Menu

Fotbal

Belgická liga

KFCO Beerschot Wilrijk – Sint-Truiden VV

1:3

konec (0:1)

18.04.2018, 20:30 • Olympijský stadion, Antverpy • O Evropskou ligu • Tomáš Kalas (@tomascipy)

Tipsport: 3.3 3.29 2.19 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dámy a pánové, končí nám utkání skupiny B o Evropskou ligu. Hosté ve druhé půli skórovali hned v 52. minutě z penalty. Tomuto ale předcházela neproměněná šance domácího celku. Domácí pak ještě vykřesali naději gólem van Hyfteho z 86. minuty, o výhře Sint-Truidenu 3:1 pak rozhodl Gueye v nastavení. KFCO tak stále čeká na první výhru v této skupině.
Dnes to je vše, co jsem mohl z utkání nabídnout. Přeji vám příjemný zbytek večera, pracovního týdne a u belgické ligy někdy příště napočtenou! (22:29:44)

90+4

Konec zápasu.

90+3

Stále se hraje, domácí mají optický tlak, ale nemohou se dostat ke střele. Snad poslední roh zdramatizuje utkání.

90+2

Další útok do otevřené obrany domácích zastavuje ofsajd a Kitsiou dostává za zakopnutí míče žlutou kartu.

90+1

90+1. Babacar GUEYE - 1:3

90+1

Sint-Truiden právě vstřelil branku!
Tak teď už je hotovo úplně. Ale je dost možné, že se BABACAR GUEYE nacházel v ofsajdu. To ale nic nemění na přenesení hry na Kitsioua, který přiťukl právě osamocenému Gueyeovi v malém vápně, ten už patičkou doklepl do prázdné.

90

Romo mohl poslat akcie Wilrijku do rakve, opět velice riskoval s rozehrvkou a ke třetímu gólu nechybělo mnoho!

90

Damien Dussaut byl poprvé více vidět, centroval do vápna domácích, tam ale nikdo nebyl.

89

Ale domácí si vybojovali roh a Bezus ho jde opět zahrát. Rozehrává nakrátko a šetří čas.

88

Bezus přišel o míč a ač nespokojen s průběhem souboje, musí ho odevzdat.

88

Ihned po rozehrávce získalo KFCO míč do své moci a natlačilo se dopředu, centr Pryčyněnka ale nebyl natolik dobrý, aby letěl přesně.

86

86. Tom van Hyfte - 1:2

86

Beerschot právě vstřelil branku!
Ale ještě tu je drama! Messoudi přenechal na nohu TOMA VAN HYFTEHO, který střelou z hranice vápna snižuje! Pomohla mu tedy pravá tyč, ale na to se nikdo ptát nebude – 1:2.

86

Na míči jsou po tvrdém faulu Mbomba hosté a nikam nespěchají. Jdeme do posledních pěti minut hrací doby.

85

Žlutou kartu dostává Kule Mbombo (KFCO Beerschot Wilrijk).

84

De Sart nedokázal být u míče první a proto si pomohl faulem. Na straně hostí je ale vidět určitá pohoda, nikam se neženou a hrají stále svoji hru.

82

Mbombo si chtěl zpracovat míč, ale stehenní sval byl proti a hra je přerušena. Domácí útočník se nakonec dostává sám za autovou čáru, kde je ošetřován.

82

van Hyfte si dost zahrává celý druhý poločas. Jeho komunikace se sudím, zvláště, když již jednu žlutou má... úplně nevím. Teď se hlásil o aut natolik, že ho museli umravňovat i spoluhráči.

81

Bezus rozehrával na bližší tyč, ale tam byla zformována beerschotská obrana a bez problémů pokrývá centr.

80

Swinkels začíná být hodně frustrovaný a za další faul u rohového praporku na Gueyeho vidí žlutou kartu. Takový lepší roh budou zahrávat hostující hráči.

78

Poslední střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Jordan Botaka, přichází Damien Dussaut.

78

Swinkels úplně nezvládl nahrávku na pět metrů a balon končí v zámezí. Také se na sebe dost zlobí, ale situaci nezmění.

77

Maes pokoušel vysunout Hoffera dlouhým nákopem, ale nezadařilo se a míč opět mění svého majitele.

76

Vstupujeme do poslední čtvrthodinky, zatím to nevypadá na žádné drama, co se gólů týče, Truiden si jde pro body celkem jistým způsobem.

75

Botaka obskočil obránce u postranní čáry a zleva se řítil na gólmana, obrana fialového celku, tedy Wilrijku, ho včas zarazila.

