Menu

Hokej

Play-off NHL

New Jersey Devils – Tampa Bay Lightning

1:3

konec (1:2, 0:0, 0:1) Stav série: 1:3

19.04.2018, 01:30 • Prudential Center, Newark • Čtvrtfinále V. konference • Michal Břuchanský

Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (04:34:54)
Československá stopa v utkání
Pavel Zacha (NJD)
0+0, 1 střela, čas na ledě 18:49
Ondřej Palát (TBL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:04

Andrej Šustr a Peter Budaj (oba TBL) do hry nezasáhli.
Tři hvězdy utkání:
1. Andrej Vasilevskij (TBL) 27 zák., 1 gól, 96,4%
2. Kyle Palmieri (NJD) 1+0
3. J.T. Milelr (TBL) 1+2.
Statistiky zápasu:

Střely na branku: 28 – 37 (13:12, 5:12, 10:13)
Zablokované střely soupeře: 10 – 10
Trestné minuty: 12 – 14
Využité přesilové hry: 1/6 – 0/5
Bodyčky: 25 – 19
Vyhraná vhazování: 59% – 41%.
Je dobojováno! New Jersey nenavázalo na dva dny staré domácí vítězství a ve čtvrtém utkání v rámci čtvrtfinále Východní konference utrpělo dost možná klíčovou porážku. Tampa dnes inkasovala jako první, ještě v úvodní třetině ale skóre otočila a o svůj náskok už nepřišla. Celek z jihu Spojených států tak vede už 3:1 na zápasy a před sebou má domácí duel, ve kterém může stvrdit postup do další fáze play-off.

Konec zápasu.

59:52

Severson po vyhraném vhazování ihned posílal puk na branku, ale Vasilevskij zůstal nepřekonán. Následně Lightning vyhodili na icing.

59:41

Anton Strålman vyhodil puk ven ze hřiště, ovšem rozhodčí zřejmě viděli teč tvrzeného skla, neboť vylučovat nebudou. Devils si 19 sekund před koncem ještě vybrali svůj oddechový čas.

59:00

Poslední minuta třetí třetiny.

58:52

58:52 Nikita KUČEROV - 1:3

58:52

Tampa právě vstřelila branku!
Jen co Cory Schneider pustil do hry šestého hráče, tak domácí kotouč ztratili. Vasilevskij ho po mantinelu poslal do středního pásma na Millera, který se uvolnil a NIKITA KUČEROV po jeho pasu neomylně trefil prázdnou branku. Asistence: J.T. Miller.

58:24

Tampa drží kotouč na útočné polovině a Schneider ani nemůže přemýšlet o odjezdu na střídačku. S domácím týmem to začíná vypadat bledě.

57:59

Tyler Johnson se dokázal prokličkovat před branku, kde Schneider jeho průnik nekompromisně zastavil. Americký útočník to ve velké rychlosti neměl jednoduché a puk nechal za sebou.

57:19

Až nyní to od modré dvakrát zkusil Greene. V prvním případě trefil clonícího beka a ani následně Vasilevského nijak neohrozil.

56:56

Hraje se poměrně dlouhou dobu bez přerušení a Ďáblům tak velmi rychle dochází čas. Tři minuty před koncem třetiny se zatím nemohou dostat do tlaku.

56:23

Zacha ze složité pozice před levým kruhem o velký kus minul, volný puk si přivlastnil Kunitz a poslal ho ven z obranného pásma Tampy.

55:55

Johanssonova přihrávka přes střední pásmo byla pro Wooda až moc prudká, puk si za brankou sebral Vasilevskij, ale rozehrát se mu nepodařilo.

55:11

Blesky nevyužily ani tuto přesilovou hru. Těšit je ale může fakt, že se o další dvě minuty přiblížily cennému vítězství z ledu Prudential Center.

54:52

Domácí v plném počtu.

54:22

Sergačjov mohutně napřáhl od modré čáry a napálil dolní končetinu Palmieriho, jenž v pokleku ještě dokázal vyhodit a vysloužil si potlesk fanoušků.

