Menu

Florbal

Euro Floorball Tour (muži)

Švédsko – Švýcarsko

11:7

konec (2:1, 4:4, 5:2)

29.04.2018, 12:00 • DRFG Aréna • Daniel Kinc, Denisa Józsová

Tipsport: 1.3 6.5 5.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše a někdy zase na počtenou! (14:01:27)
Nejlepší hráči utkání:

Švýcarsko – Kevin Berry
Švédsko – Alexnadr Galante-Carlström
Je za námi úvodní utkání posledního dne EFT v Brně. V tom šlo o to, kdo v tomto turnaji zvítězí. Švédsko nakonec nasázelo rovnou jedenáct branek a zaslouženě si došlo pro vítězství o čtyři branky. Švýcarsko tedy končí na druhém místě.

Konec zápasu.

59:40

Míček mají na svých hokejkách hráči "domácí" reprezentace, kterí s ním už nejspíše dohrají. Celou arénou se ozývá potlesk fanoušků.

59:00

Zbývá nám poslední minuta do konce třetí třetiny. Švédsko má pohodlný náskok čtyř branek a Švýcarsko už to ani nezkouší bez brankáře. O vítězi je rozhodnuto.

58:25

Míček mají na svých hokejkách Švýcaři, ale čas jim ubíhá naprosto neúprosně. Navíc se provinil faulem a a balonkem mohou hrát domácí.

57:43

Viděli jsme po jednom rychlém protiútoku na každé straně, ovšem oba brankáři ukázali velmi dobré zákroky. Do konce již zbývá jen něco málo přes dvě minuty.

56:54

56:54 GANEVIK - 11:7

56:54

Švédsko právě vstřelilo branku!
Přece jen se žlutomodří prosazují do prázdné brány! Mají hodně nakročeno k vítězství v turnaji. KIM GANEVIK si po odrazu míčku obhodil svého protihráče a běžel vstříc prázdné brány, která se nedala minout. Asistence: Tobias Gusatfsson.

56:13

A mohlo toho celkem rychle litovat! Po ztrátě míčku si ho našel Stenberg, který rychle hledal svého parťáka z útoku Galante-Carlströma, jenže přihrávka byla o kousek delší, než by potřeboval.

55:52

Jenže už je pryč! Švýcarsko tak znovu zkouší početní převahu.

55:29

Meier se musel vrátit do branky, jelikož od inkasované branky mají míček na svých holích především domácí hráči.

55:13

55:13 BRAILLARD - 10:7

55:13

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Už je to zase "jen" o tři branky! Střela Hofbauera sice trefila jen horní tyčku, jenže míček se odrazil přesně na hůl TIMA BRAILLARDA, který překonal bezmocného Rehna v bráně. Asistence: Matthias Hofbauer.

54:47

Ke střele se měl dostat Matthias Hofbauer, avšak ta mu jen sjela po holi a jen tak tak, že se švédští florbalisté nedostali do útoku na prázdnou klec.

54:14

A hostující hráči to ihned po oddechovém čase zkoušejí se šesti muži v poli! Je pravda, že už nemají co ztratit.

54:07

Oddechový čas pro hosty.

53:16

Na dnešní utkání, ve kterém se rozhoduje, kdo vyhraje turnaj EFT v Brně si našlo cestu 542 diváků!

52:46

Adriansson vystihl rozehrávku soupeřů, poslal míček na Stenberga, který ještě zadovkou hledal svého spoluhráče. Nakonec trefil jen švýcarského hráče, který se ještě stihl vrátit.

51:51

Další nebezpečná akce v podání domácího týmu. Hra Švýcarska se sesypala jako domeček z karet. Johan Samuelsson poslal míček na lépe postaveného spoluhráče, jehož střela z první minula horní tyčku je o kousek.

51:14

51:14 ADRIANSSON - 10:6

51:14

Švédsko právě vstřelilo branku!
Přece jen vidíme desítku v síti Meiera! JONAS ADRIANSSON dostal pas tak, aby mohl běžet sám na bránu. Švýcarského brankáře si rychlou kličkou položil a poslal míček do horních pater brány. Asistence: Henrik Stenberg.

