Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

Sparta Rotterdam – NAC Breda

2:1

konec (0:0)

18.04.2018, 20:45 • Sparta Stadion Het Kasteel, Rotterdam • 32. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.13 3.57 3.19 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (22:43:02)
Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 20:11.
Je dobojováno! Po změně stran padly hned tři góly, o které se ve všech případech postarali střídající hráči. Spartu nejprve poslal do vedení Duarte, ovšem o chvíli později vyrovnal Sadiq. Všechny body přesto zůstávají v Rotterdamu, o čemž v 85. minutě rozhodl Spierings. Sparta tedy vyhrála druhý z předchozích třech zápasů a znovu se vzdálila poslednímu Twente, které drží sestupovou osmnáctou pozici. Breda naopak prohrála čtvrtý z posledních pěti duelů a čtyři kola před koncem ještě nemá jistotu záchrany.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Hra je hodně kouskovaná ve středu hřiště a Breda zatím nedostala šanci se na delší dobu zabydlet na útočné polovině. Spartu tak dělí od výhry jen pár desítek vteřin.

90+1

V závěru zápasu začínají na obou stranách téct nervy. Na uklidnění tak přichází žlutá karta pro Sandera Fischera.

90+1

Nad rámec druhé půle jsou přidány čtyři minuty nastavení.

90

Zákrok na Garcíu rozhodčí přešli bez odezvy, domácí tak rychle přešli do protiútoku, ale střela Fridaye po hezkém uvolnění letěla nad.

88

Rai Vloet šel do souboje s hodně vysokou nohou a trefil Sandera Fischera někam pod klíční kost. Žlutá karta je zcela zasloužená.

87

Vynikající nálada se rázem přesunula mezi domácí fanoušky. Breda moc času na druhé vyrovnání nemá, do konce zápasu chybí zhruba pět minut.

85

85. Stijn SPIERINGS - 2:1

85

Sparta Rotterdam právě vstřelila branku!
Střelecká aktivita z posledních minut se domácím vyplatila! Sherel Floranus potáhl míč po levém křídle, kde obešel Fernandese. Následně přihrál do druhé vlny a další střídající hráč STIJN SPIERINGS vypálil zpoza vápna z prvního doteku mimo dosah brankáře Bertramse.

83

Teď už domácí tým dělilo od vedení jen pár centimetrů! Fred Friday si elegantně obhodil obránce Mariho a placírkou vystřelil ze svého pohledu do pravé tyče!

81

Další zakončení přidala Sparta z rohového kopu, ale hlavička zpoza vzdálenější tyče taktéž nebyla dostatečně přesná.

80

Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Paco van Moorsel, přichází Stijn Spierings.

78

Na domácí stranu chtěl vrátit vedení dos Santos, jenže z nějakých pětadvaceti metrů nevyslal vůbec přesný pokus.

77

V ochozech teď doslova vládnou fanoušci Bredy, kteří do Rotterdamu dorazili v opravdu velkém počtu. Domácí naopak působí zakřiknutým dojmem v hledišti i na hřišti.

75

Zápas se tak vrací k remízovému skóre, které by na konci zápasu nebylo žádným překvapením. Oba týmy jsou na tom kvalitativně velmi podobně a shodně bojují o setrvání v Eredivisie.

73

73. Umar SADIQ - 1:1

73

Breda právě vstřelila branku!
Hosté v závěru třiasedmdesáté minuty vyrovnávají na 1:1! UMAR SADIQ využil chybu Fischera, jenž se dostatečně nevěnoval skákajícímu balónu. Střídající útočník pak pospíchal sám na vybíhajícího brankáře a z šestnácti metrů ho přestřelil. Celé situaci předcházela domácí akce a odkop jednoho ze stoperů Bredy.

72

Domácí záložník nějakou bolístku ve spodní polovině těla rozchodil a za malou chvíli bude připraven k návratu na hrací plochu.

71

A znovu nepřenost Bredy, po které je míč u Hutha. Ten si balón chvíli ponechá, neboť na hřišti zůstává ležet jeho spoluhráč van Moorsel.

