Menu

Hokej

Mistrovství světa do 18 let

Slovensko – Finsko

2:5

konec (0:1, 2:2, 0:2)

19.04.2018, 12:35 • Skupina B • Lumír Mistr

Máme tu konec prvního zápasu skupiny B, ve kterém Finové poráží Slováky v poměru 5:2! Po většinu zápasu byli lepším týmem a skóre odpovídá průběhu hry, Slováci se skoro po celý zápas nedokázali vypořádat s rychlou hrou Finů, kteří byli u většiny puků jako první a vyhrávali většinu soubojů.

Ode mě je to pro tuto chvíli vše a zase někdy u onaljnu, naviděnou! (14:50:31)

Konec zápasu.

59:32

59:32 Jesperi KOTKANIEMI - 2:5

59:32

Finsko právě vstřelilo branku!
A je rozhodnuto! Slovái chybovali a na bránu se řítil Niklas Nordgren, ten ještě přihrál JESPERIOVI KOTKANIEMIMU a ten už v poklidu uklízí do prázdné brány. Asistence: Niklas Nordgren.

59:00

Předposlední minuta se odehrávala povětšinu ve středním pásmu, nebo pásmu Slováků, žádný tlak se zatím nekoná a zbývá již poslední minuta!

57:59

Vhazování před brankou Slovenska, Hlavaj se tak vrací do brány.

57:40

Ilenčík poslal puk od modré čáry na bránu, ten nikdo netečoval a trefil výstroj Annunena.

57:30

Slováci odvolávají brankáře!

57:00

Slováci si berou oddechový čas, uvidíme jestli jim to pomůže ke snížení, případně k vyrovnání skóre.

56:05

Slovensku zbývá na vyrovnání skóre necelé 4 minuty. Teď Slováci nahazovali puk na bránu Annunena, ten pro jistotu kryje a bude se za chvíli vhazovat před jeho brankou.

55:19

55:19 Toni UTUNEN - 2:4

55:19

Finsko právě vstřelilo branku!
Vypadá to, že je rozhodnuto! Lundell posunul puk na modrou čáru k TONIMU UTUNENOVI, který se s ničím nepáral a poslal puk na bránu, ten se zastavil až v síti! Finsko vede 4:2. Asistence: Anton Lundell, Kristian Tanus.

54:38

Půlka přesilovky je pryč a puk se momentálně nachází za bránou Suomi, ti budou tak muset zakládat další útočnou akci.

53:37

Ani tentokrát závěrečný tlak Slováků nepřijde, Čajkovič zbytečně po odehrání seknul protihráče a míří tak na trestnou lavici.

52:30

Mohlo být prakticky rozhodnuto! Aaltonen měl na holi obrovskou šanci. Natlačil se zpoza brány před slovenskou bránu a poslal puk na levou stranu brány, Hlavaj ale včas vykopl beton a uchránil tak svou svatyni!

52:13

Slováci jsou v plném počtu a ubránili se tak přesilovce soupeře, uvidíme jestli nastane jejich závěrečný tlak, zatím tomu průběh hry nenapovídá.

51:40

Finové jsou ve své přesilovce aktivní, hodně zakončují, ale žádná ze střel nebyla nějak více nebezpečná.

50:13

Finové jsou v plném počtu a budou tak pokračovat ve své přesilovce.

50:06

Dominik Sojka vyvinul přemíru snahy a nedovoleně držení protihráče a odchází na trestnou lavici.

49:53

Slováci si vypracovali první příležitost v této přesilovce. Pálil od modré čáry Dlugoš, Annunen ale kryje.

48:43

Kotkaniemi unikl po levém křídle při vlastním oslabení a vystřelil na Hlavaje, netrefil puk ale ideálně a bránu přestřeluje!

48:13

Konsta Hirvonen si po buly počínal nedovoleně a odpyká si tak 2 trestné minuty za nedovolené bránění.