50:37

Nádherná akce Švédů! Jeden z domácích hráčů vypíchl míček, který se dostal na hůl Stenberga. Ten z otočky našel Samuelssona, jehož rána jen prolétla okolo tyče.

49:47

Švýcarsko svou třetí přesilovou hru v utkání nevyužilo. Galante-Carlström je zpět na hřišti a do konce zápasu nám zbývá něco přes deset minut.

49:16

Až teď přišla střela z bezprostřední blízkosti. Ta však neletěla mezi tři tyče! To byla velká šance Švýcarů.

48:45

Hráči ze země helvétského kříže se usadili na útočné polovině, jenže švédská obrana je zatím velmi kompaktní a nepouští je ke střelám.

47:58

Švýcarsku začíná přesilová hra! Je dobré dodat, že hostující tým své dvě přesilové hry proměnil a nejspíše je to jedna z posledních šancí, jak se vrátit zpět do utkání.

47:47

Vyloučení v týmu Švédsko (Alexandr Galante-Carlström – 2 min., Držení).

47:23

Ovšem o chvilku později již přišla, a jen skvělý Meier zabránil desátému gólu ve své síti. Galante-Carlström pálil do odkryté části brány, ale švýcarský brankáře se neskutečně přesunul.

47:00

Švédsko si na přesilovou hru hodně věří. Má v ní velký tlak, ale nebezpečná střela zatím ne a ne přijít.

45:58

Vyloučení v týmu Švýcarsko (Tim Braillard – 2 min., Sekání).

45:58

45:58 GALANTE-CARLSTRÖM - 9:6

45:58

Švédsko právě vstřelilo branku!
Nakonec byly celkem čachry, jestli bude branka uznána, a ta nakonec platí! Johan Samuelsson odvedl skvělou práci, když vypíchl míček svému soupeři, navíc si pro něj ještě doběhl. Poté ho poslal na brankoviště, kde do něj plácl ALEXANDR GALANTE-CARLSTRÖM, který ho dostal do sítě. Asistence: Johan Samuelsson.

45:10

45:10 GALANTE-CARLSTRÖM - 8:6

45:10

Švédsko právě vstřelilo branku!
Avšak ne na dlouho! ALEXANDR GALANTE-CALSTRÖM dostal ukázkově nabito na střed hřiště, odkud vypálil z první. Proti jeho střele neměl Meier nejmenší šanci. Asistence: Kim Ganevik.

44:48

Nakonec se hráči ze země helvétského kříže nedostali ani ke střele. Naopak zaútočit mohlo Švédsko, které míček nakonec ztratilo.

44:06

Švýcaři se pokoušejí trochu uklidnit hru. Zatím si nahrávají obránci mezi sebou. Švédští útočníci už nejsou tolik aktivní v napadání jako předchozí třetiny.

43:19

Další nádherná akce v podání domácího týmu! Adriansson našel na středu hřiště zcela volného Winrotha, do jehož rány na poslední chvíli vložil hostující obránce svou hokejku.

42:30

Na druhé straně taky velmi dobrá příležitost§ Meier nejprve vyrazil míček jen před sebe, kde ho dorážel švédský hráč, jenže švýcarský gólman se zaskvěl.

41:53

Neskutečné, opět mohlo být srovnáno. To, co dnes vidíme, je opravdu reklama na florbal! Laely dorážel sám u tyčky, jenže proti jeho střele se skvěle přesunul Rehn.

41:12

41:12 STENBERG - 7:6

41:12

Švédsko právě vstřelilo branku!
Srovnaný stav moc dlouho nevydržel! To jsou střelecké hody dnes, navíc ještě není konec zápasu. HENRIK STENBERG se dostal do samostatného úniku a svou střelu poslal přímo do šibenice Meierovy branky. Asistence: Jonas Adriansson.

