moise Kean.

69

Mezitím si ostatní hráči došli pro flašky s vodou, což znamená, že se chvíli hrát nebude. Ylatupa je ošetřován na hrací ploše.

68

Na hrací ploše zůstal ležet domácí forvard Ylatupa, který patří k nejaktivnějším hráčům dnešního zápasu. Na scénu přispěchal lékařský personál.

67

Po pravé straně si to namířil Gabbia, který se odhodlal k průniku do pokutového území, avšak následný centr skončil nad hlavou Pinamontiho.

66

Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Antonio Candela, přichází Raoul Bellanova.

65

Kousek od středového kruhu zahrál rukou domácí Oksanen, hlavní sudí byl kousek od tého situace a pochopitelně nařídil volný kop.

64

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Zatím jsme viděli pouze jednu branku, avšak Finové chtějí za každou cenu vyrovnat.

60

Na druhé straně se Tonalimu podařilo vybojovat autové vhazování, které obstaral jeho kolega Tripaldelli. Italové se konečně dostali blíže k brance.

59

Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Teemu Jantti, přichází Albion Ademi.

58

58. Velká chyba Italů nebyla potrestána.

58

Další stoprocentní šance! Zanandrea udělal velkou minelu, díky které poslal Ylatupu do obrovské příležitostí. Forvard Finska trefil pouze Plizzariho.

57

Po delší době jsme se dočkali útočného výpadu Itálie, ten ale skončil tak rychle, jak začal. Tripaldelliho centr levačkou skončil v zámezí.

56

Nakonec to Jantti zkusil přenesením hry na levou stranu na Vesiaha, kterému se ale zpracování míče nepovedlo dle představ.

55

Mohamed se dostal do operativní pozice, avšak ihned se kolem něj seskupila skupina protihráčů. Italové začínají být čím dal více pasivnější.

54

Hostitel tohoto turnaje začíná pořádně svírat svého soupeře. Před pár vteřinami zahrával rohový kop, který skončil v náruči Plizzariho.

53

Reprezentace Finska to zkusila podél levé autové čáry, následný centrovaný balón se stal snadnou kořistí Tripadelliho.

52

U středového kruhu si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Pinamonti, který loktem poslal k zemi nic netušícího Oksanena.

51

Sledujeme klidnou pasáž utkání. Italové se v posledních vteřinách soustředí na poctivou defenzívu, která se ale nejeví přesvědčivým dojmem.

50

Po delší době se k míči podíval také brankář Leislahti, který ho po krátké prodlevě poslal na druhou stranu, kde v souboji uspěl Ylatupa.

49

Finové zahrávali rohový kop z levé strany, soupeř si ale dokonalým způsobem pohlídal prostor ve svém pokutovém území.

48

Hned v úvodu první vážnější situace. Plizzari pouze vyrazil balón před sebe, kde číhal Jantti, který trefil pouze brankáře.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zpravad doleva.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nabídl strhující podívanou. Viděli jsme velkou řadu velkých příležitostí, avšak o jedinou branku se postarali fotbalisté Itálie. Konkrétněji to byl Zaniolo, jenž využil zaváhání domácí obrany. Finsko ale nehraje špatně, avšak při tažení útočných akcí chybí potřebné štěstíčko.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Nakonec ještě jedna šance pro Finsko! Sám na branku uháněl Ylatupa, který ale trefil pouze kopačku Plizzariho. Domácí hráči zahazují jednu šanci za druhou.

45+1

Vypadá to, že se žádné branky v prvním poločase už nedočkáme. Italové v poklidu kontrolují koncovku úvodního dějství.

45

První poločas bude nastaven o dvě minuty.

43

43. ZANIOLO - 0:1

43

Itálie právě vstřelila branku!
Nedáš – dostaneš v praxi! Nejprve Vertainen ani nadvakrát nepřekonal Plizzariho, na druhé straně se Italové radují! NICOLO ZANIOLO si zpracoval balón hrudí a poté se zjevil sám před brankářem, kterého nekompromisně prostřelil. Velký podíl na této brance má brankář Plizzari, jenž celou akci zahájil dalekonosným nákopem.

43

Nakonec si reprezentace Finska přichystala další standardku. Ylatupa kroutil míč směrem k brance, nakonec tygřím skokem zasáhl Plizzari.

42

Žlutou kartu dostává Matteo Gabbia (Finsko).

42

42. Další šance Italů.

42

Dvojšance Itálie! Nejdříve si Scamacca potáhl míč na pravačku a posléze orazítkoval tyč. Míč se odrazil k Melegonimu, který pro změnu přestřelil.

