Menu

Fotbal

Německý pohár

FC Schalke 04 – Eintracht Frankfurt

0:1

konec (0:0)

18.04.2018, 20:45 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Semifinále • David Suchý

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 20:9. (22:41:15)
Je konec! Eintracht Frankfurt nakonec zvládl dnešní utkání a může se radovat z postupu do finále domácího poháru. Dnešní utkání nám nabídlo velice zajímavou bitvu, které ale chyběly větší gólové příležitosti. V posledních minutách si Schalke ještě vytvořilo drtivý tlak, avšak vyrovnávací branka se nekonala.

90+6

Konec zápasu.

90+4

To jsou věci! Schalke vstřelilo další branku, ta ale není opět uznána. Tentokráte se jednalo o nedovolené hraní rukou. Kolem sudího se okamžitě seběhla družina v modrých dresech.

90+4

To je místy až drtivý tlak, který se hosté opět snaží pozastavit zdržováním. Tentokráte na zem ulehl Fabián, jenž byl trefen míčem do hlavy.

90+3

Schalke sice svírá svého protivníka, ten je ale v kompletním počtu hráčů kolem své šestnáctky.

90+1

Druhý poločas bude nastaven o šest minut.

90

Opět se nehraje. Fabiána zřejmě zastihly křeče, což se pochopitelně nelíbí domácím. Ti si žádají započítání prodlevy do nastaveného času.

89

Píšťalka sudího opět mlčí. V pokutovém území se dostal k zemi Burgstaller, nicméně dle výroku arbitra v tom nebyl faul.

88

Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Amine Harit, přichází Franco Di Santo.

87

Až poté se Caligiuri dostal k centru z pravé strany, který si málem do vlastní sítě srazil Hasebe. Naštěstí pro něj byla teč příliš slabá.

86

Čas kvapí a kvapí. Frankfurt se zatáhl do úporné defenzívy, která zatím odolává tlaku soupeře. Zatím jsme neviděli nic vážnějšího před Hrádeckým.

81

Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Thilo Kehrer, přichází Cedric Teuchert.

80

80. Červená karta

80

Tak to je neskutečné! Fernandes byl na hrací ploše jen několik vteřin a během té doby stihl jednu žlutou a následně přímou červenou. Frankfurt bude dohrávat o deseti.

79

Žlutou kartu dostává Gelson Fernandes (Eintracht Frankfurt).

78

Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Omar Mascarell, přichází Gelson Fernandes.

77

Zdravotní problémy má právě jeden z hráčů Frankfurtu, navíc se za hrací plochou chystá další střídání. Na hřiště nastoupí Fernandes.

76

Domácí sice dopravili míč do sítě, avšak z úplně jasného ofsajdu. Branka tak neplatí, pokračuje se za stavu 0:1.

75

Žlutou kartu dostává Luka Jovič (Eintracht Frankfurt).

75

75. JOVIČ - 0:1

75

Frankfurt právě vstřelil branku!
Rohový kop znamená úvodní branku dnešního zápasu! Na centrovaný balón si naběhl LUKA JOVIČ, jehož střela patičkou skončila přesně u vzdálenější tyče. Parádní branka, domácí musí za každou cenu vyrovnat.

74

Hosté tlačí svého soupeře. V krátkém časovém sledu se dostávají už k druhému rohovému kopu. Uvidíme, co přinese tato exekuce.

73

Frankfurt měl k dispozici další z řady volných kopů. Ani tentokráte jsme se nedočkali žádného zakončení, neboť nejvýše ve vzduchu byl Naldo.

72

Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Jetro Willems, přichází Danny da Costa.

71

Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku, v tuto chvíli to vypadá, že utkání půjde do prodloužení. Stále ale zbývá dostatek času.

70

Na hrací ploše sledujeme tentýž obrázek hry. Frankfurt je v poslední době spíše zataženější a momentálně čeká na vhodnou příležitost ke kontru.

70

Žlutou kartu dostává Omar Mascarell (Eintracht Frankfurt).

69

Hra musela být přerušena, neboť na zemi zůstal ležet hostující Fabián. Nakonec z toho nebylo nic vážného a může se pokračovat ve hře.

68

68. Konoplyanka mířil doprostřed.

68

Další střela domácích! Goretzka si počkal na náběh Konoplyanky, jehož placírka skončila na rukavicích Hrádeckýho.