53:55

Čtveřice domácích hokejistů už začínala potit krev, Lightning toho ale nemohli využít, neboť přihrávka od modré čáry byla nadzvednuta až do ochranné sítě.

53:13

Victor Hedman si rozmyslel střelu a ještě hodil puk doprava na Millera, jehož ránu Schneider vyrazil. Podobně dopadl vzápětí také jeho ruský spoluhráč Kučerov.

52:52

Další komplikace pro dotahující New Jersey! Jeho kapitán Andy Greene v rohu defenzivního pásma podrazil Stamkose a putuje na dvě minuty za katr.

52:09

Z nepřesné přihrávky na Marcuse Johanssona resultuje nevynucené zakázané uvolnění a buly mezi Zachou a Johnsonem po levici Schneidera.

51:26

Colemanovi byl odpískán ofsajd a na tribunách už začíná narůstat nervozita. Devils mají posledních osm minut na to, aby odvrátili třetí porážku v sérii.

50:48

Blesky poslaly na led elitní formaci, Kučerov z levého kruhu ale neuspěl a po několika dalších přihrávkách už Ďáblové dostal kotouč do bezpečné části kluziště.

50:04

J.T. Miller si na vhazování poradil s Boylem a přesměroval puk za sebe. Před Coburnem se otevřela možnost vystřelit, ale Schneider kotouč celou dobu dobře viděl a snadno zakročil.

49:59

Vteřinu před polovinou třetí třetiny se přerušuje kvůli zakázanému uvolnění New Jersey. V poslední době převážně bránící Tampa tak zadarmo dostala buly v útočném pásmu.

49:23

Severson v závěru přesilové hry dvakrát vystřelil od modré. Vzápětí ještě přihrál do mezikruží Zachovi, který se sice srovnal ke střele, ale branku netrefil.

49:18

Hosté v plném počtu.

48:37

Butcher se neměl ke střele a neustále vracel puk doprava Hallovi. Ani ten ale pálit nechtěl a toho využil jeden z obránců, který srazil kotouč do středního pásma.

48:06

Celá situace se teď vesměs zopakovala, jenže domácí útočník z úhlu trefil jen vnější část brankové konstrukce. Devils každopádně pokračují v kombinaci.

47:57

Kyle Palmieri číhal na vrcholku levého kruhu, kam mu Butcher také adresoval přihrávku. Ani tato tvrdá rána z první však nenadělala Vasilevskému žádné větší starosti.

47:26

Patrick Maroon stál za oběma obránci Tampy, Palmieri zleva našel jeho položenou hokejku, ale kotouč se od ní do branky neodrazil.

47:18

Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (J. T. Miller – 2 min., sekání).

47:17

Greene moc dobře věděl o rozjetém Hallovi, kterému kotouč poslal na levé křídlo. Nejlepší hráč Devils ze základní části měl před sebou už jen Vasilevského, který mu zmenšil střelecký úhel a betonem zasáhl.

46:36

Cirelli přihrávkou na krátkou vzdálenost připravil pozici pro Killorna, jenž trefil jen Butchera. Hosté si kotouč ještě jednou vybojovali, ale Killorn ani napodruhé vedení Tampy nenavýšil.

46:15

Pointův pozdrav Schneidera nijak nevylekal, Devils následně na nic nečekali a vrátili se do útoku. Zpoza levého kruhu tentokrát zakončoval Coleman a přinutil Vasilevského zasáhnout.

45:45

Ďáblové se ještě udrželi v útočném pásmu. U pravého mantinelu operoval Pavel Zacha, nicméně Hedman střelu českého útočníka před brankou zablokoval.

45:21

John Moore posunul kotouč před sebe, ale Wood branku minul. Andy Greene pak ještě přispěchal do pásma ze druhé vlny, ale Vasilevskij jeho zakončení z vrcholku levého kruhu vyrazil.

44:22

Zacha poslal puk doprava na Maroona, toho ale překvapil Gourdeho bekčeking, kvůli kterému New Jersey ani teď Vasilevského neohrozilo.

