Menu

Fotbal

Anglická Championship

Aston Villa FC – Middlesbrough FC

0:0

konec (0:0)

15.05.2018, 20:45 • Villa Park, Birmingham • Play-off • David Suchý

Tipsport: 2.18 3.17 3.44 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 3:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:18. (22:42:24)
Je konec! Aston Villa si nakonec pohlídala nadějný výsledek z prvního zápasu a může se radovat z finále o postup do Premier League. Ofenzivní podívanou nám nabídlo především druhé dějství, avšak oba celky zahazovaly velké šance. Bezbranková remíza tak Aston Ville naprosto stačila.

90+4

Konec zápasu.

90+1

Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Albert Adomah, přichází Birkir Bjarnason.

90

Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.

89

Domácí si museli hodně oddychnout, přežili totiž kritický moment. Nyní je ale postup finále blíže.

88

Middlesbrough mělo jedinečnou možnost otevřít skóre. Přímý kop z osmnácti metrů nakonec rozehrál Downing, který ale orazítkoval pouze břevno.

87

Žlutou kartu dostává Sam Johnstone (Aston Villa FC).

85

Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Conor Hourihane, přichází Glenn Whelan.

84

Adomah táhl akci po levém křídle, načež celý útočný výpad vyšperkoval přihrávkou na Hourihanea. Jeho rána mířila pouze doprostřed.

83

Stále sledujeme hru výhradně na hostující polovině. Před malým momentem zlobil obranu Kodija, nakonec se ke střele nedostal.

82

Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Ryan Shotton, přichází Fábio.

81

Do konce zápasu zbývá už jen něco málo přes deset minut. Middlesbrough si s postupem hodně zahrává, stále potřebuje vstřelit branku.

80

Žlutou kartu dostává Muhamed Bešič (Middlesbrough FC).

79

Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Lewis Grabban, přichází Jonathan Kodija.

78

Do balónu se rozhodl udeřit právě Snodgrass, který ale trefil pouze zeď protihráčů. I přesto bude Aston Villa zahrávat rohový kop.

77

Downing místo míče trefil pouze nohu Snodgrasse a následovat bude další standardní situace. Bude to z nějakých sedmadvaceti metrů.

76

Na druhé straně se Friend dostal k centru, který nakonec skončil až u opačné postranní čáry. Adomah byl ale snadno obrán o míč.

75

75. Grealish střílel pohotově.

75

Randolph drží svůj celek ve hře! Grealish si navedl míč na pravou nohu a poté jeho obstřel výborně zlikvidoval hostující brankář.

74

Middlesbrough se už hodně dlouho nemůže dostat k souvislejší práci s míčem. Před malým momentem Clayton odkopával daleko do záemzí.

73

Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Jonathan Howson, přichází Rudy Gestede.

71

Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. Aston Villa je směrem dopředu nebezpečnější, hrát by ale měl spíše soupeř.

70

Z velké dálky to sympaticky zkoušel Grabban, proti jehož ráně se nakonec musel vrhnout Randolph. Rohový kop pro domácí.

69

Už se zdálo, že se do další velké šance dostane domácí Grabban, avšak rozruch před brankou byl naprosto zbytečný – ofsajd.

68

Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Britt Assombalonga, přichází Patrick Bamford.

68

Nakonec jsme se nedočkali ničeho nebezpečné, posléze se ještě domácí hráči dožadovali žlutého kartónku pro Assombalonga.

67

Snodgrass si poblíž šestnáctky udělal prostor na centr, který ale odvrátil za cenu rohového kopu Fry. Právě domácí záložník se ujme rozehrávky.

66

Aktivita domácího Grealishe přinesla rohový kop. Centr směřoval k přední tyči, kde si ale na něj počíhal Assombalonga.

65

Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Hutton svým hodem zkoušel najít naběhnuvšího Snodrgrasse, který vybojoval další autové vhazování.

64

Průnikovou přihrávku z kopačky Howsona zablokoval jeden z protihráčů, následně se Shotton nedostal přes Huttona.

