Menu

Tenis

WTA Birmingham (tráva)

Dominika Cibulková – Darja Savilleová

0:2 3:6, 6:7 (6)

konec

18.06.2018, 14:46 • Ann Jones Centre Court • 1. kolo • Miroslav Kováčik sk

Tipsport: 1.49 2.62 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dominika Cibulková nevyhrala v Birminghame ani na tretí pokus. Dnes neodohrala úplne zlý zápas, ale Darii Gavrilovovej podľahla 3:6, 6:7. V druhom sete mala k dispozícii dve setbalové šance, no obidve premárnila. Treba však vyzdvihnúť aj výkon Austrálčanky, ktorá vyhrala 80% výmen po prvom podaní a zaslúžene postupuje do druhého kola. V ňom ju čaká víťazka zápasu medzi domácou Johannou Kontovou a vlaňajšou víťazkou Petrou Kvitovou. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dnešného dňa. (16:39:14)

Koniec zápasu

6:7

Je dobojované! Dominika Cibulková ukončuje dnešné stretnutie nevynútenou chybou z forhendovej strany. V koncovke druhého dejstva premárnila dve šance na predĺženie zápasu, a tak sa s Birminghamom lúči v prvom kole.

6-7

Austrálska tenistka získava ďalšiu loptičku a má k dispozícii štvrtý mečbal. Dominika Cibulková síce pomerne dobre skrátila hru, ale Daria Gavrilovová má rýchle nohy a presnú ruku, čo teraz potvrdila.

6-6

Daria Gavrilovová vyrovnáva skóre tajbrejku po fantastickom víťaznom údere. Dominika Cibulková sa držala vo výmene, ale nedokázala ju ukončiť vo svoj prospech. Opäť sme svedkami zmeny strán.

6-5

To je chyba! Dominika Cibulková ani jedným svojim podaním netrafila vymedzený priestor. O prvý setbalovú možnosť sa tak pripravila sama. Ďalšiu bude mať pri podaní súperky.

6-4

Daria Gavrilovová posiela loptičku len do siete, a tak sa blížime k hraniu rozhodujúceho setu. Dominika Cibulková bude mať dve šance na to, aby ukoristila druhý set pre seba.

5-4

Podarilo sa. Daria Gavrilovová mala síce veľmi dobrú pozíciu na útok, ale jej forhendový úder bol príliš dlhý. Dominika Cibulková je tak dve loptičky od zisku druhého setu.

4-4

Rodáčka z Moskvy teraz zbytočne chybuje, čo samozrejme teší slovenských fanúšikov. Dominika Cibulková opäť vyrovnáva skóre a bude sa snažiť aj o zisk ďalšieho servisu.

3-4

Daria Gavrilovová získava ďalší minibrejk na svoju stranu. Tentokrát dokázala zatlačiť svoju súperku forhendovým úderom po čiare. Prešla si na sieť, no Dominika Cibulková pri snahe o obhodenie neuspela.

3-3

Pred výmenou strán získava cenný bod na svoje konto Dominika Cibulková. Do výmeny síce išla len cez druhé podanie, no pomohla jej nevynútená chyba 24-ročnej Austrálčanky.

2-3

So šťastím dostala Dominika Cibulková loptičku na druhú stranu kurtu. Daria Gavrilovová bola nútená ísť na sieť, kde nepripravená mohla len ťažko uspieť. Minibrejk je tak minulosťou.

1-3

Austrálska tenistka opäť vedie o dva body. Veľmi dobre reagovala na kratší úder svojej súperky a víťazným forhendovým úderom nedala Dominike Cibulkovej šancu.

1-2

Dominika Cibulková pretavila v zisk bodu aspoň svoje druhé podanie. Daria Gavrilovová netrafila return ideálne a nasmerovala loptičku ďaleko za základnú čiaru.

0-2

Daria Gavrilovová získava v tajbrejku menšiu výhodu. Získava prvú loptičku pri podaní svojej súperky. Aktívne si prešla na sieť a donútila ju chybovať pri snahe o obhodenie.

0-1

Skrátenú hru lepšie začína Daria Gavrilovová. Austrálska tenistka prekvapila bývalú svetovú štvorku úderom do protipohybu. Teraz však pôjde dvakrát na podanie Dominika Cibulková.

6:6

Dominika Cibulková sa dostala z najhoršieho. Napokon ukončila dvanásty gem vo svoj prospech. Daria Gavrilovová nevyužila tri mečbaly, a tak bude začínať tajbrejk na podaní.

A-40

Slovenská tenistka odvrátila trojicu mečbalov a teraz má veľkú šancu na to, aby dianie v druhom sete posunula do tajbrejku. Po priamom bode získava výhodu na svoju stranu.