43:44

Ani teď domácím nezafungoval přechod do ofenzivy. K nelibosti diváků byla hra zastavena pro postavení mimo hru. Následuje buly mezi Zachou a Cirellim.

43:28

Wood nepředvedl dvakrát chytrou rozehrávku o mantinel, puk sice skončil v útočném pásmu, ale rozhodčí odpískali ojedinělý icing Devils.

42:46

Dlouhý boj u mantinelu vzešel vítězně pro Tampu, která osvobodila puk a dostala se s ním k Sergačjovovi. Ruský obránce se před pravým kruhem zbavil Wooda, ale Schneider precizně zakročil.

42:01

Devils zakombinovali po celém obvodu útočného pásma. Dvě nahození do brankoviště však k šanci nevedly.

41:31

Blake Coleman to poněkolikáté zkusil individuálně, nyní se přes Pointa dostal ke střele, ale tu poslal jen doprostřed branky na hrudník Vasilevského.

41:17

Tyler Hall svou zadovkou oslovil Seversona, na jehož střelu od modré Vasilevskij moc dobře viděl a schoval puk v lapačce.

40:38

Domácí v plném počtu.

40:22

Bolts se v přesilovce potřebovali co nejrychleji dostat do útočného pásma. Na sebe to vzal Miller a propagační střelou zleva získal buly u Schneidera.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po 2. třetině:

Střely na branku: 18 – 24 (13:12, 5:12)
Zablokované střely soupeře: 6 – 7
Trestné minuty: 10 – 12
Využité přesilové hry: 1/5 – 0/4
Bodyčky: 18 – 12
Vyhraná vhazování: 62% – 38%.
Je za námi druhá dvacetiminutovka, která nabídla mnohem klidnější hokej. O něco více ze hry měla Tampa, která svého soka přestřílela v poměru 12:5, ale brankáře Schneidera potřetí nepřekonala. Gólu se diváci nedočkali ani v několika přesilových hrách, a tak třetí třetina rovněž odstartuje za těsného vedení Lightning 2:1.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:40

Lovejoy znovu na ledě a opět se postaral o vyhození, které musel řešit až ruský brankář Vasilevskij. Jeho kolegové už na útok nemají moc času.

39:11

Kučerov přihrál nějaké dva metry před brankoviště, jenomže Miller několik překážek neprostřelil. Coleman pak vyrazil do protiútoku, ale byl čistě zastaven.

39:00

Poslední minuta druhé třetiny.

38:50

Hedman znovu v roli režiséra přenesl těžiště doleva, odkud vystřelil Stamkos. Schneider puk vyrazil na Lovejoye a ten ho s přispěním mantinelu dostal mimo ledovou plochu.

38:38

Poměrně zbytečný faul posílá Devils do oslabení. Stefan Noesen ztratil balanc a přitom zvednutou hokejkou trefil do obličeje Pointa. Jsou z toho dvě minuty a přesilovka pro Lightning.

38:16

Ondřej Palát prokázal dobrý přehled a zprava přenesl hru na druhou stranu k přijíždějícímu Strålmanovi. Jeho střílený pas ještě hokejkou tečoval Point, ovšem Schneider byl připraven.

37:34

Opět v akci domácí obránce Severson, který jen tak plácl do puku zpoza pravého kruhu a to nemělo moc šancí na úspěch. Střela navíc skončila na Girardim.

36:56

Severson dostal hodně prostoru v pravém kruhu, Vasilevskij jeho střelu jenom vyrazil a nebýt posunutí branky, tak by se dostal do velkých trablů kvůli dorážejícímu Johanssonovi.

36:33

S koncem přesilové hry to ještě zkusil Pavel Zacha, jehož střela zápěstím byla tečovaná a puk nebezpečně proletěl pár centimetrů vedle nechráněného prostoru u levé tyče Vasilevského klece.

36:28

Hosté v plném počtu.