47:42

Slováci se stále nemohou dostat do souvislejšího tlaku, Finové ukazují, že mají větší kvalitu než soupeř, u skoro každého puku jsou první, a prokazují vyšší rychlost.

46:58

Anunnen radši přikryl nahození ze středního pásma, protože jako první dojížděl jeden ze slovenských útočníků.

45:55

Hirvonen si položil na zem Mrazíka a rázem měl před sebou dostatek prostoru, rozhodl se tedy pro střelu, tu ale zblokoval slovenský obránce stojící před Hlavajem.

44:35

Oba týmy jsou v plném počtu.

43:59

Bylo skoro vyrovnáno! Cederle našel na levé straně volného Čajkoviče, ten byl před brankářem Anunnenem úplně sám! Finský brankář předvedl ale skvělý zákrok!

42:35

Současné vyloučení:
Vyloučení v týmu Slovensko (Oliver Turan – 2 min., hákování).
Vyloučení v týmu Finsko (Ville Petman – 2 min., nesportovní chování).

42:05

Na začátku třetiny se hraje hokej nahoru dolu, nejdříve pálil z Zekucia, jeho střelu vyrazil Annunen do rohu kluziště, tam si puk převzal Utunen, a vyslal do útoku Tanuse, ten také vyzkoušel pozornost Hlavaje, ten ale střelu pokryl.

40:24

K zajímavé šanci se dostala opět první lajna Finů, nejdříve pálil zpoza kruhů Nordgren, jeho střelu sice Hlavaj chytil, ale vyrazil ji pouze před sebe, tam byl nejrychleji u dorážky Kotkaniemi, který ale trefil pouze lapačku slovenského golmana!

40:01

Začala třetí třetina.

V druhé třetině jsme viděli celkem 4 góly, nejdříve Fini navýšili vedení na 2:0 zásluhou Nordgrena, poté Slováci dokázali vyrovnat góly Okuliara a Čajkoviče, těsně před koncem třetiny ale Finové opět vzali vedení na svou stranu díky gólu Lundella.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:08

39:08 Anton LUNDELL - 2:3

39:08

Finsko právě vstřelilo branku!
Finové také využívají přesilovku a opět tak vedou o jeden gól! Tanus dobře viděl před bránou ANTONA LUNDELLA, poslal mu prudkou přihrávku na teč, ta gólem ještě neskončila, k dorážce se ale opět dostal Lundell a napodruhé se již nemýlil! Asistence: Kristian Tanus, Toni Utunen.

38:43

Vyloučení v týmu Slovensko (Róbert Džugan – 2 min., hákování).

38:30

Slováci se po svém prvním gólu zlepšili a momentálně působi živějším dojmem než Fini. Nic nevymýšlejí a hrají v obraně velmi jednoduše.

37:01

Kakko se pokusil překvapit brankáře Hlavaji a vystřelil z velké vzdálenosti, jeho střelu ale slovenský brankář s přehledem kryje.

36:02

36:02 Maxim ČAJKOVIČ - 2:2

36:02

Slovensko právě vstřelilo branku!
To byla bleskurychle využitá přesilová hra! Kňažko si vybruslil až před brankáře Anunnena, kterého nepřekonal, puk se ale odrazil přímo na holi k dojíždějícímu MAXIMU ČAJKOVIČOVI, který poslal puk mezi betony finského brankaře! Asistence: Samuel Kňažko, Kristián Kováčik.

35:42

Vyloučení v týmu Finsko (Lenni Killinen – 2 min., držení).

35:18

Finové se teď nemůžou delší dobu udržet v útočném pásmu a většinu jejich náhozů ze středního pásma sbírají slovenští obránci.

33:50

33:50 Radost slovenského fanouška po Okuliarově gólu na 1:2

33:50

Lundell si přejel až za bránu, kde poslal puk na modrou čáru, tam ho chytil Kokkonen a vypálil, střela byla ale zblokována.