67

Po něm se k ráně z velké vzdálenosti dostal tuším, že Naldo, jehož pumelenice skončila v náruči Hrádeckýho. Hodně pěkná rána.

66

Burstaller si hned dvakrát zasekl míč a poté zkoušel poslat míč do ohně. Ten nakonec ztečoval jeden z hostů těsně vedle brány.

65

Po něm se míč na chvíli dostal z šestnáctky, aby se následně s pohotovým zakončením přihlásil Fabián. Jeho rána neměla šanci na úspěch.

64

Naldo šel do souboje s jedním z protihráčům hodně ostrým způsobem, i tak jako první trefil balón. Eintracht bude zahrávat další roh.

63

Hosté si vyzkoušeli ještě jeden roh, nicméně ani ten nepřinesl nic závažnějšího. Netrvalo dlouho a vysokou nohou zahrál Goretzka.

62

Frankfurt měl k dispozici rohový kop, po kterém zkoušel poslat prudký míč před bránu Willems. Do jeho rány ale strčil nohu pohotový Goretzka.

61

Máme za sebou hodiny hry. Eintracht se po delší době podíval s míčem za půlící čáru, kde si málem pro žlutý kartónek dojel Bentaleb.

60

Stále sledujeme velice nudné představení obou celků. Schalke je sice mírně aktivnější, avšak stále jsme neviděli nějakou větší příležitost.

59

Caligiuri si jako adresáta vybral Kehrera, který po převzetí míče oslovil vedle stojícího Bentaleba. Posledně jmenovaný ale trefil clonícího protihráče.

58

Konečně alespoň nějaké zakončení. K Fabiánovi se totiž odrazil míč a hostující záložník ho bez přípravy poslal vysoko nad.

57

I o pár vteřinek později se ke kulatému nesmyslu dostal domácí brankář, po jehož přihrávce se Naldovi nepovedlo přenést hru.

56

Hasebe si nebral servítky a před dotírajícím Burgstallerem odpálil míč daleko na druhou stranu. Fährmann tak bude moci rozehrávat.

55

Abraham šel do hlavičkového souboje s Burgstallerem hodně důrazně, stále to ale bylo v rámci pravidel. Hostující zadák tak zvítězil v tomto souboji.

54

Wolfovi se nepodařilo prorazit přes levém křídle, načež si nedovoleným zákrokem pomohl Hasebe. Naopak na zeleném pažitu skončil Burgstaller.

53

Ve druhém poločase je zejména aktivní levá polovina hrací plochy. Zde operuje Willems, jenž dokázal vybojovat autové vhazování.

52

Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Marko Pjaca, přichází Jevhen Konoplyanka.

51

Konečně se dopředu dostalo také Schalke, nicméně akce byla na samotném začátku zpomalena. Hosté se tak v poklidu ubránili.

50

Mascarell tak dlouho operoval s míčem na útočné polovině, až mu pod kopačky přijel Bentaleb. Byla poskytnuta chvilková výhoda.

49

Právě Willems operoval na levém křídle, kde si zasekl míč a poté vyprodukoval střílený centr. Jeden z jeho spoluhráčů srazil balón za čáru.

48

V samotném úvodu sledujeme velice pomalou kombinaci Eintrachtu. Míč je momentálně na noze Joviče, jenž spolupracuje s Willemsem.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, ti budou hrát pro změnu zprava doleva.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou úvodní dějství, jenž nám nabídlo velice opatrný fotbal. Schalke si nakonec připsalo dvě velké šance, avšak ani jedna neskončila v síti. Na opačné straně jsme se toho moc nedočkali, za zmínku stojí pouze Jovičova prudká střela do náruče Fährmanna.

45+1

První poločas skončil.

45

První poločas bude nastaven o jednu minutu.

45

Žlutou kartu dostává Amine Harit (FC Schalke 04).

43

Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Kevin-Prince Boateng, přichází Mijat Gačinovič.

42

Eintracht má v posledních minutách častěji míč na svých kopačkách, což ale rozhodně nic neznamená. Větší šance si totiž vytvořil soupeř.

41

Tentokráte si vzal standardku na starost Willems, nicméně ani on nenašel nikoho v červeném kompletu. Fährmann může být klidný.

