Menu

Fotbal

Mezinárodní přípravné zápasy

Maroko – Slovensko

2:1

konec (0:0)

04.06.2018, 20:00 • Stade de Genève (Ženeva) • David Suchý

Tipsport: 2.62 3.02 3.01 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:11. (21:54:40)
Je konec! Slovensko dnes nepředvedlo zrovna přesvědčivý výkon, nakonec může být rádo, že rozdíl ve skóre je pouze jednobrankový. Náš sousední stát se ale překvapivě dostal do vedení, avšak soupeř skóre hodně rychle otočil. Parádní výkon byl k vidění od brankáře Šulla, který nejednou podržel svůj celek.

90+2

Konec zápasu.

90+2

Maroko hraje hodně zkušeně, s míčem momentálně pobíhá na útočné polovině. S vysokou pravděpodobností se domácí dočkají vítězství.

90

Už nám běží nastavený čas. Po jednom ze soubojů skončil na zemi Škriniar, který si odnesl menší bolístku.

88

Po něm se do zakončení dostal Nemec, jehož rána levačkou nebyla přesná. Míč směřoval pouze do reklamního banneru za bránou.

88

Bennasser chtěl oslovit vedle stojícího Harita, který to měl na dlouhou nohu. Náš sousední stát se tak dostane k autovému vhazování.

87

Bono je už delší dobu bez zákroku, nyní si alespoň okusil práci s míčem. Zdá se, že poslední minuty nepřinesou tlak slovenských hráčů.

86

Da Costa se nadechl k slibnému sprintu s míčem, který nakonec skončil na samotné hranici velkého vápna. Domácí fanoušci to ocenili bouřlivým potleskem.

85

Nyní to hosté hodně podcenili, Hakimi se totiž málem dostal do slibného úprku. Celou situaci nakonec musel obětavým obranným zákrokem řešit Šatka.

84

U pokutového území byl prostor příliš přehuštený, Nemec se tak nedokázal probít do zakončení. Maroko velmi dobře střeží svojí šestnáctku.

83

Střídání v týmu Maroko: ze hřiště odchází Karim El Ahmadi, přichází Youssef Ait Bennasser.

83

Zároveň se nám časomíra dostala do závěrečné desetiminutovky. Maročané nepouštějí soupeře do ničeho vážnějšího, naopak domácí jsou v držení míče.

82

Na hrací plochu přispěchal také lékařský personál, který se tam zdržel více než minutu. Harti se zdá být v pořádku, může se tak pokračovat ve hře.

81

Žlutou kartu dostává Faycal Fajr (Maroko).

80

Když tu náhle mířil prudký pas na Sekuliče, který si ale při zpracování pomohl faulem. Na zemi skončil střídající Harit.

79

Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Tomáš Huobočan, přichází Martin Valjent.

78

Slovensko se snaží s výsledkem něco udělat, stále jsou s míčem pouze na vlastní polovině. Míč se stěhuje z kopačky na kopačku.

75

Střídání v týmu Maroko: ze hřiště odchází Hakim Ziyech, přichází Mehdi Carcela-Gonzalez.
Střídání v týmu Maroko: ze hřiště odchází Moubarak Boussoufa, přichází Faycal Fajr.

74

74. BELHANDA - 2:1

74

Maroko právě vstřelilo branku!
Je tu zasloužená druhá branka v hostující síti! Šatka odvrátil centr pouze za vápno, kde číhal YOUNES BELHANDA. Domácí záložník si balón zpracoval hrudí a poté parádním volejem propálil Šulla.

74

Ani rychlé Ziechovy nohy nedosáhly na prudký míč od El Ahmadiho, prvně jmenovaný alespoň gestem poděkoval svému kolegovi.

73

Za pokutovým územím se uvolnil Belhanda, který se ale dostal do velkého úhlu. I přesto to zkusil na bránu, míč ale plachtil nad břevno.

72

Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Slováci se po vyrovnávací brance stáhli do defenzívy, vyrovnaný stav tak stále platí.

71

Následný rohový kop přinesl další zakončení, tentokráte se jednalo o hlavičku nad branku. Maročané jsou mnohem nebezpečnější.

70

Z dobrých čtyřiceti metrů do zkusil stoper da Costa přímo na branku, Šullo měl obrovské potíže. Nakonec míč vyrazil za sebe.

69

Ten se kroutil směrem k brance, načež ho Bono vyboxoval za vápno. Netrvalo dlouho a Pačinda pálil pohotově vysoko nad branku.

68

K rozehrávce standardní situace se postavil Duda, jehož dělovka skončila pouze na zadni. Slovensko má k dispozici rohový kop z levé strany.

67

Hakimi si nechtěl komplikovat život a v tísni zvolil odkop na druhou stranu. Slováci se ale rychle dostali k míči, Benatia musel navíc faulovat Nemce.

