Menu

Další

Curling - MS žen

Česko - Čína

10:5 po 9. endu

konec (0:0, 2:0, 0:1, 1:0, 0:2, 4:0, 0:1, 0:1, 3:0, X:X)

19.03.2018, 00:05 • Memorial Gardens, North Bay (Ontario, Kanada) • Jaroslav Svoboda (@JarSvoboda)

Ode mne je to pro tuto chvíli vše, všem vám, kteří jste vydrželi u přenosu až do této pozdní hodiny, děkuji za pozornost a u dalšího programu z MS žen v curlingu se těšíme. (03:01:05)
DALŠÍ PROGRAM

6. kolo (19. 3. 2018, 14:00)
Dráha B: Itálie – Rusko
Dráha C: Švédsko – USA

7. kolo (19. 3. 2018, 19:00)
Dráha A: Dánsko – Německo
Dráha B: Skotsko – ČESKO
Dráha C: Kanada – Čína
Dráha D: Japonsko – USA
Tabulka po 5. kole

1. Jižní Korea (3 – 0)
1. Kanada (3 – 0)
1. Rusko (3 – 0)
1. Švédsko (3 – 0)
5. Japonsko (2 – 1)
5. USA (2 – 1)
7. ČESKO (1 – 2)
7. Čína (1 – 2)
7. Itálie (1 – 2)
10. Švýcarsko (1 – 3)
11. Dánsko (0 – 3)
11. Německo (0 – 3)
11. Skotsko (0 – 3)
Statistiky – tým I-lun Ťiang

I-lun ŤIANG (skip)
Draw: 10 kamenů, úspěšnost 65 %
Take-out: 8 kamenů, úspěšnost 75 %
Celkem: 18 kamenů, úspěšnost 69 %

Žuej WANG (viceskip)
Draw: 7 kamenů, úspěšnost 64 %
Take-out: 11 kamenů, úspěšnost 89 %
Celkem: 18 kamenů, úspěšnost 79 %

Sin-ti ŤIANG (Second)
Draw: 14 kamenů, úspěšnost 77 %
Take-out: 4 kameny, úspěšnost 63 %
Celkem: 18 kamenů, úspěšnost 74 %

Chuej JEN (Lead)
Draw: 15 kamenů, úspěšnost 70 %
Take-out: 3 kameny, úspěšnost 83 %
Celkem: 18 kamenů, úspěšnost 72 %
Statistiky – tým Anny Kubeškové

Anna KUBEŠKOVÁ (skip)
Draw: 7 kamenů, úspěšnost 89 %
Take-out: 11 kamenů, úspěšnost 77 %
Celkem: 18 kamenů, úspěšnost 82 %

Alžběta BAUDYŠOVÁ (viceskip)
Draw: 7 kamenů, úspěšnost 64 %
Take-out: 11 kamenů, úspěšnost 91 %
Celkem: 18 kamenů, úspěšnost 81 %

Tereza PLÍŠKOVÁ (Second)
Draw: 4 kameny, úspěšnost 56 %
Take-out: 14 kamenů, úspěšnost 75 %
Celkem: 18 kamenů, úspěšnost 71 %

Ežen KOLČEVSKÁ (Lead)
Draw: 15 kamenů, úspěšnost 85 %
Take-out: 3 kameny, úspěšnost 83 %
Celkem: 18 kamenů, úspěšnost 85 %
Tým Anny Kubeškové si připisuje v North Bay po těžkých zápasech s Kanadou a Koreou první vítězství, poprvé v kariéře pak Anna Kubešková poráží I-lun Ťiang! Klíčem k vítězství byl úspěch v šestém endu, kdy v kruzích zůstalo na konci endu 15 kamenů, ale hlavně čtyři české na bodovaných pozicích.

End 9

Utkání právě skončilo.

End 9

Nebude! Je konec!

End 9

Anna Kubešková to zvládla, český tým si připisuje 3 body a vede po 9. endu 10:5! Co na to Číňanky? Bude se vůbec 10. end hrát?

End 9

I-lun Ťiang opravdu chybuje a pro Kubeškovou se rýsuje šance dokonce na zisk trojky!