41:00

Opět tak tedy začínáme dnešní utkání od začátku. Stav je srovnaný na 6:6. Uvidíme na jak dlouho, jelikož dnes vidíme hodně branek.

40:23

40:23 RIEDI - 6:6

40:23

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
První střela na branku ve třetí třetině a hned je z toho branka! Maurer poslal míček z rohu hřiště na PAOLA RIEDIHO, který se z blízkosti nemýlil. Asistence: Manuel Maurer.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely ve druhé třetině: 9 – 7
Už jsou za námi dvě třetiny velmi kvalitního florbalu, který předvádí švédská a švýcarská reprezentace. Po té vede tým, který je napsán jako domácí stále o jednu branku. Tato třetina byla hodně početná na góly, jelikož jich padlo hned osm, po čtyřech na obou stranách.

Další část začne přibližně v 13:23.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:40

39:40 BERRY - 6:5

39:40

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Naprosto identická akce, jako když využilo Švýcarsko první početní výhodu! Hofbauer poslal míček na KEVINA BERRYHO, jehož rána šla mezi tělo a ruku Rehna. Asistence: Matthias Hofbauer.

38:56

Obránce Samuelsson se neohroženě vrhl do kombinace svého soupeře, díky čemuž získal míček, a poté i faul. Švédsko může v klidu rozehrát.

38:31

Vyloučení v týmu Švédsko (Henrik Stenberg – 2 min., Sekání).

38:18

38:18 GANEVIK - 6:4

38:18

Švédsko právě vstřelilo branku!
Ti také střílí další branku a opět jsou ve dvoubrankovém vedení. TIM GANEVIK si nádherně naběhl za obranu na křižný pas a bez větších potíží překonal Meiera v bráně. Asistence: Albin Sjörgren.

38:00

Konečně se k míčku také dostali hráči země helvétského kříže. To bylo ovšem vše, co udělali. Nakonec se nedostali ani ke střele, útočit bude Švédsko.

37:14

U míčku jsou i nadále hráči ze Skandinávie. Švýcarsko má vysunutého jen jednoho hráče, přes kterého si domácí zatím v klidu přihrávají.

36:37

Další velká šance domácího týmu! Ten se dostal do přečíslení tři na dva. Stenberg posunul na Janssona, jehož střelu ke vzdálenější tyčce skvěle vyrazil Meier!

36:04

A Švýcarsko je kompletní.

35:47

Švýcarsko se ale brání v tomto oslabení celkem slušně. Zatím neinkasovalo a do konce přesilové hry Švédska chybí pár vteřin.

35:15

Galante-Carlström si nejdříve připsal pěkně jedovatou střelu, proti které musel Meier vytáhnout dobrý zákrok. Poté ještě zahodil svého soupeře za mantinel. Ten ho nejspíše osekával.

34:33

Švýcarsko se hnalo do šance, jenže skvěle zasáhl Svahn, díky čemuž vzniklo přečíslení na druhé straně. Jen kousek chyběl, aby se pas dostal na volného hráče u vzdálenější tyče.

34:04

Vyloučení v týmu Švýcarsko (Manuel Engel – 2 min., Sekání).

33:48

Nedorozumění mezi švédskými hráči. Samuelsson přenechával na středu míček na spoluhráče, jenž si mezitím seběhl jinam. Přesto domácí zůstali u míčku.

33:08

Na několik vteřin se objevilo v útoku také Švýcarsko, jenže Švédsko začalo opět hodně vysoko napadat, a to mu přineslo kýžený efekt.

32:00

32:00 FRITZELL - 5:4

32:00

Švédsko právě vstřelilo branku!
Tým ze Skandinávie branka evidentně nakopla, a ten tak střílí další branku a jde znovu do vedení! GUSTAV FRITZELL se ukázal jako velmi dobrý střelec, když překonal Meiera v bráně. Asistence: Alexandr Galante-Carlström.

31:21

31:21 STENBERG - 4:4

31:21

Švédsko právě vstřelilo branku!
O pár vteřin už to branka je a nutno dodat, že naprosto zasloužená. Na konci rychlé akce stál HENRIK STENBERG, který dával u tyče do prázdné brány. Asistence: Rasmus Sundstedt.