66

Ve středu hrací plochy si pomohl faulem zkušený Belhanda, který zřejmě udeřil loktem Greguše. Hlavní sudí nařídil standardku pro Slovensko.

65

Mohlo být zle! Harit totiž dostal zpětnou přihrávku od Belhandy, načež se zjevil ve stoprocentní šanci. Míč ale poslal trestuhodně nad branku.

64

64. El KAABI - 1:1

64

Maroko právě vstřelilo branku!
Je tu vyrovnávací branka! Šulla nejdříve podržel svůj celek proti hlavičce Boussofy, z následného rohového kopu se ale prosazuje AYOUB EL KAABI. Domácí forvard se nejlépe zorientoval na malém vápně, kde mu stačilo pouze nastavit hlavu.

64

Hakimi se neodvážil odcentrovat, místo toho ještě navázal na kombinaci. Do šestnáctky přeci jenom přiletěl centr, který se stal snadnou kořistí Šatky.

63

A ten nebyl vůbec špatný. Na zadní tyči zůstal zcela nekrytý Harit, který s tímto faktem nepočítal. Prudký balón tak pouze lízl holení.

62

Amrabat se drzým způsobem dostával kolem Škriniara, který nakonec uplatnil své kilogramy a v souboji zvítězil. Bude z toho ale roh pro Maroko.

61

Máme za sebou hodinu hry a konečně jsme se dočkali první branky. Slovensko se překvapivě dostalo do vedení, na tahu je tak soupeř.

60

Dnes hodně nevýrazný Boutaib dostal přihrávku do vzduchu, nicméně ani tentokráte neuspěl. Naopak chválu si zaslouží Šatka, který byl mnohem důraznější.

60

Střídání v týmu Maroko: ze hřiště odchází Khalid Boutaib, přichází Ayoub El Kaabi.

59

59. GREGUŠ - 0:1

59

Slovensko právě vstřelilo branku!
Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Rusnák si hodil míč daleko od nohy, čehož využil JAN GREGUŠ. Prudká rána zapadla přesně k tyči, Bono neměl moc šancí.

59

Boussoufa neohroženě krátil směrem ke Škriniarovi, který ho zastavil čistým zákrokem. Autového vhazování se chopí Hubočan.

58

Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Patrik Hrošovský, přichází Stanislav Lobotka.

57

Nyní domácí obrana naprosto zaspala a Slovensko se dostalo do přečíslení. To ale katastrofálně vyřešil Pačinda, který místo střely ještě hledal svého kolegu, přihrávku navíc zastavil protihráč.

56

Sekulič si chtěl tělem odstrčit jednoho z protihráčů, což se mu sice podařilo, následně ale už nezastihl balón. Odkop od domácí branky.

55

K míči se dostal také brankář Šulla, který ho okamžitě vyhodil do strany. Nemec operoval zády k brance, míč se mu ale podařilo posunout na Rusnáka.

54

Slovensko se nyní zbytečně nikam nehnalo, místo toho zvolilo konstruktivní rozehrávku. Střídající Pačinda se ale s míčem daleko nedostal.

53

Hakimi se zjevil za obranou, načež servíroval míč do šestnáctky. Včas ale zakročil Šatka, který odvrátil hrozící nebezpečí za cenu autu.

52

Ziyech je dnes při chuti. Tento křídelník nizozemského Ajaxu si vyměnil balón s Belhandou a poté bez přípravy vypálil vedle brány.

51

Hubočan chtěl z vlastní poloviny oslovit jednoho ze svých kolegů, míč ale skončil na kopačce Mendyla. Maroko okamžitě přešlo vlastní obrannou polovinu.

50

Nyní si situaci zbytečně zkomplikoval Hrošovský, který s vypětím všech si zachránil míč. Posléze si šlapákem pomohl Boutaib.

49

Šulla se tak dostal k rozehrávce od své svatyně, kterou poslal daleko na druhou stranu. Střídající Rusnák ale prohrál souboj o balón.

48

Hned v samotném úvodu se Maročané dostali do nadějného výpadu, který zakončil Ziyech. Dělovka z jeho kopačky skončila vysoko nad.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Marek Hamšík, přichází Albert Rusnák.
Střídání v týmu Maroko: ze hřiště odchází Romain Saiss, přichází Amine Harit.
Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Juraj Kucka, přichází Erik Pačinda.
Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Michal Ďuriš, přichází Jan Greguš.
Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Robert Mak, přichází Adam Nemec.
Střídání v týmu Maroko: ze hřiště odchází Hamza Mendyl, přichází Manuel da Costa.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám žádnou branku nenabídl. Maročané ale vstoupili do zápasu aktivněji, přičemž si vytvořili několik zajímavých šancí. Postupem času se i Slovensko začalo osmělovat, jedinou šanci ale spálil kapitán Hamšík.