End 9

A I-lun Ťiang chybuje! Snažila se zahrát draw kámen do kruhů, ale trefila jen ten český a Kubešková toho ihned využívá k take-outu! Ve vzduchu visí i případný vícebodový zisk českého týmu, což by před posledním endem znamenalo velmi solidní šanci na vítězství!

End 9

V kruzích jsou nyní dva kameny, jeden český, ten je lepším, a jeden čínský.

End 9

Další stoprocentní take-out od Alžběty Baudyšové, česká viceskipka svou roli zvládla, na řadu přicházejí skipky obou týmů.

End 9

Přesný take-out zahrává Baudyšová, na to reaguje dalším přesným take-outem Wang.

End 9

Wang naopak již úspěšně vyráží české kameny z kruhů, v tuto chvíli tedy v bodovaných místech jen dva čínské kameny.

End 9

Sin-ti Ťiang staví guard, se kterým si ale Plíšková poradila a ještě svůj český kámen zarolovala do kruhů. Kdo ví, zda se Češka nepokoušela zahrát i double take-out.

End 9

Sin-ti Ťiang zahrála přesný draw do kruhů, ale Plíšková v pravou chvíli zabrala a odpovídá výborným kamenem typu clearing, kdy vyčistila prostor před kruhy.

End 9

Ou, další česká chyba! Kolčevská prohazuje svůj kámen skrze kruhy.

End 9

I druhý kámen od Chuej Jen je na pozici guardu. Číňanky se budou snažit znovu co nejvíce zahustit prostor před kruhy a za guardy se pokus o krádeže bodů případně donutit Češky jen k jedničce.

End 9

Devátý end začíná guardem postaveným na centre line Chuej Jen, Kolčevská odpovídá kamenem na okraj kruhů v zadní části.

End 9

End 8 právě začal.

End 8

End 8 právě skončil.

End 8

Kubešková se pokusila o další take-out, ale ruku na srdce, tohle dopadlo bídně! Česká hráčka poslala místo ven z kruhů čínský kámen do středu kruhů a svůj mimo hru! Tým I-lun Ťiang bude v tomto endu bodovat, naštěstí pro český tým krade jen jeden bod! Tak snad tato chyba nebude český tým mrzet, to by byla obrovská škoda.

End 8

A I-lun Ťiang zkoušela zahrát z druhé strany hit and roll, což se sice podařilo, ale čínský kámen zaroloval až moc do zadní části kruhů! Kubešková teď ale bude bránit posledním kamenem end tak, aby čínský tým nekradl body.

End 8

Kubešková vyráží z kruhů jeden čínský kámen, druhý v nich zůstává v pozici nejlepšího kamene. Na řadě jsou poslední kameny obou skipek. Češkám by čistě teoreticky stačila jednička.

End 8

I-lun Ťiang také zkoušela hit and roll, ale zahrála jej ještě hůř než Baudyšová. Odhazovat nyní bude Anna Kubešková.

End 8

Pokusila, ale také v tomto případě nijak stoprocentní výsledek. Kámen sice zarolovat do středu, ale málo. V kruzích je nejlepším čínský kámen.

End 8

Do konce endu tak chybí pět kamenů a uvidíme, zda se Baudyšová znovu pokusí o hit and roll.

End 8

Wang poslala další draw kámen do kruhů. Ten si vzala za cíl Baudyšová, ve snaze hrát hit and roll. Nevyšel tento záměr ideálně, stejný cíl však stoprocentně nezahrála ani Wang.

End 8

Plíšková se znovu pokusila o clearing kamenů před kruhy, ale ani tentokrát není řešení zdaleka ideální.

End 8

Plíšková se snažila vystrnadit ze hry oba čínské guardy umístěné daleko před kruhy, to se jí nepodařilo. Vyrazila sice jeden kámen, ale ten její zůstal na jeho původním místě. Sin-ti Ťiang následně posílá kámen do kruhů.

End 8

Sin-ti Ťiang se snažila dostat kámen typu draw do kruhů, ale neúspěšně. Žlutý kámen skončil kousek před kruhy. Odhazovat nyní bude Tereza Plíšková.