36:01

Marcus Johansson vypálil z delší vzdálenosti jen do mantinelu a kotouč se od něj odrazil až mimo útočné pásmo Devils, kterým se tato početní převaha zatím moc nedaří.

35:28

A další vysvobození v podání hostující čtveřice, Tampě tentokrát ulehčil vyhazující Cédric Paquette.

34:59

První čtvrtinu oslabení přežili hosté bez sebemenších problémů, Ryan McDonagh vyhodil a s kolegy odjel na střídačku.

34:28

Z šance Tampy dokonce bude přesilová hra pro muže v červeném! Brayden Point dostává dvě minuty za nedovolené bránění brankáři.

34:28

Palát s Johnsonem usilovně bojovali před brankovištěm. Schneider byl mezitím atakován Pointem a skončil na zádech, což přimělo rozhodčího přerušit hru.

34:06

Stamkos byl ve středním pásmu rychle dostoupený Colemanem a puk se z jejich souboje snesl do hlediště. Následuje hvizd a komerční přestávka.

33:28

Hosté v plném počtu.

33:25

Anthony Cirelli si klekl před Butchera a srazil puk do středního pásma. Přesilovka Ďáblů tím víceméně skončila.

32:41

Patrick Maroon nahrál z úrovně brankové čáry do druhé vlny, Tylor Hall byl v levém kruhu v dobré šanci, ale klec Tampy o kousíček přestřelil.

32:13

New Jersey toho ve druhé třetině zatím moc nevymyslelo. A platí to i v probíhající přesilové hře, ve které se marně snaží zabydlet před Vasilevským.

31:42

Domácí v plném počtu. Začíná jejich přesilová hra.

31:33

Zajac vyhrál vhazování nad Tylerem Johnsonem, na levé straně si puk vzal Palmieri, nicméně střela z nulového úhlu byla McDonaghem sražená mimo hrací plochu.

31:28

Nikita Kučerov u obranné modré čáry přidržel Palmieriho, který si přitom snažil pokrýt kotouč. Rus je vyloučen a patnáct sekund se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.

31:17

Hedman nabil do pravého křídla napřaženému Kučerovovi, leč Schneider se potřetí překonat nenechal. Hra se záhy přesunula mezi modré čáry.

30:36

Tampa s velkými problémy udržela útočné pásmo, ve kterém se nachází útok s Ondřejem Palátem. Domácí jej ale drží na uzdě.

30:01

Lovejoy na úvod dalšího oslabení vyhodil puk do bezpečí. Připomínám, že Devils po zranění Vatanena dohrávají jen na pět obránců.

29:42

Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Taylor Hall – 2 min., podražení).

29:09

Green věděl, že jeho kolegové střídají, a tak jenom nahodil puk od červené čáry. Coburn jej sebral a rozjel akci Lightning.

28:14

Tempo hry oproti první třetině přece jenom trochu opadlo. Na střely vedou po změně stran hráči Tampy 6:3.

27:53

Pointův útok s Palátem a Johnsonem se sice usadil před Schneiderem, avšak kromě zablokované střely frýdecko-místeckého odchovance nic kloudného nevymyslel.

27:03

V útočném pásmu Devils se neprosadil Butcher, který nahazoval puk od modré. Vasilevskij toho moc neviděl, ale clonící hráči kotouč zastavili místo něj.

26:35

Opět nebezpečná první letka Tampy! Stamkos z osy roztáhl hru doleva, kde tentokrát byl Kučerov a Schneider tentokrát musel zasahovat.

26:15

Kučerov ve středním pásmu přenesl hru doleva k rozjetému Millerovi, který u kruhu napřáhl, ale golfákem se do branky netrefil.

25:50

Butcher se dostal pod tlak Conachera, jehož zákrok nebyl posouzen jako faul. Místo toho hostující útočník ze čtvrté formace zakončoval z pravé strany, ale Schneiderovi moc vrásek na čele nepřidělal.

25:28

Na druhou stranu vyrazil Hall, ale proti přesile se výrazněji neprosadil. Protiakce Bolts zase skončila postavením mimo hru.