63

Hosté měli další možnost udeřit prostřednictví volného kopu, avšak i v tomto případě skvěle zasáhla obrana Aston Villy.

62

Skvělý zákrok Randolpha! Adomah totiž naservíroval míč do malého vápna, kam si seběh Grabban. Jeho střela špičkou kopačky trefila brankáře.

61

Žlutou kartu dostává Jack Grealish (Aston Villa FC).

61

Máme za sebou hodinu hry. Na úvodní branku dnešního zápasu stále čekáme, ve druhém poločase ale sledujeme o poznání ofenzivnější podívanou.

60

Odpovědnost na sebe nakonec vzal Hourihane, který to pochopitelně zkoušel přímo na bránu. Střelu ale poslal pouze do dobře postavené zdi.

59

Bešič fauloval zhruba pětadvacet metrů od branky a následovat tak bude přímý kop pro soupeře. Randolph si již staví zeď.

58

Adomah se dostal za záda Shottona a ihned poté hledal svého útočného kolegu Grabbana. Na přední tyči ale zažehnal nebezpečí Fry.

57

Domácí obrana byla hodně rozestoupena, čehož ale nedokázal využít Downing. Z jeho kopačky totiž putovala velmi špatná přihrávka.

56

Traoré zřejmě prováhal ideální moment k přihrávce na Howsona, naopak přenesl hru úplně mimo hrací plochu. Aut pro Aston Villu.

55

55. Velká šance hostů.

55

Málem jsme se dočkali branky! Bešič na nic nečekal a levačkou uhodil do balónu, který minul vzdálenější tyč o pár čísel.

54

Hutton opět vhazoval od levé autové čáry, nakonec se ale balónu zmocnil soupeř. Assombalonga se s ním daleko nedostal.

53

Do útočného manévru se zapojil také Downing, jehož střílený centr doputoval pouze na kopačku domácího Chestera.

52

Jedinak vyvezl míč k hostující šestnáctce, nicméně náběh za obranu si nepohlídal Adomah. Ofsajd domácího křídelníka.

51

Middlesbrough mělo k dispozici rohový kop z levé strany. Ještě před dopadem míče na hrací plochu byl odpískán útočný faul.

50

Poprvé se dostal k míči také domácí brankář Johnstone, který okamžitě poslal míč na druhou stranu. Grabban ale neuspěl ve vzduchu.

49

Hra se přesunula k levé postranní čáře, kde se dopředu snažil probít Adomah. Ukázkově tělem zapracoval hostující Shotton.

48

Hned v úvodu to směrem dopředu zkoušeli domácí hráči, Snodgrass byl kousek od středového kruhu faulován.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou úvodní dějství, které nám dle očekávání nepřineslo žádnou ofenzivní podívanou. Naopak jsme viděli taktický souboj, které zatím nabídlo pouze jednu vyloženou šanci. Více ze hry mají hostující hráči, kteří i nadále potřebují vstřelit minimálně jednu branku.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Ke konci prvního poločasu ještě přišla standardka pro hosty, nakonec se neuskutečnilo žádné zakončení.

45

První poločas bude nastaven o tři minuty.

45

Žlutou kartu dostává Alan Hutton (Aston Villa FC).

43

Shotton musel kousek od pokutového území sáhnout k nedovolenému zákroku, domácí budou zahrávat zajímavou standardku.

42

K rozehrávce se dostal křídelník Downing, který kroutil míč směrem do branky. Do vzduchu se dostal Shotton, jenž ale nehlavičkoval důrazně.

41

Na opačné straně to Traoré zkoušel zajímavým centrem na zadní tyč, kde ale nebezpečí nepřipustil Chester. Rohový kop pro hosty.

40

40. Domácí byli blízko.

40

První šance zápasu! Po rohovém kopu se v pokutovém území dostal k míči Chester, který ale vůbec netrefil branku.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

35

V posledních minutách se nám hra celkem přitvrdila, což se ale dalo čekat. Hlavní sudí byl navíc donucen sáhnout k druhému žlutému kartónku.

34

Žlutou kartu dostává Robert Snodgrass (Aston Villa FC).

