Menu

Hokej

Mistrovství světa v inline hokeji žen

Itálie – Česko

0:5

konec (0:3, 0:2)

14.07.2018, 18:30 • Pala Hodegart, Asiago • Vít Trubička (@VtTrubika)

Pro dnešek je to ode mne vše. Odsud z Asiaga se pro tentokrát s vámi loučím. (19:40:32)
Již zítra od 12:40 se Češky představí na stadionu v sousední Roaně, kde vyzvou na souboj hráčky Argentiny.
Demolice italského týmu našla své pětigólové vyvrcholení. České hráčky tak vstupují do šampionátu vysokou výhrou nad domácím celkem. Velkou zásluhu na dnešní výhře měla Kateřina Mrázová, která se ocitla u čtyřech gólů z pěti, k čemuž přidala mnoho dalších individuálních šancí.

Konec zápasu.

39:27

39:27 MRÁZOVÁ - 0:5

39:27

Česko právě vstřelilo branku!
Následně se ale českým hráčkám gólově zakončit podařilo! Střelu zprava vyslala KATEŘINA MRÁZOVÁ, která přesně našla volný prostor v brance Pompaninové. Asistence: Michaela Jančová.

38:57

Češky nadále okupují prostor před italskou branku. O poslední střelu z pravého kruhu se postarala Mrázová. Proti její akci ale vytáhla Pompaninová další zákrok a puk vyrazila mimo hřiště.

38:05

Souhra Mrázové s Vanišovou přinesla nahození kotouče k levé tyčce branky Eugenie Pompaninové. Odsud se jej Češky marně snažily prostrčit za brankovou čáru, narážely ale na velmi hustý italský obranný blok.

37:49

Vyloučení v týmu Itálie (Roccová – 2 min, podražení).

37:49

Česko si bere oddechový čas.

36:52

Další velká šance Mrázové! Křižmo si projela kolem brankoviště a snažila se umístit kotouč k bližší tyči. Proti tomuto ale italská gólmanka bleskurychle zasáhla a kotouč přikryla.

35:29

Následně se o slibnou šanci postarala Kateřina Mrázová. Její najetí středem hrací plochy a následná střela z mezikruží našla svůj prostor v břevnu, od něhož se také odrazila mimo branku.

34:35

Postupný průnik Karolíny Kovářové dokázala italská obrana celkem brzy zastavit. Češky se tak na malý čas stáhly z útočného pásma.

33:31

Tereza Vanišová svedla podél mantinelu velmi tvrdý souboj o puk s Silvií Toffanovou. Nakonec z něj vyjela vítězně, díky čemuž udržela svůj tým v útočné třetině.

33:19

Itálie si bere oddechový čas.

31:50

Nahození Němcové podél mantinelu našlo za bránou pouze hůl Alice Berettaové. Ta zahájila italský průnik na opačnou stranu hřiště, ovšem i tento, stejně jako většina dalších v podání italských hráček, byl velmi rychle ukončen.

30:36

Italky pomalu rozehrávají od své branky. Po krátkém výjezdu do útočného pásma byly rychle vytlačeny do středu hrací plochy. Následně si Češky ukořistily puk pro sebe a posunuly se zpět k italské brance.

29:47

Itálie v plném počtu.

29:18

Gólovku měla na své holi Tereza Vanišová. Přihrávku Vonkové zprava ale nedokázala na středu přesně zpracovat a o puk díky zákroku italské obránkyně přišla.

28:16

Další česká přesilovka přinesla další tlak Češek před italskou brankou. Italky se snaží velmi precizně bránit, kombinaci českého týmu nijak narušit nezvládají.

27:47

Vyloučení v týmu Itálie (Guazziaová – 2 min, hákování).

26:57

26:57 FLACHSOVÁ - 0:4

26:57

Česko právě vstřelilo branku!
Češky navyšují své vedení. Na pravé hranici brankoviště stála připravená KATEŘINA FLACHSOVÁ, která z první pohotově uklidila puk do odkrytého prostoru italské branky. Asistence: Sára Čajanová.