24:56

Aktivní Cirelli ze zadního mantinelu centroval před branku, jenže jeho dva spoluhráči celou situaci přejeli a puk nezachytili.

24:16

Ondřej Palát zachytil puk u modré čáry a bez většího rozmýšlení jej hodil do volného prostoru na levé straně, odkud Schneidera protáhl švédský zadák Strålman.

23:46

Kučerov propadl na útočné modré, Johansson okamžitě vyslal do protiútoku Maroona, ale ten až moc dlouho váhal se zakončením a z úhlu už nezvedl puk přes Vasilevského beton.

23:06

Po několikanásobné šavlovačce ve středním pásmu vyjel s pukem na hokejce Anthony Cirelli, ovšem bekhendová střela z pravé strany gólové parametry neměla.

22:24

Palmieri aktivně napadal McDonagha, kterého přinutil k chybě, ovšem Tampa to v obraném pásmu i tak zvládla na výbornou.

21:30

Miles Wood vyjel z trestné lavice a hend dostal přihrávku umožňující rychlý únik. Vasilevského moc neprotáhl, ale Devils ještě zůstali v tlaku. Moore skóre ale také nezměnil.

21:18

Domácí v plném počtu.

20:52

Stamkos zleva přihrál na modrou čáru Hedmanovi. Jeho svižná střela tahem Schneiderovi vypadala z lapačky, ale hosté se k dorážce neprobojovali.

20:17

Devils nastoupili do druhé třetiny bez zraněného obránce Vatanena. Jeho spoluhráči teď musí přečkat pokračující oslabení.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po 1. třetině:

Střely na branku 13 – 12
Zablokované střely soupeře: 2 – 1
Trestné minuty: 6 – 7
Využité přesilové hry: 1/3 – 0/2
Bodyčky: 9 – 6
Vyhraná vhazování: 67% – 33%.
Tampa vstoupila do zápasu aktivněji, nicméně po dvou slepených faulech šla do tří. Devils přesilovou hru využili zásluhou Palmieriho, jenže o chvíli později už bylo zase srovnáno po trefě Millera. Další hostující gól Conachera nebyl uznána pro ofsajd, ovšem Blesky to nijak nerozhodilo a od času 15:02 už regulérně vedou díky Kučerovovi.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:53

J.T. Miller si chtěl narazit puk o pravý mantinel, to přečetl Greene a bez váhání odpálil puk k soupeřově brankáři. V první periodě se už nic nestane.

19:18

Rozhodčí se dlouho radili a nakonec poslali na trestnou lavici tři muže. Z týmu Devils byli za hrubost vyloučeni Wood a Coleman, za Tampu pouze Strålman, a tak si hosté zahrají v početní převaze.

19:18

Boyle dal co proto Kučerovovi a další šarvátky na sebe nenechaly dlouho čekat. Tento zápas slibuje pořádnou show se vším všudy!

19:00

Poslední minuta první třetiny.

18:49

Hosté v plném počtu.

18:30

Severson dal puk doleva na Johanssona. Ten zase přenesl puk doleva na Zachu, jehož tečované nahození Vasilevskij zkontroloval.

17:39

Strålman zablokoval Halla a Tampa vzápětí dvakrát odeslala kotouč ven z obranného pásmy bránících Lightning.

17:12

Will Butcher na levém kraji modré čáry nezachytil rychle letící puk a ten domácím utekl až za branku Coryho Schneidera.

16:49

Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Alex Killorn – 2 min., vražení na hrazení).

16:49

Maroon nezkrotil Zachovu křižnou přihrávku a Tampa rychle otočila hru, přičemž Killorn přišpendlil na mantinel Lovejoye a to odstartovalo menší hromadnou potyčku.

16:16

Po protestech domácí lavičky se znovu hraje. Cirelli porazil na vhazování Zachu, kotouč poslal na modrou čáru a Girardi okamžitě vypálil do Schneiderova betonu.

16:09

Nikita Kučerov ukázal, že umí také přitvrdit. V útočném pásmu si v souboji rameno na rameno vyšlápl na Vatanena, který zůstal ležet na ledě a v přerušené hře odešel rovnou do šatny.