41

V posledních vteřinách sledujeme výhradně prostor u středového kruhu. Zde se svádí nespočet osobních soubojů.

40

Vesiaho měl s napadajícím Scamaccou opravdu hodně práce, nakonec to zvládl na jedničku. Druhý jmenovaný si navíc pomohl útočným faulem.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude něco nastavovat.

38

Vertainen se ještě snažil zachytit zdánlivě ztracený míč na hrací ploše, to se nakonec nepodařilo. Vhazovat bude pravý bek Candela.

37

Mohamed se dostal do těžké pozice pro kombinaci, proto to zkusil teatrálním pádem na zem, který mu ale hlavní rozhodčí nezbaštil.

36

Opět moc nechybělo! Matssův centr propadl k Vertainenovi, který vsadil na razanci, avšak to se vymstilo natolik, že střela mířila nad branku.

35

Candela se dostal k dalšímu centru, který se mu ale nezdařil. Přesto se míč dostal na kopačku Melegoniho, který pálil zhruba pět metrů vedle.

34

Italové by zase měli začít hrát, poslední minuty nejsou ideální. To pochopitelně vycítil také soupeř, který je v posledních vteřinách nebezpečnější.

31

31. Ylatupa trefil brankáře.

31

Velká šance Finska! Přihrávka za obranu směřovala na Ylatupu, který si potáhl míč do menšího úhlu, avšak poté trefil rukavici Plizzariho.

29

Už se opět hraje, Finové sportovně odevzdali míč svému soupeři. Postaral se o to křídelník Matsson, jenž poslal balón k Plizzarimu.

28

Ošetření trvá trochu déle, mezitím hlavní sudí nařídil krátkou přestávku na doplnění tělních tekutin. V dějišti tohoto zápasu panuje teplota kolem 26 stupních celsia.

27

Opakovaný záběr prokázal srážku hlavama, kterou hůře snesl již zmiňovaný Vertainen. Domácí forvard je v péči lékařského personálu.

26

Brankář Leislahti si dával s výkopem od své branky hodně načas, nakoenc se pokusil najít Vertainena, který po souboji s protihráčem ulehl na zem.

25

Moc nescházelo. Z kopačky Candely připlachtil vysoký centr, který na poslední chvíli stačil odehrát Vesiaho. V opačném případě mohlo být zle.

24

Nakonec to sám na sebe vzal Vertainen, který chtěl propálit mohutný blok fotbalistů. To se nepovedlo, avšak Finové mají k dispozici druhý rohový kop.

23

Matsson udělal ostrý manévr blíže k šestnáctce, načež ho rukama zastavil Gabbia. K rozehrávce se staví dvojice hráčů v bílém.

22

Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry. Tlak Italů trochu otupil, v současné době sledujeme celkem nezáživnou pasáž.

21

Stavitski sice prohrál osobní souboj proti Melegonimu, naštěstí se pro něj odrazil míč do zámezí. Domácí celek bude vhazovat.

20

Aktivní Scamacca se už, už řítil do bleskurychlého protiútoku, který nakonec ukončila píšťalka sudího. Hostující útočník fauloval rukou.

19

Ten nepřinesl nic závratného, ba naopak. Hráči v modrém se sice na malý okamžik dostali k míči, poctivé napadání domácích ale přineslo kýžený úspěch v podobě zisku kulatého nesmyslu.

18

Finové podnikli jeden z mála protiútoků, který táhl zcela osamocený Stavitski. Pravý záložník nakonec vybojoval rohový kop z levé strany.

17

Italové jsou hodně nebezpeční. Scamacca si kousek za šestnáctkou navedl míč na pravačku, proti které vystrčil rukavici Leislahti.

16

Tak to byla fotbalová paráda v podání Vertainena, který na malém prostoru nasadil jesličky Zanandreovi. Tato finesa si vysloužila pořádné ovace.

15

Finové se na útočné polovině moc dlouho neohřáli, naopak soupeř táhl nadějný protiútok. Centr z pravé strany dokázal pokrýt Vesiaho.

14

Scamacca šel do souboje patřičně důrazně, avšak odražený míč sebral jeden z protihráčů. Poté si italský forvard pomohl loktem.

13

Další práce pro domácího brankáře. Své štěstí zkusil Melegoni, který napřáhl zhruba z dvaceti metrů. Jeho rána směřovala doprostřed branky.

12

Italové začínají svírat svého soupeře. Tentokráte to podél autové čáry zkoušel Candela, včas se s ním ale vrátil Jantti.

11

11. Velká šance Itálie.

11

Odpovědnost na sebe vzal Melegoni, který to zkoušel zřejmě cvičeným signálem. Před Leislahtiho se přeci jenom snesl centr, zakončující Scamacca trefil brankáře.

