Menu

Další

Curling - MS žen

Česko - Japonsko

5:7

konec (0:1, 2:0, 0:2, 1:0, 0:2, 1:0, 0:1, 1:0, 0:0, 0:1)

23.03.2018, 19:00 • Jaroslav Svoboda (@JarSvoboda)

End 10

Mojsejevová to nezvládla! Rusky vedly v utkání už 7:1! Ano, 7:1! Neskutečný kolaps Rusek ale využily Korejky v neuvěřitelný obrat a výhru 8:7! Česká postupová radost se odkládá, doufejme, aspoň prozatím.

End 10

Mojsejevová nyní bude odhazovat poslední kámen endu a je již jisté, že i zápasu!

End 10

A Korejky si berou timeout. Znovu přípomínám, pokud Rusky vyhrají, český tým Anny Kubeškové oslaví historický postup do TOP6 na mistrovství světa a zítra ve 14:00 nastoupí do kvalifikace o postup do semifinále šampionátu!

End 10

Neuvěřitelná chyba Mojsejevové zatím oddaluje český postup do play-off

End 10

Mojsejevová ale neskutečně chybuje a míjí korejské kameny! Korejky srovnávají na 7:7 a jde se do extraendu! Číňanky, které jako jediné již mohou dostat české hráčky z pozic pro play-off, potřebují vyhrát svůj poslední zápas základní části, ale zároveň potřebují, aby Rusky oba své poslední duely prohrály. Pak by teprve postupovaly, protože české curlerky v základní části porazily ve vzájemném duelu Čínu. A ještě je potřeba dodat, že by zároveň potřebovaly, aby USA porazilo zatím neporazitelnou Jennifer Jonesovou z Kanady.

End 10

Mojsejevová, skipka ruského týmu, nyní odhazuje poslední kámen endu!

České fanoušky teď i přes prohru s Japonskem zajímá utkání Rusek s Korejkami. Pokud by totiž Rusky vyhrály, tak je jasné, že si Anna Kubešková, která dnes kvůli nemoci absentovala, a její spoluhráčky zahrají finálové boje mistrovství světa!

End 10

Vítězný kámen Tori Koanaové

End 10

Koanaová to zvládla a Japonky vítězí v tomto utkání 7:5!

End 10

A Japonky si dokonce berou timeout.

End 10

Tereza Plíšková odhazuje kámen, poslední český kámen tohoto endu!

End 10

Porušení pravidla o free guard zone v praxi...

End 10

A Japonky chybují, Arisa Kotaniová trefuje český guard, ten následně naráží do mantinelu! Takže se vrací na své původní místo, japonský kámen je vyřazen ze hry!

End 8

Ale bohužel opět není tento kámen ideální a české hráčky tyto chyby zatím mohou mrzet. Take-out sice zahrán, ale kámen následně vyroloval z bodované pozice. Češky tak získávají pouze jedničku a jejich situace před devátým endem se komplikuje.

End 8

Jenže chyba Išigakiové, která zcela minula český guard a kámen projel kruhy!

Tak to je obrovská škoda. České hráčky měly end výborně rozehraný, nakonec ale nedokázaly dotáhnout rýsující se krádež jednoho bodu do konce!

End 7

Skvělý kámen Koanaové

End 7

A Koanaová to opravdu brilantně zvládla! Neskutečný kámen japonské skipky. Nakonec se ten poslední český kámen, který skončil v kruzích, ukázal jako osudným. Právě o něj Japonky zahrávají jedničku!

End 7

Plíšková posiluje pozici v kruzích dalším dobrým kamenem a Japonky to budou mít pořádně těžké! Musel by to být opravdu hod světové extratřídy, aby Japonky zachránily end.

End 7

Nepovedený pokus Koanaové

End 7

To se Koanaové moc nedaří a český tým je blízko krádeži jedničky při výhodě Japonek!

End 7

České hráčky uvažují i nad použitím timeoutu a poradou s Karlem Kubeškou. Ten se na své sedačce jen usmívá.

End 7

Naopak druhý kámen Arisy Kotaniové jen projíždí kruhy. Jak na to bude reagovat Kolčevská?

End 6

Bohužel Plíšková opět trefila japonský kámen v kruzích na střed a připisuje tak jen jedničku při své výhodě posledního kamene! Japonky vedou 5:4, mají nyní výhodu posledního kamene a český tým nesmí dopustit, aby si při ní připsaly vícebodový zisk.

End 6

Japonka je úspěšná, české hráčky z tohoto endu dvojku nezískají a určitě bude záměr Plíškové hrát na vyčištění kruhů a vynulování endu.

End 6

Kousek chyběl Yuně Kotaniové, aby zahrála úspěšný double take-out, ale druhý český kámen byl jen lehce tečován a zůstává na pozici nejlepšího v kruzích.

End 5

Je to tak. Koanaová trefuje český kámen, svůj staví do kruhů na bodované pozici a Japonky vedou před přestávkou 5:3.

End 4

Bohužel Plíšková trefila japonský kámen přímo na střed a ačkoliv tedy vyrazila japonský ze hry, tak svůj v kruzích nechala. Srovnáno – 3:3.

End 3

Poslední kámen třetího endu

End 3

Japonky to zvládly, Koanaová využila českého kamene v kruzích a o něj poslala kámen na pozici bodovaného. Dvojka pro Japonky.

End 3

Plíšková se snažila dohodit draw tak, aby byl český kámen nejlepším v kruzích. To se bohužel nepodařilo a Japonky, byť to mají těžké vzhledem k situaci v kruzích, budou zkoušet dohodit na zisk dvojky.

End 3

Drobná česká chyba. Kolčevská se pokusila hrát na japonský kámen, ale lehce trefila guard a změnila tak směr, minula japonský kámen a vyjela ze hry až za kruhy.

End 2

Plíšková to zkusila, ale její kámen neposunul jiný český tak, aby se stal třetím bodovaným. Takže "jen" dvojka pro české hráčky.

End 2

Plíšková, která nakonec dnes figuruje tedy na pozici skipky, zahrála přesný kámen, který zaroloval do pozice druhého nejlepšího kamene v kruzích.

End 2

Japonky měly end dobře rozehraný, ale Baudyšová trefuje přesně promotion take-out a vyráží oba japonské kameny ze středu kruhů.

Česko - Japonsko

5:7

konec (0:1, 2:0, 0:2, 1:0, 0:2, 1:0, 0:1, 1:0, 0:0, 0:1)

Zpět na online


Statistiky:
Sestavy
Česko
Lead: Klára Svatoňová
Second: Ežen Kolčevská
Third: Alžběta Baudyšová (viceskip)
Fourth: Tereza Plíšková (skip)

Japonsko
Lead: Arisa Kotaniová (viceskip)
Second: Mao Išigakiová
Third: Yuna Kotaniová
Fourth: Tori Koanaová (skip)