Menu

Florbal

MS juniorek

Slovensko – Polsko

4:5

konec (0:2, 2:1, 2:2)

03.05.2018, 16:00 • Athletik Zentrum, St. Gallen • Jakub Kocourek (@kubikocourek) sk

Slovenské florbalistky do 19 rokov prehrali v najdôležitejšom zápase v základnej B-skupine s Poľskom tesne 4:5. Treba priznať, že zo stranymladých Sloveniek to dnes nebol ani zďaleka taký kvalitný výkon ako vo včerajšom súboji proti Švajčiarkam a k viacerým streleným gólom sa dostali aj s poriadnou dávkou šťastia. Naopak, v defenzíve im robil problémy najmä útok okolo Gabriely Pyszovej. Za najlepšie hráčky stretnutia boli vyhlásené Klára Grossová a Dominika Buczeková. Slovenky budú musieť na tento nezdar čo najrýchlejšie zabudnúť a koncentrovať sa na zajtrajší súboj so superfavoritom nielen zápasu, ale aj celého turnaja Fínskom. Aj tento zápas vám prinesieme v našom online prenose. Pre dnešok vám už však ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa! (17:50:25)

Koniec zápasu.

59:44

Slovensko dalo gól! Tak si to predstavte! Z prakticky strateného zápasu bude v posledných sekundách ešte poriadna dráma, keď štvrtý gól Slovenska strieľa na bránkovisku poriadne dôrazná SÁRA ADAMCOVÁ. Asistencia: Kristína Belicová.

59:38

Slovensko dalo gól! Aj takéto góly vo florbale padajú. LINDA PUDIŠOVÁ nastreľovala tak trochu z núdze loptičku na bránku Poľska, tá bola ešte tečovaná a na prekvapenie všetkých zapadla za chrbát poľskej brankárky. Asistencia: Michaela Lupačová.

59:03

Kristína Belicová nebola v dnešnom stretnutí takou výraznou osobnosťou, ako tomu bolo včera. Teraz síce prehrala súboj v ofenzívnom rohu, pri loptičke však zostanú slovenské florbalistky.

58:18

Pokračovala hra Sloveniek v šestici a obetavým zákrokom proti strele Zuzanny Krzywakovej sa prezentovala Lenka Lenčéšová.

57:34

Ešte sledujeme sympatickú snahu dvojice Kristína Belicová-Michaela Lupačová za poľskou bránkou, tá však k ničomu nebezpečnému neviedla.

57:00

Poľsko dalo gól! Tak bohužiaľ, dnešný zápas Slovenky do víťazného konca s najväčšou pravdepodobnosťou nedotiahnu. Pri mantineli spravila chybu Adriana Bahnová, loptičku jej zobrala Anna Osmalová, posunula ju GABRIELE PYSZOVEJ, a tá už nemala problém poslať ju do opustenej slovenskej bránky. Asistencia: Anna Osmalová.

56:30

Už skutočne nie je na čo čakať, Pavlína Farulová odchádza z bránky a Slovensko tak hrá so šiestimi hráčkami vabank!

56:11

Lenka Lenčéšová zapracovala za vlastnou bránkou, rozhodcovia hru prerušujú a prisudzujú loptičku Slovenkám.

55:23

Ďalšiu poriadnu dieru v defenzíve slovenského tímu chcela využiť na skórovanie Anna Osmalová, ani tentokrát však loptičku netrafila tak, ako by si predstavovala.

54:51

Hoci sa Radka Rennerová teraz trochu diví verdiktu rozhodcu, treba povedať, že v súboji so Zuzannou Krzywakovou si počínala nedovolene. Vylúčenie na slovenskej strane však z toho nebude.

54:02

Pavlína Farulová dnes podáva opäť mimoriadne spoľahlivý výkon, keď teraz ľavou rukou vyrážala nebezpečný projektil jednej z poľských hráčok takmer od polovice ihriska.

53:32

Slovenky si okamžite po oddychovom čase vybojovali možnosť štandardnej situácie z pomerne zaujímavej pozície, avšak previnili sa technickým priestupkom pri jej rozohrávaní, a tak o loptičku prichádzajú.

53:19

Posledné okamihy zápasu jednoznačne patria poľským florbalistkám, a tak sa tréner Sloveniek Jaroslav Marks rozhodol prerušiť ich aktivitu oddychovým časom.

52:49

Netrvalo dlho a Pavlína Farulová musela znova zasahovať po ďalšom prečíslení súperiek, Roksanu Polanskú však skvelým zákrokom vychytala.

52:23

Mladé reprezentantky Slovenska už vrhajú všetky sily do útku, a tak sa v ich defenzíve začínajú objavovať medzery. Ďalšie prečíslenie Poľska zakončovala Jutrzenka Cirocká len do Pavlíny Farulovej!

51:17

Slovenky mohli zakladať ofenzívnu akciu na polovici súperiek, avšak nerozumeli si v kombinácii, a tak odchádzajú striedať.

Slovensko – Polsko

4:5

konec (0:2, 2:1, 2:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 30. Ryszewská (vla.), 34. Grossová, 60. Pudišová (Lupačová), 60. Adamcová (Belicová) – 10. Cirocká (Krzywaková), 20. Osmalová (Buczeková), 33. Gradzká (Szelzchenová), 45. Buczeková (Osmalová), 57. Pyszová (Osmalová)

Slovensko: Farulová (Hlavatá) – Kocúrová, Lenčéšová, Grossová, Gáborová, Adamcová – Pudišová, Lupačová, Bahnová, Belicová, Žikavská – Mlichová, Rennerová, Vyletelková, Faktorová, Čintalanová – Švančarová, Záteková, Dulková

Polsko: Bernacká (Michaliszynová) – Szelzchenová, Kozlowská, Cirocká, Krzywaková, Hliwová – Ryszewská, Pawlowská, Gradzká, Polanská, Sumislawská – Krzystiniaková, Pudziszová, Pyszová, Osmalová, Buczeková – Ludwiczaková, Zakojanová, Masztalerová

Rozhodčí: Steffen Leholk, Tobias Jorgensen (obaja Dánsko)

Průběh zápasu
1. třetina
9:27 POL 0:1 Cirocká (Krzywaková)
11:16 POL 2 Kozlowska
19:12 POL 0:2 Osmalová (Buczeková)
Po 1. třetině
2. třetina
29:44 SLO 1:2 Ryszewská
32:18 SLO 2 Belicová
32:52 POL 1:3 Gradzká (Szelzchenová)
33:25 SLO 2:3 Grossová
Po 2. třetině
3. třetina
44:59 POL 2:4 Buczeková (Osmalová)
57:00 POL 2:5 Pyszová (Osmalová)
59:38 SLO 3:5 Pudišová (Lupačová)
59:44 SLO 4:5 Adamcová (Belicová)
Konec