End 8

Zajímavě se zatím vyvíjí osmý end. I druhý kámen od Chuej Jen končí daleko před kruhy, Kolčevská pak ten svůj staví těsně vedle svého prvního kamene.

End 8

Ežen Kolčevská přesně umisťuje kámen k teeline.

End 8

Chuej Jen staví guard vysoko před kruhy, tam předpokládám nebyl úmysl zahrát úvodní kámen endu.

End 8

End 8 právě začal.

End 7

End 7 právě skončil.

End 7

Číňanka, byť tedy nikterak přesvědčivě, svůj kámen zvládla a I-lun Ťiang tak snižuje na rozdíl tří bodů na 4:7 z čínského pohledu. V osmém endu budou mít výhodu české curlerky.

End 7

Ťiang zahrála draw, který Kubešková vzápětí přebíjí svým. Teď v kruzích, před posledním kamenem endu, jistě dva české kameny nejlepší a čínské skipce prakticky nezbývá jiná varianta, než zahrát na jedničku kamenem umístěným do středu kruhů. Nicméně právě draw kameny dnes dělají I-lun Ťiang trošku problém, tak uvidíme, zda nakonec nebudou naopak krást body české hráčky.

End 7

Kubešková zahrává další draw do zadní části kruhů, kde jsou teď dva české kameny vedle sebe. Odhadem jsou nyní nejlepší v kruzích tři české kameny, až poté následuje i žlutý čínský kámen.

End 7

Ovšem draw od Wang také není zrovna optimálně zahraným kamenem. Staví se do přední části kruhů vedle českého kamene. Pokud Češky nebudou výrazněji chybovat, tak by neměly nabídnout čínskému týmu v tomto endu větší bodový zisk.

End 7

A je potřeba dodat, že v horším postavení než nejlepší čínský kámen.

End 7

I Baudyšová se pokusila postavit kámen do kruhů, to se jí podařilo, ale končí až v zadní části kruhů.

End 7

Wang staví kámen do zadní části kruhů, i nadále však mají Češky své kameny v pozici bodovaných. Kámen Wang je až třetí nejlepší v kruzích.

End 7

Ale i Baudyšová posílá svůj kámen skrze kruhy...

End 7

Číňanky jsou otřesené a Sin-ti Ťiang teď vyrábí obrovskou chybu, když míjí kruhy a její draw kámen končí až za hrou! V kruzích momentálně jen dva kameny, oba české. Teď navíc bude odhazovat Alžběta Baudyšová, end vstupuje do své druhé poloviny.

End 7

Číňanka svůj druhý kámen staví do pozice corner guardu, Plíšková poté vyráží český guard. Snahou českého týmu nyní bude čistit prostor před kruhy a ideálně i v kruzích, nedat soupeřkám šanci k zisku více bodů.

End 7

Kolčevská postavila guard, načež Jen poslala kámen do kruhů. Kolčevská jej následným take-outem posílá ze hry.

End 7

End 7 právě začal.

Tak tohle mohl být, a doufejme že bude, klíčový end celého zápasu! Český tým se propracoval k zisku čtyřky a vede v zápase již 7:3!

Na jiné dráze zničily Kanaďanky Německo hladce 8:1 a již po šestém endu utkání končí.

End 6

End 6 právě skončil.

End 6

Skvělý český kámen od Kubeškové a je z toho česká čtyřka! Česká skipka se s tím přetlakem kamenů v kruzích popasovala parádně, poslala stoprocentní raise, české kameny poskládala za sebe do pozice čtyř nejlepších v kruzích!

End 6

Kubešková uzavře tento end a pak se teprve dozvíme, kdo tedy bude sbírat body...

End 6

Poslední čínský kámen endu zahrála I-lun Ťiang, šlo o raise, ale čínské straně nikterak příliš nepomohl. V tuto chvíli bude těžko hrát Kubešková draw přímo do středu kruhů, to je nereálné vzhledem k postavení v kruzích. Takže buď také pokus o nějaký raise, případně snad i prohození, pokud by ve středu kruhů byly české kameny v lepších pozicích.