32:19

32:19 Oliver OKULIAR - 1:2

32:19

Slovensko právě vstřelilo branku!
Slováci uděřili jako blesk z čistého nebe! Čajkovič našel na modré čáře, uplně OLIVERA OKULIARA, který při svém druhém dnešním samostatném nájezdu se již nemýlil a snižuje tak skóre! Asistence: Maxim Čajkovič, Kristian Kováčik.

31:10

Slováci jsou po druhém gólu opařeni a nedaří se jim jednoduché přihrávky, toho využil fin Ranta, který se dostal v mezikruží k zajímavé střele, Hlavaj ale změnu skóre nedopustil.

30:24

30:24 Niklas NORDGREN - 0:2

30:24

Finsko právě vstřelilo branku!
Od modré čáry pálil Utunen, k dorážce se dostal Lundell, kterému se sice dorážka také nepovedla, ta ale skončila u úplně volného NIKLASE NORDGRENA, který už puk uklidinil do prázdné brány! Asistence: Anton Lundell, Toni Utunen.

29:43

Z pravé strany pálil Kotkaniemi, Hlavaj byl ale připraven a puk vyletěl z útočného pásma finů.

29:28

Vyloučení v týmu Slovensko (Nicolas Ferenyi – 2 min., nedovolené bránění).

28:40

Utunen zalehl v rohu kluziště puk a ani Turanovi ani Dlugošovi se nepodařilo zalehnutý puk vyštrachat, rozhodčí tak přerušuje hru.

27:40

Do útočné třetiny se také podívali po delší době Slováci, Džugan přihrával volnému Sojkovi, který měl už napřaženo, těsně před ním do přihrávky vložil hokejku jeden z finských obránců a puk tak končí ve středním pásmu.

Útočník Kaapo Kakko pečlivě sleduje nákres finského trenéra

27:09

Killinen přejel útočnou modrou o něco dříve než dostal přihrávku, rozhodčí tak píská ofsajd.

26:25

Pěkný přechod přes střední pásmo od finů, Nordgren posunul do jízdy Kakkovi, který měl největší rychlost a dostal se tak před brankáře Hlavaje, byl už ale z úhlu, takže nedokázal najít volné místo, kterým by propasíroval puk do brány.

25:23

Ihned po vhazování pálil finský kapitán Utunen, jeho střelu ale Hlavaj dobře viděl a vyráží.

24:40

Aaltonen se snažil prostrčit puk na najíždějícího Nevasaariho, který si ale puk nedokázal zpracovat a ten tak končí u Hlavaje.

23:40

První lajna Finů je v tomto zápase zatím nejaktivnější, teď zpoza brány přihrával Kakko Nordgrenovi, ten ale trefil pouze výstroj Hlavaje. Slováci měli štěstí, jelikož Hlavaj vůbec o Nordgrenovi nevěděl.

23:00

Dlugoš se teď snažil rychlou žabičkou najít Tkáče, ten ale puk nestihl a pouze protečoval, pískat zakázané uvolnění se tedy nebude.

21:28

Slováci naráži ve středním pásmu na dobře bránící Finy, zatím se jim tento val nedaří překonat a většina jejich útočných snah končí právě už ve středním pásmu.

20:13

Nordgren má na svědomá první střelu ve druhé třeině, Hlavaj byl ale připraven a radši ukryl puk ve své výstroji, bude se tedy vhazovat v obraném pásmu Slovenska.

20:01

Začala druhá třetina.
V první třetině byli aktivnějším týmem Finové, kteří moc Slováky do svého pásma nepustili a vedou tak po první třetině 1:0, když se trefil LEEVI AALTONEN. Slováci mohli ale vyrovnat, když Okuliar využil nepozornosti a nedorozumění mezi finskými beky, proti brankáři Annunenovi ale neuspěl.

20:00

První třetina skončila.

19:22

Rozhodčí přerušuje hru pro postavení mimo hru, Nordgren přejel útočnou modrou dříve než by bylo potřeba.

18:59

Finové se tak dostávají k přesilové hře, zatím ale si nevypracovali žádnou příležitost a nedokázali se ani zformovat do klasického přesilovkového postavení.

