Menu

Volejbal

Mistrovství Evropy do 18 let

Itálie – Česko

2:3

konec (25:21, 19:25, 25:19, 15:25, 13:15)

14.04.2018, 17:30 • Sportovní hala Euronics, Zlín • Semifinále • Vít Schück (@VitSchuck)

13:15

Senzace je dokonána! Češi jsou na domácím mistrovství Evropy hráčů do osmnácti let ve finále! Tomáš Hendrich dokázal smečí z hlavního kůlu vytlouct italský blok a zápas končí!

11:14

Matouš Drahoňovský na servisu. Leoni byl už téměř zablokován, ale hra ještě pokračovala. Nakonec je přece jen na další pokus zablokován a Češi mají tři mečboly!

11:12

Ferrato za koncovou lajnou. Italský nahrával našel Drahoňovského a následně smečuje jen do bloku Špulák. Ještě jeden oddechový čas pro český tým.

7:10

Dal Corso znovu na podání. Matouš Drahoňovský smečoval do bloku, poté byl ubráněn i v poli, ale Češi dostali ještě jednu šanci, ale tu poslal do autu Mikulenka. Jiří Zach si bere oddechový čas.

1:8

Stále na podání Petr Špulák. Disabato narazil na jednoblok Matyáše Džavoronoka a série českého týmu pokračuje!

1:5

Další Špulákův servis mířil na Disabata. Následně smečuje Leoni znovu jen do českého bloku a Češi jsou na koni. Následuje další oddechový čas pro italský celek.

1:4

Blokař pražské ČZU Petr Špulák je znovu na servisu. A Matouš Drahoňovský trestá nepřesný příjem a je to o tři body. Nyní už si Itálie bere oddechový čas.

15:25

Petr Špulák na podání. Baláž ukončuje čtvrtou setu blokem proti Scardiovi. O postupu do finále rozhodne až tiebreak.

15:24

Porro se vrací do hry a jde rovnou na podání. Chybou ale dává českému týmu hned devět setbolů.

12:18

Radek Baláž umí zatlačit soupeře servisem. Nyní se Češi ubránili a na druhý pokus boduje Mikulenka. Italové si berou oddechový čas.

11:16

Italský blokař stále na podání. Mikulenka smečuje po parádní nahrávce Džavoronoka ne bezblok. Češi vedou při druhém technickém oddechovém čase o pět bodů.

8:13

Petr Špulák na servisu. A po nepřesném příjmu se prosazuje na první přes Hendrich. Italové si musí brát oddechový čas.

5:8

Příbramský blokař znovu na podání. Disabato musel jen odevzdat balon a z bodovky nakonec boduje Mikulenka. Češi vedou při prvním technickém oddechovém čase o tři body.

25:19

Petr Špulák na podání. Jeho tvrdý servis však končí jen v síti a třetí sada tak jde jasně na stranu Itálie, která je tak nyní blíže postupu do finále.

24:18

Alessandro Michieletto znovu za koncovou lajnou. Levoruký smečař tentokrát našel servisem boční lajnu. Šest setbolů.

16:11

Ludovico Scardia znovu na servisu. Džavoronok chtěl hrát na druhou přes, ale trefil jen připravený blok. Italové tak vedou při druhém technickém oddechovém čase o pět bodů.

13:9

Alessandro Michieletto na podání. A je to přímý bod po nepřesném příjmu Drahoňovského. Jiří Zach si bere oddechový čas.

11:7

Paulo Porro se představil na servisu. Hendrichova rána z hlavního kůlu míří do těsného autu a na to reaguje oddechovým časem česká lavička.

8:5

Hendrichův servis nadělal Italům problémy, ale Mikulenka dopadl stejně jako před malou chvílí Disabato. Je tady první technický oddechový čas.

19:25

Ludovico Scardia je na servisu. Mikulenka z hlavního kůlu uzavřel druhou sadu smečí po lajně. Semifinále mistrovství Evropy je tak srovnáno na 1:1.

18:24

Michieletto na servisu. Se servisem o pásku si poradil Baláž, ale Mikulenka následně bod nedal. Stefani je zablokován a Češi mají hned šest setbolů.

13:18

Radek Baláž na servisu. Porro na druhou přes bod nedal, naopak Mikulenka smečuje přesně do diagonály a Italové ve druhém setu nestačí na český výběr. Oddechový čas pro hostující celek.

12:16

Hendrich na servisu. Stefani je navíc zablokován a Češi vedou při druhém technickém oddechovém čase již o čtyři body.

6:10

Jiří Mikulenka pokračuje na podání. Michieletto je zablokovat a Češi unikají již na čtyři body. Italové si berou oddechový čas.

6:8

A právě kapitán Itálie Disabato je na podání. Jeho servis však končí v síti a Češi tak vedou při prvním technickém oddechovém čase o dva body.

25:21

Kapitán českého výběru Jiří Mikulenka riskoval na podání. Zatlačil soupeře, Stefani byl zablokován, ale následnou bodovku vyhodil Hendrich. První sada jde na konto Itálie.

24:20

Radek Baláž se představil na podání. Po útoku Michieletta mají Italové k dispozici čtyři setboly.

23:19

Piervito Disabato je na podání. Baláž nejprve bod nedal, následně útočil z hlavního kůlu Hendrich a ten přepálil kurt smečí do autu. Jiří Zach si bere ještě oddechový čas.

20:18

Disabato je zablokován a Češi se přibližují na dva body. Oddechový čas si musí brát také trenér Itálie.

16:11

Tomáš Hendrich je na servisu. Ale dělové podání poslal jen daleko za koncovou lajnu. Na řadě je druhý technický oddechový čas.

8:2

Ludovico Scardia na podání. Středem to českému týmu nevyšlo, na druhé straně neproměnil bodovku Disabato, ale dostal ještě jednu šanci a kapitán Itálie posílá týmy k prvního technickému oddechovému času.

5:1

Michieletto pokračuje znovu na podání. nepřesnou přihrávku Hendricha trestá po bleskové souhře útokem středem sítě Scardia. Jiří Zach si musí brát oddechový čas již po šest rozehrách.

Itálie – Česko

2:3

konec (25:21, 19:25, 25:19, 15:25, 13:15)

Zpět na online

Itálie: Ferrato, Porro – Disabato (C), Pol, Dal Corso, Michieletto – Scardia, Gianotti, Cianciotta – Leoni, Stefani – Catania Trenér: Vincenzo Fanizza

Česko: Mišek, Džavoronok – Drahoňovský, Vodička, Hendrich, Medek – Špulák, Baláž, Staněk – Mikulenka (C) – Kubrycht, Toman Trenér: Jiří Zach

Rozhodčí: Cevril Ebru Ayataová (TUR) – Vladimir Bosenko (UKR)