33

Konečně něco slibnějšího. Adomah to na levém křídle udělal parádně, načež cpal přihrávku pod sebe. Na poslední chvíli ale zasáhl Fry.

32

Shotton věnoval kolegovi Claytonovi příliš pomalou přihrávku, čehož využil pozorný Jedinak. Domácí se tak konečně dostali k míči.

31

Obrázek hry se stále nemění. Hosté jsou sice častěji na míči, soupeř ale velmi dobře a obětavě brání své pokutové území.

29

Nyní předvedl velmi dobrý obranný zákrok Shotton, který čistým způsobem odzbrojil Adomaha. Navíc se jako poslední dotkl míče právě domácí hráč.

28

Na druhé straně se nejvýše do vzduchu dostal Gibson, který poslal míč pouze do zámezí. Bree se tak ujme autového vhazování.

27

Ani tentokráte se nevýrazný Assombalonga nedostal za Terryho, který i v tomto případě zvítězil v hlavičkovém souboji.

26

Hutton si dával s provedením autu hodně načas, nakonec to ale bylo v rámci pravidel. Momentálně s míčem operuje Bree.

25

Aktivní Friend opět hýřil aktivitou na své oblíbené levé straně, Bree ho ale nepustil za svá záda. Middlesbrough zvyšuje svojí aktivitu.

24

Howson chtěl trochu zrychlit hru a bez většího čekání přenesl hru na levou stranu na Frienda. Ten byl faulován a byla poskytnuta výhoda.

23

Fry si počínal v osobním souboji s Grabbanem patřičně důrazně, čímž vybojoval balón. Aston Villa se ho ale rychle zmocnila.

22

Bree si nebral servítky a volný míč poslal až na druhou stranu hrací plochy. Mezitím Friend vhodil balón zpět do hry, vybral si kolegu Gibsona.

21

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Zatím sledujeme dle předpokladů vyrovnaný zápas, žádná vyložená šance zatím nepřišla.

20

Adomah si tak dlouho naváděl míč na střelu, až nakonec vůbec nevypáli. Udělal to až jeho kolega Jedinak, jehož střela byla spíše jen propagační.

19

Zkušený zadák Terry si nebral s Traorém servítky a v hlavičkovém souboji ho hravě obelstil. Hosté jsou ale aktivnějším celkem.

18

Úvodní rohový kop v podání hostujících hráčů nebyl špatný. Naběhnuvší Chester se dostal k hlavičce, kterou se mu nepodařilo umístit.

17

Snodgrass se vzorně vrátil na svojí obrannou polovinu, kde překvapil Frienda. Middlesbrough bude ještě vhazovat.

16

Shottonovi se nepodařilo odcentrovat, na druhé straně se podobně prezentoval Adomah. Randolph v poklidu sebral balón ze vzduchu.

15

Friend si ještě cosi vysvětloval s hlavním arbitrem, žlutý kartónek ale zůstává v platnosti. Johnstone rozehraje od své branky.

14

Adomah se nakonec přeci jenom dostal k centru, ten ale zamířil pouze do rukavic brankáře. Middlesbrough bude moct uklidnit hru.

13

Hodně sporný moment v domácí šestnáctce. Friend totiž pláchl podél brankové čáry, načež ulehl na zem. Penalta se nepískala, nýbrž hostující obránce uviděl žlutou kartu za simulovaní.

12

Hutton si naváděl míč na levou nohu, načež ho doslova zboural vracející se Traorého. Posléze si Randolph hodně zbytečně zkomplikoval odkop.

11

Hourihane se na malý moment dostal k míči, následnou akci ale příliš uspěchal. Kolmice na Grabbana skončila pouze u Gibsona.

10

Traoré se marně dožadoval autového vhazování pro svoje barvy, naopak se pískal útočný faul. Rozehrávky se tak ujme sám Johnstone.

9

Friend si to namířil po levé straně, odkud cpal centr do pokutového území. Míč ale pouze proletěl nad hlavama všech zúčastněných.

