Menu

Hokej

Play-off DHL extraligy juniorů

HC Kometa Brno – HC Sparta Praha

2:0

konec (2:0, 0:0, 0:0) Stav série: 1:0

19.03.2018, 18:15 • DRFG Arena • Čtvrtfinále • Jan Tajzler (@HonzaTajzler)

První čtvrtfinále mezi Kometou Brno a Spartou Praha končí vítězstvím moravského celku, který dokázal ve třetí třetině uhájit své dvoubrankové vedení. Hrdinou utkání je bezesporu domácí brankář Dostál, jenž dokázal spolehlivě likvidovat pokusy pražských hráčů a významně přispěl k prvnímu vítězství Komety ve čtvrtfinálové sérii, která pokračuje zítřejším druhým duelem tady v DRFG Areně. Ode mne je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a z Brna vám přeji příjemný zbytek večera. (20:17:13)

Konec zápasu.

59:48

Havránek poslal kotouč do středního pásma Kratochvílovi, jenž od modré čáry trefil tyč!

59:04

Sparta pokračuje ve hře bez brankáře, zatím se ji však nepodařilo dostat do útočného pásma.

58:40

Oddechový čas pro hosty.

58:30

Sparta jde do toho v šesti, Wolf je na střídačce.

58:06

Po pasu Kučery se mezi sparťanskými obránci uvolnil Novák, jenž se snažil překonat Wolfa střelou nad lapačku, to se však brněnskému útočníkovi nepodařilo a právě v lapačce snaha domácího borce skončila.

57:13

Sparta opět v útočném pásmu, ke střele napřáhl Tomáš Jandus, ta však byla sražena brněnskými obránci.

56:25

Nakonec se však zdá, že brněnský zadák bude v pořádku a na střídačku doputoval po vlastních.

56:22

Do Procházkovy střely se nyní vrhl obětavě Furch, zdá se však, že brněnský obránce dostal zásah do nechráněných míst, protože se okamžitě skácel k ledu.

55:58

Sparta Praha hraje v plném počtu.

54:50

Kometa svírá Pražany ve vlastní obranném pásmu a do mezikruží dostal přihrávku Horký, jenž trefil tyč pražské branky!

53:58

Poprvé ve třetí třetině jsme svědky vyloučení, na trestnou lavici putuje hráč Sparty Praha Tomáš Pšenička, dvě minuty za podražení.

53:34

Kometě se podařilo nyní dostat kotouč do obranného pásma Sparty a domácí tým může v klidu vystřídat.

52:44

Na modrou čáru se ke kotouč dostal Eliáš, vyslal prudkou ránu, kterou Dostál zkrotil svou vyrážečkou, puk skončil v ochranné síti a vhazovat se bude před brankou Komety.

51:39

Zdá se, že Kometa se uchýlila k maximální obraně, ve které bude hledat příležitosti pro případné rychlé brejky, naopak Sparta se snaží vymyslet akci, která by konečně zlomila odpor brněnské obrany v čele s výborným Dostálem.

50:10

Kometa nyní dokázala po delší době zatopit před Wolfovou brankou, kde účinkovali Havlát s Horkým, ale ani jednomu z nich se nepodařilo propasírovat kotouč do sparťanské branky a Wolf nyní dokázal ustát krušné chvíle.

49:54

Horký nyní dokázal zavést kotouč do útočné třetiny, kde se pokoušel vstřelit uklidňující branku Komety, branku však přestřelil.

49:41

Sparta opět operuje v útočném pásmu.

48:45

Hostující Pšenička znovu v akci, tentokrát svým střeleckým pokusem z levé strany pořádně protáhl brankáře Dostála, jenž musel vytasit svou lapačku.

48:28

Krejčí nyní vyslal na cestu po levém křídle Ferdu, ten doputoval do útočného pásma, ale jeho střela byla hodně nepřesná, Sparťané se následně dostávají opět ke kotouči.

48:00

Eliáš se nyní snažil svižně vypálit zápěstím, trefil však bránícího Kučeru, kterému se kotouč dostal do kalhot a rozhodčí hru přerušil.

