Menu

Další

Cyklistika

Tour de Suisse - 1. etapa

BMC Racing

konec

09.06.2018, 15:20 • Tomáš Lengyel (@TomiLengy) sk

Tímovú časovku v okolí mesta Frauenfeld zvládlo najlepšie americké zoskupenie BMC Racing, ktoré potvrdilo papierové predpoklady a druhý Sunweb zdolalo o dvadsať sekúnd. O tretie miesto zviedli vyrovnaný súboj Quick-Step Floors a Bora-Hansgrohe. Nemecký tím na čele s Petrom Saganom stratil približne pol sekundy a musel sa uspokojiť so štvrtou pozíciou. Dres lídra pretekov si zajtra oblečie Švajčiar Stefan Küng. (17:23:58)
Výsledky tímovej časovky:
1. BMC Racing (USA) 20:18 min.
2. Sunweb (GER) + 20 s
3. Quick-Step Floors (BEL) + 27 s
4. Bora – Hansgrohe (GER) + 27 s
5. Mitchelton – Scott (AUS) + 29 s
6. Movistar (ESP) + 33 s
7. Bahrain – Merida (BRN) + 36 s
8. Groupama – FDJ (FRA) + 45 s
9. Kaťuša – Alpecin (SUI) + 46 s
10. UAE Team Emirates (UAE) + 50 s

Prvá etapa Tour de Suisse 2018 sa práve skončila.

cieľ

V cieli máme aj posledný tím Kaťuša – Alpecin. Celok so švajčiarskou licenciou stratil takmer 46 sekúnd a zaradil sa na deviate miesto.

cieľ

Poznáme víťazov tímovej časovky na Tour de Suisse 2018. Americké zoskupenie BMC Racing dosiahlo najrýchlejší čas a v cieli zdolalo družstvo Sunwebu o necelých dvadsať sekúnd.

cieľ

Medzitým sa Sunweb objavil v cieli a dostal sa na prvé miesto. Nemecký tím má momentálne k dobru sedem sekúnd pred Quick-Stepom.

10 km

Zoskupenie BMC Racing prešlo medzičasom na prvom mieste s náskokom piatich sekúnd a navyše je stále v kompletnom zložení.

10 km

Všetky tímy máme na trati alebo v cieli. Do boja o prvenstvo by sa mali zapojiť Sunweb alebo BMC. Zvyšok poľa pravdepodobne nebude stačiť na Quick-Step alebo Boru-Hansgrohe.

štart

Ako posledný je tu tím Kaťuša – Alpecin, v ktorom nájdeme obhajcu vlaňajšieho prvenstva Simona Špilaka. Okrem neho sú v zostave švajčiarskeho družstva José Goncalves, Nathan Haas, Reto Hollenstein, Maurits Lammertink, Willie Smit a Steff Cras.

10 km

Sunweb potvrdzuje papierové predpoklady a pripisuje si najlepší čas po desiatich kilometroch. Nemecký tím je však už teraz len vo štvorici.

štart

Predposledné miesto na štarte patrí americkému družstvu BMC Racing. V sedemčlennom tíme sa nachádzajú Richie Porte, Simon Gerrans, Stefan Küng, Alessandro De Marchi, Michael Schär, Greg Van Avermaet a Tejay Van Garderen.

cieľ

Situácia v cieli sa nemení. Na prvom mieste naďalej zostáva Quick-Step Floors, ktorý o pol sekundy prekonal Boru-Hansgrohe. Na trati sú však ďalšie kvalitné celky.

štart

Mitchelton – Scott má vo Švajčiarsku ako lídra domáceho pretekára Michaela Albasiniho. Spolu s ním pricestovali Cameron Meyer, Christopher Juul-Jensen, Sam Bewley, Jack Haig, Michael Hepburn a Roman Kreuziger.

cieľ

Bora – Hansgrohe mala na dosah prvé miesto. Nemecký tím s dvoma Slovákmi predviedol vynikajúci výkon a zaostal len o necelú sekundu.

štart

Bora sa približuje do cieľa, ale ešte predtým upriamime pozornosť opäť na štartovaciu rampu. Tam je pripravený celok Sunweb s Wilcom Keldermanom, Simonom Geschkem, Samom Oomenom, Nikiason Arndtom, Sorenom Andersenom, Michaelom Matthewsom a Edwardom Theunsom.

štart

Na štartovej listine zostáva posledných päť tímov. Teraz je na rade francúzsky celok AG2R La Mondiale v zložení Mathias Frank, Stijn Vandenbergh, Silvan Dillier, Nans Peters, Ben Gastauer, Cyril Gautier a Francois Bidard.

10 km

Bora – Hansgrohe prešla medzičasom po desiatich kilometroch a zaradila sa na tretie miesto s odstupom piatich sekúnd.

štart

V kazašskom celku Astana nájdeme len jediného Kazacha – Dmitrija Gruzdeva. Spolu s ním prišli na švajčiarske cesty Jakob Fuglsang, Omar Fraile, Oscar Gatto, Jesper Hansen, Magnus Nielsen a Tanel Kangert.

Tour de Suisse - 1. etapa

BMC Racing

konec

Zpět na online