40-40

Daria Gavrilovová sa pripravila o možnosť ukončiť zápas sama. Loptička z jej bekhednovej strany bola nepresná a skončila v mieste vymedzenom pre zápasy štvorhry.

40-A

Daria Gavrilovová má k dispozícii ďalší mečbal. Dominika Cibulková mala aj trošku smoly, pretože jej forhendový úder skončil tesne vedľa bočnej čiary.

40-40

Zhoda! Dominika Cibulková si teraz dokázala pomôcť kvalitným servisom. Následne zahrala dobrý forhend, na ktorý súperka reagovala úderom do siete.

30-40

Dominika Cibulková išla do výmeny len cez druhé podanie, no Daria Gavrilovová šancu na koniec zápasu odmietla. Jej return skončil iba v polovici siete. Austrálčanka má ešte jeden mečbal.

15-40

Austrálska tenistka má dve šance na ukončenie zápasu. Mečbaly jej doslova darovala jej súperka. Dominika Cibulková chcela skrátiť hru, ale trafila len sieť. Takéto chyby sa neodpúšťajú.

15-30

Daria Gavrilovová je dve loptičky od postupu do druhého kola turnaja v anglickom Birminghame. Na konci dlhej výmeny mala pre zmenu šťastie ona. Loptička sa odrazila od čiary, čo trošku prekvapilo našu hráčku.

15-15

Obrovské šťastie na strane slovenskej tenistky. Loptička z rakety Dominiky Cibulkovej bola tečovaná páskou, ale napokon prešla na druhú stranu dvorca. Slovenka sa súperke športovo ospravedlňuje.

0-15

Daria Gavrilovová začína dôležitý dvanásty gem lepšie než jej súperka. Potvrdila svoje kvality zo zápasov štvorhry. Prešla si na sieť a zahrala veľmi dobrý volej do protipohybu.

5:6

Daria Gavrilovová odpovedá na čistú hru svojej súperky rovnakým spôsobom. Austrálčanka sa dostáva do opätovného vedenia a Dominika Cibulková pôjde znovu podávať na udržanie v zápase.

0-40

Daria Gavrilovová nadväzuje na výkon svojej rivalky z predošlého gemu. Aj ona si vďaka skvelému servisu vypracovala tri šance na ukončenie jedenástej hry druhého dejstva.

0-30

Dominika Cibulková sa teraz do výmeny príliš nedostala. Loptičku síce po servise súperky dostala na druhú stranu kurtu, ale následne prišiel tvrdý forhend od jej súperky od protinožcov.

0-15

Daria Gavrilovová začína gem na servise už tradičným priamym bodom z podania. Dominika Cibulková sa nedostala do výmeny, a tak bude musieť doťahovať tesné manko.

5:5

Dominika Cibulková rázne odmieta koniec dnešného súboja. Čistou hrou si drží svoje podanie a vyrovnáva skóre na 5:5. O malú chvíľu pôjde na servis trošku rozladená Daria Gavrilovová.

40-0

Super gem zo strany slovenskej tenistky pokračuje ďalej. Dominika Cibulková si pripisuje na konto štvrté eso v zápase a má k dispozícii tri šance na ukončenie gemu.

30-0

Priamym bodom z podania sa slovenská tenistka ešte viac upokojuje. Zatiaľ to vyzerá tak, že desiata hra druhého setu nebude v dnešnom zápase poslednou.

15-0

Veľmi dôležitý prvý bod získava na konto Dominika Cibulková. Obranný úder jej súperky letel veľmi dlho, ale napokon skončil tesne za základnou čiarou.

4:5

Po predošlom ese prichádza na rad aj priamy bod z podania. Daria Gavrilovová si tak drží podanie čistou hrou a dostáva súperku pod tlak. Po krátkej prestávke a výmene strán pôjde Dominika Cibulková podávať na udržanie v zápase.

0-40

Eso číslo šesť si na konto pripisuje Daria Gavrilovová. Vyzerá to tak, že austrálska tenistka dokáže udržať vlastný servis a dostane sa do opätovného vedenia o jeden gem.

0-30

Dominika Cibulková sa teraz na seba poriadne hnevá. Bola včas pri loptičke po pomerne slabom servise súperky, no napriek tomu ju nasmerovala z forhendu len do siete.

0-15

Austrálska tenistka začína deviaty gem veľmi dobre. Najskôr si svoju súperku rozbehala a následne ukončila výmenu parádnym forhendovým úderom po čiare.