31:10

Švédsko mělo k dispozici volný úder z velmi nebezpečné pozice. K rozehrávce se postavil Stenberg. Ke konečně střele se dostal Jonsson, kterého skvěle vychytal Meier!

31:02

Švýcaři se dostali na pár vteřin na útočnou polovinu. Vše zakončila prudká střela Samuelssona, který ovšem branku o pár centimetrů minul.

30:31

Gólová akce také na druhé straně! Laely posouval míček na druhou tyč, kde byl úplně volný jeho spoluhráč, jenže do jeho pasu stihl kleknout jeden z domácích.

29:43

Nádherná akce domácího týmu! Jeho hráči si několikrát vyměnili míček a finální přihrávka šla z hole Fritzella na Galante-Carlströma, který trefil jen hráče před sebou.

29:13

Tentokrát se do konfliktu dostali Sundstedt a Maurer, kteří se dokonce v objetí ocitli na zemi. Vylučovat se však opět nebude.

28:37

Po rychlém rozehrání z rohu hřiště se k míčku dostal Jonsson, jenže jeho střela trefila jen hokejku, která stála před ním. Poté se k míčku dostali Švýcaři.

28:14

Škoda pro Švédsko. Ganevik podklouzl a domácímu týmu tak zhatil velice dobrou příležitost, jež se naskýtala v podobě přečíslení.

27:34

A v klidu to mohlo být o dvě branky! Zaugg dostal parádní pas a před sebou měl jen Rehna. Na toho zkusil několik kliček, jenže ten si pro míček sáhl a zachránil svůj tým.

26:57

Domácí tým je tímto vedením svého soupeře trochu zaskočen, a je to především Švýcarsko, které má míček na svých hokejkách.

26:05

26:05 BÜRKI - 3:4

26:05

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Švýcaři jdou poprvé v zápase do vedení! Na hranici brankovišti stál JAN BÜRKI, který se dokázal prosadit a poslat svůj tým do jednobrankového náskoku. Asistence: Manuel Engel.

25:44

25:44 BERRY - 3:3

25:44

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
A za to teď pyká! Velmi dobře zahraná přesilová hra. Kapitán týmu Hofbauer našel na polovině hřiště KEVIN BERRY, jenž si s míčkem popoběhl a vyslal ránu, která šla přesně k tyči. Aistence: Matthias Hofbauer.

25:38

Florbalisté ze země helvétského kříže mají opravdu velký tlak. Domácímu týmu se vůbec nedaří vyhodit míček až na polovinu soupeře.

24:52

Dvě velké šance Švýcarů! Nejprve stál na konci celé kombinace Tim Braillard, ale do jeho střely do prázdné brány stihl kleknout soupeř. Proti druhé se musel vytáhnout Rehn.

24:23

Vyloučení v týmu Švédsko (Robin Nilsberth – 2 min., Bránění ve hře).

24:10

Švýcarsko se mohlo dostat do rychlého protiútoku, jenže nakonec celou akci zbrzdili a je z toho postupný útoku. Nakonec je domácím pískán faul a hosté mohou rozehrávat z rohu hřiště.

23:29

Na hřišti nám to začíná trošku jiskřit. Do slovní potyčky se dostali Riedi a Gustaffson, hlavně prvně jmenovaný byl hodně aktivní a rozhodčí ho musel uklidnit.

22:35

22:35 JONSSON - 3:2

22:35

Švédsko právě vstřelilo branku!
A domácí tým jde opět do jednobrankového vedení! Nádherná akce, na jejímž konci stál MARKUS JONSSON, který dostal parádní křižný pas od Adrianssona. Proti jeho střele byl Meier bezmocný. Asistence: Jonas Adriansson.

22:19

Stenberg chtěl z první najít svého spoluhráče před brankou, který by eventuálně dával do prázdné, jenže pas byl na s poslední chvíli zblokován.