26:35

Z vnější hranice mezikruží vyslala prudce kotouč směrem na branku Tereza Němcová. Její střelu Pompaninová hokejkou vyrazila nad sebe, čímž puk opustil hrací plochu.

24:35

Podél mantinelu se směrem k brance Škodové prosmýkla Adriana Bisiová. Střelu zprava česká gólmanka vyrazila k Michaele Jančové, od které byla zahájena další rozehrávka českého celku.

23:15

Itálie v plném počtu.

22:50

Prostor před brankou ale české hokejistky nadále neopouští. O podobné nahození jako před malým momentem se z větší dálky pokusila Kateřina Flachsová. Její střela se ale odrazila pouze o brusli Toffanové.

21:56

Češky opětovně drží italské protihráčky v sevření jejich obranného pásma. Po dlouhé kombinaci nasměrovala puk na branku Kateřina Mrázová. Ten se ale pouze od břevna odrazil mimo hrací plochu.

21:15

Vyloučení v týmu Itálie (Piccininiová – 2 min, podražení).

20:07

Úvodní buly druhého poločasu vybojovaly české hráčky. Ty se postupně od vlastní branky vydaly do útočné příležitosti. K jejímu zakončení se dostala Sára Čajanová, jejíchž prudká střela zprava našla lapačku Pompaninové.

20:01

Začal druhý poločas.
Ze strany českého týmu celkem vydařená první půle. Zejména zásluhou Kateřiny Mrázové se Češky ujaly tříbrankového vedení. Ovšem i Italky ukázaly, že dovedou předvést pěknou šanci. Vždy ale narážely na českou obranu a strážkyni brankoviště.

20:00

První poločas skončil.

19:58

19:58 MRÁZOVÁ - 0:3

19:58

Česko právě vstřelilo branku!
Ten ale záhy dokázaly české hráčky zlomit! Dvě sekundy před koncem první půle uklidila z těsné blízkosti brankoviště puk za záda Pompaninové KATEŘINA MRÁZOVÁ. Asistence: Kateřina Flachsová

19:25

V závěrečných momentech první půle se Češky snaží přejít do útoku. Naráží ale na organizovaný italský blok.

18:35

Italky si blokují střely navzájem. Od modré čáry vyslala povedenou střelu De Roccová, která s ní ale našla pouze brusli Giulii Ciprianové, od které se puk odrazil.

17:29

Adéla Jůzková obrala Toffanovou o kotouč před vstupem do útočného pásma. Přesto nakonec nezabránila italskému přesunu k české brance. Tam dokázala situaci zastavit precizním zákrokem Škodová.

16:48

Česko v plném počtu.

16:34

Linda De Roccová vyslala střelu na českou brankářku. Od modré čáry našla volnou cestu pro kolmici k brance, Blanka Škodová si ale s touto šancí dokázala úspěšně poradit.

15:19

Ve své první přesilovce dlouho Italky otálely s rozehrávkou od vlastní branky. K té se nakonec i dostaly, ovšem velmi rychle se ke kotouči dostala Kateřina Mrázová. Ta zahájila další samostatný průnik, po němž skončil puk v náručí Pompaninové.

14:48

Vyloučení v týmu Česko (Kovářová – 2 min, podražení).

14:08

Do akce se dostaly i Italky. Delší souhru v útočném pásmu chtěla zakončit Veronica Novelliová, která ale do rány nevložila vůbec žádný důraz a puk ke Škodové ani nedojel.

13:28

Sama přes celé hřiště se na útočnou výpravu vydala Kateřina Mrázová. Nikým nehlídaná také z mezikruží vypálila. Kotouč ale i tentokrát mířil pouze vedle italské branky.

12:27

Překvapit Pompaninovou chtěla Tereza Vanišová. S její střelou z mezikruží ale neměla italská gólmanka téměř žádné potíže.

12:02

Itálie v plném počtu.

