Menu

Hokej

Play-off ELIOD extraligy ml. dorostu sk. "A"

HC Sparta Praha – Piráti Chomutov

1:4

konec (0:2, 0:1, 1:1) Stav série: 0:2

20.03.2018, 17:30 • Malá hala, Praha 7 – Bubeneč • Čtvrtfinále • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Dohráno! Chomutov dnes v Malé hale převedl skvělý výkon a po zaslouženém vítězství 4:1 postupuje do semifinále skupiny A ELIOD extraligy mladšího dorostu. (19:33:24)

Konec zápasu.

59:31

Pražané posílají na Šatného jednu střelu za druhou, výborně chytající gólman chomutovských Pirátů se už ale podruhé nechce nechat nachytat.

58:02

Mírná komplikace pro Severočechy, Stanislav Vrhel (CHM) stráví zbytek základní hrací doby na trestné lavici.

57:51

Sparta právě vstřelila branku!
Čestná branka je na světě, Pražané se dvě minuty před koncem prosazují! Střelcem pravděpodobně poslední branky Sparty v letošní sezóně je MAREK BLÁHA. Asistence: Semen Zemchenkov.

56:43

Gut byl ihned po přejezdu modré čáry zneškodněn připravenou domácí defenzívou, Sparta se tedy může pokusit vrátit před chomutovskou branku.

54:40

Hraje se výhradně v pirátské části ledové plochy, domácí jsou ale v útoku dost bezzubí a nedaří se jim vážněji ohrozit Šatného klec.

53:07

Sparťané jsou usazení před chomutovskou brankou, hostující obrana je ale všude o krok dřív a všechny domácí akce zastavuje bez problémů.

51:55

Maxim Kubánek se blýskl další střelou, jeho projektil z kruhu lapil výborně chytající Oliver Šatný do rukavice. Hra je přerušena.

50:55

Před Krbečkovou klecí se teď odehrála dosti chaotická situace, ve které se nakonec domácí brankář zvládl zorientovat včas.

49:39

Klika opouští kluziště ve viditelných bolestech, jeden z domácích jej před brankou silně sekl hokejkou. Celý incident se ale obejde bez trestu.

48:40

S vyloučeními se nyní roztrhl pytel, dveře domácí trestné lavice se opět otevírají. Vyloučen je Tomáš Tomek (SPA).

48:14

Chomutovští jsou pevně usazení v soupeřově pásmu, sparťané se snaží kotouče zmocnit jen marně.

46:18

Poměr sil na ledě se vyrovná, dvouminutový trest teď dostává Semen Zemchenkov (SPA). Nějakou dobu tak uvidíme hru čtyři na čtyři.

45:55

Ondřej Príhoda (CHM) míří na trestnou lavici, hokejisté Sparty mají šanci ještě zdramatizovat průběh utkání.

44:08

Němcovu střelu od modré se pokusil do sítě tečovat Gut, od jehož hole se ale nakonec pryž odrazila mimo tři tyče pražské klece.

43:08

Piráti právě vstřelili branku!
Postup Chomutova už je nyní prakticky jistotou, Sparta inkasuje počtvrté a momentálně by jí zachránil už jenom zázrak! Střelcem branky je STANISLAV VRHEL. Asistence: Michael Prokeš.

42:16

Před Slukovou brankou byla znovu k vidění menší strkanice, i tentokrát jí rozhodčí velmi rychle roztrhli a vylučovat se nebude.

40:35

Pražané si přivlastnili kotouč a snaží se usadit před Šatným, chomutovská defenzíva je ale z útočného pásma pravidelně vyhání.

40:01

Začala třetí třetina.
Piráti jsou dvacet minut od postupu do semifinále, před závěrečnou třetinou vedou v Praze o tři branky. Sparťané v uplynulé periodě předvedli lepší výkon než v té úvodní, stále ovšem naráží na výbornou obranu svého soupeře, která je nepouští před brankoviště. Další třetina začne přibližně v 19:00.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:23

Sparta bude i tuto periodu dohrávat v početní výhodě, chomutovský Michal Gut (CHM) je na dvě minuty vyloučen za krosček.