21:48

Znovu se do útoku hnalo Švédsko. Finální střela mířila těsně vedle, ale míček se odrážel zpět před branku, kde sithl zasáhnout jeden z hostí.

21:22

Reprezentace ze Skandinávie se hnala s rychlou odpovědí, avšak o vše ji nakonec připravila nepřesná rozehrávka.

20:34

20:34 ENGEL - 2:2

20:34

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Je srovnáno, i když při Švédech stálo hodně smůly. Nejprve švédský hráč chtěl zastavit soupeře, jenže při tom zlomil hokejku. Vzniklo nám tedy přečíslení a po několik odrazech se míček dostal na hokejku MANUEL ENGELA, jenž dával do prázdné brány. Asistence: Manuel Maurer.

20:08

Už nám začala i druhá třetina dnešního utkání o první místo! Úvodní buly opět vyhráli domácí, i když trochu kostrbatě. Švýcarsko se snaží ze začátku napadat velmi vysoko.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely v první třetině: 6 – 3
Je za námi úvodní třetina posledního hracího dne utkání mezi Švédskem a Švýcarskem. Prvních patnáct minut byl domácí tým jasně lepší, což dokázal dvěma góly. Poté se však začalo osmělovat i Švýcarsko, které osmnáct vteřin před koncem snížilo na rozdíl jedné branky. V boji o vítězství na turnaji EFT, které se koná v Brně, je na tom zatím lépe Švédsko.

Další část začne přibližně v 12:38.

20:00

První třetina skončila.

19:42

19:42 MAURER - 2:1

19:42

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Přesto už je to jen o jednu branku! Nutno dodat, že zde nebude mít Rehn úplně čisté svědomí MANUEL MAURER dostal pas do úniku. Nakonec jen stihl poslat míček mezi nohy Rehna, a ten prošel až za brankovou čáru. Asistence: Paolo Riedi.

19:29

Málem platila ta první varianta! Švýcarský hráč byl nikým neatakovaný na brankovišti, kde mohl pálit, jenže skvělým zákrokem ho vychytal Rehn.

19:00

Máme zde poslední minutu v první třetině. Podaří se Švýcarsku ještě vstřelit kontaktní branku nebo si Švédsko uhraje pohodové vedení?

18:21

Ke střele se ovšem Švédsko nedostalo. Do útoku se tak hnalo Švýcarsko, pro které je ovšem švédská obrana jako neprostupná zeď.

17:43

Balonek se teď odrážel z hokejky na hokejku, až nakonec skončil mimo hrací plochu. Útočit tak mohou domácí, kteří hrají ve velké pohodě.

17:05

Na druhé straně vytáhl naprosto fantastický zákrok Meier! Ten dnes svůj tým drží, přestože to je o dvě branky.

16:22

A Švýcarsko mohlo snížit na rozdíl jedné branky! Bürki si všiml, že u tyčky je zcela osamocený Braillard, jenže do jeho pasu na poslední chvíli vložil hůl švédský obránce.

15:41

A Švédsko dnes hraje s velkou chutí. Nejdříve pálil Fritzell, jeho střela jen těsně minula branku. Poté se ještě dostal ke střele centr první lajny, ale ani jeho pokus se nevešel mezi tři tyče.

14:58

14:58 SJÖRGEN - 2:0

14:58

Švédsko právě vstřelilo branku!
Což se jim daří poměrně záhy! Žlutomodří měli tlak na útočné polovině. Gustaffson našel na středu ALBINA SJÖRGENA, jehož táhla střela zapadla vedle tyčky. Asistence: Tobias Gustafsson.

14:19

Toto rozehrání sice vedlo jen k útoku Švýcarska, avšak i oni jen zbytečně faulovali. U míčku jsou tedy opět Švédi, kteří by rádi dali další branku.

13:58

Stenberg dobře clonil před brankářem, kde mohl i tečovat střelu svého spoluhráče. Byl však faulován a domácí budou rozehrávat z rohu.