18:04

Máme tu vzruch před brankou Slováků, Dlugošovi se nelíbilo najetí Nordgrena na brankáře Hlavaje po přerušení hry a vyřídil si to s ním, rozhodčím se ale jeho počínání nelíbilo a bude to za 2 minuty

17:00

Tři na dva se teď řítil slovenský tým, Okuliar ale nedokázal přejít přes Utunena, který ho vytlačil zpět do středního pásma a z nadějné příležitosti tedy nic nebylo.

15:05

Kakko si na pravé straně zasekl puk, položil si slovenského obránce, ale ten i v pádu dokázal finskému útočníkovi puk vypíchnout a zažehnat tak nebezpečí.

14:38

Nordgren si počínal nedovoleně, když si přihrál přihrávku rukou, rozhodčí přerušuje hru a ta bude pokračovat ve středním pásmu.

14:04

Ani druhá slovenská přesilovka nepřinesla úspěch, a Finové se ubránili bez větších problémů.

13:04

Máme půlku slovenské přesilovky, tato přesilovka se zatím odehrává ve středním pásmu, Slováci nejsou schopni se ve svém útočném pásmu udržet delší časový úsek.

12:04

Vyloučení v týmu Finsko (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Ville Petman.

11:57

Slováci jsou v plném počtu, i oni tak přečkali přesilovku soupeře bez úhony.

11:10

Zpoza brány nahrával Hirvonen na úplně volného Kokkonena, na poslední chvíli ale vložil do této přihrávky hůl slovenský bek Turan, který tak zažehnal nebezpečí.

10:10

První přesilovku si zahrají také Finové, uvidíme, zda se jim povede o něco více, než jejich slovenským protihráčům.

10:03

Vyloučení v týmu Slovensko ( 2 min. – příliš mnoho hráčů).

09:30

Dzugán si v rohu kluziště obehrál Lundella a směřoval svou střílenou přihrávku před bránu, tam ale ani jeden z jeho spoluhráčí nedokázal puk tečovat.

07:30

07:30 Okuliar vystihl rozehrávku Finů a řítil se sám na bránu!

07:30

Velká šance Slováků! Do samostatného úniku se dostal Okuliar,který vystihl rozehrávku finských beků, ale se svou kličkou nad vyrážečku brankaře Annunena neuspěl!

05:55

Finové jsou v plném počtu, Slovensku se první přesilovka zápasu moc nepovedla a neměli významější šanci.

04:58

Finové se zatím v poklidu brání, Slováci si pouze nahrávají po rozích kluziště a zatím na bránu ještě nevystřelili.

03:54

Vyloučení v týmu Finsko (Santeri Salmela – 2 min., hákování).

01:50

01:50 Leevi AALTONEN - 0:1

01:50

Finsko právě vstřelilo branku!
Finové vedou 1:0! K dorážce před bránou se dostal LEEVI AALTONEN, který nedal brankaři Hlavajovi nejmenší šanci! Asistence: Arttu Nevasaari, Anton Lundell.

01:34

Finové jsou v začátku utkání aktivnějším týmem, další střelu si připsal Lundell, Hlavaj byl ale opět připraven.

01:05

Kakko si připsal první ránu zápasu, pěkně udělal pěknou stahovačku slovenskému obránci, brankař Hlavaj byl ale připraven.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Slovensko: Hlavaj (Vyletelka) – Dlugoš, Turan, Ilenčík, Kňažko, Zekucia, Bučko, Česanec, Huděc – Sojka, Džugan (C), Mrazík – Okuliar, Kováčik (A), Čajkovič – Zůbek, Ferenyi, Tkáč – Sarvaš (A), Paulíny, Čederle.

Finsko: Annunen (Huhtamaa) – Thomson, Utunen (C), S. Salmela (A), Nousiainen, Kokkonen, Honka – Kotkaniemi, Nordgren, Kakko – Killinen, Ranta, Tanus (A) – Aaltonen, Lundell, Nevasaari – Hirvonen, Moilanen, Petman.