46:55

Sparta hledá cesty ke kontaktní brance a daří se ji domácí tým držet pod tlakem, Pražané však zatím nemohou najít recept na vynikajícího brankáře Dostála.

46:29

Kometa se nyní nemohla dostat z obranné třetiny a nápor Sparty nyní zakončil střelou z levého kruhu Komárek, brněnský brankář byl opět v pozoru a kotouč skončil mezi jeho betony.

46:01

Další pokus hostujícího Martina Janduse, tentokrát úspěšně úřadovala Dostálova vyrážečka.

45:32

Po buly se kotouč dostal na modrou čáru k Martinu Jandusovi, jenž jej okamžitě nahazoval do skrumáže před brankou, Dostál si však dokázal kotouč najít a bez větších problémů jej zachytil do své lapačky.

45:26

Nepřesná rozehrávka Komety končí zakázaným uvolněním.

44:54

Kometa nahazuje kotouč do útočného pásma, ale nedostává se k nim, obránci Sparty jsou ve svém pásmu všude dřív a rychle vrací hru zpět do středního pásma.

43:52

Sparťanský Pšenička znovu v akci, tentokrát našel cestu přes brněnský obranný val a dostal se až před brněnského brankáře, kde jej však kotouč neposlechl a Dostál bez problému vyrazil, z druhé vlny ještě dojížděli další hráči Sparty, ale ani jednomu z nich se nepodařilo puk ideálně trefit.

43:11

Süss se nyní dokázal dostat skrz obranu Sparty a vystřelil, ovšem na poslední chvíli mu směr puku změnil bránící hráč hostů, kotouč tak zamířil těsně mimo pražskou bránu.

42:25

Pšenička nyní obchvatem objel brněnskou obranu a vypálil, jeho střelu z levého úhlu však Dostál dokázal zkrotit a hru přerušil.

41:43

Kotouče nyní letí nahoru dolů bez odpískaných zakázaných uvolnění.

40:47

Dostál si nyní připsal další úspěšný zákrok proti střeleckému pokusu v podání Mrkvičky.

40:18

Kometa chtěla rychle otočit hru, ale dostala se do postavení mimo hru.

40:08

Sparta úspěšnější na buly a snaží se o průnik do útočného pásma.

40:01

Začala třetí třetina.
Ve druhé třetině jsme branku neviděli, za to jsme byli svědky prvních vyloučení a to po dvou na obou stranách. Ani jeden z týmu však svou početní výhodu nedohrál do konce. Aktivnějším týmem v prostředním dějství byla pražská Sparta, která si vytvořila několik slibných šancí, které musel pohotovými zákroky řešit brankář Dostál, jenž dnes zatím podává stoprocentní výkon a jde vidět, že domácí hráči se na svého maskovaného muže mohou maximálně spolehnout. Před třetí třetinou však můžeme tvrdit, že Sparta rozhodě nehodlá dát kůži lacino a dá se očekávat, že ve třetí třetině bude její snaha o kýženou kontaktní branku pokračovat. Kometa by potřebovala zapracovat na defenzívě, neboť několik šancí Sparty pramenilo právě z nedůslednosti v obranné hře. Třetí třetina tak rozhodně slibuje zajímavou podívanou, odstartuje v 19:47.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:39

Kometa se snaží druhou třetinu dohrát v útočném pásmu, kde se snaží ještě vytvořit kombinaci.

38:42

Rychlá jízda v podání útočícího Chlouby, jeho tvrdá rána se svezla po zadním plexiskle, odraz byl tak silný, že kotouč zamířil zpět do obranného pásma Sparty.

38:21

Úmyslný ofsajd odpískán pražskému celku, vhazovat se tak bude před brankářem Wolfem.

37:37

Další úspěšný zákrok brankáře Dostála, tentokrát zneškodnil střelu v podání Martina Janduse.

37:21

Procházka nyní dokázal vyvést kotouč až do obranného pásma Komety a z levého křídla prověřil Dostálovu pozornost, brněnský brankář však v této prověrce obstál na jedničku a kotouč ukryl ve své výstroji.