13:14

A žlutomodří pokračují ve své velmi aktivní hře. Je jich stále plné hřiště, což se o Švýcarech říct nedá. Ti se přesto dostali do zajímavé pozice, ale nezakončili.

12:45

12:45 GANEVIK - 1:0

12:45

Švédsko právě vstřelilo branku!
A domácí tým proměňuje svou převahu ve vedoucí branku! KIM GANEVIK vyhrál, možná i trochu se štěstím, osobní souboj, po kterém si položil Meiera v bráně a bezpečně zakončil do odkryté části brány. Bez asistence.

11:45

Tak tohle už byla gólovka Švédska! Samuelsson výborně posunul míček na Fritzella, který z vyložené pozice nedokázal zakončit.

11:05

Švýcaři jsou opět u míčku, ale domácí tým hodně vysoko napadá, což přináší chyby hostí. Samuelsson mohl pálit, jenže trefil jen hráče před sebou.

10:27

Velmi pěkná akce Švédů! Stenberg hledal zadovkou na brankovišti Jonssona, který se nakonec ke střele nedostal, jelikož skvělé zasáhli hosté.

09:40

Rehn chtěl chytit míček, který se dlouho snášel, jenže nakonec akorát sundal švýcarského hráče, který před ním clonil. Naštěstí pro něj odražený míček našli jeho spoluhráči.

08:52

Švýcaři byli o něco málo v posledních vteřinách lepší, ovšem teď už opět hrají s míčkem na holích švédští florbalisté. Ke střele se však nedostali.

08:11

Vypadá to, že se začíná osmělovat i Švýcarsko, které si připsalo další zajímavou šanci. Jöel Rüegger mohl pálit, jenže do jeho střely na poslední chvíli vložil hůl švédský obránce.

07:27

Konečně také šance pro hostující tým. Ten se konečně na chvíli usadil na útočné polovině. Laely poslal křižnou přihrávku na Conrada, který branku minul jen o kousek.

06:40

Stále jsou o balonku hráči země helvétského kříže, jenže hráči ze Skandinávie jim dělají problém. Nakonec získali míček a ke střele se dostal Nilsberth, který z vyložené pozice přestřelil.

06:10

Konečně s k míčku také dostali Švýcaři. Švédsko ale hodně vysunulo své napadání a hostující hráči s tím mají velké problémy. Nakonec je domácím pískán faul.

05:17

Pěkná kombinace Švédska. Míček šel z hokejky na hokejku, až finální přihrávka našla Samuelssona, který byl nikým neatakován na středu. Střela mu nicméně nesedla a sotva dojela k Meierovi.

04:25

Domácí tým je zatím jasně lepší, hosté udělali úplně zbytečnou chybu na své útočné polovině, díky čemuž mohl střílet Stenberg. Jeho rána jen prosvištěla okolo Meierovy brány.

03:47

Ganevik byl dobře postavený na brankovišti, kam se také balonek odrazil. Švédský hráč ho ale nedokázal trefit ze vzduchu, a tak je stav stále bezbrankový.

03:24

Hra má zatím neuvěřitelné tempo. Přerušilo se zatím jen dvakrát a oba týmy hrají fyzicky náročný florbal. S míčkem hrají častěji Švédové.

02:53

A žlutomodří už mohli jít do vedení! Krásnou křižnou přihrávku dostal Fritzell, ovšem Meier se stihl přemístit ke své tyči.

02:17

Už to vypadalo, že se k něčemu dostanou i hráči ze země helvétského kříže, ale hráč, jenž celou akci táhl, byl v rohu hřiště obrán o míček.

01:49

Další akce domácích! Z ničeho nic se objevili dva hráči před Meierem, kde byl jediný hostující obránce. Přesto se Winroth z těžké pozice prosadit nedokázal.

01:15

a Švédsko pokračuje v úvodním tlaku. Švýcaři se sice snaží napadat hodně aktivně, ovšem Švédům to zatím problémy nedělá. Ke střele se dostal Nilsberth, jenže jeho prudká rána mířila vysoko.

