Menu

Fotbal

Přípravný zápas

DSC Arminia Bielefeld – FK Jablonec

0:1

konec (0:0)

14.07.2018, 13:30 • Bruck an der Grossglocknerstrasse (Rakousko) • David Suchý

Tipsport: 2.44 3.33 2.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! O osudu tohoto zápasu nakonec rozhodla jediná branka, kterou vstřelil stoper Lischka. Dnešní utkání nám nenabídlo žádnou ofenzivní hitparádu, spíše jsme sledovali nezáživnou bitvu. Jablonec toho směrem dopředu moc nepředvedl, i tak ale dokázal zužitkovat jednu z mála šancí. (15:16:17)

90+1

Konec zápasu.

90+1

Bylo tomu skutečně tak! Voglsammer přestřelil zeď, načež se míč stáčel pod břevno. Tam ale Hrubý vytasil svojí rukavici.

90

V závěru utkání ještě jedna nebezpečná standardka pro Bielefeld. U balónu se nachází Voglsammer, který to zřejmě zkusí přímo na bránu.

89

Zanedlouho se nám časomíra dostane do závěrečné minuty. Uvidíme, zda se bude nějaká ta minuta nastavovat.

87

Už se zdálo, že se Edmundsson dokáže natlačit do zakončení, místo střely ale ještě volil přihrávku na levou stranu, což nebylo dobré řešení.

86

Za záchrannou brzdu se rozhodl zatáhnout Považanec, který raději zatáhl za dres Klose. Bielefeld okamžitě rozehrál volný kop.

85

Prietl se prohnal kolem bránícího Lischky, posléze střelec jediné branky dnešního utkání zablokoval centr, který nakonec skončil u Hrubého.

84

Hartherz to zkusil hodně odvážně, neboť si to namířil mezi hlouček protihráčů. Cestu vpřed mu ale zamezil pohotový Trávník.

83

Pleštil se snažil doběhnout padající balón, což se mu také podařilo, ještě předtím si ale nepohlídal ofsajdové postavení, čehož si všiml pomezní.

82

Střídaní u německého celku. Na hrací plochu se dostalo několik nových tváří, pár změn proběhlo také u týmu z České republiky.

81

Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Jablonečtí si v poklidu hlídají jednobrankové vedení, nyní mají míč na kopačkách.

80

Povedlo se to až nyní, Staudeho střílená přihrávka nedoletěla na místo určení. Místo toho si další pohotový zákrok připsal Hrubý.

79

Obrázek hry se nikterak nemění. Bielefeld si je vědom nepříznivého stavu, avšak neustále se mu nedaří dostat se před brankáře.

74

Chyba v rozehrávce přichystala přečíslení pro Bielefeld, Voglsammer ale trefil jediného bránícího hráče. Jablonec si pohybem řekl o faul.

73

Kubista se rozběhl proti volnému míči, který ale poslal pouze do zad protihráče. Následný rychlý kontr soupeře skončilo u Hrubého.

72

Ihned po rozehrávce se Arminia dostala k dlouhému držení kulatého nesmyslu. Jablonec ale vzorně napadá rozehrávku.

71

Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. Jablonec dokázal zužitkovat svojí první vyloženou šanci, na tahu je soupeř.

70

Jablonec právě vstřelil branku!
Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Před brankářem vznikl menší zmatek, ve kterém se nejlépe zorientoval DAVID LISCHKA.

69

Nuda, nuda, šeď, šeď. I takto by se dal popsat dnešní zápas. Sledujeme bojovnou podívanou, avšak chybí vyložené šance.

68

Hlavní sudí nařídil další přestávku na doplnění potřebných tělních tekutin. V rakousku panuje počasí kolem třiceti stupňů celsia, hráči hrají výhradně pouze na sluníčku.

67

Na druhé straně si v šestnáctce dělal prostor nevýrazný Voglsammer, jehož finesu dokázal Břečka přečíst. Následně skončil na zemi Považanec.

66

Nyní to vypadalo nadějně, neboť Kubista vystoupil ze záložní řady a málem se dostal do sólového nájezdu. V roli posledního hráče zasáhl Salger.

