Menu

Fotbal

Liga mistrů

Manchester City – Liverpool FC

1:2

konec (1:0)

10.04.2018, 20:45 • Etihad Stadium, Manchester • Čtvrtfinále • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 1.47 5.41 6.16 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

STATISTIKY

Střely celkem: 20 – 5
Střely na bránu: 3 – 3
Střely mimo: 5 – 2
Zblokované střely: 12 – 0

Držení míče: 64% – 36%
Rohové kopy: 9 – 2
Ofsajdy: 8 – 0

Přihrávky: 557/677 – 220/324
Úspěšnost přihrávek: 82% – 68%
Naběhaná vzdálenost (v km): 109,4 – 113,5

Fauly: 5 – 7
Žluté karty: 2 – 4
Červené karty: 0 – 0 (23:20:33)
Fotbalisté Manchesteru City začali stahovat tříbrankové manko skvělým způsobem, když poprvé dokázali skórovat již v závěru druhé minuty zápasu. Domácí následně získali výraznou územní převahu, která ale nevedla ke gólovým příležitostem, až v závěru prvního poločasu nejdříve Bernardo Silva trefil tyč a poté rozhodčí nepřesně neuznali regulérní branku Leroye Saného.

Po změně stran domácí přišli o trenéra Guardiolu, kterého jeho krajan Mateu Lahoz vykázal do hlediště a v závěru úvodní hodiny zápasu ztratili také reálnou naději bojovat o postup, když se v liverpoolském dresu prosadil ten nejpovolanější, Mohamed Salah oslavil svoji 39. soutěžní branku za Liverpool v tomto ročníku.

Manchester City už si další šanci nevypracoval a hosté tak dostali šanci odvézt z Manchesteru kromě postupu také vítězství v odvetě, které Otamendi svým kiksem při rozehrávce nabídl Robertu Firminovi a ten v roli zkušeného střelce nezaváhal.
Nastavený čas už se pouze dohrál ve středu hřiště a se závěrečným hvizdem Antonia Mateu Lahoze Liverpool může definitivně odšpuntovat oslavy postupu do semifinále!

90+2

Konec zápasu.

90

Rozhodčí Mateu Lahoz nechce dlouho prodlužovat utrpení domácích fotbalistů, závěr zápasu oddaluje jen o dvě nastavené minuty.

89

Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Mohamed Salah, přichází Danny Ings.

Mo Salah si může vychutnat ovace hostujících fanoušků. Dnes takřka nebyl na hřišti vidět, kromě klíčového momentu celého zápasu, kdy dokázal vyrovnat na 1:1.

87

Kyle Walker se prohnal po pravém křídle, poté ale nepřesně centroval před branku, kde bylo skutečně přeplněno a v rudém lese se žádný z domácích fotbalistů nedokázal k míči probít.

85

Gabriel Jesus ve středu pole fauloval Wijnalduma, hosté mohou v klidu hrát s míčem na svých kopačkách. Mezitím první fanoušci domácích ztratili trpělivost a míří domů.

83

Manchesteru City už chybí i potřebná přesnost, Gündoğan se z dvaceti metrů neodhodlal k zakončení, po jeho posunutí míče pak De Bruyne přihrával jen do území nikoho za postranní čárou.

81

Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Trent Alexander-Arnold, přichází Nathaniel Clyne.

81

Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Roberto Firmino, přichází Ragnar Klavan.

Estonský stoper se postaví k Van Dijkovi a Lovrenovi do středu obrany.

81

Podruhé domácím není uznána branka, tentokrát již zcela regulérně, když Sané, přihrávající zakončujícímu Gündoğanovi, skutečně byl v těsném ofsajdu.

80

Domácí se znovu usadili na liverpoolské polovině, v pokutovém území se do odraženého míče opřel Gündoğan, do jeho rány se ale stačil vložit Alex Oxlade-Chamberlain.

77

77. Roberto FIRMINO - 1:2

77

Liverpool právě vstřelil branku!
Hosté otáčejí i samotný stav odvety! ROBERTO FIRMINO využil velkého zaváhání Otamendiho při rozehrávce, z úhlu mohl mířit vstříc Edersonovi a brazilského brankáře placírkou ke vzdálenější tyči pokořil!

76

Saného oblouček ke vzdálenější tyči se neujal, domácí promarnili další útočný nápor.

74

Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Bernardo Silva, přichází Ilkay Gündoğan.

74

Robertson si na levém křídle vyměnil míč s Firminem, poté ale přehnal razanci svého centru a ten doletěl daleko za nabíhajícího Salaha.

Manchester City – Liverpool FC

1:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 2. Jesus (Sterling) – 56. M. Salah, 77. Firmino

Karty:   14. Ederson (MAC), 30. B. Silva (MAC) – 14. Mané (LIV), 29. Alexander-Arnold (LIV), 35. Firmino (LIV), 65. V. van Dijk (LIV)

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 8:0. Fauly: 5:7.

Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte – Fernandinho – B. Silva (74. Gündoğan), De Bruyne, D. Silva (C) (66. Agüero) – Sterling, Jesus, Sané.
Náhradníci: Bravo – Agüero, Foden, Delph, Gündoğan, Zinčenko, Kompany.

Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold (81. Clyne), Lovren, V. van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Wijnaldum, Milner (C) – M. Salah (89. Ings), Firmino (81. Klavan), Mané.
Náhradníci: Mignolet – Klavan, Clyne, Ings, Solanke, Woodburn, A. Moreno.

Rozhodčí: Mateu Lahoz – Cebrián Devís, del Palomar (vš. Španělsko)

Diváci: 53461

První zápas: Liverpool - Manchester City 3:0