00:24

Už to vypadlo, že Švédsko celkem zbytečně ztratilo míček, avšak nakonec je pískán faul hostům. Ke střele se nakonec dostal Fritzell, ale mířil těsně vedle.

00:11

Po krátké ceremonii nám utkání již začalo! Po krátké šermovačce vyhrál úvodní buly domácí tým, který se ihned žene do útoku.

00:01

Utkání právě začalo.

Ještě zde máme menší ceremonii, Johan Samuelsson dnes totiž odehraje svůj stý zápas za švédský národní tým! Pěkně číslo kapitána Švédska.
Oba týmy již nastoupily, hymny zazněly, nic nám nebrání začátku utkání! Švédi, kteří jsou napsaní jako domácí tým, nastoupí v klasické žlutomodré kombinace, Švýcaři, kteří jsou napsaní jako hosté, hrají celí v bílem.
Úvodní sestavy:

Švédsko: Rehn (Parsjö-Tegnér) – Hedlund, M. Samuelsson, Sundstedt, Jonsson, Nilsberth, Gustaffson – Fritzell, J. Samuelsson, Galante-Calström – Adriansson, Svahn, Stenberg – Sjörgen, Palmqvist, Ganevik – Winroth, Hovlund.

Švýcarsko: Meier (Eder) – Hartmann, Graf, Berrg, Conrad, Bürki, Bischofberger, Heller, Camenisch – Hofbauer, Zaugg, Rüegger – Laely, Braillord, Buchli – Riedi, Engel, Maurer – Mendelin.
Vzájemné zápasy (od roku 2017):

Švýcarsko – Švédsko 5:6
Švédsko – Švýcarsko 3:0
Švýcarsko – Švédsko 7:5

V dnešním utkání půjde o to, komu se podaří zvítězit v brněnském turnaji EFT. Favoritem utkání bude Švédsko, ale Švýcarsko ukázalo, že umí hrát i na severské týmy. Jak to celé dopadne? To uvidíme, zápas startuje v 12:00.
Švýcarsko

Dosavadní zápasy v Brně

Ihned v prvním zápase turnaje se zrodilo překvapení. Finsko totiž podlehlo Švýcarsku 6:10, navíc výhra Švýcarů byla zasloužená. Tým ze severu Evropy sice měl lepší vstup do utkání. Dostal se do vedení 4:1, poté sice soupeř snížil, ale Finové stále vedli, tentokrát 5:3. Jenže pak přišel skvělý obrat v utkání. Švýcarsko se dostalo do vedení 10:5!, díky čemuž nakonec zvítězilo 10:6. Na švýcarské straně jsme registrovali hned dva hattricky, o které se postarali Manuel Maurer a Jan Zaugg.

Země helvétského kříže se v druhém zápase střetla s domácí reprezentací. I zde to vypadalo na klidný zápas, když Švýcaři dvě minuty před koncem druhé třetiny vedli 4:0. Češi se ovšem ve třetí třetině zvedli a gólem Curneyho necelé dvě minuty před koncem poslali zápas až do samostatných nájezdů. V těch se domácí reprezentace neprosadila ani jednou, zatímco za Švýcarsko se prosadil kapitán. To tak vyhrálo i druhé utkání v Brně a má na kontě pět bodů.

Sestava z posledního utkání:

Meier (Eder) – Camenisch, Bürki, Berry, Gfeller, Heller, Bischofberger, Grat – Hofbauer, Hartmann, Rüegger – Mendelin, Braillard, Riedi – Laely, Engel, Känzig – Buchli, Zaugg
Švédsko

Dosavadní zápasy v Brně

Švédsko překvapení na úvod turnaje nedopustilo, jelikož zvítězilo nad domácí reprezentací 5:3. Přesto se vítězství nerodilo vůbec lehce. Dobrých osm minut hráli Češi více než dobře a zatápěli hráčům ve žlutých dresech. Jenže Česko své šance využít nedokázalo, zatímco Švédi ano. Ti tak po první třetině vedli o tři branky. V té druhé už se prosadili i Češi, přesto to stále bylo o tři branky. Tu poslední se podařilo českým hráčům dokonce vyhrát, jenže "jen" 2:1.