15:36

S dalšími nepříjemnostmi pro Ďábly přispěchal Kunitz, který nejprve minul z osy hřiště, ale poté se ještě dostal ke dvěma dorážkám, které Schneider vyřešil.

15:02

15:02 Nikita KUČEROV - 1:2

15:02

Tampa právě vstřelila branku!
Strhující první třetina pokračuje dalším gólem Tampy, který by už měl platit! Bolts se v útočném pásmu několikrát přesunuli z jedné strany na druhou, celou akci završila Coburnova přihrávka z levého křídla do mezikruží, kde se dobře zorientoval NIKITA KUČEROV a přes Seversona rychle vystřelil do protipohybu Schneidera. Asistence: Braydon Coburn, J.T. Miller.

14:30

Colemanovu slušnou střelu z levého kruhu ruský gólman v bílém dresu vyrazil. Stejně tak zavřel branku proti Hischierovi.

13:47

Neuznaný gól by mohl být vodou na mlýn pro domácí celek, který teď uzamkl soupeře před Vasilevským.

12:21

Všemu je nakonec jinak! Coburnův přechod přes modrou čáru nebyl v pořádku a kontrola u videa odhalila těsný ofsajd. Jeden z hostů příliš ležérně vyjížděl z útočného pásma a gól proto neplatí pro ofsajd.

12:21

Tak to je ledová sprcha pro Devils, kteří zničehonic prohrávají 1:2! Coburn obloukem projel přes útočnou modrou a nechal puk Conacherovi, jenž zpoza levého kruhu vypálil zápěstím a puk se překvapivě odrazil od břevna do sítě.

11:46

Ben Lovejoy chtěl bleskově vrátit vedení na stranu Ďáblů, nicméně jeho střela od modré čáry byla jen propagačního rázu. Vasilevskij zasáhl a přerušil hru.

11:30

11:30 J. T. Miller - 1:1

11:30

Tampa právě vstřelila branku!
Je vyrovnáno! Postarala se o to první formace, která se v rychlosti prokombinovala až ke gólu! Přes Stamkose a Kučerova se puk dostal k J.T. MILLEROVI, jenž se nezalekl své výhodné pozice a zblízka učebnicově zvedl puk nad pravé rameno brankáře Schneidera. Asistence: Nikita Kučerov, Steven Stamkos.

10:56

Coleman nabral fantastickou rychlost, Sergačjov jej vůbec nestíhal, nicméně domácí útočník naštěstí pro Vasilevského minul branku.

10:12

Hosté v plném počtu.

09:49

Severson to zkusil z levého mantinelu, ale betony Vasilevského byly na místě. Tlak New Jersey každopádně ještě pokračuje.

09:12

Pro Devils mohlo být ještě veseleji! Butcher vymyslel vynikající pas přes celé střední pásmo, ovšem Zajac z nájezdu vůbec netrefil branku!

08:23

08:23 Kyle PALMIERI - 1:0

08:23

Devils právě vstřelili branku!
Stačilo jen pár sekund a domácí mužstvo dvojnásobnou přesilovku využilo! Will Butcher převzal puk od Halla a rychle ho předal na levou stranu, odkud napřáhl KYLE PALMIERI a uklidil puk k vzdálenější tyči. Vasilevskij byl bez šance, neboť se zrovna přesouval k opačnému konci brankové konstrukce. Asistence: Will Butcher, Taylor Hall.

08:12

A pozor, Devils budou hrát téměř dvě minuty v pěti proti třem! Hall to vzal na sebe a u modré čáry byl podražen Paquettem, který už pyká na trestné lavici.

08:01

Tyler Johnson vyhrál vhazování po pravici Vasilevského a Cédric Paquette měl relativně dost času na vyhození kotouče do bezpečí.

07:47

Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Alex Killorn – 2 min., hákování).