4:4

Skóre druhého setu je opäť vyrovnané. Daria Gavrilovová sa položila do returnu po slabšom druhom servise súperky. Dominika Cibulková pod tlakom poslala loptičku z bekhendovej strany iba do siete, a tak stráca podanie.

15-40

Bohužiaľ, Dominika Cibulková je v problémoch. Na konci dlhej výmeny nasmerovala svoj bekhend len do autu. Daria Gavrilovová má tak dve šance na to, aby si zobrala stratené podanie späť.

15-30

Tri šance na zisk brejku Austrálčanka mať nebude. Daria Gavrilovová sa nevyvarovala chyby z forhendovej strany. Loptička z jej rakety skončila ďaleko za základnou čiarou, čo teší slovenských fanúšikov.

0-30

Po chybnom verdikte čiarového rozhodcu sa musela výmena opakovať, čo poriadne nahnevalo Austrálčanku. V následnej výmene ale uspela, keďže Dominika Cibulková poslala loptičku za základnú čiaru.

0-15

Teraz sme boli svedkami krásnej výmeny. Dominika Cibulková si forhendom po čiare pripravila pozíciu a prešla na sieť. Daria Gavrilovová ju však dokázala obhodiť, a tak boduje ona.

4:3

Podarilo sa! Dominika Cibulková si dobrým returnom pripravila pozíciu a následne ukončia výmenu forhendovým úderom. Prvýkrát v zápase tak získava podanie súperky, ktorá si volá na pomoc svojho trénera.

40-15

Daria Gavrilovová chybuje z forhendovej strany. Loptičku posiela len do stredu siete, a tak daruje svojej súperke hneď dve šance na zisk premiérového brejku v dnešnom stretnutí.

30-15

Daria Gavrilovová sa nevyvaruje dvojchyby a dostáva svoju súperku na koňa. Dominika Cibulková je blízko k tomu, aby si vypracovala minimálne jednu brejkbalovú šancu.

15-15

Dominika Cibulková teraz hrala veľmi aktívne a donútila súperku chybovať. Daria Gavrilovová z náročnej pozície posiela loptičku niekoľko centimetrov za základnú čiaru.

0-15

Austrálska tenistka sa pomerne dlho chystala na servis. Menšie čakanie sa jej však vyplatilo, pretože zahrala ďalšie eso. Loptičku krásne prilepila na bočnú čiaru, Cibulková nemala šancu.

3:3

Daria Gavrilovová sa na seba hnevá, pretože pomerne jednoduchý úder nasmerovala do siete. Šiesty gem druhého setu je tak minulosťou a končí sa šťastne pre 29-ročnú Slovenku.

40-15

Dominika Cibulková si aj v tomto geme pripisuje na konto eso. Vďaka nechytateľnému podaniu má Slovenka dve šance na to, aby si udržala svoje podanie a vyrovnala skóre.

30-15

Tentokrát trafila Austrálčanka return fantasticky. Dominika Cibulková síce ešte dostala loptičku na druhú stranu, ale na následný forhendový úder už nemohla reagovať.

30-0

Opäť zafungoval slovenskej hráčke jej forhendový úder. Daria Gavrilovová sa k nemu dostala neskoro a preto nasmerovala loptičku len do polovice siete.

15-0

Dobrý začiatok v podaní slovenskej tenistky. Forhendovým úderom k čiare si pripravila pozíciu, prešla k sieti a bez problémov poslala volejom loptičku na druhú stranu kurtu.

2:3

Austrálska tenistka získava aj svoje siedme podanie v dnešnom dueli. Dominika Cibulková netrafila return ideálne a poslala loptičku vedľa bočnej čiary. Po prestávke pôjde na servis práve rodáčka z Bratislavy.

15-40

Dominika Cibulková sa opäť ocitla pod tlakom. Z náročnej situácie chcela vykorčuľovať forhendovým úderom po čiare, no ten bol až príliš dlhý. Daria Gavrilovová má tak dva gembaly.

15-30

Ďalšie kvalitné podanie. Zápasy na tráve často rozhoduje podanie a to má Daria Gavrilovová výborné. Bez väčších problémov získava v piatom geme tesný náskok.

15-15

Moskovská rodáčka napravuje svoje predošlé zaváhanie kvalitným servisom. Nebolo to síce eso, no myslím si, že aj priamy bod z podania ju veľmi teší.

15-0

Dominike Cibulkovej teraz vyšiel return veľmi dobre. Austrálčanka za ním musela utekať mimo dvorca a z náročnej pozície už nedokázala poslať loptičku na druhú stranu.

2:2

Daria Gavrilovová ešte viac mohla zdramatizovať gem pri podaní súperky. Po jej druhom servise sa oprela do returnnu, ale z forhendovej strany nemierila presne. Stav druhého setu je tak vyrovnaný.