37:07

Krejčí nyní připravil ideální možnost pro Ferdu, jenž se snažil na Wolfa vyzrát bekhendem mezi nohy, jenže brněnskému útočníkovi nejdříve kotouč sjel z hole a následně nedokázal svou jízdu ubrzdit, a tak přepadl přes Wolfa, rozhodčí následně a celkem pochopitelně píská postavení útočícího hráče v brankovišti.

36:21

Hraje se nahoru dolů bez brankových příležitostí, pro oba celky je to nyní svižná hra.

35:03

Furchy nyní poslal přihrávku na levé křídlo, kde startoval Havlát, sjel si před branku Sparty, kde se snažil Wolfa překonat kličkou do bekhendu, ale brněnskému útočníkovi se nepodařilo kotouč ideálně zvednout.

34:28

Kometě se teď podařilo ztlumit sparťanskou aktivitu a domácí tým nyní nepouští Pražany do rychlých útočných akcí.

33:27

Po delší odmlce práce pro sparťanského brankáře Wolfa, jenž musel zasáhnout svou lapačkou proti střele Čejky.

32:49

Eliáš napřáhl na modré čáře, Dostál neměl úplně ideální výhled na jeho ránu, přesto dokázal pohotově zasáhnout svou lapačkou.

32:32

Zakázané uvolnění Komety.

32:27

Sparta se opět probouzí k náporu, v této třetině je zatím aktivnějším týmem.

31:35

Trnka chyboval v rozehrávce a z toho mohl těžit hostující útočník Chlouba, najel si do střelecké pozice a vypálil, dráhu kotouče změnil pohotový zákrok bránícího Süsse.

30:46

Série vhazování před brněnskou brankou pokračuje, tentokrát kvůli sražené střele sparťanského obránce Jeřábka.

30:30

Nahozený kotouč v podání Chlouby Dostál raději ukryl ve své moci, a vhazovat se tak bude po jeho pravici.

30:14

Kometa hraje v plném počtu.

29:57

Kometa se zásluhou Furcha znovu dokázala osvobodit, Spartě se zatím v početní výhodě nedaří.

29:35

Pokus o rychlou útočnou akci Sparty končí ofsajdem.

29:24

Kometě se podařilo ihned vyhodit kotouč až k Wolfovi.

29:11

Sparta je kompletní a startuje její zkrácená přesilová hra.

28:14

Také přesilová hra Komety končí předčasně, dvě minuty za vysokou hůl fasuje Tomáš Mlynář.

28:08

Brněnský útočník Horký měl nyní slibnou střeleckou pozici a útočil na hattrick, z bezprostřední blízkosti však trefil pouze vyrážečku hostujícího brankáře.

27:47

Kotouč se nyní vlastní vinou brněnských hráčů dostává do středního pásma, a modrobílí tak musejí začít znovu.

27:20

Havránek si najel do střelecké pozice na hranici pravého kruhu, jeho rána byla zablokována, Kometa však nadále pokračuje v útočné kombinaci.

27:11

Sparta si nyní komplikuje situaci, vyloučen je hráč Martin Dubský, dvě minuty za sekání.

26:29

V dalším střeleckém pokusu byl Pejchal, Dostálova lapačka byla včas na místě.

26:04

Na brněnskou branku se valil další útok, který vedl Procházka, tentýž hráč i vystřelil, ale vzdálenější tyč brněnské branky těsně minul.

25:44

Přízemní střelu v podání Pšeničky Dostál zneškodnil a kotouč raději přikryl pod svou rukavici.

25:16

Sparta momentálně vytváří nápor a motá hlavy brněnským obráncům.

24:47

Kometa v úvodu druhé třetiny lehce pootevřela vrátka své obrany a Pražané z toho mohli dvakrát těžit, ani jeden slibný pokus se však neujal a to i díky skvělému počínání brankáře Dostála.

24:10

Pšenička v dalším samostatném úniku, Dostál znovu zneškodnil slibnou příležitost Sparty.

23:46

Sparta rovněž hraje v plném počtu.

22:56

Tomáš Jandus nyní vystihl nepřesnou přihrávku brněnského Havránka a vydal se osamocen vstříc brankář Dostálovi, zvolil střelbu, kterou Dostál dokázal zlikvidovat a připsal si další důležitý zákrok.

22:51

Kometa hraje v plném počtu.