07:41

Seversonovo střílené nahození od modré čáry nadělalo Vasilevskému první větší starosti! Po svém zákroku musel zasahovat i proti Johanssonovi, jenž u Kilorna přihrál Maroonovi, ale ani on na ruského gólmana nevyzrál.

06:45

Hosté vysoko napadali a díky tomu nepustili Ďábly ani přes červenou čáru. Hedman se však rychle zbavil puku a musí bránit další snažení týmu z Newarku.

06:19

Devils zatím mají velké problémy s držením puku na hokejkách. Nyní ho znovu dvakrát lacino ztratili a do akce tak musel Schneider, na kterého zprava vypálil Stamkos.

05:49

Gourde nestihl přijet k brankovišti, kam zrovna letěl centr z levého mantinelu. Z delší vzdálenosti pak ještě natáhl Strålman, ale na Schneidera si nepřišel.

05:29

Hall zastavil puk pro Hischiera, který si pro něj přijel z druhé vlny, ale poté si se svými spoluhráči neporozuměl. Dopředu se tak znovu tlačí Bolts.

05:10

Point si navedl kotouč na střed a prudce vystřelil zápěstím. Branku netrefil, nicméně ke střele se ještě dostal Palát a Schneider musel u pravé tyče rychle reagovat.

04:28

Miles Wood ve středním pásmu lehce ztratil stabilitu a společně s ní také kotouč, který Paquette nahodil k Schneiderovi.

03:58

Drew Stafford několik sekund držel puk pod tlakem na úrovni koncové čáry, ovšem hostující branku nijak neohrozil.

03:06

Blesky přečkaly nijak nebezpečnou akci domácího týmu a nyní uklidňují hru ve vlastním pásmu. Oba celky mezitím na ledě formují kompletní formace.

02:34

Domácí v plném počtu.

02:28

Ondřej Palát stál před levým kruhem, odkud vyslal pobídku na teč. Jeho spoluhráči ji ale nevyslyšeli a Schneider zasahovat nemusel.

01:56

Lovejoy přes sebe nepustil Johnsonem vystřelený puk a Coleman se postaral o vyhození přes všechny čáry. Domácí tak mohou střídat.

01:38

Nikita Kučerov v rychlosti hodil puk na osu hřiště, kudy zrovna jel J.T. Miller, nicméně Schneider jeho střelu lapačkou vytěsnil nad břevno až do ochranné sítě.

01:15

Devisl si pomohli důrazem u mantinelů a Coleman tak mohl vyvézt puk přes červenou čáru, což hlasitě kvitují diváci v zaplněném Prudentical Center.

00:34

Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Taylor Hall – 2 min., hákování).

00:19

Nesrovnalostí v domácí obraně se pokusil využít Brayden Point, jenž vyjel zpoza branky a z otočky vystřelil, jenže mezi tyče se netrefil.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Vatanen, A. Greene (C), Severson, J. Moore, Lovejoy, Butcher – Palmieri, Hischier, Hall (A) – Maroon, Zacha, Ma. Johansson – Noesen, Zajac (A), Coleman – Stafford, Boyle, Wood.

Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Hedman (A), Strålman (A), McDonagh, Sergačjov, Coburn – Kučerov, Stamkos (C), J. T. Miller – T. Johnson, B. Point, Palát – Gourde, Cirelli, Killorn – Conacher, Paquette, Kunitz.

Rozhodčí: McCauley, Peel – Nansen, Devorski.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Vítejte u dalšího utkání play-off NHL! Série prvního kola mezi New Jersey Devils a Tampa Bay Lightning pokračuje čtvrtým zápasem a znovu se máme na co těšit.
Československá stopa v utkání

Pavel Zacha (NJD) (0+0)
Ondřej Palát (TBL) (1+3)
Vzájemné zápasy v sérii

Tampa Bay – New Jersey (5:2)
Tampa Bay – New Jersey (5:3)
New Jersey – Tampa Bay (5:2)
NEW JERSEY DEVILS