8

Po rohovém kopu se míč odrazil za hranici velkého vápna, načež se do balónu opřel Bree. Jeho rána skončila pouze v hledišti.

7

O úvodní střelecký pokus dnešního zápasu se postaral Grabban, do jehož rány strčil nohu Fry. Následovat bude rohový kop.

6

Friend si navedl míč ke středu hrací plochy, náhle mu ale přes kopačku přeběhl Hourihane, který tak vybojoval balón.

5

Už se nehraje zhruba minutu, neboť zdravotní problémy má domácí Snodgrass. Způsobil si je při předchozím souboji s Claytonem.

4

Bešič se chtěl prokousat až k pokutovému území, kde se mu ale nakonec nepodařilo vypálit. Naopak fauloval středopolař Clayton.

3

Úvodní nákop z domácí obranné poloviny měl směřovat na Grabbana, který se ale nacházel v ofsajdu. Hrát tak může Middlesbrough.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Aston Villa FC: Johnstone – Bree, Chester, Terry (C), Hutton – Jedinak – Snodgrass, Hourihane, Grealish, Adomah – Grabban
Náhradníci: Bunn – Bjarnason, Hogan, Kodjia, Onomah, Samba, Whelan

Middlesbrough FC: Randolph – Shotton, Fry, Gibson (C), Friend – Howson, Clayton, Bešič – Traoré, Assombalonga, Downing
Náhradníci: Konstantopoulos – Bamford, Cranie, Gestede, Harrison, Leadbitter, Fábio

Rozhodčí: Dean – Long, Scholes.
První zápas

Úvodní vzájemný zápas v rámci play-off dopadl lépe pro Aston Villu. Ta si díky jediné brance Jedinaka zajistila lepší pozici do odvety. V dnešním utkání tak bude Aston Ville stačit jakákoliv remíza, naopak Middlesbrough bude muset za každou cenu vstřelit minimálně jednu branku.
Middlesbrough FC

Na druhé straně stojí ambiciózní Middlesbrough, který by po jednoleté odmlce chtěl zamířit zpět do Premier League. Middlesbrough se ocitlo na páté pozici, přičemž od setrvání ve druhé lize scházely pouze tři body. Hostující tým dnešního utkání ale předvedl vynikající formu v posledních zápasech, které se nakonec ukázaly jako klíčové. Middlesbrough byl až sedmý nejlepší celek na venkovních hřištích, posledních pět zápasů přineslo pouze jedno vítězství.
Aston Villa FC

Fotbalisté Aston Villy se umístili na sympatické čtvrté pozici a na případný jistý postup jim scházelo propastných sedm bodů. Aston Villa se ale v posledních zápasech neprezentovala zrovna dobrými výkony, v posledním kole navíc přišla porážka proti Millwallu. Domácí tým dnešního utkání se ale zařadil mezi tři nejlepší celky na domácím stadionu, kde naposledy prohrál téměř před dvěma měsíci. Nejlepším střelcem Aston Villy byl anglický forvard Lewis Grabban, jenž nasázel přesně dvacet branek.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Anglická Championship se dostala do samotného play off, my budeme společně sledovat souboj mezi Aston Villa FC a Middlesbrough FC.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Aston Villa FC – Middlesbrough FC

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   34. Snodgrass (ASV), 45. Hutton (ASV), 61. Grealish (ASV), 87. Johnstone (ASV) – 13. Friend (MDD), 80. Bešič (MDD)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 3:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:18.

Aston Villa FC: Johnstone – Bree, Chester, Terry (C), Hutton – Jedinak – Snodgrass, Hourihane, Grealish, Adomah – Grabban
Náhradníci: Bunn – Bjarnason, Hogan, Kodjia, Onomah, Samba, Whelan

Middlesbrough FC: Randolph – Shotton, Fry, Gibson (C), Friend – Howson, Clayton, Bešič – Traoré, Assombalonga, Downing
Náhradníci: Konstantopoulos – Bamford, Cranie, Gestede, Harrison, Leadbitter, Fábio

Rozhodčí: Dean – Long, Scholes

První zápas: Middlesbrough - Aston Villa 0:1