38:48

Adamovu střelu od modré čáry se ještě do klece pokusil z bezprostřední blízkosti dorazit Bláha, Šatný ale byl ve střehu i tentokrát.

37:18

Odpískáno první zakázané uvolnění zápasu, kterého se dopouští Piráti. Po krátké přestávce se tak bude vhazovat před jejich brankou.

36:16

Domácím se zatím v početní výhodě příliš nedaří, chomutovští excelentně brání a nepouští svého soupeře blízko k Šatného brance.

34:54

Chomutov jde do čtyř, Spartu čeká další přesilovka. Jméno proviněného Piráta vám přineseme co nejdříve.

34:48

Martínek se pokusil zachytit ujíždějící kotouč za modré, jeho snaha ale nakonec končí ofsajdem. Do konce druhé třetiny zbývá kolem pěti minut.

33:52

Piráti se usadili před Slukou a kombinují, zatím se ke střele na branku nepropracovali. Gólman domácích musí být konstantně ve střehu.

32:55

Do zakončení se nyní z prostoru pro vhazování dostal Kubánek, jehož projektil těsně minul vzdálenější tyč severočeské svatyně.

32:09

Kuracina ve středním pásmu ukázkově sestřelil Vaňka a rychle tak ukončil chomutovský pokus o návrat před klec pražského celku.

31:23

Koláčkova rána se od hole jednoho ze sparťanů odrazila až do ochranné sítě nad Slukovou klecí, hra je přerušena. Po kratičké pauze se bude vhazovat před domácí klecí.

30:38

Hra se přelévá ze strany na stranu, ani jeden celek momentálně nemá více ze hry. Sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou, prim hrají obrany.

29:56

V rohu za brankou Pražanů probíhá tahanice o kotouč, do které je zapojeno hned několik borců z obou celků. Těžko odhadnout, kdo si nakonec puk odveze.

28:56

Sparta nehodlá skládat zbraně ani po třetí inkasované brance a zuby nehty se drží v soupeřově části kluziště. Nedaří se jí ale chomutovskou klec pravidelně ostřelovat.

27:38

Před chomutovskou brankou stál Maxim Kubánek, který se ale přes dotěrného bránícího protihráče nedostal do pořádného zakončení. Šatný nemusel zasahovat.

26:18

Piráti právě vstřelili branku!
Tak tohle je pro Spartu obrovská rána! Pražané totiž zatím měli na ledě jednoznačnou převahu, nakonec se ale z branky po ráně JOSEFA KOLÁČKA od modré čáry radují hosté! Sluka v dnešním zápase končí, v domácí brance jej střídá Krbeček. Asistence: Tobiáš Holka.

25:14

Od modré čáry nyní zkusil své štěstí Nikita Guryevskiy, který orazítkoval pravý beton hbitého Olivera Šatného. Štít gólmana Pirátů je stále čistý.

24:26

Šatný má ve statistikách další zákrok, po přerušení se pak před jeho brankou odehrála menší strkanice. Vylučovat se tentokrát nebude.

23:40

Přesilovku si nyní vyzkouší zase domácí, Tobiáš Holka (CHM) putuje za držení hole na dvě minuty na lavici hříšníků.

22:31

Piráti úvod druhé třetiny zaspali, Pražané teď mají více ze hry a nepouští soupeře vůbec k ničemu. Pryž ze svého pásma zvládli vyhodit už třikrát.

22:00

Kubánek nic neřešil a okamžitě po přejetí modré čáry vypálil, maskovaný muž v hostujícím brankovišti letící kotouč lapil do rukavice.

21:30

Sparta teď nepříjemně tlačila, její nápor ale ukončilo vyloučení Oty Theimera (SPA) za podražení. Chomutov čeká další přesilovka.