40-30

Štvrtá hra ešte bude mať svoje pokračovanie. Koniec gemu nedovolila Daria Gavrilovová, ktorá šikovne skrátila hru. Dominika Cibulková bežala k sieti, no loptičku už nedobehla.

40-15

Dominika Cibulková napravuje svoje predošlé zaváhanie esom a získava na svoju stranu dve šance na ukončenie gemu. Slovenka sa oproti prvému setu rozhodne zlepšuje.

30-15

Až teraz získava Daria Gavrilovová prvú loptičku na príjme v rámci druhého setu. Pomohla jej slovenská súperka, ktorá z forhendovej strany netrafila vymedzený priestor.

30-0

Ďalšie veľmi dobré podanie predviedla slovenská tenistka. Daria Gavrilovová pod tlakom poslala loptičku len do autu, a tak zatiaľ nemôže pomýšľať na prípadný brejk.

15-0

Veľmi dobre to teraz spravila Dominika Cibulková. Po kvalitnom servise vyhnala súperku mimo dvorca forhendovým úderom a následne už poľahky ukončila výmenu vo svoj prospech.

1:2

Rodáčka z Moskvy ani tento raz nemala pri servise problémy. Záver tretej hry bol v znamení jej dominancie. Po podaní si nakročila do dvorca a výmenu ukončila razantným forhendovým úderom.

15-40

Dominika Cibulková sa len veľmi ťažko dostáva do výmen. Bol to aj tento prípad, keď jej return po kvalitnom servise austrálskej hráčky skončil mimo hracej plochy.

15-30

Daria Gavrilovová pokračuje vo veľmi dobrom výkone na servise. Opäť poslala loptičku presne na stredovú čiaru a zaznamenáva ďalšie eso.

15-15

Daria Gavrilovová dostala od rozhodkyne upozornenie za predlžovania prestávky medzi servismi. Austrálčanku to ale nevyviedlo z miery a pomohla si priamym bodom z podania.

15-0

Dominika Cibulková sa dostáva v treťom geme do vedenia. Jej súperka išla na sieť až príliš ambiciózne. Slovenka ju dokázala obhodiť forhendovým úderom po čiare.

1:1

Slovenská tenistka zaslúžene vyrovnáva skóre druhého setu. Na konci práve skončeného gemu šikovne skrátila hru, čo jej rivalka rozhodne nečakala. Na podanie sa už chystá Daria Gavrilovová.

40-0

Výborný gem aj zo strany slovenskej tenistky. Dominika Cibulková si pripisuje na konto vôbec prvé eso v zápase a má k dispozícii tri šance na ukončenie gemu.

30-0

Ďalšie výborné podanie zverenky Mateja Liptáka. Dominika Cibulková si pri svojom prvom geme na podaní v druhom dejstve vytvára pomerne sľubný náskok.

15-0

Dominika Cibulková začína gem pri svojom podaní dobre. Kvalitným servisom nedala súperke veľa šancí na reakciu. Daria Gavrilovová svoj return do kurtu nedostala.

0:1

Veľmi dobrý gem zo strany austrálskej dvojky. Daria Gavrilovová si v ňom pripísala na konto dve nechytateľné podania a za necelé dve minútky sa dostáva do vedenia v druhom dejstve.

15-40

Kvalitným bekhendovým úderom dostala Daria Gavrilovová súperku pod tlak. Dominika Cibulková sa z neho nedokázala dostať a loptičku posiela mimo vymedzeného priestoru.

15-30

Austrálska tenistka predviedla ďalší kvalitný servis. Loptičku poslala presne na podávacie T-čko a pripisuje si na konto ďalšie eso.

15-15

Daria Gavrilovová napravuje svoje predošlé zaváhanie kvalitným servisom. Slovenka sa síce dostala k loptičke, no z ťažkej pozície ju nedokázala vrátiť na druhú stranu dvorca.

15-0

Druhý set otvára na podaní austrálska tenistka, no lepšie začína jej skúsenejšia rivalka. Dominika Cibulková zahrala niekoľko kvalitných úderov a donútila rodáčku z Moskvy chybovať.

3:6

Prvý set získava na konto Daria Gavrilovová. V poslednej výmene ťažila z chyby svojej súperky, ktorá namierila loptičku len do siete. Celkovo sme sledovali vyrovnaný súboj, no v kľúčových momentoch mala navrch Austrálčanka.

30-40

Daria Gavrilovová bude mať šancu ukončiť prvý set. Dominika Cibulková to teraz nemyslela zle, chcela zahrať Austrálčanke do protipohybu, ale jej bekhendový úder sa do kurtu nezmestil.