Rozhodčí: Alarie (CAN), Mollard (SUI) – Chaput (CAN), Shishlo (RUS).
Posledních 5 vzájemných utkání

28.12.17 Finsko U18 Slovensko U18 11 : 4

07.08.17 Slovensko U18 Finsko U18 1 : 6

13.04.17 Slovensko U18 Finsko U18 4 : 5

27.12.16 Finsko U18 Slovensko U18 4 : 3(3 : 3)

17.04.16 Finsko U18 Slovensko U18 4 : 2
Finsko

Finové si v přípravě vedli o něco lépe, sice také prohráli s Kanadou i USA, ale dokázali například porazit český výběr, v půlce února 3:2, dále také porazili tradičně silný švédský výběr 5:3.

Půjdou tedy do prvního zápasu mistrovství světa do 18 let v o něco lepším rozpoložení a budou favority tohoto klání.
Slovensko

Slovákům se v přípravě před mistrovstvím světa vůbec nedařilo a dokázali porazit 2x pouze slabé Maďary, v obou případech 3:1.

Nestačili na světové velmoci Kanadu a USA, ale také prohrávali s relativně lehčími soupeři, např. s Německem, či Běloruskem.
Hezký den, rád bych Vás, milí diváci, přivítal u zápasu v "české" skupině Slovensko – Finsko. Favoritem tohoto utkání budou Finové.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

Slovensko – Finsko

2:5

konec (0:1, 2:2, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 33. Okuliar (Čajkovič, Kováčik), 37. Čajkovič (Kňažko, Kováčik) – 2. Aaltonen (Nevasaari, Lundell), 31. Nordgren (Lundell, Utunen), 40. Lundell (Tanus, Utunen), 56. Utunen (Lundell, Tanus), 60. Kotkaniemi (Nordgren)

Slovensko: Hlavaj (Vyletelka) – Dlugoš, Turan, Ilenčík, Kňažko, Zekucia, Bučko, Česanec, Huděc – Sojka, Džugan (C), Mrazík – Okuliar, Kováčik (A), Čajkovič – Zůbek, Ferenyi, Tkáč – Sarvaš (A), Paulíny, Čederle.

Finsko: Annunen (Huhtamaa) – Thomson, Utunen (C), S. Salmela (A), Nousiainen, Kokkonen, Honka – Kotkaniemi, Nordgren, Kakko – Killinen, Ranta, Tanus (A) – Aaltonen, Lundell, Nevasaari – Hirvonen, Moilanen, Petman.

Rozhodčí: Alarie (CAN), Mollard (SUI) – Chaput (CAN), Shishlo (RUS)

Průběh zápasu
1. třetina
01:50 FIN 0:1 Aaltonen (Nevasaari, Lundell)
03:54 FIN 2 S. Salmela, hákování
10:03 SVK 2 HL příliš mnoho hráčů, odpyká Tkáč
12:04 FIN 2 HL příliš mnoho hráčů, odpyká Petman
18:04 SVK 2 Dlugoš, hrubost
Po 1. třetině
2. třetina
29:28 SVK 2 Ferenyi, nedovolené bránění
30:24 FIN 0:2 Nordgren (Lundell, Utunen)
32:19 SVK 1:2 Okuliar (Čajkovič, Kováčik)
35:42 FIN 2 Killinen, držení
36:02 SVK 2:2 Čajkovič (Kňažko, Kováčik)
38:43 SVK 2 Džugan, hákování
39:08 FIN 2:3 Lundell (Tanus, Utunen)
Po 2. třetině
3. třetina
42:35 SVK 2 Turan, hákování
FIN 2 Petman, nesportovní chování
48:13 FIN 2 Hirvonen, nedovolené bránění
50:06 SVK 2 Sojka, držení
53:37 SVK 2 Čajkovič, sekání
55:19 FIN 2:4 Utunen (Lundell, Tanus)
59:32 FIN 2:5 Kotkaniemi (Nordgren)
Konec