65

Doležal se snažil vybojovat zdánlivě ztracený míč, který nakonec uzmul obránce Özkan. Německý celek ale záhy přišel o kulatý nesmysl.

64

Bielefeld podnikl jeden z mála nebezpečných útoků, na jehož konci bylo zakončení Hartherze. Do dráhy letu míče se postavil Kubista.

63

Míč se na malý moment dostal ven z hrací plochy, čehož si všiml také hlavní sudí. Je tu další autové vhazování pro Jablonec.

62

Masopust se s míčem vracel k pokutovému území, kde ho hodně tvrdě přišlápl Salger. Pravý křídelník si vyžádal péči lékařů.

61

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Druhý poločas nám nabízí hodně náznaků nadějných akcí, žádnou šanci jsme zatím neviděli.

60

60. Hanousek mířil nad.

60

V pokutovém území vznikla menší skrumáž, načež se míč odrazil za pokutové území, kde se od něj opřel Hanousek. Jeho rána mířila vysoko nad.

59

Acosta se přetlačoval s přesilou protihráčů, která mu ale nevěnovala téměř žádný prostor. Nakonec to bylo s faulem Prietla.

58

K rozehrávce standardní situace se postavil Trávník, který to zkoušel nakrátko. Nakonec se centr od Masopusta neujal.

57

Seufert si vybral vedle stojícího Staudeho, který to posléze neudělal dvakrát nejlépe. Přihrávku na levou stranu poslal do zámezí.

56

Zatím zcela mimo hru je Doležal. Útočník s číslem patnáct se do hry moc často nezapojuje, obrana soupeře ho velmi dobře pokrývá.

55

Acosta si narazil s jedním ze spoluhráčů, načež se ocitl sám před brankářem. Narážečce ale předcházelo ofsajdové postavení, rozruch tak byl naprosto zbytečný.

54

Klos skončil na zemi, dle výroku sudího to bylo v rámci pravidel. Útočník německého celku sám fauloval Hanouska.

53

Aby toho nebylo málo, tak se těžiště hry opět přesunulo k pokutovému území Bielefeldu, kde si s míčem pohrává Klewin.

52

Jablonec se konečně na delší dobu nastěhoval na útočnou polovinu, Kubista se ale s míčem daleko nepropracoval.

51

Nyní se do dráhy letu míče postavil Hovorka, který zamezil přihrávce na volného Klose. Na opačné straně příliš nescházelo Acostovi.

50

Trávník se vzorně vrátil k vlastnímu pokutovému území, kde dostoupil unikajícího Klose. Německý celek je v úvodu aktivnější.

49

Od pravé autové čáry vhazoval Behrendt, který si ale nevybral žádného z útočníků, nýbrž přihrál brankáři Klewinovi.

48

S míčem se pomazlil také brankář Klewin, který rozehrál na pravou stranu na volného Salgera. Bielefeld se postupně žene vpřed.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráti Arminie. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně nezáživnou podívanou. Směrem dopředu byl nebezpečnější německý celek, jenž si také přichystal několik slušných šancí. Jablonec se spoléhal na rychlé protiútoky, které mnohdy skončily na obraně soupeře.

45

První poločas skončil.

43

Jablonečtí zahrávali volný kop zhruba ze třiceti metrů. Centr směřoval na malé vápno, kde se nepřesným zakončením prezentoval Kubista.

42

Hrubý si postavil balón před svojí branku a poté ho poslal daleko za polovinu hrací plochy. Nedovoleným zákrokem si pomohl Özkan.

41

Následně Jablonec táhl velice nadějný protiútok, který ale skončil na napřesné přihrávce z kopačky Masopusta. To byla velká šance pro český celek.

40

Behrendt se odvážil k dalekonosné kolmici na levou stranu, Seufert si ale se zpracováním neporadil. Posléze se Arminia marně dožadovala penalty.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

38

Arminia zahrávala standardní situaci z vlastní poloviny, jednalo se o rozehrávku nakrátko. Německý celek postupuje vpřed.