22:15

Horký si znovu najížděl do střelecké pozice na pravý kruh, jeho rána byla tentokrát včas zablokována bránícími hráči Sparty.

21:46

Přesilová hra Sparty končí, dvě minuty za hákování obdržel Ondřej Procházka, hrát se nyní bude ve čtyrech.

21:21

Sparťanský obránce Jeřábek byl na modré čáře odzbrojen domácím kapitánem Čejkou, jenž dokázal osvobodit svůj tým.

20:51

První vyloučení v dnešním utkání. Početní výhodu si zahraje Sparta, dvě minuty za podražení fasuje domácí Matěj Novák.

20:17

Sparťanský útočník Pšenička se rozjel po levém křídle a zamířil na pravý růžek brněnské branky, Dostál však dokázal jeho prudkou ránu vyrazit.

20:06

Na úvodním buly ve 2. třetině tentokrát úspěšnější domácí Süss.

20:01

Začala druhá třetina.
Skončila první třetina úvodního čtvrtfinálového utkání mezi Kometou Brno a Spartou Praha. Hosté z hlavního města nezačali vůbec zle a v úvodu si vytvořili minimálně dvě nebezpečné příležitosti, které však dokázal vyřešit úspěšnými zákroky domácí brankář Dostál. Kometa postupem času odmítla podlehnout sparťanskému náporu a otočila tempo hry. Domácímu týmu se pak podařilo Pražany uzamknout v obranné třetině a ve 14. minutě z toho domácí tým těžil vedoucí branku, kterou obstaral Horký. Pražanům snaha o bleskové vyrovnání vůbec nevyšla a o dvě minuty později šli Jihomoravané do dvoubrankového vedení znovu zásluhou Horkého. První třetina se nesla také v duchu maximální disciplíny, ani jeden z celků zatím nepřipustil početní výhodu soupeře. Uvidíme, co nám nabídne prostřední dějství, které v Brně odstartuje V 19:00.

20:00

První třetina skončila.

19:42

19:42

Trnka přihrával kotouč před branku Havránkovi, jeho pokus Wolf vyrazil, kotouč se pak dostal k Horkému, jenž s kotoučem zamířil za branku, ale nestačil jej zasunout do sparťanské branky.

18:48

Nyní se individuální akci dostal k zakončení hostující Wojnar, zkoušel Dostála nachytat střelou mezi nohy, ale brněnský brankář se nenechal vyvést z míry a jeho pokus bez problému zneškodnil.

18:18

Sparta momentálně nemůže najít recept na úspěšný přechod přes střední pásmo, hráči v rudých dresech přicházejí o kotouč ještě před modrou čárou.

17:33

Zakázané uvolnění Sparty.

17:24

Kometa teď bez větších problémů kontroluje hru a nepouští Spartu ke kotouči.

16:10

Martin Jandus vydoloval kotouč u mantinelu a poslal svižnou střelu na brněnskou branku, jeho rána mířila mimo, ale Dostál ji zachytil ve své lapačce a hru přerušil.

15:22

Kometa právě vstřelila branku!
Hráči Sparty byli nastěhování v útočném pásmu, jenže o kotouč přišli a poté nestačili reagovat na rychlý protiútok domácího týmu. K samostatnému úniku se tak dostal LUBOŠ HORKÝ a v tváří v tvář zavěsil kotouč pod horní tyč pražské brány. Asistence: Tomáš Havránek.

14:44

Zakázané uvolnění domácího týmu.

13:40

Kometa právě vstřelila branku!
Domácí tým těží ze svého náporu první branku v dnešním utkání! Kotouč se dostal na pravý kruh obranného pásma Sparty, kde byl ke střele připraven LUBOŠ HORKÝ a svou tvrdou ránou prostřelil sparťanského brankáře. Asistence: Jan Süss.

13:17

Trnka prověřil Wolfovu pozornost střelou od mantinelu, hostující brankář použil svou vyrážečku a pokus brněnského obránce bez problému vyrazil.

12:53

Zakázané uvolnění Sparty.

12:45

Spartě se nyní podařilo dostat z krátkého brněnského sevření a drží kotouč ve středním pásmu.