75

Střídání v týmu KFCO Beerschot Wilrijk: ze hřiště odchází Hernan Losada, přichází Erwin Hoffer.

74

Domácí se v posledních chvílích hodně vztekají na sudího, dle jejich názoru neodpískal ruku v pokutovém území a otočil faul. Rozhodčí Laporte si je ale jistý a nepřípouští diskuze.

73

Hostující obránce fauloval Swinkelse na hraně vápna a domácí měli ideální přímý kop na drama. Jenže Losada ho kopl nevýrazně a Steppe bez potíží chytá.

72

Střelec druhého gólu Truidenu, Chuba Akpom střídá, za něj nastoupí Babacar Gueye.

71

Rychlá přihrávka způsobila přečíslení Truidenu 3 na 2, Botaka zpoza šestnáctky nahrál na Bezuse, který si položil gólmana a zakončoval do prázdné, hlava Pryčyněnka byla ale proti!

70

Na straně týmu hostí proběhne další střídání, na hřišti mezitím předvedl Beerschot solidní námaz na kopačky Truidenu, leč tato šance na definitivní rozhodnutí nepřišla a nadále domácí pokračují ve větším držení míče.

68

Domácí získali dobrým presingem míč a vymýšlí, jak se dostat přes precizní obranu Truidenu.

67

Francois na půli doběhl Kitsioua a zezadu ho došlápl, pískán je faul, ale bez karetního trestu.

66

Střídání v týmu KFCO Beerschot Wilrijk: ze hřiště odchází Youssef Boulaouali, přichází Emil Abaz.
Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Elton Acolatse, přichází Samy Bourard. Poměrně pomalé střídání z obou stran.

63

Hra se zatím soustřeďuje do soubojů na půlce, více jich vyhrávají hosté a mohli udeřit potřetí! Acolate na levém křídle poslal do hospody Francoise a ač přistrčen, před branku poslal míč úplně volnému Boulaoualimu, který z hranice malého vápna selhává!

63

Z předchozí akce však plynul rohový kop zahrávaný Bezusem, ale byl to poměrně nepovedený pokus.

62

Elton Acolatse přijmul míč na polovině a utíkal s ním dopředu, až před Roma, v poslední chvíli byl však zbaven míče, což bylo jediné štěstí pro domácí celek.

61

První střídání v týmu Beerschotu. Diarra je nahrazen Francoisem.

60

Bezus vyhrál souboj na středové čáře a rozehrál dále na Chubu Akpoma, který velmi lacině upadl ve vápně a chtěl by penaltu.

60

Steppe se poslední dobou mazlí s míčem velice často a ani nijak nespěchá s rozehrávkou. Když už se ale hosté rozhodnou útočit, tak míče končí v autu.

59

Hosté sehrávají úplně klidnou kombinaci na své polovině, nepřipouštějí nějakou hrozbu pro Steppeho.

57

Pravdou je, že jsou domácí po druhém gólu v útoku bezzubí. Kdoví, jak by to vypadalo při proměnění gólovky Losady. Hosté toho využívají a buší do vrat Beerschotu za účelem třetího gólu.

56

Přiostřuje se na hřišti, domácí jsou frustrováni z výsledku a k sudímu si neodpustí pár poznámek. van Hyfte to ale přehnal a být ním, na toto bych si dával pozor, zvláště se žlutou kartou.

54

Domácí se ihned natlačili na útočnou polovinu a vybojovali faul. Následná rozehrávka mířila na hlavu Pryčyněnka, který nezamířil hlavičkou přesně.

52

52. Chuba AKPOM - 0:2

52

Sint-Truiden právě vstřelil branku!
Pořádný kotel štěstí teď měl CHUBA AKPOM. Romo vystihl stranu, razance ale byla dostatečná na to, aby míč doputoval do branky, i přes dosti výraznou teč Roma.

51

51.

51

Penalta pro hosty! Chuba Akpom se motal s míčem okolo Swinkelse, který ho následně zezadu podkopl!

51

Botaka zlobil vepředu obranu Beerschotu, ale nakonec si Denis Pryčyněnko poradil bez potíží.

50

Následný roh nepřinesl radost do Antverp a hosté obrací hru. Ne nadlouho, Steppe musel po centru Swinkelse opět do akce.

49

49.

49

Tutovka pro domácí celek! Z levé strany poslal do vápna nadýchaný centr Mohammed Messoudi a Hernan Losada mohl dorážet do prázdné, z první ale trefil přesunujícího se Steppeho!

48

Maes lehce položil ruku na rameno Bezusovi, který spadl a sudí vytáhl z kapsy žlutou kartu, právě pro Maese.