70

Hodně nepřesný centr z pravé strany vrací míč Spartě. Chvíli předtím rozhodčí přešli důrazný zákrok na nově příchozího Sadiqa.

68

Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Mitchell te Vrede, přichází Umar Sadiq.

68

Tradiční rozehrávač Angeliño levačkou centroval kousek nad zemí a našel jenom nohy vybíhajícího Fridaye. Následovala střela z delší vzdálenosti, nicméně přesná nebyla.

67

O chvíli později to byl právě Floranus, který fauloval a daroval tím hostům standardní situaci z pravé strany.

66

Sherel Floranus z levého kraje velkého vápna pravděpodobně centroval, ale u druhé tyče neměl žádného spoluhráče. Míč tak prosvištěl ven ze hřiště.

65

Několik nepřesností na obou stranách zaseklo hru v klidné části hřiště, kde je sváděn velký boj o každý metr hřiště.

63

Kromě diváků ožili také domácí fotbalisté a znovu se tlačí do ofenzivy. Bredu teď nečekají vůbec jednoduché minuty.

61

61. Deroy DUARTE - 1:0

61

Sparta Rotterdam právě vstřelila branku!
Další zakončení už ale končí v síti a domácí po hodině hry vedou 1:0! Floranus vhodil míč na DEROYE DUARTEHO, který napřáhl z hranice pokutového území a krásnou střelou o vzdálenější tyč otevřel skóre. Dobrou práci odvedl také Friday, který intuitivně nechal proletět balón mezi svýma nohama.

61

Sparta se usadila na útočné polovině a zastavila se až u vstupu do šestnáctky. Floranusova střela byla ihned sražneá do autu.

60

Fabian Sporkslede si hrudníkem zpracoval dlouhou přihrávku před sebe a ze střední vzdálenosti vyprášil rukavice Hutha, který se při zákroku nemusel hnout z prostředku branky.

59

Paco van Moorsel zajel do protihráče na půlící čáře a rovněž si vysloužil žlutou kartu.

57

A další faul na domácí straně. Breda tak začíná postupnou akci až od své vlastní branky.

55

K velké nelibosti publika končí domácí akce útočným faulem v pokutovém území. Na úkor Nijholta se provinil Dabney dos Santos.

54

Za faul u středového kruhu uviděl první žlutou kartu hostující záložník Gianluca Nijholt.

53

Přímočarou akci Sparty zakončil Duarte svou prudkou střelou doprostřed branky. Bertrams ji stihl jenom vyrazit a měl kliku, že u něj nebyl nikdo, kdo by mohl dorážet.

52

Jannik Hutk se vyšrouboval přes klubko těl do vzduchu a před pádem z velké výšky vyboxoval nadýchaný centr Angeliña mimo velké vápno.

51

Paolo Fernandes tak dlouho klopýtal, až upadl na trávník a přinutil hlavního arbitra zapískat. Breda má k dispozici standardku, ovšem na přímou střelu to nebude.

49

Po dalším horko těžko ubráněném rohu Sparta přešla do protiútoku a vytěžila z něj aut z levé strany.

48

Na centr z levé strany si naskočil Pablo Marí, jenže vynikající reflexivní zákrok Jannika Hutha balón za brankovou čáru nepustil.

47

Angeliño přepustil balón El Allouchiho, který se marně dožadoval odpískání penalty za nastřelenou ruku Fischera. Následuje alespoň roh.

46

Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Thomas Verhaar, přichází Deroy Duarte.

46

Začal druhý poločas.
Je za námi první poločas zápasu mezi Spartou a Bredou. Domácí tým měl mnohem více ze hry, ale na podobě skóre se to nijak neprojevilo. Dvě zajímavé možnosti rotterdamského týmu měl před svým zraněním Ahannach, na druhé straně spálil šance Fernandes a také druhá půle tak začne za stavu 0:0.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+4

První poločas skončil.

45+3

Rai Vloet se na kolenou diví výroku rozhodčích, kteří po jeho souboji s Holstem nenařídili roh pro Bredu, nýbrž odkop Hutha.