11:45

Kometě se nyní daří držet se v útočném pásmu, Kučera teď posílal střílenou přihrávku na Čejku, jenž se snažil kotouč poslat někomu ze svých spoluhráčů do předbrankového prostoru, ale jeho záměr mu nevyšel, neboť kotouč si vybral zcela jiný směr.

10:41

NA modré čáře se dostal ke střele domácí obránce Trnka, Wolf měl ztížený výhled, ale na ránu brněnského obránce dokázal zareagovat a svým levým betonem střelu vyrazil.

10:18

Kometa předvedla bleskový přechod do útočného pásma, Novák našel přihrávkou Mlynáře, jenž poslal kotouč před branku Kratochvílovi, ten se snažil na Wolfa vyzrát bekhendem, ale sparťanský brankář dokázal jeho pokus vyrazit ramenem.

09:43

Sparta je nyní při chuti a kombinuje v útočném pásmu. Nyní byl blízko vstřelení branky Eliáš, jenž přijal přihrávku zpoza brány od Komárka, prvně jmenovaný to zkoušel okamžitě z první, ale Dostál znovu skvěle zasáhl a zatím drží domácí tým nad vodou.

08:41

Pohledná souhra v podání pražské Sparty. Vše začalo na modré čáře u obránce Martina Janduse, jenž poslal kotouč do levé strany na Schwambergera, ten pak dokázal přes šíři pásma najít Wojnara, jenž okamžitě pálil z voleje, Dostál se však stačil včas přemístit, aby mohl ránu sparťanského útočníka zlikvidovat.

08:15

Sparta se pokusila o průnik do obranného pásma domácích, ale jejich snaha je přerušena pro postavení mimo hru.

07:22

Po vhazování to ihned zkusil obránce Sedliský, Dostál jeho pokus vytěsnil svým pravým betonem.

07:14

Tentokrát se píská zakázané uvolnění na straně brněnské Komety.

07:06

Sparta ve vlastním pásmu velmi rychle přistupuje k brněnským útočníkům a pokud to jde, okamžitě posílá kotouč do středního pásma.

06:18

Hra se přelévá ze strany na stranu, ovšem obě defenzívy zatím pracují spolehlivě, a tak jsou brankáři na obou stranách bez nadbytečné práce.

05:29

Zakázané uvolnění Sparty.

04:56

Trnka zavezl kotouč do útočného pásma, objel branku Sparty a nabil na modrou čáru Mikyskovi, jeho střela se však zastavila ve skrumáží hráčů před pražskou brankou.

04:04

Schwamberg prověřil Dostálovu pozornost střelou zápěstím z levého křídla, brněnský brankář kotouč vyrazil do rohu obranného pásma Komety.

03:44

Ani jednomu z celků se teď nedaří přechod přes střední pásmo, puk se tak nachází převážně ve středu hřiště.

02:51

Sparťané jsou v úvodních minutách více na kotouči a v obranném pásmu znemožňují domácím snahu o vytvoření kombinace.

01:52

Na modré čáře zachytil kotouč hostující Sedliský, jeho rána však Dostála nevyvedla z míry a domácí brankář vyrážečkou odrazil hrozící nebezpečí.

01:08

Sparťanský Schwamberger se zpoza branky dostal před Dostála a bekhendem se snažil přehodit jeho betony, sparťanskému útočníkovi se však jeho plán nezdařil a brněnský brankář si připsal důležitý zákrok!

00:08

Na úvodním buly byl úspěšnější sparťanský Komárek proti brněnskému Süssovi a Pražané nahazují kotouč do útočného pásma.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Kometa Brno: Dostál (Holík) – Trnka, Slabý, Furch, Kučera, Mikyska, Jeřábek, Rafaj – Novák, Süss, Havlát, Kratochvíl, Hasoň, Matula, Čejka, Horký, Mlynář, Ferda, Frydrych, Krejčí, Havránek.

HC Sparta Praha: Wolf (Hofmann) – Jandus M., Janda, Mrkvička, Sedliský, Eliáš, Jeřábek – Komárek, Jandus T., Schwamberger, Fabiánek, Bílek, Larsen, Procházka, Pejchal, Chlouba, Pšenička, Dubský, Wojnar.

