Menu

Fotbal

Přípravný zápas

FK Rostov – SK Slavia Praha

1:2

konec (0:1)

14.07.2018, 18:00 • Huber Arena, Wels • David Suchý

Tipsport: 2.45 3.58 2.37 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Sešívaní nakonec zvládli generálku před startem ligy, v dnešním utkání zdolali ruský Rostov poměrem 2:1. Český celek si vytvořil řadu vyložených šancí, avšak mnohdy narážel na výborně chytajícího Pesjakova. Dlouho to vypadalo, že si Slavie pohlídá dvoubrankové vedení, avšak Rostov málem docílil i vyrovnávací trefy. (19:41:20)

90

Konec zápasu.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Uvidíme, jestli bude zapotřebí něco nastavit.

87

Autové vhazování se příliš nezdařilo, naopak Zmrhal táhl velice nadějný protiútok. Přenesení hry na pravou stranu překvapilo van Burena, jenž nedokázal zpracovat neposedný balón.

86

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jaromír Zmrhal, přichází Jonas Auer.

86

K samotné rozehrávce se postavil brankář Pesjakov, jenž poslal míč těsně před opačnou šestnáctku. Jeho spoluhráči nakonec vybojovali aut.

85

Van Buren si dělal prostor příliš agresivně, čehož si také všiml pomezní rozhodčí, který na faul nizozemského útočníka upozornil svého hlavního kolegu.

84

Ošetření netrvalo ani minutu, Souček nakonec opustil hrací plochu, jeho celek tak bude hrát chvíli v početní nevýhodě.

83

Na zeleném pažitu zůstal ležet Souček, jenž si nakonec vyžádal péči lékařského personálu. Vypadá to na nějaký zdravotní problém v oblasti hlavy.

82

Máme před sebou něco málo přes deset minut. Kousek za polovinou hrací plochy si nedovoleným zákrokem pomohl Zelený.

81

Málem bylo vyrovnáno! Balón dostal proti noze Mirzov, jehož následná rána levačkou jen prosvištěla kolem brankay. Slávisté naprosto přestali hrát.

80

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Josef Hušbauer, přichází Matěj Valenta.

80

Hrací předmět se dostal až do moci brankáře Pesjakova, který ho nekompromisně poslal k Bobenovi, který vybojoval rohový kop.

79

Jakoby ruský celek najednou začal hrát. Taktickým faulem si totiž pomohl vracející se Škoda, který tak soupeři přichystal standardku.

77

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Miroslav Stoch, přichází Alexandru Baluta.

76

76. ŠOMURODOV - 1:2

76

Rostov právě vstřelil branku!
Tak pozor, je tu kontaktní branka! Z levé strany přiletěl velice nebezpečný centr, který hlavičkou za Kolářova záda umístil ELDOR ŠOMURODOV.

74

Až nyní jsme se dočkali dalšího zakončení. Byl to Majer, jenž doběhl kousek za hranici šestnáctky, svojí ránu poslal pouze do ochranné sítě za bránou.

73

Logašov udělal ostrý manévr na levou nohu, jenomže posléze narazil do početnější přesily. Sešívaní skvěle pokrývají prostor před vlastním vápnem.

73

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Michael Ngadeu, přichází Ondřej Kúdela.

72

Do pokutového území směřoval další z řady centrů, tentokráte si s ním hravě poradil Deli, jenž navíc přihrál zcela volnému Stochovi.

71

Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. Pražané trochu zanevřeli na útočné manévry, poslední minuty nenabízejí nic moc zajímavého.

70

Rostov se konečně dostal na dostřel Koláře, nikdo z hráčů v modrém se ale neodvážil vypálit. Nakonec jsme viděli pouze přetažený centr.

69

Deli bez větších problémů přehlavičkoval Sigurdssona, k odraženému míči se ale dostal soupeř, který otočil hru na levou stranu.

68

První kontakt s míčem má střídající Zelený, který předal vedle stojícímu Stochovi. Sešívaní se snaží rozhýbat statickou hru soupeře.

67

Logašov nechtěně přihrál na kopačku protihráče, Stoch si ale v rychlostním souboji neporadil s Kalačevem. Slavie bude vhazovat.

66

Dalekonosná kolmice směřovala na van Burena, který se ke své smůle k míči nedostal. Včas totiž zakročil bránící Trošečkin.

65

K odraženému míči se dokázal dostat Saletros, který si neporozuměl s jedním ze svých spoluhráčů. Za postranní čárou jsou připravení další hráči.

64

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Stanislav Tecl, přichází Milan Škoda.
Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jan Sýkora, přichází Mick van Buren.