37

Po delší době práce pro Hrubého. Nejednalo se o žádný zákrok, nýbrž o rutinní zachycení centrovaného balónu z levé strany.

36

Nejdříve si taktickým faulem pomohl Kubista, posléze se Arminia ocitla v ofsajdovém postavení. Konkrétněji to byl útočník Klos.

35

Tentokráte se Doležalovi podařilo uspět v hlavičkovém souboji, míč ale prodloužil pouze do území, ve kterém se nacházel Salger.

34

Acosta si zasekl míč na pravou nohu a poté v šestnáctce hledal nenápadného Doležala. Přihrávka ale putovala špatným směrem.

29

Poslední minuty opravdu nenabízí žádnou pohlednou podívanou. Oba celky se nemohou dostat ke souvislejší práci s míčem.

28

Acosta patří k nejaktivnějším hráčům Jablonce. Levý křídelník nyní napadal rozehrávku soupeře, Behrendt byl donucen ke zpětné přihrávce.

27

Nyní to Özkan neudělal vůbec dobře, neboť v roli posledního hráče netrefil balón. Naštěstí pro něj, se Masopust k míči nedostal.

26

Už se opět hraje, pokračuje se tam, kde se skončilo. Bielefeld si vybojoval další autové vhazování, které provede levý bek Hartherz.

25

Hlavní sudí nařídil krátkou pauzu na doplnění potřebných tělních tekutin. Nutno dodat, že v Rakousku panuje opravdu horké počasí.

24

Klewin si dával s rozehrávkou od své svatyně hodně načas, nakonec odkopl k levé autové čáře, kde Prietl uspěl ve vzduchu.

23

Hodně rychle musel jednat brankář Hrubý, kterého při odkopu od branky atakoval Klos. Vousatý strážce tyčí to nakonec zvládl na jedničku.

22

Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry. Zatím sledujeme hodně vyrovnanou podívanou, více šancí si přichystal německý celek.

21

Bielefeld zahrával rohový kop z levé strany. Nakonec se jednalo o rozehrávku nakrátko, načež hlavička Staudeho skončila nad brankou.

20

První vážnější zakončení Jablonce. Balón proti noze obdržel Trávník, jehož přízemní rána zaplula do rukavic Klewina.

19

Behrendt operoval s míčem na vlastní obranné polovině, přenesení hry na pravou stranu se mu ale nepodařilo. Hanousek okamžitě vhodil míč.

18

Hartterz si pokryl napadající Masopusta, navíc se jako poslední dotkl míče právě pravý křídelník Jablonce. Uvidíme další autové vhazování.

17

Hodně prostoru měl již zmiňovaný Özkan, který zkoušel do šestnáctky poslat centrovaný balón. Nabídku ale dokázal odvrátit Hovorka.

16

Na levém křídle operoval s míčem Özkan, který ale narazil hned na prvního bránícího hráče. Levý bek vybojoval autové vhazování.

15

Už hodně dlouhou dobu čekáme na něco kloudnějšího ze strany českého mužstva. Směrem dopředu je nebezpečnější soupeř.

14

14. Velká šance Bielefeldu.

14

Další šance Arminie! Voglsammer si zasekl míč kolem bránícího hráče, následný lob přes Hrubého dokázal odkopnout z brankové čáry Břečka.

13

Nyní moc nescházelo. Jeden z hráčů německého celku zahrál malou domů na Klewina, který div nenapálil napadajícího Acostu.

12

Bielefeld to snad poprvé zkusil centrovaným balónem do šestnáctkou, míč ale skončil v rukavicích brankáře Hrubého.

11

Klewin si dalekonosným odkopem vybral Staudeho, který ale v hlavičkovém souboji proti Břečkovi prohrál. Arminia je i nadále u balónu.

10

10. Edmundsson pálil vedle.

10

První zakončení dnešního zápasu. Edmundsson se s ničím nezopakoval a kousek za šestnáctkou vypálil, míč prosvištěl metr vedle tyče.

9

Přenesení hry našlo na levém křídle Hanouska, který si narazil s vedle stojícím Kubistou. Prvně jmenovaný se ale k míči nedostal.