40

Willems chtěl předskočit nedůrazného Harita, který se přeci jenom dostal první k míči. Hrací předmět ale opustil hrací plochu.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

38

Nečekané problémy měl s Goretzkou hostující zadák Hasebe, jenž nakonec děkoval pomoci brankáři. Hrádecký již svírá míč v náruči.

37

Willems si nevěřil na individuální průnik po levé straně a míč se rozhodl poslat na vedle stojícího Abrahama. Ten ale rychle přišel o míč.

34

Poslední minuty patří domácímu celku. Ten je směrem dopředu mnohem přesnější, což se rozhodně nedá říct o Eintrachtu.

33

Domácí se ještě dožadovali odpískání nějakého zákroku na hranici šestnáctky, i tentokráte nechává hlavní sudí pokračovat.

32

32. Hrádecký se musel činit.

32

Důležitý zákrok v podání Hrádeckýho! Na rohový kop si totiž naskočil Stamobouli, jehož hlavičku pod břevno vyrazil hostující brankář.

31

31. Velká šance domácích.

31

První velká šance zápasu! Caligiuri se nekompromisně opře do míče a ten po teči na malém vápně skončil těsně vedle tyče.

29

Také levý zadák Kehrer si pomohl faulem, soupeř bude opět rozehrávat standardní situaci. Fährmann je již delší dobu bez zákroku.

28

Hostující mužstvo mělo k dispozici standardní situaci z velké vzdálenosti od brány. De Guzmánova exekuce sice našla Russe, ten se nacházel v ofsajdu.

27

Caligiuri si nyní prohodil stranu se Schöpfem a navíc prvně jmenovaný vhazoval od levé autové čáry. Míč ale poslal do země soupeře.

26

Naldo to opět zkoušel tradičním nákopem na druhou stranu, kde se do vápna pokoušel dostat Schöpf. Frankfurt se opět včas přemístil.

25

Obrázek hry se nikterak nemění. Střed hřiště je velmi dobře pokryt, což nyní pocítil Fabián, jenž se po kontaktu s míčem okamžitě svalil k zemi.

24

Stambouli dokázal na dlouhou nohu prostrčit míč na Caligiuriho, následně se ale k němu přiřítila početnější přesila protihráčů.

23

Frankfurt se postupně přibližoval k šestnáctce, až to z její hranice zkoušel Wolf. Jeho nepřipravená rána skončila na noze protihráče.

22

Russ se nyní vydal po levém křídle, kde byl lehce přistrčen Burgstallerem. Opět je pískáno, hosté okamžitě přenesli hru na pravou stranu.

21

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, jenž nám zatím nabízí velice vyrovnanou podívanou. Viděli jsme pouze jedno kloudnější zakončení.

20

De Guzmán to vzal sám na sebe, nicméně s míčem na kopačce moc daleko nedošel. Nyní to zkouší domácí poklidnou rozehrávkou.

19

Frankfurt se ale stále nemůže dostat blíže k pokutovému území. Balón putuje z kopačky na kopačku a mnohdy se do kombinace zapojí také brankář.

18

Hra je často přerušována. Tentokráte si za cenu nedovoleného zákroku musel pomoct Bentaleb. Hosté okamžitě rozehráli standardku.

17

Kamerám naprosto unikl Boatengův odchod za postranní čáru, Eintracht hraje snad minutu v deseti lidech. Ghanský forvard je ale připraven zpět do hry.

16

Po delší době se k míči podíval brankář Hrádecký, který ho sevřel do své náruče a posléze vyhodil na levou stranu na Abrahama.

15

K míči se znovu postavil Caligiuri, jehož náramně zakroucený centr dopadl na hlavu Kehrera. Jeho náběhu ale předcházel ofsajdu.

14

Na hrací ploše se začíná přiostřovat. Sérii nedovolených zákroků zakončil Russ, který ukázkovým šlapákem poslal k zemi Schöpfa.

13

Pjaca se chtěl uvolnit kolem Boatenga, který mu ale v cestě nechal nohu. I tentokráte se ozvala píšťalka sudího, následovat bude standardka.

12

Russ zkrotil neposedný balón a poté ho sám chtěl poslat ke středovému kruhu. Přihrávka se mu vůbec nezdařila, neboť skončila u Bentaleba.

11

Frankfurt se rozhodl trochu uklidnit poněkud rozháraný úsek utkání, který je plný nepřesností. Hosté budou navíc vhazovat.