64

Pesjakov má hodně práce. Do dalšího zakončení se dostal Sýkora, který překvapivě trefil míč ze vzduchu. Střela skončila pár centimetrů vedle.

63

Bořil si to namířil mezi hlouček protihráčů, načež z levého křídla centroval Sýkora. Jeho nabídka byla přetažená, míč skončil v zámezí.

62

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Vladimír Coufal, přichází Michal Frydrych.

61

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Druhý poločas se podobá hře kočky s myší, Rostov absolutně nestíhá hru svého soupeře.

60

Senzační Pesjakov! Sešívaní podnikli smrtící kontr, který málem skončil třetí brankou. Tváří v tvář brankáři ale neuspěl Sýkora.

59

A aby toho nebylo málo, tak se ze třetí branky mohl radovat Deli. Tento urostlý stoper si naskočil na roh, po němž zakončil těsně nad.

58

58. Stochova dělovka.

58

Co chybělo! Stoch se podruhé v dnešním zápase dostal ke své oblíbené parketě, a sice dělovce z velké dálky. Tentokráte ránu do šibenice dokázal Pesjakov vyrazit.

57

Jakoby Slavia na chvíli nechala hrát svého soupeře. Český klub se totiž zatáhl do defenzívy a spíše čeká, s čím Rostov přijde.

56

Až nyní se Rostov dostal k rozehrávce rohu, o který se postaral Saletros. Centr směřoval na přední tyč, kde byl ve vzduchu úspěšný Deli.

55

Nedovoleným zákrokem si při napadání pomohl Zmrhal, který zatáhl za dres Wilusze. Samotné rozehrávky se ujme brankář Pesjakov.

54

Sešívání podnikli rychlý kontr podél autové čáry. Coufal se odhodlal k dalšímu centru před branku, míč ale pouze proskákal malým vápnem.

53

Rostov nehraje vůbec dobře, i další z jeho pobytů na útočné polovině byl velice krátký. Saletros si totiž neporozuměl s Ionovem.

52

Ruský celek se dožadoval rohového kopu, hlavní sudí byl ale jiného názoru a k vidění bude odkop od branky pražského mužstva.

51

51. TECL - 0:2

51

Slavia právě vstřelila branku!
Je tu druhá branka v síti ruského celku! Stoch našel náramným pasem Coufala, který ihned vyprodukoval přízemní přihrávku na STANISLAVA TECLA, který už měl snadnou práci.

51

Nyní to s agresivitou přehnal stoper Deli, který nejdříve vystoupil z obrany a posléze fauloval hodně nenápadného Gatcana.

50

Hlasitým výkřikem si o balón řekl Stoch, který rozvinul akci na levé straně. Centr nakonec našel Coufala, který pouze nastřelil Tecla.

49

Směrem dopředu to zkoušel také Rostov, avšak včas se vrátil Bořil, který Saletrose nepustil ani k hranici pokutového území.

48

Velká šance hned z kraje druhého poločasu! Na další centr si tentokráte naskočil Zmrhla, který nechal vyniknout Pesjakova.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzala na starosti Slavie. Ta bude pro změnu hrát zprava doleva.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou úvodní dějství, které nám přineslo jedinou branku. Ihned v úvodu se do vyložené šance dostal Ionov, avšak to bylo ze strany ruského celku vše. Iniciativu přebrala Slavia, jenž nakonec vstřelila kýženou branku. Parádní ránou z dálky se prezentoval Stoch.

45

První poločas skončil.

45

Ke konci poločasu ještě zahrozil Stoch, který se ve velkém vápně uvolnil k zakončení, které směřovalo kousek nad branku.

44

Coufal se nechal školácky posadit na zadek, následně se Ionovi nepodařilo propálit dvojblok protihráčů.

43

Až nyní se ruské mužstvo dostalo ke souvislejšímu držení hracího předmětu. Jednoznačným diktátorem je Wilusz, jenž neúnavně diriguje své spoluhráče.

42

Po hodně dlouhé době se do rozehrávky zapojil znuděný Kolář, který bez většího rozmyslu odkopl míč na volného Bořila.

41

Pražané to nakonec zkusili střelecky, konkrétněji to byl Hušbauer, který ale trefil pouze nohu spoluhráče. Pesjakov nemusel zasahovat.

40

Bořil dlouho hledal volného spoluhráče, nakonec byl donucen k přihrávce na vedle stojícího Součka. Rostov je čím dál více pasivnější.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

38

Sýkora neúnavně napadal Ionova, který si nakonec vymodlil faul. Z ochozů jsme mohli slyšet bouřlivý hněv fanoušků Slavie.