20:28

Bláha se obtočil kolem soupeřovy klece a pokusil se zakončit k tyči, připravený Šatný drobnou škvírku ve své brance zacpal včas.

20:01

Začala druhá třetina.
Hosté byli v úvodní dvacetiminutovce v Malé hale jednoznačně lepším celkem a po brankách Koláčka a Holky tak míří do kabin se zaslouženým dvougólovým náskokem. Další třetina začne přibližně v 18:14.

20:00

První třetina skončila.

19:13

19:13

Piráti soupeřovu kombinaci rozbili dříve, než měla šanci vyvrcholit ve střelu na branku. Domácí se nyní musí pro puk vracet až za vlastní klec.

18:17

Ondřej Príhoda (CHM) je z kluziště vykázán za podražení, hosté budou do konce třetiny hrát ve čtyřech hráčích. Povede se Spartě tentokrát přesilovku přetavit v gól?

17:05

Theimer byl před brankou ukázkově zneškodněn jediným z chomutovských hráčů, do zakončení se tak vůbec nedostal. Piráti si tak stále drží dvougólové vedení.

16:44

Šatný před najíždějícími protihráči raději schoval kotouč pod rukavici, hra je přerušena. Sparťané se pomalu ale jistě začínají probouzet a srovnávat se soupeřem krok.

15:40

Kuracina teď zuby nehty protlačil puk do útočného pásma, jeho následné zakončení z kruhu rozdunělo mantinel za Šatného klecí.

14:49

Prokeš hledal před brankou připraveného Vrhela, toho ale nabídka z hole prvního jmenovaného úplně minula. Sluka tak mohl zůstat v klidu.

13:54

Sluka rozehrává kotouč dopředu, Spartě se ale stále nedaří se na delší dobu prokousat ven z vlastního obranného pásma.

12:47

Piráti mají kotouč prakticky přilepený na svých holích, domácí se k němu uř nějakou dobu vůbec nedostali. Chomutov je nyní jednoznačně lepší.

11:41

Petrásek drží kotouč za svou klecí a čeká, až se na led dostane čerstvá pirátská lajna. Hosté se poté pokusí prorazit zpět před Slukovu branku.

10:30

Kombinace Chomutova vyvrcholila střelou Vaňka z bezprostřední blízkosti brankoviště, kterou hbitý Sluka vykopl betonem před sebe.

09:52

Piráti jsou aktivnějším celkem a nutí sparťany faulovat. Za podražení si teď na trestné lavici dvě minuty posedí Maxim Kubánek (SPA).

08:52

Piráti právě vstřelili branku!
Severočeši jdou do dvoubrankového vedení! TOBIÁŠ HOLKA se po zaváhání soupeřovy obrany zjevil úplně sám před Slukou a zakončil přímo do sítě. Asistence: Michael Prokeš.

07:55

Štefančík zachytil přihrávku jednoho z protihráčů ve středním pásmu, sparťanský pokus o atak se tak velmi rychle rozpadl. Početní výhoda se chýlí ke konci.

06:46

Ani Pražané zatím v přesilovce nepodávají nijak zvlášť oslnivý výkon, hosté se zvládají v oslabení bránit bez větších problémů. Šatný zatím nemusel zasahovat.

06:04

Šance pro domácí, na trestnou nyní na dvě minuty míří střelec první branky utkání – Josef Koláček (CHM).

05:18

Zemchenkov si vzal kotouč na sebe a vyrazil do útoku, jeho výpad ale Piráti velmi rychle zastavili a sami nyní míří vpřed. Uvidíme, jestli se jim povede Spartu nějak zaskočit.

04:11

Domácí zatím v oslabení excelentně brání, většinu přesilovky tráví hostující borci za modrou čárou a bezúspěšně se snaží probít dopředu.