End 6

Kubešková se pokusila zahrát take-out, změnila tím postavení hned šesti kamenů v kruzích! A nic nového, pořád hodně těsné rozestavení kamenů přímo ve středu kruhů, takže klidně teď může být nejlepším čínský kámen, ale i dva české. Ze čtrnácti zatím odehraných kamenů je v kruzích plných třináct!

End 6

Bohužel opravdu nelze zatím odhadovat, jak přesně jsou v kruzích postavené kameny a které jsou bodované, které ne. Opticky se zdá, že by mohla ze hry nyní plynout česká dvojka, ale to může být jen klamavý pohled.

End 6

Ťiang se pokusila umístit svůj kámen do středu kruhů do bodované pozice, ale tento záměr jí nevyšel stoprocentně. Pořád ale lze tento kámen využít později k promotion take-outu či k posunutí do středu.

End 6

Na řadě jsou skipky obou týmů, Kubešková dnes zatím v lepších číslech než I-lun Ťiang, snad to vydrží i pro šestý end.

End 6

Další český raise kámen nedopadl sice optimálně, ale pořád situace ve středu kruhů vyznívá lépe pro český tým. Ale tento end prostě stále může dopadnout jakkoliv.

End 6

A pozor! Wang chybuje, svůj záměr znovu posunout čínský kámen více do středu nezvládla ale vůbec a nijak neovlivnila dění ve středu. Její kámen totiž pouze narazil do českého, který byl nejdál od středu kruhů. Že by šance pro Češky?

End 6

Wang chtěla svým prvním kamenem trochu posunout situaci ve středu kruhů, ale moc neuspěla. To Baudyšová se stejným záměrem podstatně přesnější a nyní je jasné, že by dotáhl k bodům tento end spíše český tým. Uvidíme, jak se ale tahle nepřehledná situace ve středu kruhů ještě vyvine. Momentálně je ve vnitřních kruzích osm kamenů!

End 6

Zatím se zdá, že lepšími jsou spíše čínské kameny. Tereza Plíšková pak ten svůj posílá také do kruhů, ale nepříliš přesně. Kámen se staví mimo středové kruhy trošku bokem od dosavadní hry. End nyní vstoupí do své druhé poloviny.

End 6

A Sin-ti Ťiang posílá další svůj kámen do kruhů.

End 6

Další přesný draw kámen do středu kruhů. Přímo ve vnitřních kruzích tedy nyní tři červené české kameny a dva žluté čínské. Jak by to bylo s bodováním a který je vůbec nejlepší, to si nedovolím odhadnout.

End 6

Výhodu posledního kamene má samozřejmě v tomto endu český tým, odhazovat nyní bude Tereza Plíšková.

End 6

Chuej Jen i Ežen Kolčevská posílají své kameny do středu kruhů a tam, přímo za guardem, je tedy poměrně těsno. A to ještě Sin-ti Ťiang také přidává další draw kámen do kruhů.

End 6

Chue Jen na pozici lead čínského týmu zahrává guard, Ežen Kolčevská odpovídá kamenem do kruhů.

End 6

End 6 právě začal.

End 5

End 5 právě skončil.

End 5

No, bylo to sice s většími nervy, než si čínská skipka přála, ale její draw nakonec zůstal na pozici bodovaného kamene a před pauzou je tedy stav srovnaný – 3:3.

End 5

A Kubešková také zkusila double take-out, jenže z kruhů vyrazila jen jeden čínský kámen a zdá se, že I-lun Ťiang je blízko srovnání stavu utkání, tedy k zisku dvojky v pátém endu.

End 5

I-lun Ťiang zahrála ale precizní double take-out a rázem tedy je situace zcela jiná a kdo ví, jestli teď zase čínské hráčky neútočí na zisk dvojky. Hodně bude nyní záležet na přesné ruce Anny Kubeškové.

End 5

Kubešková svým prvním kamenem v endu zahrává přesný take-out a s úspěšností kamenů okolo 90 procent je aktuálně nejpřesněji hrající curlerkou utkání. V kruzích jsou dva české kameny na bodovaných pozicích.