11:20

Další gólovku měla na své holi Michaela Jančová. Křižný pass zprava od Mrázové ale nedokázala zakončit přesně. Puk se pouze prolétl těsně vedle vzdálenější tyče italské branky.

10:21

Češky velmi úspěšně sevřely domácí hráčky v útočném pásmu a kombinují. Akce byla na malou chvilku přerušena, neboť Tereza Vanišová se pokusila o kličku, která se jí ale nevyvedla tak, jak by si představovala. Přesto Češky získaly rychle puk zpět.

10:02

Vyloučení v týmu Itálie (Guazziaová – 2 min, sekání).

09:13

Češky se stále drží v útočném pásmu. Pro malý moment ale Čajanová přenesla nahozením kotouče hru na opačnou stranu. Zpětnou rozehrávku českého týmu zahájila Karolína Kovářová.

08:44

08:44 JANČOVÁ - 0:2

08:44

Česko právě vstřelilo branku!
Máme tu druhou trefou českého týmu! Na pravé straně stála nikým nehlídaná Kateřina Mrázová, která na hranici brankoviště našla ideálně postavenou MICHAELU JANČOVOU. Její dorážka našla pohotově volný prostor branky. Asistence: Kateřina Mrázová

07:56

Čajanová svedla v rohu hrací plochy souboj s Veronicou Novelliovou. Ten vyhrála italská hráčka, přesto se kotouč nakonec objevil v náručí Eugenie Pompaninové a následně na vhazování.

07:09

Itálie v plném počtu.

06:30

Přesilovku využily Češky k napadání italské branky. Velkou šanci měla na své holi Kateřina Mrázová, která na pravé straně převzala puk od Flachsové a z první jej prudce vypálila na Pompaninovou. Italská gólmanka si ale nyní dokázala poradit.

05:09

Vyloučení v týmu Itálie (Ferraraová – 2 min, držení).

04:41

04:41 ČAJANOVÁ - 0:1

04:41

Česko právě vstřelilo branku!
Nedlouho poté se ale Češky dostaly ke vstřelení první branky dnešního utkání! Rychlý přechod do útoku svou trefou z mezikruží přesně zakončila SÁRA ČAJANOVÁ. Asistence: Kateřina Mrázová

04:00

Závan velké italské akce před Blankou Škodovou! Až příliš dlouho si před brankovištěm mezi sebou nahrávaly Roccellaová s Ferraraovou. Při poslední nahrávce Ferraraová spadla a kotouč převzala Karolína Kovářová.

03:18

Italky se dostaly k rozehrávce zpoza vlastní branky. Proti jejich souhře ale hbitě vyjela Kateřina Pipková, která je přinutila vrátit zpět.

02:30

Sára Čajanová svým sjezdem k mantinelu po levici Škodové se snažila ubránit kotouč před dotírající Lindou De Roccovou. I přes náraz do mantinelu dokázala kotouč pro český tým udržet.

01:27

Martina Vonková se marně snažila prostrčit kotouč v sevření italské hráčky dozadu směrem k Čajanové. Následně ale stejně Češky kotouč získaly.

00:35

Do první akce se vydaly ihned po vhazování Italky. K Blance Škodové však ani nedojely a hra se ihned obrátila. Na opačné straně sice ke střele došlo, ovšem ne k takové, aby s ní měla Pompaninová problém.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Itálie: Pompaninová, Brisinellová – De Roccová, Ercolaniová, Roccellaová, Guazziová, Ciprianová, Toffanová – Succiová, Berettaová, Zecchin Ferraraová, Bisiová, Raiaová, Piccininiová, Novelliová, Polová.

Česko: Škodová, Plucnarová – Flachsová, Kovářová, Jančová – Pipková, Němcová, Mrázová (C), Vanišová, Vonková, Čajanová, Jůzková.

Co o nadcházejícím zápase říká trenér české reprezentace Mikael Pančák?