47

van den Bergh centroval do vápna na volného Mbomba, ještě před ním ale vyskočil Teixeira a odvrátil do bezpečí.

46

První přihrávka na Botaku v útoku skončila v ofsajdu a na míči jsou tak domácí.

46

Začíná druhá polovina, oba týmy nestřídají, míč má Sint-Truiden.

46

Začal druhý poločas.
Končí první polovina, hráči si ještě něco vysvětlují se sudím, nicméně všichni opouští spořádaně hrací plochu. Na ní padl jediný gól, z přímého kopu se prosadil ve 22. minutě Bezus. Domácí pak byli aktivnější celek, ale druhý gól nepřidali. Druhá polovina začne zhruba za 13 minut.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Nastavuje se jedna minuta nad rámec hrací doby. V ní mohl padnout ještě druhý gól! Romo těžce riskoval rozehrávku a míč jenom lízl kopačku Akpoma!

45

Teixeira se s tím na půli vůbec namazal, kolenem poslal k zemi rychlého Losadu a žlutá karta ho nemine.

44

Sudí Laporte si uklidňuje Maese, kterému se trochu „splašila kladiva“ a dvakrát za sebou tvrdě dohrál soupeře, nakonec se to obejde bez karty.

43

Jdeme do posledních minut poločasu. Ty zahájí Romo rozehrávkou od vlastní branky.

42

Steppe hasil problém v obraně vyběhnutím a výkopem míče, Bezus ho přijmul a rozdal dále, jenže hra je plná nepřesností a míč se nikam dále nedostal.

40

Nepřesný výkop od hostující branky dává míč na kopačky domácím. Ti ho ale vrací, zřejmě jako výraz díku, zpět ke Steppemu.

40

Botaka rozdýchává během hry zřejmě nějaký předchozí souboj, vypadá to ale dobře a střídání nebude třeba.

39

Botaka s Akpomem vyrazili provětrat Roma, Botaka se pokusil o individuální řešení situace a vypálil ze střední vzdálenosti, míč skončil ihned v první fázi na kopačkách domácích.

38

A druhá šance mohla přijít hned záhy, jenže nabíhající Boulaouali byl v ofsajdu a jakýkoliv vzruch je zbytečný.

37

Nechybělo mnoho a mohl to být vlastní gól! Maes pokusil pozornost obrany a centroval na Messoudiho, před ním se však zjevil Teixeira a centroval na vlastní branku, poněkud překvapený Steppe s námahou chytil.

36

Domácí po inkasované brance ožili a bojují, Mbombo se dostal přes dva obránce a poslal šťavnaté menu do malého vápna, míč ale skončil opět v náručí Steppeho.

35

Roh zahrál právě Losada a míč propadl až ke Swinkelsovi s Boulaoualim, oba hráči chtěli střílet a pravidlo „Méně je někdy více“ se potvrdilo, jejich nohy trefily všechno, jenom ne míč.

33

Mbombo ukázal něco ze své technické stránky a umotal na metru napadajícího Bezuse. Díky tomu tak Beerschot zůstává na balonu a posílá do hloubi pole centry. Po jednom takovém se ke střele dostal Losada, obrana Truidenu odvrací na roh.

31

Pryčyněnko prostrčil na Losadu, argentinský záložník prodloužil na Maese. Alexander Maes pak poslal míč do vápna na Mbomba s Boulaoualim, ani jeden ale netrefil míč přímo a Steppe chytá. Youssef Boulaouali se navíc při zákroku zranil a potřebuje ošetření.

30

Mbombo se pokusil nahrát Messoudimu na druhé straně hřiště, jenže jeho vysoká přihrávka byla moc krátká na to, aby k němu dolétla. Hosté kontrovali z nohy Kitsioua, jenže ten z první trefil míč deset metrů nad branku.

29

Wilrijk je momentálně jasně aktivnější celek a vybojoval další roh, vykopnutý míč vracel do vápna van Hyfte, ale tam si balon nenašel adresáta.

28

Přenesení hry na domácí straně neneslo ovoce a Steppe rozehraje, trochu neuerovsky, míč na své spoluhráče.

27

Truiden se stáhl mírně do obranné fáze, domácí přebrali aktivitu ve středu pole.

25

Ten už ale zajímavý byl! Centr do vápna od Pryčyněnka padl na hlavu Mbombovi, který ho přes gólmana Steppeho prodloužil na Jana van den Bergha, před kterým zívala prázdná branka. Ale vracející se Kotysch výborně vykopl míč na čáře! Gól by ale neplatil, neboť se jednalo o ofsajd.

25

K blokovanému míči se dostával přes obránce domácí Boulaouali, jenže neměl štěstí při odrazu a KFCO má roh.