End 5

Wang svým kamenem zahrává poměrně dobrý hit and roll, jeden český kámen vyráží ze hry a svůj staví k centreline v kruzích. Ale nutno dodat, že tento čínský kámen není nijak skryt za guardy. Na řadu přicházejí skipky obou týmů.

End 5

Naopak Baudyšová opět přesným take-outem likviduje čínský kámen ve středu kruhů.

End 5

Soupeřky zvolily variantu hit and roll a trefují české kameny, ale nic zásadního v kruzích nevyřešily.

End 5

Za to Baudyšová trefuje přesný take-out a svůj kámen staví vedle jiného českého kamene. V tuto chvíli tedy dva české kameny nejlepšími v kruzích. Uvidíme čínský pokus o double take-out?

End 5

Teď ale Plíškové již záměr s take-out kamenem nevyšel stoprocentně, Češka sice trefila čínský kámen, ten ale doklouzal jen do zadní části kruhů. Následně posílá Sin-ti Ťiang draw kámen do kruhů, i v tomto případě šel odhoz provést lépe.

End 5

Plíšková lepší své statistiky, zahrává přesný take-out. Na ten reaguje také stoprocentním take-outem Sin-ti Ťiang.

End 5

I druhý kámen Kolčevské končí v kruzích, načež se Chuej Jen snaží o double take-out, ale tento záměr čínské curlerce nevyšel. Vyrazila pouze jeden český kámen z kruhů.

End 5

Kolčevská posílá na úvod endu kámen do kruhů, Jen naopak staví guard před kruhy. Ale trochu jinam, než jaký byl čínský záměr.

End 5

End 5 právě začal.

End 4

End 4 právě skončil.

End 4

Kubešková hraje na jistotu a posílá draw do středu kruhů. Češkám naskakuje ve čtvrtém endu zisk jedničky a získávají tak vedení 3:1 v zápase.

End 4

Dobrý take-out od Ťiang, ale teď otázka, jestli si čínské hráčky pomohly. Kubešková, jestli dobře koukám na umístění kamenů, byť je to těsné, může útočit na zisk dvojky. Teď otázka, jestli je tím aktuálně nejlepším kamenem v kruzích čínský či český.

End 4

O něj se česká skipka samozřejmě pokusila, ale úspěch je jen poloviční. Ten lepší čínský kámen z kruhů zmizel, ten druhý v nich však zůstal. Teď se bude snažit I-lun Ťiang donutit české hráčky k zisku maximálně jedničky, případně samozřejmě při chybě Kubeškové zkusit krást body.

End 4

Wang následně chtěla hrát take-out, ale to se jí příliš nepodařilo. Kámen zajíždí zcela mimo hlavní dění v kruzích, navíc dva čínské kameny jsou blízko sebe a při ideálním odhození od Kubeškové by se mohl podařil double take-out.

End 4

Výborný promotion take-out od Baudyšové, která využila kamene v přední části k vyčištění kruhů od čínských kamenů! Tohle by mohl být klíčový kámen celého endu.

End 4

Wang posílá dobrý draw kámen do přední části kruhů.

End 4

Wang zahrává přesný promotion take-out také, následně Baudyšová reaguje také stoprocentním take-outem. V tuto chvíli je nejlepší kámen v kruzích žlutý, čínský. Mírně bokem od hlavního dění a nijak nechráněný. Důležité bude pro český tým popasovat se s ostatními kameny na pravé straně kruhů, tak aby mohla Anna Kubešková v závěru endu útočit třeba na zisk dvojky.

End 4

Po přesném take-outu od Ťiang ale zahrává Plíšková konečně zase stoprocentní kámen, navíc ne zrovna lehký! Výborný promotion take-out rázem mění stiauci v kruzích a český kámen je nejlepším. Jsme v polovině endu.

End 4

Bohužel Tereza Plíšková se zatím v tomto zápase trápí. O čínský guard chtěla zahrát tzv. promotion guard, tedy trefit čínský guard tak, aby ten následně vyčistil kameny v kruzích. Jenže odhod nebyl ideálně, guard se sice poroučel ze hry, ale úplně mimo kruhy. A český se naopak postavil do pozice corner guardu. Úspěšnost kamenů Plíškové v tomto utkání klesá na pouhých 39 procent.