30-30

Slovenská tenistka si pomáha kvalitným prvým podaním. Daria Gavrilovová netrafila return práve najlepšie a loptičku nasmerovala tesne za základnú čiaru.

15-30

Daria Gavrilovová je dve loptičky od zisku úvodného dejstva. Opäť hrala svojej súperke vytrvalo do bekhendovej strany a napokon sa dočkala aj jej nevydareného úderu.

15-15

Moskovská rodáčka sa snažila skrátiť hru, no tento úmysel jej vôbec nevyšiel. Loptička skončila na jej strane dvorca, a tak Dominika Cibulková získava bod pomerne lacno.

0-15

Slovenská tenistka podáva na udržanie v prvom sete, ale nezačína dobre. Znovu bola dominantnou hráčkou vo výmene, no zakončila ju nevydareným úderom z forhendovej strany.

3:5

Tak toto je veľká škoda. Dominika Cibulková dominovala vo výmene a dokonca si prešla aj na sieť. Daria Gavrilovová nezahrala nejaké svetové obhodenie, ale Slovenka svojim volejom minula kurt.

30-40

Daria Gavrilovová otáča prebeh ôsmej hry na svoju stranu. Po kvalitnom servise zahrala volej, ktorý so šťastím skončil na základnej čiare. Vďaka tomu získava loptičku vo svoj prospech.

30-30

Dominika Cibulková si na brejkbaly bude musieť ešte počkať. Austrálska súperka teraz zahrala veľmi dobre a nedala jej najmenšiu šancu uspieť.

30-15

Bratislavská rodáčka sa teraz krásne položila do svojho bekhendového úderu po čiare. Daria Gavrilovová sa len bezmocne prizerala, ako loptička smeruje do voľného priestoru.

15-15

Teraz sme boli svedkami dlhej výmeny. Spočiatku mala prevahu Slovenka, ale následne prebrala režisérsku taktovku Daria Gavrilovová. Napokon sa dočkala chyby súperky a vyrovnáva skóre.

15-0

Pred začiatkom ôsmeho gemu musela Daria Gavrilovová trošku počkať na neposedných fanúšikov. Možno aj to ju natoľko rozladilo, že zahrala štvrtú dvojchybu v dnešnom stretnutí.

3:4

Dominika Cibulková zvládla náročný gem a znižuje náskok svojej súperky. V závere siedmej hry sa prezentovala niekoľkými kvalitnými forhendovými údermi, na ktoré Daria Gavrilovová nenašla odpoveď.

A-40

Slovenská tenistka tentokrát získava výhodu na svoju stranu. Pomohlo jej kvalitné podanie von z dvorca, na ktoré jej súperka reagovala len úderom za základnú čiaru.

40-40

Daria Gavrilovová to teraz zobrala na seba, ale neurobila dobre. Jej bekhendový úder bol príliš razantný, a tak loptička skončila niekoľko decimetrov za základnou čiarou.

40-A

Slovenská tenistka opäť chybuje a dostáva sa do problémov. Daria Gavrilovová bude mať ďalšiu šancu ako odskočiť súperke už na rozdiel dvoch brejkov.

40-40

Teraz sme sledovali veľmi nervóznu výmenu z oboch strán. Ani jedna z hráčok nechcela spraviť chybu, ale napokon to s nervami nevydržala Daria Gavrilovová.

40-A

Ďalší bod získava na konto austrálska tenistka. Dominika Cibulková posiela loptičku len do siete, a tak bude čeliť hrozbe straty svojho podania.

40-40

Dominika Cibulková si komplikuje život pri svojom podaní. Jej forhendový úder sa do dvorca nevošiel, a tak z jasného stavu nasleduje zhoda.

40-30

Daria Gavrilovová sa podobne ako pred pár sekundami oprela do returnu po druhom servise súperky. Aj teraz bola úspešná a ešte dramatizuje priebeh siedmeho gemu.

40-15

Dominika Cibulková bude mať dve šance na to, aby opäť znížila náskok svojej súperky. Daria Gavrilovová jej k tomu dopomohla zbytočnou chybou z bekhendovej strany.

30-15

Veľmi dobré podanie na stred dvorca. Daria Gavrilovová zrejme nečakala tento smer, a tak bola pri loptičke neskoro. Napokon ju nasmerovala len do siete.

15-15

Slovenka musela ísť do výmeny len cez druhé podanie. Daria Gavrilovová toho patrične využila a pripisuje si na konto víťazný úder priamo z returnu.