37

Ihned po rozehrávce se Rostov dostal ke zdlouhavé kombinaci u vlastní šestnáctky, která ale nikam nevedla. Ba naopak, soupeř sebral míč.

36

Rostov marně hledá cestičku k opačné brance. Nyní to ruský celek zkusil vzduchem, na dlouhou nohu ale zasáhl pozorný Ngadeu.

35

35. STOCH - 0:1

35

Slavia právě vstřelila branku!
Tak to byla fotbalová paráda! Sešívaní zahrávali další rohový kop, který mířil na nohu Součka, jenž ještě oslovil volného MIROSLAVA STOCHA. Slovenský záložník se z velké dálky opřel do kulatého nesmyslu, který skončil až v sítí.

35

Další rozehrávka nakrátko nakonec přinesla zřejmě cvičený signál, který skončil nepovedeným zpracováním míče v podání Sýkory.

34

Jan Bořil se při jednom ze svých útočných výpadů dostal až k hranici velkého vápna, odkud vypálil. Pesjakov jeho střelu vyrazil na roh.

29

Situaci se rozhodl vyřešit dalekonosným odkopem Ngadeu, který míč poslal až na tribunu. Autového vhazování se ujme Kalačev.

28

Gatcan velmi chytře propustil míč na volného Ionova, druhý jmenovaný s tímto záměrem ale nepočítal. Přišla zbytečná ztráta ruského celku.

27

Slavie začíná dominovat. Další z řady rohových kopů obstaral technik Stoch, jehož centr doplachtil na hlavu Saletrose.

26

Mirzov nedokázal pokrýt pohyb aktivního Tecla, místo čistého zákroku tak fauloval. Český celek okamžitě rozehrál standardku.

25

25. Sýkora orazítkoval břevno.

25

Nádherná akce v podání Slavie! Z levé strany přiletěl nesmírně přesný balón na hlavu Sýkory, který rozezvučel pouze břevno. Následná dorážka směřovala nad.

24

Po delší době se k míči dostal brankář Pesjakov, který se rozhodl vykopnout balón na druhou stranu. Jeho kolega Ionov neuspěl v souboji proti Ngadeuovi.

23

Rázem měl před sebou spoustu místa Souček, defenzivně laděný hráč Slavie ale akci ještě šperkoval přihrávkou na Zmrhala, což bylo špatné řešení.

22

Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry. Zatím sledujeme vyrovnanou podívanou, směrem dopředu je nebezpečnější Rostov.

21

Až nyní se levý bek ve službách Slavie dostal k centru, který měl ideální výšku. Tecl si dělal prostor ke zpracování, vzorně ho ale odtlačil Kalačev.

20

Bořil naznačil centr do šestnáctky, nakonec si tento záměr rozmyslel a místo toho otočil těžiště hry na pravé křídlo.

19

Odpovědnost na sebe vzal Gatcan, jenž kroutil míč směrem do branky. Nakonec se do zakončení dostal Šadin, avšak včas zakročila obrana Slavie.

18

Sešívaní měli k dispozici hned dva rohové kopy, ani jeden z nich nepřinesl nic závratného. Naopak Deli musel odklidit míč za brankovou čáru.

17

Paršivljuk si dával s exekucí autového vhazování načas, nakonec hlavnímu sudímu došla trpělivost a aut předal soupeři.

16

Pesjakov odkopl míč kousek za polovinu hrací plochy, kde ve vzdušném prostoru kraloval Souček. Rostov se po jeho hlavičce dostane k autu.

15

Tohle bylo o poznání nebezpečnější. Zmrhal se uvolnil v pokutovém území, následný střílený centr pouze proletěl velkým vápnem.

14

Slavia se musela vrátit až ke svému pokutovému území, kde v poklidu zastavila akci soupeře. Kolář se tak ujme rozehrávky.

13

Byl to opravdu bývalý hráč pražské Sparty, který se postaral o rozehrávku. Jako adresáta si vybral Stocha, který svým centrem našel náruč Pesjakova.

12

Do útočení se zapojil také Tecl, který nakonec vybojoval standardní situaci kousek od šestnáctky. K míči se postavil zkušený Hušbauer.

11

Hlavní sudí ponechal výhodu, nakonec to sám na sebe vzal Ngadeu, jehož střílený centr skončil na hrudi bránícího Wilusze.

10

Pražané to zkusili po levém křídle, kde se nacházel aktivní Sýkora. Přihrávka od Bořila směřovala do špatného prostoru.

9

Na opačné straně musel rychle z branky brankář Pesjakov, který si dával s rozehrávkou hodně načas. Nakonec našel pouze Deliho.

8

Nakonec to bylo s tečí a Rostov měl k dispozici další rohový kop. V pokutovém území vznikl menší zmatek, Kolář ale nemusel zasahovat.