10

Je pískáno. Stambouli chtěl vyslat kolmici na Burgstallera, který si ale nepohlídal ofsajdové postavení, čehož si všiml také pomezní rozhodčí.

9

Burgstaller se řítil za zdánlivě ztraceným míčem, načež naslepo hledal naběhnuvšího Schöpfa. Levého zadáka ale zradilo zpracování míče.

8

Boateng ukázkovým způsobem sklepl míč pod sebe na Joviče, který měl spoustu času na střelu. Přízemní ránu nakonec musel Fährmann zachytit.

7

Schöpf si vyměnil míč s Pjacou a poté zkoušel poslat kolmici na Burgstallera. Hostující obrana i v tomto případě výborně zakročila.

6

Naldo to zkoušel dalekonosným pasem na druhou stranu hřiště, kde byl včas u míče Hasebe. Eintracht ale rychle odevzdal balón.

5

Následovat bude standardka pro domácí. Russ vystoupil z obrany, při tomto počínání ale zavadil o Pjacu. K rozehrávce se staví Caligiuri.

4

Na opačné straně se Schöpf rozběhl k pokutovému území, kde předal míč Caligiurimu. Druhý jmenovaný raději jednal s obrannou linií.

3

Willems měl na levém křídle hodně prostoru na ideální centr, přízemní nabídka pouze prosvištěla pokutovým územím.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Schalke 04: Fährmann – Stambouli, Naldo, Kehrer – Caligiuri, Goretzka, Bentaleb, Schöpf – Harit – Burgstaller, Pjaca
Náhradníci: Nübel – Di Santo, Konoplyanka, McKennie, Meyer, Oczipka, Teuchert

Eintracht Frankfurt: Hrádecký – Russ, Hasebe, Abraham – Mascarell, de Guzmán – Wolf, Fabián, Willems – Boateng, Jovič
Náhradníci: Zimmermann – Barkok, da Costa, Fernandes, Gacinovic, Haller, Chandler.
Eintracht Frankfurt

Na opačné straně stojící velmi ambiciózní Frankfurt, který i nadále touží o umístění na pohárových pozicích. Eintracht se totiž zatím nachází na sedmé příčce, avšak manko na páté Lipsko je pouze jednobodové. Frankfurt se ale nenachází v ideální formě, přičemž z posledních pěti zápasů zvítězil pouze v jediném. Cesta německým pohárem byla pro Frankfurt o poznání lepší. Eintracht si nejdříve přesvědčivě poradil s Erndtebruckem, posléze i se Scheweinfurtem. Osmifinálový duel proti Heidenheim rozhodovalo až prodloužení, ve kterém byl úspěšnější prvoligový celek. Ten v dalším měření sil nedal sebemenší šanci ani Mainzu.
FC Schalke 04

Fotbalisté Schalke dali zapomenout na bídnou minulou sezónu a v té letošní se opět zařadili mezi nejnebezpečnější týmy soutěže. Schalke se dokonce vyhřívá na druhé pozice Bundesligy, avšak na již jistého mistra Bayern Mnichov ztrácí propastných dvacet bodů. Domácí celek dnešního utkání se v domácím poháru střetl s BFC Dynamem, Wehen, Kolínem a Wolfsburgem. Především poslední dva celky nadělaly hodně problémů, avšak Schalke se dostalo dále po dvou shodných výsledcích 1:0.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německý pohár má na programu semifinálové duely, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Schalke 04 a Eintracht Frankfurt.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

FC Schalke 04 – Eintracht Frankfurt

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 75. Jovič

Karty:   45. Harit (SCH) – 70. Mascarell (FRN), 75. Jovič (FRN), 79. Fernandes (FRN)   80. Fernandes (FRN)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 20:9.

FC Schalke 04: Fährmann – Stambouli, Naldo, Kehrer – Caligiuri, Goretzka, Bentaleb, Schöpf – Harit – Burgstaller, Pjaca
Náhradníci: Nübel – Di Santo, Konoplyanka, McKennie, Meyer, Oczipka, Teuchert

Eintracht Frankfurt: Hrádecký – Russ, Hasebe, Abraham – Mascarell, de Guzmán – Wolf, Fabián, Willems – Boateng, Jovič
Náhradníci: Zimmermann – Barkok, da Costa, Fernandes, Gacinovic, Haller, Chandler