45+2

Dobrou minutu se většina hráčů nacházela v těsné blízkosti Bertramsovy brány. Domácí si žádnou střeleckou příležitost ale nevytvořili.

45+1

Nastavují se 4 minuty. To hlavně kvůli ošetřování Ahannacha, kterého v průběhu hry nahradil Dabney dos Santos.

45

Pablo Mari obětavým zákrokem zablokoval centr Fridaye a v blížícím se závěru první půle je z toho rohový kop.

44

El Allouchiho pokus o vysunutí jeho spoluhráči nepochopili a balón skončil jen u domácího strážce branky.

42

Ani z něj Sparta nevystřelila, míč proskotačil do zámezí a na řadu přichází odkop z kopačky Nigela Bertramse.

41

Breda nevyužila snad tří možností odkopnout míč do bezpečí a ještě musí zůstat ve vlastním vápně při dlouhém autu.

40

Další hostující nedovolený zákrok přišel na svět kousek vedle rohového praporku. Rotterdamští tak mohou zahrozit standardkou z levého konce hřiště.

39

Trpělivou kombinaci Bredy přerušil útočný faul Garcíi. Dopředu se tak mohou vrátit fotbalisté Sparty.

37

37. Paolo Fernandes (BRD)

37

Julian Chabot hrubě podcenil skákající míč, který si hrudníkem sebral napadající Fernandes. Jeho střela levačkou však minula levou tyč Huthovy brány.

36

Po dvojici rohových kopů střílel ze druhé vlny Ryan Sanusi. Pokus to byl tečovaný, ale neletěl tak rychle, aby s ním měl Bertrams větší potíže.

34

Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Soufyan Ahannach, přichází Dabney dos Santos.

32

Ahannach se chtěl opřít do odraženého míče a přitom zavadil o nohu obránce. Těžko říct, jaká část dolní končetiny to odnesla, každopádně Sparta bude muset střídat.

31

Na hrací ploše zůstává ležet jeden z domácích fotbalistů, se kterým to nevypadá příliš dobře. Do akce už přichází nosítka.

29

Po útočném faulu se hra rychle přesunula na druhou stranu, kde z levé strany pálil Angeliño, ale Huth svižný pokus pohotově vyrazil.

28

Jeho rozehrávka se odkládá, hlavní sudí něco domlouvá Fridayovi a jednomu z hostů, kteří se až přespříliš škádlili v boji o pozici.

27

V sedmadvacáté minutě má Sparta výhodu rohového kopu...

25

El Allouchi byl faulován Sanusim a hosté mohou po dlouhé době zakombinovat na polovině soupeře.

24

24. Soufyan Ahannach (SPR)

24

Opět v akci Verhaar, jenž navázal na snahu svého kolegy a odražený míč přihrál do pokutového území na Ahannacha. Jeho střela však letěla doprostřed branky a Bertrams snadno zasáhl.

22

Thomas Verhaar zrovna nepotěšil svého kouče, když si troufl na zakončení z pětadvaceti metrů, ale balón poslal vysoko nad branku.

20

Po zajímavém úvodu se hra výrazně uklidnila, více ze hry má Sparta, ale do šancí se aktuálně nedostává.

19

Rotterdamští vyrazili do útoku v pěti lidech. Chabotova přihrávka z hrany velkého vápna byla sražená do autu, odkud balón vhodí Floranus.

17

Domácí kontrolovali míč na vlastní polovině, jeden z nich pak zkusil dlouhý nákop, jenže ten doletěl až do náruče Bertramse.

15

V tomto případě už hostující jedenáctka zakončila, ale Angeliño nemířil vůbec přesně. Následuje odkop Jannika Hutha.

14

Jen co domácí ubránili centr ze standardní situace, tak se musí připravit k bránění další podobné situace. Tentokrát fauloval Verhaar.

12

Po krásné individuální akci Garcíi mohl zakončovat te Vrede. Jeho střela sice prošla za vybíhajícího Hutha, ale před brankou všechno jistil další z obránců Sparty.