7

Ruský celek zahrával rohový kop z levé strany, který nebyl vůbec špatný. Na přední tyči hlavičkoval Šomurodov, jehož hlavička málem skončila v síti.

6

6. Ionov selhal v šanci.

6

Obrovská šance Rostova! Sešívaní naprosto zaspali při bránění rychlého protiútoku, nájezd v podání Ionova skončil na rukavici Koláře.

5

Slovenský špílmachr Stoch nejdříve vybojoval kulatý nesmysl, posléze ho přenesl na levou stranu, kde číhal zcela volný Zmrhal.

4

Kousek za pokutovým územím si Sýkora navedl míč na pravačku, avšak poté nedokázal nalézt Tecla. Posléze se neujal ani centr od Stocha.

3

Poprvé se s míčem seznámil také český výběr, konkrétněji to byl Hušbauer, který ale záhy přišel o balón. Rychlý kontr soupeře ale nebyl dobrý.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hráči Rostova, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Rostov: Pesjakov – Kalačev, Wilusz, Paršivljuk, Saletros, Oonov, Mirzov, Šomurodov, Hadzikadunic, Šadin, Gatcan
Náhradníci: Abajev, Aidarov, Boben, Sigurdsson, Gulijev, Zujev, Makejev, Ingason, Majer, Trošečkin, Logašov, Plijev, Sapeta, Skopincev

SK Slavia Praha: Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil – Souček, Hušbauer – Stoch, Sýkora, Zmrhal – Tecl
Náhradníci: Kovář, Frydrych, Kúdela, Zelený, Valenta, Auer, Petrák, Šilhan, Baluta, Škoda, van Buren, Musa.
SK Slavia Praha

Fotbalisté Slavie se po mistrovské sezóně umístili na druhé pozici, na první Plzeň měli sedmibodové manko. Sešívaní se v nadcházejícím ročníků pokusí o další atak na první pozici, pochopitelně je k tomu potřeba udělat několik změn. Kádr Slavie se začal hýbat vehementně. V tomto pražském celku už nebude pokračovat Portugalec Danny, rovněž nebylo prodlouženo hostování Eduarda Sobola a Tomáše Necida. Vedení Slavie rovněž nepočítá s Ruslanem Mingazovem, kterému dalo svolení k hledání nového chlebodárce. Tyto odchody pochopitelně znamenaly příliv nových hráčů. První posilou se stal Vladimír Coufal, který si to namířil po trase Liberec – Slavie. Následně kádr vyztužil rumunský záložník Alexandru Baluta, poslední posilou je obránce Jaroslav Zelený z Jablonce. V posledních dnes se hodně často skloňovalo jméno Mahmúda Hasana, který si přestup do pražského celku nakonec rozmyslel.
FK Rostov

Fotbalisté Rostova neprožili nejpovedenější sezónu, ve své domácí soutěži se umístili na jedenácté pozici, pouze dva body od sestupového pásma. Tento celek se ale ke konci sezóny trochu vzchopil, čímž si zajistil prvoligovou příslušnost i pro nadcházející ročník. Ruský celek se hodně trápil v ofenzívě. Není se čemu divit, nejlepší střelec tohoto mužstva měl na kontě pouze pět branek. Rostov má za sebou už tři přátelské zápasy, přičemž ani jednou neucítil hořkost porážky. V prvním zápase si poradil se srbským Partizanem, posléze následovaly remízy proti Niši a Trenčínu.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Příprava na novou sezónu je v plném proudu, my se v dnešním zápase zaměříme na souboj mezi FK Rostov a SK Slavia Praha.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

FK Rostov – SK Slavia Praha

1:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 76. Šomurodov – 35. Stoch, 51. Tecl

FK Rostov: Pesjakov – Kalačev, Wilusz, Paršivljuk, Saletros, Oonov, Mirzov, Šomurodov, Hadzikadunic, Šadin, Gatcan
Náhradníci: Abajev, Aidarov, Boben, Sigurdsson, Gulijev, Zujev, Makejev, Ingason, Majer, Trošečkin, Logašov, Plijev, Sapeta, Skopincev

SK Slavia Praha: Kolář – Coufal (62. Frydrych), Ngadeu (73. Kúdela), Deli, Bořil – Souček, Hušbauer (80. Valenta) – Stoch (77. Baluta), Sýkora (64. van Buren), Zmrhal (86. Auer) – Tecl (64. Škoda)
Náhradníci: Kovář, Frydrych, Kúdela, Zelený, Valenta, Auer, Petrák, Šilhan, Baluta, Škoda, van Buren, Musa