Nikdo s nimi před sezonou nepočítal, o to větší teď mají motivaci dostat se ve vyřazovacích bojích co nejdál. Jenže aby tak mohli učinit, musí přejít přes pořádně silného soupeře. A první tři mače ukázaly, že Lightning pro Devils nebudou snadnou kořistí. Za stavu 0:2 na zápasy sice New Jersey zapsalo první výhru série. I tak jej čeká ještě spousta dřiny. Rozhodující slovo měl ve třetím měření sil americký forvard Stefan Noesen, který vstřelil rozhodující gól na 3:2. Domácí pak výhru potvrdili dvěma zásahy do odkryté branky. První duel v tomto play-off odchytal brankář Cory Schneider, jenž nahradil dlouho jistého Keitha Kinkaida. Schneider měl tým dodat nový impuls, což se očividně povedlo. Bude to stačit i k vyrovnání série na 2:2?

Statistiky Devils v play-off táhne nezastavitelný Taylor Hall (2+3), jehož podporují Blake Coleman (2+0), Travis Zajac (1+1) a Will Butcher (1+1).
TAMPA BAY LIGHTNING

Od začátku play-off tenhle celek patří k největším favoritům na Stanley Cup. Tampa ovládla během základní části Východní konferenci a své kvality začala potvrzovat i ve vyřazovacích bojích. První dva mače série zvládla bez větších obtíží. Nejprve Devils porazila 5:2, v odvetě 5:3 a za dvě střetnutí tak do klece soupeře nasázela deset branek. Jenže vše není tak jednoduché. New Jersey doma oplácelo stejnou mincí a snížilo stav série. Teď bude hodně klíčové, jak dopadne čtvrté měření sil. Pakliže se Ďáblům podaří vyrovnat, budou to mít Bolts s postupem do druhého kola ještě hodně komplikované. Vlastně můžeme říci, že dnešní partie bude dost možná nejvíce klíčová pro celou sérii.

Kanadské bodování Tampy Bay v play-off vede podle očekávání Nikita Kučerov (2+4), následují ho nejlepší střelec Alex Killorn (4+1), Steven Stamkos (1+3) a český útočník Ondřej Palát (1+3).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

New Jersey Devils – Tampa Bay Lightning

1:3

konec (1:2, 0:0, 0:1) Stav série: 1:3

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. Palmieri (Butcher, Hall) – 12. J. T. Miller (Kučerov, Stamkos), 16. Kučerov (Coburn, J. T. Miller), 59. Kučerov (J. T. Miller)

New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Vatanen, A. Greene (C), Severson, J. Moore, Lovejoy, Butcher – Palmieri, Hischier, Hall (A) – Maroon, Zacha, Ma. Johansson – Noesen, Zajac (A), Coleman – Stafford, Boyle, Wood.

Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Hedman (A), Strålman (A), McDonagh, Sergačjov, Coburn – Kučerov, Stamkos (C), J. T. Miller – T. Johnson, B. Point, Palát – Gourde, Cirelli, Killorn – Conacher, Paquette, Kunitz.

Rozhodčí: McCauley, Peel – Nansen, Devorski

Diváci: 16 514

Průběh zápasu
1. třetina
00:34 NJD 2 Hall, hákování
07:47 TBL 2 Killorn, hákování
08:12 TBL 2 Paquette, podražení
08:23 NJD 1:0 Palmieri (Butcher, Hall)
11:30 TBL 1:1 J. T. Miller (Kučerov, Stamkos)
15:02 TBL 1:2 Kučerov (Coburn, J. T. Miller)
16:49 TBL 2 Killorn, vražení na hrazení
19:18 NJD 2 Wood, hrubost
NJD 2 Coleman, hrubost
TBL 2 Strålman, hrubost
Po 1. třetině
2. třetina
29:42 NJD 2 Hall, podražení
31:28 TBL 2 Kučerov, držení
34:28 TBL 2 B. Point, nedovolené bránění brankáři
38:38 NJD 2 Noesen, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
47:18 TBL 2 J. T. Miller, sekání
52:52 NJD 2 A. Greene, podražení
58:52 TBL 1:3 Kučerov (J. T. Miller)
Konec