10

Paco van Moorsel dostal na pravý konec pokutového území míč na hrudník a z úhlu i vystřelil, nicméně Bertrams zasahovat nemusel.

8

Angeliño si šikovně zpracoval přihrávku ze středu hřiště a zleva přihrál do zajímavé šance Fernandesovi, který však branku minul.

7

O chvíli později si domácí vypracovali výhodu rohového kopu, avšak Bertrams centr z pravé strany vyboxoval do bezpečí.

5

5. Soufyan Ahannach (SPR)

5

První šance pro Spartu! Ahannach natáhl z delší vzdálenosti a Bertrams měl co dělat, aby skokem k pravé tyči vyrazil míč do strany.

3

K jeho exekuci se postavil Manu García, ale domácí obrana si při této standardní situaci věděla rady.

2

Hned z první akce Breda vytěžila rohový kop.

2

Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v černých, zatímco domácí v bíločervených dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Sparta Rotterdam: J. Huth – Holst, Fischer, Chabot, Floranus – Sanusi, Mühren, van Moorsel – Verhaar, Friday, Ahannach.
Náhradníci: Nienhuis – Ache, Alhaft, Breuer, dos Santos, Dougall, Duarte, Goodwin, Harroui, Nelom, Spierings, Vriends.

NAC Breda: N. Bertrams – Sporkslede, Koch, Marí, Angeliño – García, Vloet, Nijholt – Fernandes, te Vrede, El Allouchi.
Náhradníci: Birighitti, Niemczycki – Brusselers, Haemhouts, Horsfield, Meijers, Sadiq, Snepvangers.

Rozhodčí: Lindhout – Dongen, Polman.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Vzájemné zápasy

25.08.2017 Breda – Sparta 2:2
01.04.2016 Sparta – Breda 1:1
23.10.2015 Breda – Sparta 4:0
28.02.2010 Sparta – Breda 2:2
04.12.2019 Breda – Sparta 2:2
NAC Breda

Breda je na tom o něco lépe než její dnešní soupeř. Z jednatřiceti kol vytěžila rovných třicet bodů za osm výher a šest remíz, což ji stačí na patnácté místo a zatím jistou záchranu. Z posledních čtyř kol Breda třikrát prohrála, naposledy na domácím hřišti nestačila na tabulkového souseda Willem II a nenavázala tak na předchozí vítězství 1:0 nad Arnhemem Vitesse.
Sparta Rotterdam

Domácí tým má pět kol před koncem soutěže šanci vymanit ze z pozic znamenající přímý pád do druhé nejvyšší soutěže. Po jednatřiceti zápasech má na svém kontě 24 bodů a dvoubodovou ztrátu na barážovou šestnáctou pozici. Na svého soupeře z Bredy pak Sparta ztrácí čtyři body. V minulém kole Rotterdamští obhajovali tři body ze zápasu nad Vetlem, jenže od Arnhemu vyfasovali debakl 0:7.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Sparta Rotterdam – NAC Breda

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 61. Duarte, 85. Spierings – 73. Sadiq

Karty:   59. van Moorsel (SPR), 90+1. Fischer (SPR) – 54. Nijholt (BRD), 88. Vloet (BRD)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 20:11.

Sparta Rotterdam: J. Huth – Holst, Fischer, Chabot, Floranus – Sanusi, Mühren, van Moorsel (80. Spierings) – Verhaar (46. Duarte), Friday, Ahannach (34. dos Santos).
Náhradníci: Nienhuis – Ache, Alhaft, Breuer, dos Santos, Dougall, Duarte, Goodwin, Harroui, Nelom, Spierings, Vriends.

NAC Breda: N. Bertrams – Sporkslede, Koch, Marí, Angeliño – García, Vloet, Nijholt – Fernandes, te Vrede (68. Sadiq), El Allouchi.
Náhradníci: Birighitti, Niemczycki – Brusselers, Haemhouts, Horsfield, Meijers, Sadiq, Snepvangers.

Rozhodčí: Lindhout – Dongen, Polman