23

Na stadionu je slyšet skupinka hostujících fans, kteří urazili zhruba sto kilometrů podpořit svůj tým. Zatím mají lepší náladu, neboť i hosté jsou zatím lepší tým. Teď se individuálně zkusil prosadit Alexis De Sart, ale bez úspěchu. Domácí mají odkop od branky.

22

Sint-Truiden právě vstřelil branku!
ROMAN BEZUS zřejmě odpověděl na předchozí faul nejlépe, jak mohl. Míč kopl krásně přes zeď a parádně ho zakroutil do spodní části branky, Romovi do protipohybu.

21

První žlutá karta a Sint-Truiden má solidní přímý kop. Bezus vyhrál souboj s Diarrou na vlastní polovině a utíkal vpřed, van Hyfte ho nějakých 20 metrů od branky zastavil tvrdým skluzem zezadu a stává se tak prvním hráčem, kterému byla dnes udělena žlutá karta.

20

Ani z toho ani góly nepadají a Steppe tak může v poklidu uvést míč do hry, která nemá nějaké závratné tempo, jedná se o spíše průměrné utkání.

19

Messoudi viděl volného Losadu a míč mu do vápna přiťukl, jenže mezitím se k němu dostala obrana, která dopřeje Wilrijku další roh.

18

Losada chtěl nejprve centrovat, nakonec si to rozmyslel a rozehrál nakrátko.

16

Mbombo zkusil vytáhnout si míč více na střed a poslat do vápna přízemní centr, jenže se mu to vůbec nepodařilo. Domácí přesto zůstanou na míči, De Petter přišlápl nohu Diarrovi.

16

Akpom byl dojet van Hyftem po odehrání míče, byl to takový polofaul a navíc v žádné rychlosti, možná i proto zůstává píšťalka sudího Laporta němá. Z toho těžil domácí klub, ale opět ho zastavuje hra v ofsajdu.

15

Po delší době se také na míč dostávají domácí a kombinují velmi rozvážně, místy mi přijde, že úplně neví, co hrát.

14

První vážnější šance Truidenu! S míčem se nemazlil Chuba Akpom, rozhodl se po přihrávce od Bezuse si ho potáhnout doprava a tvrdě z hranice vápna vystřelit, Romo vyráží mimo!

13

Bezus napadal wilrijskou rozehrávku a povedlo se mu to, míč ale získal na paty a nemohl tak s ním vůbec nic dělat.

12

Dlouhý centr na rychlonohého Maese byl sice přesný, ale do ofsajdu a ten také pomezní signalizoval.

11

Na roh si nejvíce vyskočil Steven De Petter, ale míč ho o kousek přelétl. Takhle ještě střílel z první Kitsiou, ale trefil jenom reklamní bannery za brankou.

11

Menší tlak od Truidenu ve vápně ukončuje odkop jednoho z domácích obránců na roh.

9

Další faul a Bezus rozehrál „zkrácený“ roh. Hostující desítka volila klasický centr do vápna, dříve ale byl na míčí domácí gólman, který rychle pouští míč z ruky a rozehrává.

8

V prvních osmi minutách má více míč na kopačkách Sint-Truiden, který ale pořádně na branku nevystřelil a Romo neměl zatím moc práce.

7

O emoce dnes nebude zřejmě nouze. U postranní čáry sundal Botaka Pryčyněnka a opět se vše řeší domluvou.

6

Kule Mbombo zalehl v souboji Teixeiru a domácí hráč se zlobí, což neuchází pozornosti sudího Laporteho, který mu jasně říká, že příště to je za žlutou kartu.

5

Tom van Hyfte si vyměnil míč ve vápně s Youssefem Boulaoualim a následně téměř z brankové čáry vracel míč pod sebe na hráče do malého vápna, tam už ale byl gólman Steppe a rozehrává.

4

Dlouhým autem se prezentoval Adbel Diarra, následně po dvou přesných přihrávkách zahrozil slušným centrem zprava Mohammed Messoudi, ale truidenská obrana odklízí.

4

Z rohu ale hosté nic nevytěžili, naopak Losada chvíli táhl rychlý protiútok, ale byl následně zbaven míče a hosté opět otáčí hru.

3

Zkusil centr na Jorge Teixeiru, ale ten promáchl. Přesto je pískán roh a Wilrijk se tomuto hodně diví.

3

První zajímavá standardka. Losada fauloval a Bezus se postaví ke kopu z dobrých 25 metrů.

2

První útok hostí. Acolatse z půle táhl celou akci sám, obskočil si obránce a z levé strany vápna centroval před branku, ale tam se nikdo ve žlutém nenacházel.