Rozhodčí: Obadal – Novák, Urubčík..
Hokejová klasika tentokrát v podání juniorského hokeje mezi brněnskou Kometou a pražskou Spartou odstartuje dnes v 18:15. Budeme rádi, když budete svou pozornost věnovat našemu přenosu, na který vás zveme.
HC Kometa Brno: Jihomoravský tým na rozdíl od svého pražského konkurenta prošel nadstavbou velmi slušně. Kometa navázala své výkony ze základní části a v nadstavbě ztratila pouze tři zápasy, když se dvakrát musela sklonit před pražskou Slavii a hradeckým Mountfieldem. V ostatních případech však Kometa pravidelně vítězila a zaslouženě obsadila první místo, které ji přisoudilo nejhůř postavený celek z nadstavbové skupiny B, kterým je Sparta Praha.

Kometa se bude snažit naplno využít domácí výhody a ve dvou úvodních zápasech čtvrtfinálové série touží uspět, aby si do hlavního města vezla mečbol. To však nebude jednoduchý úkol, hráči Brna se letos přesvědčili o tom, že Sparta je silným soupeřem, neboť právě rudá obrana nepřipustila jako jediná v celé sezoně v utkání hraném v hlavním městě Kometě skórovat.
Vzájemné zápasy v sezoně 2017/2018

16.9. 2017 Kometa Brno – Sparta Praha 3:0

30.11.2017 Sparta Praha – Kometa Brno 6:0
HC Sparta Praha: Pražané si vybojovali účast v play-off až za pět minut dvanáct, když v nadstavbové skupině zvládli bitvu s Pardubicemi a jen díky lepšímu skóre se tak mohou zapojit do vyřazovací části. Celková forma Sparty však před startem play-off nepůsobí nijak vábně, z celkových sedmi březnových utkání vyhráli Pražané pouze ve dvou případech, jinak se pokaždé museli před svými soupeři sklonit, naposledy se tak stalo v Chomutově, kde Sparťané ani jednou neskórovali a padli 0:2.

Trenér Jiří Zelenka se bude ve čtvrtfinále spoléhat na své produktivní eso, kterým je Tomáš Jandus, jenž se s počtem 23 branek stal zároveň nejlepším střelcem pražského týmu.
Dobrý den z Brna. DHL extraliga juniorů dnes nabídne první duely v rámci vyřazovací části. Čtvrtfinále svedlo proti sobě velké rivaly, Kometa Brno se postaví proti Spartě Praha. Favoritem série hrané na tři vítězná utkání je moravský celek, ovšem moc dobře víme, že v juniorské kategorii jdou mnohdy papírově předpoklady stranou. Určitě se můžeme těšit na dramatické bitvy o titul juniorského mistra České republiky pro rok 2018.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.

HC Kometa Brno – HC Sparta Praha

2:0

konec (2:0, 0:0, 0:0) Stav série: 1:0

Zpět na online

Branky a nahrávky: 14. Horký (Süss), 16. Horký (Havránek)

HC Kometa Brno: Dostál (Holík) – Trnka, Slabý, Furch, Kučera, Mikyska, Jeřábek, Rafaj – Novák, Süss, Havlát, Kratochvíl, Hasoň, Matula, Čejka, Horký, Mlynář, Ferda, Frydrych, Krejčí, Havránek.

HC Sparta Praha: Wolf (Hofmann) – Jandus M., Janda, Mrkvička, Sedliský, Eliáš, Jeřábek – Komárek, Jandus T., Schwamberger, Fabiánek, Bílek, Larsen, Procházka, Pejchal, Chlouba, Pšenička, Dubský, Wojnar.

Rozhodčí: Obadal – Novák, Urubčík.

Průběh zápasu
1. třetina
13:40 KOM 1:0 Horký (Süss)
15:22 KOM 2:0 Horký (Havránek)
Po 1. třetině
2. třetina
20:51 KOM 2 Novák, podražení
21:46 SPA 2 Procházka, hákování
27:11 SPA 2 Dubský, sekání
28:14 KOM 2 Mlynář, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
53:58 SPA 2 Pšenička, podražení
Konec