15-0

Dominika Cibulková lepšie vstupuje do siedmeho gemu. Od začiatku výmeny dostala pod tlak súperku. Daria Gavrilovová sa dlho bránila, ale jeden z jej úderov sa predsa len do kurtu nevošiel.

2:4

Austrálčanka s miernymi problémami ale predsa drží aj svoj tretí servis v dnešnom zápase a udržuje si náskok dvoch gemov. O malú chvíľu pôjde na podanie jej 29-ročná súperka zo Slovenska.

40-A

Dominika Cibulková sa k ďalšiemu brejkbalu zatiaľ nedostáva. Daria Gavrilovová musela ísť do výmeny len cez druhé podanie, no Bratislavčanka pomerne lacno chybovala.

40-40

Daria Gavrilovová reaguje na predošlý winner svojej súperky tým najlepším možným spôsobom. Hrozbu straty podania odvracia svojim ďalším esom v zápase.

A-40

Dominika Cibulková si vypracovala prvý brejkbal v dnešnom zápase. Na konci dlhej výmeny zahrala nekompromisný forhendový úder, ktorý skončil presne na základnej čiare.

40-40

Šiesty gem prvého setu bude mať svoje pokračovanie. Daria Gavrilovová nedokázala trafiť priestor dvorca, a tak vlastnou chybou preklápa skóre na zhodu.

30-40

Šťastie na strane austrálskej tenistky. Daria Gavrilovová si opäť požiadala o jastrabie oko a to ukázalo, že jej servis predsa len skončil tesne na bočnej čiare.

30-30

Daria Gavrilovová si pomohla z ľavej strany priamym bodom z podania. Dominika Cibulková netrafila vymedzený priestor, a tak si musí počkať na svoje prvé brejkbaly v tomto zápase.

30-15

Austrálska tenistka robí aj v treťom geme na servise dvojchybu. Možno ju teraz vyviedla z miery dlhšia pauza medzi podaniami, keďže si po prvom požiadala o jastrabie oko.

15-15

Dominika Cibulková sa teraz dokázala udržať vo výmene a kvalitným forhendom zatlačila súperku. Na jej úder reagovala Daria Gavrilovová už len loptičkou smerujúcou do siete.

0-15

Daria Gavrilovová si na úvod šiesteho gemu pomáha priamym bodom z podania. Jej servis zrejme skončil na čiare, hoci z pohľadu hlavnej kamery to vyzeralo skôr inak.

2:3

Daria Gavrilovová akoby už trošku rezignovala v závere gemu. Na môj vkus nepristúpila k returnu dostatočne koncentrovane a podľa toho aj jej úder dopadol. Dominika Cibulková si tak drží servis a znižuje na 2:3.

40-15

Veľmi dobrá kombinácia úderov zo strany slovenskej tenistky. Dominika Cibulková po kvalitnom servise pritlačila súperku a výmenu ukončila forhendovým víťazným úderom.

30-15

Dominika Cibulková otáča nepriaznivé skóre a je bližšie k zisku piateho gemu. Teraz jej však výrazne pomohla Daria Gavrilovová, ktorá z forhendovej strany minula priestor dvorca.

15-15

Daria Gavrilovová si zobrala na pomoc jastrabie oko. Vďaka nemu musela ísť slovenská tenistka do výmeny len cez druhé podanie, no napriek tomu si pripisuje na konto priamy bod.

0-15

Dominika Cibulková mala výmenu opäť veľmi dobre rozbehnutú. Daria Gavrilovová sa prakticky len bránila, no Slovenka pri snahe zahrať forhendový víťazný úder trafila len sieť.

1:3

Zhody sme sa napokon už nedočkali. Daria Gavrilovová predviedla z ľavej strany veľmi dobré podanie, na ktoré Dominika Cibulková reagovala len úderom do siete. Austrálčanka tak potvrdzuje brejk.

30-40

Dominika Cibulková ešte dramatizuje priebeh štvrtého gemu. Dokázala si veľmi pekne rozpohybovať súperku a následne zahrala z forhendovej strany do voľného priestoru.

15-40

Prvú šancu na zisk štvrtého gemu austrálska hráčka zahodila sama. V zápase si pripisuje na konto druhú dvojchybu, ktorá ju však zatiaľ nemusí príliš mrzieť.

0-40

Veľmi dobré podanie predviedla Daria Gavrilovová. Bez najmenších problémov smeruje k potvrdeniu brejku z predošlého gemu. Má k dispozícii komfortné tri gembaly.

0-30

Daria Gavrilovová teraz vytrvalo hrala do bekhendovej strany svojej súperky. Napokon sa jej to vyplatilo, pretože posledný úder slovenskej tenistky skončil len v polovici siete.