10

Scamacca naznačil střelu z velké dálky, na kterou reagoval vracející se Mohamed nedovoleným zákrokem. Další standardka pro Itálii.

9

Od autové čáry vhazoval Candela, který ve středu hrací plochy uvolnil Zaniola. Tento středopolař ale záhy přišel o balón.

8

8. Pinamonti trefil boční síť.

8

Další z řady centrů propadl na Pinamontiho, který si hrudí zpracoval balón, avšak poté rozvlnil pouze boční síť. Leislahti nemusel zasahovat.

7

Italská reprezentace zahrávala volný kop ze třiceti metrů. K míči se postavil Tonali, jehož střílený centr neproletěl přehuštěným blokem.

6

Na druhé straně se Matsson blýskl senzační šajtlí, která div neskončil za zády Tripaldelliho. Hostující zadák byl nakonec faulován.

5

Na malý moment se Scamacca dostal do dobré pozice pro centr, míč ale pouze proletěl vápnem. Posléze nad branku zakončoval Pinamonti.

4

Virtanen obdržel přihrávku k pravé postranní čáře, načež se snažil vysunout Ylatupu. Kolmice byla příliš dlouhá a skončil až u Plizzariho.

3

Poprvé práci s míčem okusil také brankář Plizzari, který si nebral servítky a okamžitě poslal kulatý nesmysl ke středovému kruhu.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, tedy Italové, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Finsko: Leislahti – Virtanen, Tikkanen, Vesiaho, Jantti – Stavitski, Mohamed, Oksanen, Matsson – Ylatupa (C), Vertainen
Náhradníci: Kallman – Ademi, Bradley, Fagerstrom, Haukioja, Heinolainen, Jokelainen, Katz, Suhonen

Itálie: Plizzari – Candela, Bettella, Zanandrea, Tripadlelli – Gabbia, Tonali, Melegoni (C) – Zaniolo – Scamacca, Pinamonti
Náhradníci: Cerofolini – Bellanova, Brignola, Capone, del Prato, Frattesi, Kean, Mallamo, Marcucci

Rozhodčí: Munuera.
Itálie

Na opačné straně se nachází reprezentace Itálie, která se na uplynulém mistrovství rovněž dostala přes první skupinovou fázi, ta druhá ale byla tou konečnou. Italové vstoupili do letošního ročníku velmi dobře, neboť s plným bodovým ziskem postoupili z první skupinové fáze. V té další a zároveň v té poslední se nacházela také reprezentace Česka, které se nakonec ocitla na samostatném chvostu tabulky. Italové nakonec ztratili body pouze v jediném zápase, avšak to na postup z prvního místa stačilo.
Finsko

Reprezentace Finska se na uplynulém EURU dostala z první kvalifikační fáze, z té druhé se ale už dostat nedokázala. V konkurenci Nizozemska, Řecka a Ukrajiny, se Finové umístili na třetí pozici, na postupující Nizozemsko jim scházelo celkem dost bodů. Finové mají za sebou hned devět přátelských zápasů, avšak vyhráli pouze ve dvou případech. Nejdříve následovalo období pěti porážek, posléze se Finsko vzchopilo a výsledkem byly remízy proti Makedonii a Švýcarsku. Poslední dva zápasy přinesly již zmiňované výhry, a sice proti Černé Hoře a Turecku. Finsko se pro letošní ročník nemuselo účastnit skupinové kvalifikace, letošní EURO totiž hostí.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Mistrovství Evropy hráčů do devatenácti let má na programu úvodní zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Finskem a Itálií.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Finsko – Itálie

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 43. Zaniolo

Karty:   42. Gabbia (FIN) – 90+3. Scamacca (ITA)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:9.

Finsko: Leislahti – Virtanen, Tikkanen, Vesiaho, Jantti (59. Ademi) – Stavitski (89. Jokelainen), Mohamed (87. Suhonen), Oksanen, Matsson – Ylatupa (C), Vertainen
Náhradníci: Källman – Ademi, Bradley, Fagerstrom, Haukioja, Heinolainen, Jokelainen, Katz, Suhonen

Itálie: Plizzari – Candela (66. Bellanova), Bettella, Zanandrea, Tripadlelli – Gabbia, Tonali, Melegoni (C) – Zaniolo (81. Fratesi) – Scamacca, Pinamonti (70. Kean)
Náhradníci: Cerofolini – Bellanova, Brignola, Capone, del Prato, Frattesi, Kean, Mallamo, Marcucci

Rozhodčí: Munuera