1

van Hyfte sice při odehrávání míče zakopl, ale přesto ho stihl odeslat na van den Bergha.

1

Domácí začali klidnou rozehrávkou od vlastní branky, nikam se netlačí.

1

Utkání začíná, výkop mají domácí, tedy Beerschot.

1

Utkání právě začalo.
Vážení čtenáři, ještě jednou vítejte u dnešního přenosu. Oba týmy nastupují na plochu, zaplněnost stadionu není největší, přesto ale bude dnešnímu utkání přihlížet slušná návštěva. Pojďte tento zápas sledovat s námi!
Úvodní sestavy:

KFCO Beerschot Wilrijk: Romo – Swinkels, Diarra, van den Bergh, Pryčyněnko – Losada, Messoudi, van Hyfte – Maes, Mbombo, Boulaouali.
Náhradníci: Steelant – De Jonghe, Zoua, Francois, Essikal, Hoffer, Abaz.

Sint-Truiden VV: Steppe – Kotysch, Kitsiou, De Norre, Teixeira – Bezus, De Petter, De Sart – Akpom, Botaka, Acolatse.
Náhradníci: Pirard – Gueye, Asamoah, Vetokele, Dussaut, Goutas, Bourard.

Rozhodčí: Laporte – Conotte, Plumes (všichni BEL).
Sint-Truiden VV
Provinční klub byl již stabilním účastníkem Jupiler League, po 30 kolech skončil na 12. místě a taktéž byl řazen do skupiny B. Ve třech utkáních okusil, jak chutná výhra (4:0 nad Antverpami), jak chutná prohra (0:1 na hřišti Lokerenu), okusil také remízu s Oostende (2:2). Po třech kolech má oproti svému středečnímu soupeři o dva body více, má také lepší skóre (6:3 x 4:6). Nicméně je v této fázi soutěže těžké mluvit o nějakém bodovém odskočení, týmy jsou srovnány na pěti bodech.
Jasným střelcem týmu poslední dobou je Jordan Botaka, i on stál u přesně poloviny gólu v posledních třech zápasech, dvěma góly jistil výhru nad Antverpami, jedním gólem pak pomohl Truidenu k bodu v Oostende.
KFCO Beerschot Wilrijk
Zamotaný systém belgické nejvyšší ligy poslal Wilrijk nejprve do baráže o postup v nižší soutěži, tam ale Beerschot vybouchl s Cercle Bruggy a byl nasměrován do bojů o Evropskou ligu. Jako nováček tak sehrál ve skupině doposud tři utkání, v prvních dvou remizoval shodně 2:2, nejprve na hřišti Eupenu, pak doma s Lokerenem. Porážku zapsal v derby s Antverpami, když prohrál 0:2.
V týmu to střílí útočníkovi Alexanderovi Maesovi, šestadvacetiletý hráč skóroval ve skupině dvakrát ze čtyř zásahů, platnou oporou byl i v nižší soutěži, Proximus League.
Zdravím příznivce belgického fotbalu. Po základní části se Jupiler League rozdělila do dvou menších. Ta první bojuje o titul a účast v Champions League, ta druhá bojuje o účast v Evropské lize. Právě tuto skupinu budeme sledovat, od 20:30 se ve skupině B v rámci boje o Evropskou ligu utká KFCO Beerschot Wilrijk, hosty budou Sint-Truiden VV.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

KFCO Beerschot Wilrijk – Sint-Truiden VV

1:3

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 86. van Hyfte – 22. Bezus, 52. Akpom (pen.), 90+1. Gueye

Karty:   21. van Hyfte (BEE), 48. Maes (BEE), 80. Swinkels (BEE), 85. Mbombo (BEE) – 45. Teixeira (SIT), 90+2. Kitsiou (SIT)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 5:7. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 14:10.

KFCO Beerschot Wilrijk: Romo – Swinkels, Diarra (61. Francois), van den Bergh, Pryčyněnko – Losada (75. Hoffer), Messoudi, van Hyfte – Maes, Mbombo, Boulaouali (66. Abaz).
Náhradníci: Steelant – De Jonghe, Zoua, Francois, Essikal, Hoffer, Abaz.

Sint-Truiden VV: Steppe – Kotysch, Kitsiou, De Norre, Teixeira – Bezus, De Petter, De Sart – Akpom (72. Gueye), Botaka (78. Dussaut), Acolatse (66. Bourard).
Náhradníci: Pirard – Gueye, Asamoah, Vetokele, Dussaut, Goutas, Bourard.

Rozhodčí: Laporte – Conotte, Plumes (všichni BEL)