Menu

Volejbal

Evropská liga žen

Slovensko – Česko

1:3

konec (25:16, 16:25, 23:25, 18:25)

30.05.2018, 17:00 • Aegon Arena, Bratislava, Slovensko • Skupina C • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 3.15 1.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

0:0

České volejbalistky po rozpačitém prvním setu potvrdily roli favoritek a z Bratislavy si vezou tři body za vítězství ve čtyřech setech.

Výběr trenéra Pommera má v letošním roce již tradičně problémy s úvody zápasů a to se projevilo i dnes. Češky se ještě ani nerozkoukaly na palubovce a už prohrávaly 1:7. Úvodní sada nakonec šla zcela jasně pro tým vedený kapitánkou Jaroslavou Pencovou. Od druhého setu se ale Češky zlepšily ve všech činnostech a dalších třech setech Slovenky přejely.

Češky mají po čtyřech zápasech v základní skupině plný počet dvanácti bodů a už jsou velmi blízko postupu do závěrečného Final Four, které se koná v Maďarsku. (18:55:35)

18:25

Čtvrtý set skončil.

18:25

Kateřina Valková na servisu zakončila dnešní střetnutí. Hudecová udržela míč těsně nad síti, ale Koseková se již k nahrávce nedostala.

18:24

Koseková i nadále na servisu. Míč ale po mizerné české přihrávka skončil přesně u postranní lajny slovenské poloviny. Šest mečbolů!

18:23

Po dalším servisu Kosekové nepřihrála Kossányiová. I Česko si ještě vybírá oddechový čas.

17:23

Barbora Koseková na podání. Kossányiová zvládla přihrávku, ale Slovenky se proti útoku Orvošové ubránily, následně vyhodila svůj útok do autu také Purchartová.

16:23

Tiziana Baumruková se opět představila na podání. Při servisu však přešlápla.

15:23

Místo Strušková přichází na servis Baumruková. Český dvojblok obstál proti ráně z hlavního kůlu. Dva body schází české reprezentaci.

15:22

Nina Herelová ještě chtěla vykřesat naději pro slovenský tým servisem. Na hlavním kůlu ale v posledních minutách řádí Kossányiová.

15:21

Michaela Mlejnková je stále za koncovou lajnou. Z druhého pokusu zdolala českou obranu v poli Hudecová.

14:21

Velké potíže měly slovenské volejbalistky s přihrávkou, po lehké obraně se v útoku prosadila Strušková.

14:20

Mlejnková i svůj další servis namířila na polovinu slovenského týmu. Ani Radošová z pipu neuspěla.

14:19

Michaela Mlejnková pokračovala na podání. Za slovenský tým útočila jen do bloku Pištěláková.

14:18

Hudecová byla znovu pod tlakem na přihrávce, navíc Pištěláková smečovala jen daleko do autu. Ještě jeden oddechový čas pro výběr italského trenéra Fenoglia.

14:17

Po servisu Mlejnkové přihrála nepřesně Hudecová. Následně zabodovala středem sítě Strušková a Češky se vzdalují ve skóre.

14:16

Češky vedou o dva body. Orvošová v souboji univerzálek ubránila Pištělákovou a celu výměnu ukončila Mlejnková z pipu. Oddechový čas pro domácí výběr.

14:15

Mlejnková smečovala z velké dálky, ale přálo jí štěstí, když po doteku pásky skončil míč na straně soupeře.

14:14

Orvošová na servisu. Slovenky se prosazují z hlavního kůlu zásluhou Radošové.

13:14

Orvošová dokázala snadno vytlouct blok slovenského týmu.

Slovensko – Česko

1:3

konec (25:16, 16:25, 23:25, 18:25)

Zpět na online

Slovensko: Koseková, Töröková – Hudecová, Drobňáková, Salanciová, Radosová – Pencová (C), Herelová, Abrhámová – Krišková, Pištěláková, Šunderlíková – Doležajová, Nikmonová Trenér: Marco Fenoglio

Česko: Baumruková, Valková – Kossányiová, Hodanová, Mlejnková, Nová – Purchartová (C), Strušková, Holásková – Kopáčová, Toufarová, Orvošová – Dostálová, Chevalierová Trenér: Zdeněk Pommer

Rozhodčí: Jörg Kellenberger (GER) – Igor Schimpl (SVK)