8

Aby toho nebylo málo, tak se hrací předmět přesunul do moci brankáře Klewina, který místo odkopu od branky zvolil konstruktivní rozehrávku.

7

V tuto chvíli sledujeme velice poklidnou rozehrávku v podání německého celku. Kulatý nesmysl má na kopačce stoper Behrendt.

6

Ten ale přinesl pouze zablokovanou střelu v podání Kubisty. O pár vteřinek později na zemi skončil Behrendt, rozehrávky se ujme brankář.

5

Masopust měl na pravém křídle hodně prostoru, jeho přízemní nabídku zablokoval vracející se Salger. Rohový kop pro Jablonec.

4

Doležal si to chtěl namířit kolem Behrendta, avšak protihráč mu v cestě nechal nohu. První standardní situace pro celek z Česka.

3

Ihned se s kulatým nesmyslem seznámil brankář Hrubý, který ho nekompromisně poslal na druhou stranu hrací plochy.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal Jablonec, který bude hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

DSC Arminia Bielefeld: Klewin – Özkan, Behrendt, Salger, Hartherz – Edmundsson, Prietl, Seufert, Staude – Voglsammer, Klos

FK Jablonec: Hrubý – Hovorka, Břečka, Lischka, Hanousek – Kubista, Považanec, Trávník – Masopust, Doležal, Acosta
Náhradníci: Hanuš – Richter, Hübschman, Kratochvíl, Ikaunieks, Čvančara, Chramosta, Pleštil, Jovović, Holeš.
FK Jablonec

Na opačné straně se nachází Jablonec, kterému se nadmíru povedla druhá část uplynulé sezóny. Jablonec se dostal do herní pohody, přičemž prohrál pouze jeden z posledních čtrnácti zápasů. I tento fakt přispěl k tomu, že si celek z Libereckého kraje zahraje skupinovou fázi Evropské ligy. Jablonečtí se pochopitelně rozhodli posílit kádr. Na sever Čech přestoupil Miloš Kratochvíl, o pár dní později ho napodobil nejlepší střelec Jihlavy Davis Ikaunieks. Klub má svém hledáčku několik dalších hráčů. Nejcitelnějším oslabením je odchod Jaroslava Zeleného, který si to namířil do pražské Slavie. Jablonec má na svém kontě už pět přípravných zápasů, přičemž zvítězil pouze v jediném. Posléze následovaly prohry proti Trnavě, Pöltenu a také Spartaku Moskva. Jediná remíza přišla proti polskému Piastu.
DSC Arminia Bielefeld

Fotbalisté Bielefeldu se v uplynulé sezóně umístili na čtvrté pozici druhé Bundesligy, tedy jedno místo od baráže do první ligy. Bielefeld se ke konci sezóny neprezentoval zrovna dobrou formou, vyhrál totiž jedno z posledních čtyř utkání. Arminia patřila na svém stadionu k průměrným celkům soutěže, dohromady ztratila body hned v deseti zápasech. Tento německý celek má za sebou už dva přátelské zápasy, přičemž se jednou radoval z výhry a jednou ucítil hořkost porážky. Jediné vítězství přišlo v minulém zápase proti Baníku Ostrava, který věhlasnějšímu celku podlehl poměrem 2:0.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Příprava na novou sezónu je v plném proudu, my se v dnešním zápase zaměříme na souboj mezi DSC Arminia Bielefeld a FK Jablonec.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

DSC Arminia Bielefeld – FK Jablonec

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 70. Lischka

DSC Arminia Bielefeld: Klewin – Özkan, Behrendt, Salger, Hartherz – Edmundsson, Prietl, Seufert, Staude – Voglsammer, Klos (C)

FK Jablonec: Hrubý – Hovorka (77. Hübschman), Břečka, Lischka, Hanousek – Kubista, Trávník (86. Ikaunieks), Považanec – Masopust (65. Pleštil), Doležal (77. Chramosta), Acosta (46. Jovovič)
Náhradníci: Hanuš – Richter, Hübschman, Kratochvíl, Ikaunieks, Čvančara, Chramosta, Pleštil, Jovović, Holeš