45

První poločas skončil.

44

Kolem sudího se seběhla početná skupina hostujících hráčů, kterým se nelíbilo posouzení předchozího souboje mezi Boutaibem a Škriniarem.

43

Žlutou kartu dostává Milan Škriniar (Slovensko).

43

Boussoufa přihrál vedle stojícímu Mendylovi, který byl ihned po zpracování míče v obležení. Nakonec se ale z nepříjemné pozice dokázal dostat.

42

Sekulič ještě stihl míč před čárou a poté ho posílal velmi nebezpečně do šestnáctky. Mak pouze prolétl vzduchem, hrát tak můžou domácí.

41

Žlutou kartu dostává Mbark Boussoufa (Maroko).

40

Domácí rychlík Hakimi si chtěl narazit s Amrabatem, avšak druhá přihrávka mířila do ofsajdového postavení. Rozehrávky se ujme Šulla.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

34

Tak to byla pořádná výstraha, domácí se podle toho také zachovali. Nyní si dávají větší pozor na rozehrávku.

33

33. Hamšík zamířil nad.

33

Obrovská šance Slovenska! Hamšík se zčistajasna zjevil ve výborné střelecké pozici, placírkou ale zamířil těsně nad břevno.

32

Ziyech měl před sebou hodně prostoru, který se snažil využít tím nejlepším možným způsobem. Prudkou střelu poslal kousek vedle.

31

Máme za sebou třetinu hry. Slovensko se zatím do žádného zakončení nedostalo, v posledních minutách ale vyrovnalo hru.

30

Ziyech si navedl míč na pravačku a poté zkoušel obstřelit brankáře. Před ním ještě přeběhl Boutaib, který ale balón nezasáhl.

29

Saiss výborně vystoupil z obrany a před Makem odkopl míč daleko do zámezí. Sekulič okamžitě sebral balón, následně ho vhodí zpět do hry.

28

Hakimi prověřil hostující defenzívu centrem na vzdálenější tyč, kde se nacházel Amrabat. Jeho rána z první trefila Sekuliče, ta druhá narazila do boční sítě.

27

Mendyl musel pořádně zabrat, aby zachytil míč na hrací ploše. Nakonec se mu to podařilo a jeho spoluhráči se usadili na útočné polovině.

26

Na druhé straně se Ďuriš dostával do nadějné pozice, včas k němu doslova přijel Saiss. Nakonec se jako poslední dotkl míče slovenský forvard.

25

Hodně ostře šel do hlavičkového souboje Škriniar, který si při střetu pomohl rukama. Boutaib byl jednoznačně faulován, domácí okamžitě rozehráli.

24

Obranné povinnosti si splnil Sekulič, který u postranní čáry nedaroval Mendylovi sebemenší prostor na kombinaci. Bude z toho aut pro domácí.

23

Zároveň máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry. Rozhodně aktivnější jsou hráči Maroka, kteří už několikrát slušně prověřili Šullu.

22

Ten ale nepřinesl žádné nebezpečí, nýbrž poklidné odvrácení míče od Šatky. Netrvalo dlouho a Dudu položil na zem Boussoufa.

21

Domácí to zkouší z velké dálky. Tentokráte o zakončení postaral El Ahmadi, jehož rána byla ještě lehce tečována, rohový kop pro hráče v červeném.

20

Boussoufa se musel stáhnout hluboko na obrannou polovinu, odkud naservíroval přesný pas Amrabatovi.

19

Nyní se utkání dostalo do lehce nezáživné pasáže. Maročané jsou i nadále u balónu, marně ale hledají cestičku k hostující svatyni.

18

El Ahmadi dlouho váhal, co vlastně udělá s míčem. Nakonec ho chtěl poslat na volného Mendyla, který si ho nedokázal zpracovat.

17

Hodně pohotově to z dobrých pětadvaceti metrů zkoušel Boussoufa, jehož ránu k tyči musel Šullo vyrazit do strany.

16

Boutaib se nyní gestem omluvil spoluhráčům, jeho sklepnutí do strany totiž nebylo vůbec dobré. Hubočan se tak ujme autového vhazování.

15

Hamšík si kousek od středového kruhu obhodil Ziyecha, posléze ale narazil na početný blok protihráčů. Slováci jsou hodně nepřesní.

14

Po delším časovém úseku se ke kulatému nesmyslu dostal také znuděný brankář Bono, který s rozehrávkou hodně váhal.

13

Až nyní se slovenská reprezentace dostala k souvislejší práci s míčem. Duda přenesl těžiště hry na Sekuliče, který byl na přihrávku krátký.

12

Sekulič se dostal z úzkých, dokonce obešel hned dva protihráče. Třetí z nich, Boussoufa, ho ale už obral o kulatý nesmysl.

