Menu

Hokej

Mistrovství světa

Kanada – Lotyšsko

2:1

po prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

14.05.2018, 20:15 • Jyske Bank Boxen, Herning (Dánsko) • Skupina B • Karel Jedlička

Tipsport: 1.02 30.0 40.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešní utkání sledovalo 2966 diváků.

Connor MCDAVID - 2:1

60:46

Kanada právě vstřelila branku!
Kanadská trojice od úvodního buly v prodloužení nepůjčila Lotyšům puk, vyšachovala jejich obranu a CONNOR MCDAVID zblízka sklepl ze vzduchu vlastní střelu, vyraženou o Gudlevskisův beton, zpátky do brány.
Gól se ještě přezkoumával na videu, zásah byl na hranici hry vysokou holí, ale nakonec rozhodčí usoudili, že bylo vše v pořádku.
Asistence: Ryan Nugent-Hopkins.

McDavid neprostřelil Gudlevskise.

52:29

Connor McDavid po vyhraném vhazování zajel pro puk za bránu, čistě tělem odzbrojil lotyšského obránce a sám po vyjetí zpoza brány zakončil. Gudlevskis nebezpečný pokus vyráží hranou lapačky.

49:35

Vyloučení v týmu Lotyšsko (Ralfs Freibergs – 2 min., hrubost).

44:53

Kanadský přesilovkový zámek: Barzal našel mezi kruhy střílenou pobídkou na teč volného Eberleho, tomu zakončení nesedlo ideálně.

43:24

Vyloučení v týmu Lotyšsko (Andris Džerinš – 2 min., držení).
Obránce Hradce Králové nabídl faulem na Barzala za bránou Kanadě první přesilovou hru v zápase.

Kristians RUBINS - 1:1

41:50

Lotyšsko právě vstřelilo branku!
Zlínský útočník Roberts Bukarts se ještě bekhendem po Blugersově přihrávce zblízka neprosadil, tak odražený kotouč přihrál zpátky na modrou čáru, kde se neukvapil KRISTIANS RUBINS a střelu zápěstím přes dva obránce procedil skrz Kuemperův postoj.
Asistence: Roberts Bukarts, Teodors Blugers.

35:20

Do brejku ujel po výborné Schennově kolmici rychlý Connor McDavid, největší hvězda Kanady však Gudlevskise nepřekonala a nedokázal to ani dorážející Schenn.

33:01

Vyloučení v týmu Kanada (Jordan Eberle – 2 min., držení).

24:07

Kuemper vyrážel dvě střely v rychlém sledu, v nepřehledné pozici si našel odražený puk Roberts Bukarts, jenže zblízka nedokázal zamířit mezi tyče.

21:03

Vyloučení v týmu Kanada (Colton Parayko – 2 min., podražení). Indrašis objížděl kanadského beka, ten jeho šanci zastavil nedovoleně.

3:40

Javorové listy propadly při rozehrávce a Lotyšům málem vyšel rychlý brejk. Abols našel žabičkou přes ležícího beka hůl Ronaldse Keninše, který tečoval puk do Kuemperovy výstroje.

Anthony BEAUVILLIER - 1:0

2:51

Kanada právě vstřelila branku!
Barzal se protáhl podél levého mantinelu a zpětnou diagonální přihrávkou oslovil Parayka, jehož střelu vyrážel Gudlevskis před sebe. Barzal přistrčil puk zpátky Pageauovi a puk uvázl v brankovišti za Gudlevskisem. Nikdo nevěděl, kde je puk, než si ho všiml ANTHONY BEAUVILLIER a došťouchnul ho do brány.
Asistence: Jean-Gabriel Pageau, Matt Barzal.

Kanada – Lotyšsko

2:1

po prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 3. Beauvillier (Pageau, Barzal), 61. McDavid (Nugent-Hopkins) – 42. Rubins (Roberts Bukarts, Blugers)

Kanada: Kuemper (McElhinney) – Parayko, Vlasic, Edmundson, Ekblad, R. Murray, Nurse, Chabot – Schwartz, R. O'Reilly (A), Jo. Bailey – Nugent-Hopkins, McDavid (C), B. Schenn (A) – Jost, Horvat, Eberle – Beauvillier, Barzal, Pageau.

Lotyšsko: Gudlevskis (Merzlikins) – Galvinš, Cibulskis, Siksna, Sotnieks, Rubins, Freibergs, Zile – Indrašis, Džerinš (A), M. Redlihs (A) – Keninš, Abols, Balcers – Roberts Bukarts (C), Blugers, Rihards Bukarts – Razgals, Jevpalovs, Pavlovs – Meija.

Rozhodčí: Reneau (USA), Wehrli (SUI) – Malmqvist (SWE), Šefčík (SVK)

Diváci: 2966

Průběh zápasu
1. třetina
2:51 CAN 1:0 Beauvillier (Pageau, Barzal)
Po 1. třetině
2. třetina
21:03 CAN 2 Parayko, podražení
33:01 CAN 2 Eberle, držení
Po 2. třetině
3. třetina
41:50 LAT 1:1 Rubins (Roberts Bukarts, Blugers)
43:24 LAT 2 Džerinš, držení
49:35 LAT 2 Freibergs, hrubost
Po 3. třetině
Prodloužení
60:46 CAN 2:1 McDavid (Nugent-Hopkins)
po prodl.