Předchozí vzájemný zápas

MS 2017, čtvrtfinále: Česko – Itálie 3:1
Branky a nahrávky: 10. Lásková (Mlýnková), 37. Kovářová (Lásková), 39. Jančová (Mlýnková) – 30. Bisiová
Vyloučení: 3:2, Využití: 1:0
Sestava ČR: Škodová (Nenadálová) – Erbenová, Černá, Hájková, Knotková, Kovářová, Jančová, Kaplanová, Mlýnková, Lásková, Pipková, Vonková, Vopravilová
Sestava Itálie: Pompaninová (21. Biondiová) – Zaccheriniová, Speranzaová, Berettaová, de Roccoová, Bisiová, Rocellaová, Raiaová, Cipranoová, Toffanoová, Piccininiová
Itálie

Italky se jistě budou chtít v úvodním zápase v domácím prostředí proti českých hráčkám ukázat v dobrém světle. Dluží jim totiž vyřazení ve čtvrtfinále loňského šampionátu v Číně. I proto se rozhodl trenér Italek Mirko Ceshini k několika změnám v kádru.

Nominace italského týmu

Brankářky: Eugenia Pompaninová, Guilia Brisinellová
Obránkyně: Linda De Roccová, Federica Ercolaniová, Rebecca Roccellaová, Sara Guazziová, Guilia Ciprianová, Silvia Toffanová
Útočnice: Martina Succiová, Alice Berettaová, Victoria Zecchin Ferraraová, Arianna Bisiová, Eleonora Raiaová, Rebecca Piccininiová, Veronica Novelliová, Emma Polová
Česká republika

České hráčky se jistě chtějí odlepit od výsledků dvou posledních mistrovství, které se odehrály zde v Asiagu, následně v čínském Nankingu a které Češky shodně zakončily na čtvrtém místě. Přestože v kádru trenéra Mikaela Pančáka došlo k několika změnám, ambice týmu se nezměnily. Ve skupině se kromě Itálie utkají s obhájkyněmi zlatých medailí z Nankingu Američankami a Argentina.

Nominace českého týmu

Brankářky: Blanka Škodová, Silvie Plucnarová
Hráčky: Sára Čajanová, Kateřina Flachsová, Michaela Jančová, Adéla Jůzková, Kristýna Kaltounková, Natálie Mlýnková, Kateřina Mrázová, Tereza Němcová, Karolína Kovářová, Kateřina Pipková, Tereza Vanišová, Martina Vonková.
Zdravím vás u úvodního utkání české ženské inlinehokejové reprezentace na mistrovství světa v italských městech Asiagu a Roaně. Češky hned v prvním zápase přivítají v Asiagu domácí, nezpytatelné Italky. Přeji Vám příjemné hokejové počtení.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:20.

Itálie – Česko

0:5

konec (0:3, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Čajanová (Mrázová), 9. Jančová (Mrázová), 20. Mrázová (Flachsová), 27. Flachsová (Čajanová), 40. Mrázová (Jančová)

Itálie: Pompaninová, Brisinellová – De Roccová, Ercolaniová, Roccellaová, Guazziová, Ciprianová, Toffanová – Succiová, Berettaová, Zecchin Ferraraová, Bisiová, Raiaová, Piccininiová, Novelliová, Polová.

Česko: Škodová, Plucnarová – Flachsová, Kovářová, Jančová – Pipková, Němcová, Mrázová (C), Vanišová, Vonková, Čajanová, Jůzková.

Průběh zápasu
1. poločas
04:41 CZE 0:1 Čajanová (Mrázová)
05:09 ITA 2 Ferraraová, držení
08:44 CZE 0:2 Jančová (Mrázová)
10:02 ITA 2 Guazziaová, sekání
14:48 CZE 2 Kovářová, podražení
19:58 CZE 0:3 Mrázová (Flachsová)
Přestávka po pol.
2. poločas
21:15 ITA 2 Piccininiová, podražení
26:57 CZE 0:4 Flachsová (Čajanová)
27:47 ITA 2 Guazziaová, hákování
37:49 ITA 2 Roccová, podražení
39:27 CZE 0:5 Mrázová (Jančová)
Konec