0-15

V úvode štvrtého gemu sme videli na trávnaté pomery veľmi dlhú výmenu. Bohužiaľ, opäť sa končí lepšie pre Austrálčanku, pretože Dominika Cibulková chybovala z forhendu.

1:2

Dominika Cibulková prvýkrát v dnešnom zápase prichádza o svoje podanie. V tomto geme spravila až príliš veľa chýb, čo bol prípad aj poslednej výmeny, keď loptičku nasmerovala za základnú čiaru.

30-40

Prvé problémy pre slovenskú tenistku. Daria Gavrilovová šikovne skrátila hru, čo jej súperka nečakala. Austrálčanka má k dispozícii jednu možnosť na zisk servisu Cibulkovej.

30-30

Bratislavská rodáčka si trošku komplikuje situáciu pri svojom geme na podaní. Po dobrom returne súperky nasmerovala loptičku mimo vymedzeného priestoru.

30-15

Dominika Cibulková si pomáha ďalším kvalitným servisom. Daria Gavrilovová nasmerovala loptičku za základnú čiaru, a tak sa nedostala ani len do výmeny.

15-15

Slovenská tenistka dokázala napraviť svoje predošlé zaváhanie. Opäť trafila kvalitné prvé podanie a následne bez väčších problémov zahrala víťazný úder z forhendu.

0-15

Dominika Cibulková nezačína gem pri svojom podaní práve najlepšie. Po prvom servise síce zatlačila súperku, no výmenu ukončila úderom do siete.

1:1

Daria Gavrilovová vyrovnáva skóre prvého setu. Po kvalitnom podaní si prešla na sieť a precízne zahraným volejom nedala súperke šancu. Na podanie sa už chystá Dominika Cibulková.

40-A

Austrálska tenistka bude mať opäť možnosť ukončiť druhý gem vo svoj prospech. Podanie poslala presne na bočnú čiaru, čo potvrdilo aj jastrabie oko.

40-40

Na svete je prvá zhoda dnešného duelu. Daria Gavrilovová netrafila ideálne svoj forhend a poslala loptičku ďaleko za základnú čiaru.

30-40

Daria Gavrilovová získava gembal na svoju stranu. Slovenská hráčka jej však k tomu veľmi pomohla, pretože rutinný forhendový úder nasmerovala do siete.

30-30

V druhom geme bude musieť Daria Gavrilovová bojovať o svoje podanie. Tentokrát pomáha svojej súperke, keď loptičku nasmerovala tesne za základnú čiaru.

15-30

Daria Gavrilovová získava vedenie opäť na svoju stranu. Pomohla si kvalitným servisom von z dvorca. Dominika Cibulková následne netrafila vytýčený priestor.

15-15

Na predošlý víťazný úder nedokázala rodáčka z Moskvy nadviazať. Obe jej podania boli príliš dlhé, a tak sme svedkami úvodnej dvojchyby.

0-15

Prvý bod v dnešnom zápase získava na svoje konto aj Daria Gavrilovová. Po kvalitnom servise sa jej otvorila pravá strana dvorca, kde následne umiestnila svoj forhendový úder.

1:0

Čistou hrou otvára slovenská tenistka dnešný zápas. Daria Gavrilovová sa ani tentokrát netrafila ideálne do svojho returnu a loptičku poslala ďaleko za základnú čiaru. Po zmene strán bude podávať ona.

40-0

Dominika Cibulková veľmi dobre vstupuje do dnešného duelu. Teraz si pomohla priamym bodom z podania a má tak šancu získať úvodnú hru bez straty bodu.

30-0

Aj druhá loptička putuje na konto slovenskej tenistky. Daria Gavrilovová sa snažila prekvapiť súperku úderom po čiare, ale z bekhendovej strany trafila len sieť.

15-0

Dnešné stretnutie začína na podaní slovenská tenistka Dominika Cibulková. V úvodnej výmene donútila súperku k chybe z bekhendovej strany, a tak získava bod na svoju stranu.

0:0

Stretnutie sa práve začalo.
Pekný deň želám všetkým športovým fanúšikom. Popri majstrovstvách sveta vo futbale vrcholí aj príprava na tretí grandslamový turnaj tenisovej sezóny. Dominika Cibulková ladí formu v anglickom Birminghame, kde jej žreb prisúdil do prvého kola Dariu Gavrilovovú.