11

Maročané ale pokračovali v aktivitě a o pohotový centr se pokusil El Ahmadi. Jeho nabídka dorazila pouze na hlavu Šatky.

10

10. Tyč v podání Ziyecha.

10

Z velké vzdálenosti to zkusil Ziyech a jeho rána s velkým překvapením skončila na tyči. Šullo si hodně oddychl, střelu totiž hodně podcenil.

10

Mladičký Hakimi na nic nečekal a okamžitě poslal míč zpět na hrací plochu. Hosté ale spustili proces napadání, Maroko tak přišlo o obalón.

9

Maroko je v úvodu zápasu nesmírně nebezpečné. Slováci se zatím pouze brání, předchozí manévr Amrabata skončil pod brankářem Šullem.

8

K oné rozehrávce se postavil Boussoufa, který kroutil míč směrem od branky. Do vzduchu se dral Benatia, nicméně k hlavičce se nedostal.

7

Saiss poslal dalekonosný nákop křížem na Amrabata, avšak ještě před ním dokázal zasáhnout Hubočan. Bude z toho rohový kop.

6

Velmi dobře vystoupil Hubočan, který nedaroval protihráči téměř žádný prostor. Následně ale Makovi uskočil míč daleko od nohy.

5

Dvojice domácích hráčů se dostala do zakončení, avšak oba střely skončily na pozorné obraně. Slovensko si navíc vybojovalo standardku.

4

Hakimi se ujal autového vhazování od pravé autové čáry, Slováci se ale ubránili. Domácí to pro změnu zkouší přes levé křídlo.

3

Poprvé se k míči dostal také domácí brankář Bono, který okamžitě rozehrál před sebe. Maroko to zkouší postupnou kombinací.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Maroko: Bono – Hakimi, Benatia (C), Saiss, Mendyl – El Ahmadi, Boussoufa – N. Amrabat, Belhanda, Ziyech – Boutaib
Náhradníci: Tagnaouti, Munir – Ait Bennasser, S. Amrabat, Bouhaddouz, Carcela-Gonzalez, da Costa, Dirar, El Hajjam, El Kaabi, En Nesyri, Fajr, Harit

Slovensko: Šulla – Sekulič, Satka, Škriniar, Hubočan – Kucka, Hrošovský, Hamšík (C) – Mak, Ďuriš, Duda
Náhradníci: Rodák, Dúbravka – Greguš, Lobotka, Mazáň, Mihalík, Nemec, Pačinda, Pekarík, Rusnák, Sabo, Valjent.
Maroko

Naopak Maroko se do Ruska podívá. Nepříjemný africký celek má ve svém kádru několik zvučných jmen. Amrabat a Ziyech táhnou své týmy v nizozemské Eredivisie, v obraně hraje Benatia. Na Maroko čeká v Rusku skupina se Španělskem, Portugalskem a Írán. Maroko tak na šampionát pojede v roli týmu, který může jen překvapit. Ve čtvrtek uhrálo v přípravném utkání s Ukrajinou bezbrankovou remízu.
Slovensko

Slováci si na světovém šampionátu v Rusku nezahrají. Slovensko sice skončilo v kvalifikační skupině na druhém místě za Anglií, jenže byli nejhorším celkem na druhém místě. Ve čtvrtek sehrálo Slovensko přípravné utkání. V Trnavě hostilo Slovensko zvučné Nizozemsko, s kterým dokázalo uhrát remízu 1:1.
Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu Vítejte u sledování textového přenosu z přátelského utkání mezi Marokem a Slovenskem. Výkop je stanoven na 20 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

Maroko – Slovensko

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 64. El Kaabi, 74. Belhanda – 59. Greguš

Karty:   41. Boussoufa (MRK), 81. Fajr (MRK) – 43. Škriniar (SVK)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:11.

Maroko: Bono – Hakimi, Benatia (C), Saiss (46. Harit), Mendyl (46. da Costa) – El Ahmadi (83. Ait Bennasser), Boussoufa (75. Fajr) – N. Amrabat, Belhanda, Ziyech (75. Carcela-Gonzalez) – Boutaib (60. El Kaabi)
Náhradníci: Tagnaouti, Munir – Ait Bennasser, S. Amrabat, Bouhaddouz, Carcela-Gonzalez, da Costa, Dirar, El Hajjam, El Kaabi, En Nesyri, Fajr, Harit

Slovensko: Šulla – Sekulič, Šatka, Škriniar, Hubočan (79. Valjent) – Kucka (46. Pačinda), Hrošovský (58. Lobotka), Hamšík (C) (46. Rusnák) – Mak (46. Nemec), Ďuriš (46. Greguš), Duda
Náhradníci: Rodák, Dúbravka – Greguš, Lobotka, Mazáň, Mihalík, Nemec, Pačinda, Pekarík, Rusnák, Sabo, Valjent