02:55

Pražany čeká oslabení, na trestnou lavici putuje Tomáš Hamara (SPA) za nedovolené bránění. Chomutovští si tak poprvé v zápase vyzkouší hru v početní výhodě.

02:02

Marek Bláha se protáhl do útoku po pravém křídle, domácí se znovu zkouší usadit před Šatným. Houževnatá defenzíva Chomutova jim ale pořádně znepříjemňuje život.

01:16

Sparta se inkasovaným gólem nenechala rozhodit a snaží se vyrovnat, výborná pirátská obrana je ale nepouští do lepších střeleckých příležitostí.

00:24

Piráti právě vstřelili branku!
Pro Chomutov je tohle začátek snů! Hosté vyhráli úvodní buly a okamžitě se přesunuli před Sluku, přičemž kotouč za záda strážce domácí branky protlačil JOSEF KOLÁČEK. Asistence: Marcel Štefančík, Michal Gut.

00:01

Utkání právě začalo.
Rozbruslení je u konce, sudí už svolává první lajny do středového kruhu. Do branky Sparty se postaví Josef Sluka, tři tyče hostující svatyně bude střežit Oliver Šatný.
Úvodní sestavy:

HC Sparta Praha: Sluka (Krbeček) – Zemchenkov, Bláha, Hamara, Ducháč, Guryevskiy, Adam – Kubánek, Adamec, Krupička, Potůček, Broš, Slavíček, Vitouch, Tomek, Theimer, Kuracina.

Piráti Chomutov: Šatný (Stuchlík) – Němec, Petrásek, Holec, Pöschl, Vaněk, Kovár, Martínek, Klika – Spudich, Urych, Príhoda, Kulich, Svoboda, Prokeš, Čech, Koláček, Štefančík, Holka, Gut, Vrhel.

Rozhodčí: Horáček – Flegl, Polonyi.
Ještě jednou vám přeji příjemný podvečer, v Malé hale bylo právě zahájeno rozbruslení. Od úvodního buly nás dělí zhruba čtvrt hodiny.
PRVNÍ DUEL: CHM – SPA 5:3

Do úvodního zápasu série vstoupili lépe Piráti, kteří se hned v první minutě ujali vedení – Stanislav Vrhel projel nepřipravenou hostující obranou jako nůž máslem a z mezikruží zakončil přímo do sítě. Sparta pak sice srovnala díky ráně Marka Bláhy, do konce dějství se ale ještě zvládli prosadit Michal Gut a Marcel Štefančík a po první třetině se tak do kabin odcházelo za stavu 3:1 pro Piráty.

Pražané po nepovedené dvacetiminutovce nehodlali skládat zbraně, což bylo evidentní hned v úvodních momentech prostřední části. Pětatřicet sekund po jejím začátku totiž krásnou střelou z voleje snížil Semen Zemchenkov a vedení domácích tak činilo už jen jediný gól. Ve třiatřicáté minutě byl pak za krosček vyloučen Vrhel a rázem bylo vyrovnáno, když Bláhovu odraženou střelu do klece doklepl Josef Broš. Po dvou periodách tak svítil na světelné tabuli v Chomutově stav 3:3.

Třetí dějství bylo vyrovnané, štastnější z něj nakonec odcházeli domácí. V jeho polovině vrátil vedení Pirátům Michael Prokeš, jenž si povyjel před brankoviště a zasunul kotouč mezi betony Jakuba Krbečka, který po Štefančíkově zásahu z první třetiny střídal v hostující bráně Sluku a po této trefě tedy přišel o čisté konto i on. Minutu a půl před koncem se pak po hrubé chybě sparťanské obrany dostal do úniku Dominik Vaněk a zakončením do levého růžku definitivně rozhodl o vítězi utkání.

Severočeši si tak výhrou 5:3 vybojovali mečbol a už dnes se mohou radovat z postupu do další části play-off, pokud skolí Spartu i v odvetě. Kdyby naopak uspěli Pražané, budou mít výhodu domácího prostředí i ve třetím a rozhodujícím zápase, který se sehraje ve středu.