DOMINIKA CIBULKOVÁ

Dominika Cibulková s priebehom tejto sezóny rozhodne nemôže byť spokojná. Jej zápasová bilancia je 13-11, čo je na bývalú štvrtú hráčku sveta veľmi zlé. V roku 2018 si zahrala dve neúspešné finále a dá sa povedať, že na prestížnych turnajoch neuhrala takmer nič. Na Austrialian Open, Indian Wells či Roland Garros vypadla už vo svojom prvom zápase. V Kalifornii bola nad jej sily len 19-ročná Američanka Caroline Dolehideová. Bratislavská rodáčka spadla v rebríčku WTA na 32. miesto a bude mať čo robiť, aby vo wimbledonskom pavúku figurovala medzi nasadenými hráčkami. Od prehry s Juliou Goergesovou nehrala súťažný zápas takmer tri týždne. V Birminghame sa predstavuje po tretíkrát, ale na svoje prvé víťazstvo stále čaká. V roku 2007 vypadla v kvalifikácii a vlani ju po veľkom boji zdolala Lucie Šafářová 5:7, 7:6, 7:5. V zápase nevyužila Slovenka dva mečbaly a v rozhodujúcom sete jej nestačilo ani vedenie 4:2. V druhom najväčšom meste Veľkej Británie sa Dominika Cibulková predstaví aj vo štvorhre, spoločne s Eugenie Bouchardovou.

DARIA GAVRILOVOVÁ

Daria Gavrilovová je síce rodáčkou z Moskvy, ale na tenisovom okruhu reprezentuje Austráliu. U protinožcov je druhou najlepšou hráčkou, keď jej v rebríčku patrí 25. miesto. Jej maximum je o päť priečok vyššie, čo však nemusí byť nepredstaviteľná méta vo zvyšku sezóny. Pred domácimi fanúšikmi v Sydney a v mexickom Acapulcu si zahrala semifinále, ale do boja o víťaznú trofej sa neprebojovala. Na nedávnom French Open jej stopku vystavila Elise Mertensová. Zaujímavosťou je, že Belgičanka zdolala Gavrilovovú aj na prvom grandslame sezóny. S najrýchlejším povrchom nie je „Dasha“ veľkou kamarátkou. Jej bilancia na tráve je jedenásť výhier a dvanásť prehier. V Birminghame vlani prešla do štvrťfinále, ale podobne ako Cibulková stroskotala na Lucie Šafářovej. Austrálčanka s ňou zviedla trojhodinovú bitku, v ktorej nevyužila tri mečbaly. So svojou dnešnou súperkou má Daria Gavrilovová vyrovnanú bilanciu. Pred dvoma rokmi prehrala vo Wimbledone 3:6,2:6, no čiastočne si napravila chuť vlaňajším triumfom v New Havene.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

D. Cibulková – D. Savilleová

0:2 3:6, 6:7 (6)

konec

Zpět na online

Rozhodčí: Marija Cicaková (CRO)

Statistiky:
Čas utkání: 1:43
2. set: 0:56
Cibulková - Savilleová
2. set Utkání 2. set
Čas
0:56 1:43 0:56
Získané body celkem
36 66 72 39
Nejdelší série získaných bodů
5 5 6 6
Setboly
2 2 5 4
Mečboly
0 0 4 4
Vítězné údery *
0 0
Nevynucené chyby *
0 0
Úspěšnost na síti *
0 %
0 %
Statistiky na podání
Čas her při vlastním podání
0:22 0:43 0:35 0:16
Esa **
4 4 6 4
Dvojchyby **
1 1 5 1
Udržená podání
5 / 6
83 %
8 / 11
73 %
9 / 10
90 %
5 / 6
83 %
Odvrácené brejkboly
3 / 4
75 %
5 / 8
63 %
1 / 2
50 %
0 / 1
0 %
Body při vlastním podání
26 / 40
65 %
45 / 73
62 %
44 / 65
68 %
25 / 35
71 %
Body po 1. podání *
39 / 53
74 %
35 / 44
80 %
Body po 2. podání *
6 / 21
29 %
9 / 21
43 %
Úspěšnost 1. podání *
53 / 74
72 %
44 / 65
68 %
Úspěšnost 2. podání *
0 %
0 %
Průměrná rychlost 1. podání *
Průměrná rychlost 2. podání *
Nejrychlejší podání *
Statistiky na příjmu
Proměněné brejkboly
1 / 1
100 %
1 / 2
50 %
3 / 8
38 %
1 / 4
25 %
Body při soupeřově podání
10 / 35
29 %
21 / 65
32 %
28 / 73
38 %
14 / 40
35 %
Body po příjmu 1. podání *
9 / 44
20 %
14 / 53
26 %
Body po příjmu 2. podání *
12 / 21
57 %
15 / 21
71 %
Informace ke statistikám

Aktuálnost statistik označených *: po 2. setu

Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.