Druhý zápas byl ještě o něco napínavější, dokonce došlo k severskému derby, tedy k utkání mezi Švédy a Finy. Švédsko se dostalo až do vedení 4:0 a vypadalo to na poklidný zápas. Jenže Finům se podařilo srovnat na 5:5, přesto ještě Švédsko odskočilo na rozdíl dalších dvou branek. Soupeři se ovšem nevzdávali a ještě dokázali snížit na 6:7. To už od nich bylo ale vše a Švédsko získalo další tři body.

Sestava z posledního utkání:

Parsjö-Tegnér (Rehn) – Hedlund, M. Samuelsson, Nilsberth, Gustafsson, Hovlund, Sundstedt – Fritzell, J. Samuelsson, Galante-Carlström – Larsson, Palmqvist, Ganevik – Sjogren, Winroth, Svahn – Stenberg, Jonsson, Adriansson.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

Švédsko – Švýcarsko

11:7

konec (2:1, 4:4, 5:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. Ganevik, 15. Sjörgen (Gustafsson), 23. Jonsson (Adriansson), 32. Stenberg (Sundstedt), 32. Fritzell (Galante-Carlström), 39. Ganevik (Sjögren.), 42. Stenberg (Adriansson), 46. Galante-Carlström (Ganevik), 46. Galante-Carlström (J. Samuelsson), 52. Adriansson (Stenberg), 57. Ganevik (Gustafsson) – 20. Maurer (Riedi), 21. Engel (Maurer), 26. Berry (Hofbauer), 27. Bürki (Engel), 40. Berry (Hofbauer.), 41. Riedi (Maurer), 56. Braillard (Hofbauer)

Švédsko: Rehn (Parsjö-Tegnér) – Hedlund, M. Samuelsson, Sundstedt, Jonsson, Nilsberth, Gustaffson – Fritzell, J. Samuelsson, Galante-Calström – Adriansson, Svahn, Stenberg – Sjörgen, Palmqvist, Ganevik – Winroth, Hovlund.

Švýcarsko: Meier (Eder) – Hartmann, Graf, Berrg, Conrad, Bürki, Bischofberger, Heller, Camenisch – Hofbauer, Zaugg, Rüegger – Laely, Braillord, Buchli – Riedi, Engel, Maurer – Mendelin.

Rozhodčí: Henri Heinola, Manu Marttinen

Průběh zápasu
1. třetina
12:45 SWE 1:0 Ganevik
14:58 SWE 2:0 Sjörgen (Gustafsson)
19:42 SUI 2:1 Maurer (Riedi)
Po 1. třetině
2. třetina
20:34 SUI 2:2 Engel (Maurer)
22:35 SWE 3:2 Jonsson (Adriansson)
24:23 SWE 2 Nilsberth, Bránění ve hře
25:44 SUI 3:3 Berry (Hofbauer)
26:05 SUI 3:4 Bürki (Engel)
31:21 SWE 4:4 Stenberg (Sundstedt)
32:00 SWE 5:4 Fritzell (Galante-Carlström)
34:04 SUI 2 Engel, Sekání
38:18 SWE 6:4 Ganevik (Sjögren.)
38:31 SWE 2 Stenberg, Sekání
39:40 SUI 6:5 Berry (Hofbauer.)
Po 2. třetině
3. třetina
40:23 SUI 6:6 Riedi (Maurer)
41:12 SWE 7:6 Stenberg (Adriansson)
45:10 SWE 8:6 Galante-Carlström (Ganevik)
45:58 SWE 9:6 Galante-Carlström (J. Samuelsson)
45:58 SUI 2 Braillard, Sekání
47:47 SWE 2 Galante-Carlström, Držení
51:14 SWE 10:6 Adriansson (Stenberg)
55:13 SUI 10:7 Braillard (Hofbauer)
56:54 SWE 11:7 Ganevik (Gustafsson)
Konec