--------------------------------------------------------------------
18. března 2018 – Zimní stadion Chomutov
Piráti Chomutov – HC Sparta Praha 5:3
Třetiny: 3:1, 0:2, 2:0
--------------------------------------------------------------------
Branky a nahrávky: 1. Vrhel (Holka), 18. Gut (Prokeš), 18. Štefančík (Vrhel), 51. Prokeš (Spudich), 59. Vaněk – 8. Bláha (Kubánek), 21. Zemchenkov (Adamec, Bláha), 35. Broš (Bláha, Slavíček)
Střely na branku: 24:36 (8:13, 6:11, 10:12)
Vyloučení: 7:8
Využití: 0:2
--------------------------------------------------------------------
Chomutov: Šatný – Němec, Petrásek, Pöschl, Vaněk, Kovár, Martínek – Spudich, Príhoda, Kulich, Svoboda, Prokeš, Čech, Koláček, Štefančík, Holka, Gut, Vrhel.

Sparta: Sluka (18. Krbeček) – Bláha, Zemchenkov, Hamara, Ducháč, Guryevskiy, Adam – Kubánek, Adamec, Krupička, Potůček, Broš, Slavíček, Vitouch, Tomek, Theimer, Kuracina.
--------------------------------------------------------------------
Rozhodčí: Kostourek – Gerát, Hřebík
Diváci: 200 (4% kapacity)
Krásný podvečer! V Malé hale v pražském Bubeneči se dnes odehraje druhý duel čtvrtfinálové série mezi mladšími dorosty Sparty a Chomutova, který budou muset domácí vyhrát. Piráti totiž v neděli zvítězili v prvním zápase 5:3 a pokud uspějí i dnes, budou slavit postup do semifinále.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

HC Sparta Praha – Piráti Chomutov

1:4

konec (0:2, 0:1, 1:1) Stav série: 0:2

Zpět na online

Branky a nahrávky: 58. Bláha (Zemchenkov) – 1. Koláček (Štefančík, Gut), 9. Holka (Prokeš), 27. Koláček (Holka), 44. Vrhel (Prokeš)

HC Sparta Praha: Sluka (27. Krbeček) – Zemchenkov, Bláha, Hamara, Ducháč, Guryevskiy, Adam – Kubánek, Adamec, Krupička, Potůček, Broš, Slavíček, Vitouch, Tomek, Theimer, Kuracina.

Piráti Chomutov: Šatný (Stuchlík) – Němec, Petrásek, Holec, Pöschl, Vaněk, Kovár, Martínek, Klika – Spudich, Urych, Príhoda, Kulich, Svoboda, Prokeš, Čech, Koláček, Štefančík, Holka, Gut, Vrhel.

Rozhodčí: Horáček – Flegl, Polonyi.

Průběh zápasu
1. třetina
00:24 CHM 0:1 Koláček (Štefančík, Gut)
02:55 SPA 2 Hamara, nedovolené bránění
06:04 CHM 2 Koláček
08:52 CHM 0:2 Holka (Prokeš)
09:52 SPA 2 Kubánek, podražení
18:17 CHM 2 Príhoda, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
21:30 SPA 2 Theimer, podražení
23:40 CHM 2 Holka, držení hole
26:18 CHM 0:3 Koláček (Holka)
34:54 CHM 2
39:23 CHM 2 Gut, krosček
Po 2. třetině
3. třetina
43:08 CHM 0:4 Vrhel (Prokeš)
45:55 CHM 2 Príhoda, faul kolenem
46:18 SPA 2 Zemchenkov, nedovolené bránění
48:40 SPA 2 Tomek, vysoká hůl
57:51 SPA 1:4 Bláha (Zemchenkov)
58:02 CHM 2 Vrhel, sekání
Konec