End 4

Sin-ti Ťiang posílá další svůj kámen také formou draw kamene do kruhů.

End 4

Chuej Jen posílá svůj druhý kámen také za guardy, ale až na teeline, kterou jemně kámen tečuje. Kolčevská také reaguje draw kamenem. Ten mířil směrem ke středu kruhů, před ten čínský, ale nebyl tak přesný.

End 4

Kolčevská staví kámen do kruhů, do přední části. A to přesně za guard, tedy na centreline.

End 4

Výhodu posledního kamene tedy přebírá český tým a jako první tak odhazuje ve 4. endu Chuej Jen. Staví na centreline guard.

End 4

End 4 právě začal.

End 3

End 3 právě skončil.

End 3

I-lun Ťiang zahrává take-out a ačkoliv se zdálo, že by z toho mohla být čínská dvojka, tak české soupeřky zapisují pouze jediný bod a snižují tak při své výhodě skóre jen na 1:2 po 3. endu.

End 3

A Kubešková posílá do kruhů přesný draw, teď už tedy jen otázka, jak na tento kámen bude reagovat I-lun Ťiang. Český kámen je momentálně nejlepší v kruzích. Trojku by Číňanky uhrály jen v případě přesného double take-outu, ale tahle varianta se zdá být málo hratelná. Šlo by o nesmírně těžký kámen. A riskantní tedy.

End 3

Hodně bude záležet, jak svůj poslední kámen zahraje česká skipka.

End 3

Před posledními dvěma kameny pořád hrozí čínská dvojka, v případě nějaké (nedej bože) chyby Kubeškové i trojka.

End 3

Jenže Ťiang chybuje, zahrává sice take-out toho českého kamene, ale ten její čínský odjíždí až na kraj kruhů. Je škoda, že se nedostal zcela mimo kruhy.

End 3

Kubeškové však již hit and roll vyšel přesně, vyráží nejlepší čínský kámen z kruhů a svůj staví za český guard. Ten je pravda vysoko před kruhy, takže by pro I-lun Ťiang neměl být problém hrát do kruhů. Zbývají tři kameny do konce endu.

End 3

Podobně dopadl stejný záměr od Wang, také chtěla o český kámen svůj schovat za jiné kameny. Ale trefila český červený kámen prakticky na střed, takže svůj postavila na místo českého.

End 3

Baudyšová chtěla odpovědět tzv. hit and roll kamenem, tedy vyrazit čínský a něj zarolovat se svým a schovat jej za guardy. První bod se povedl, druhý už méně.

End 3

Wang zahrává take-out českého kamene, přičemž čínský se stáčí bokem a je v kruzích odkrytý.

End 3

Sin-ti Ťiang zahrála přesný kámen do kruhů schovaný za český guard, ale přesnou ruku předvedla i Baudyšová, která vzápětí zahrává take-out tohoto kamene a naopak český staví na pozici nejlepšího v kruzích.

End 3

Sin-ti Ťiang postavila kámen do kruhů a Plíšková jej chtěla vyrazit, jenže ho zcela minula! Velká česká chyba tentokrát dává zase šanci Číňankám zaútočit na vícenásobný bodový zisk v endu.

End 3

Plíšková chtěla zahrát podobný kámen, s tím, že by ten svůj zarolovala za guard. Ale nevyšlo to. Kámen vyroloval zcela mimo kruhy, až k mantinelu.

End 3

Kolčevská svým druhým kamenem nezahrála ideálně postavený guard, čehož Chuej Jen využívá, vyráží český kámen v kruzích a svůj pak roluje do strany.

End 3

Kolčevská staví na úvod endu kámen do kruhů, Chuej Jen odpovídá vysoko položeným guardem.

End 3

End 3 právě začal.
Tým Anny Kubeškové tak vstupuje lépe do utkání a výhodu posledního kamene teď přebírá čínský výběr z Harbinu.

End 2

End 2 právě skončil.

End 2

Ale Kubešková tasí skvělý kámen, kterým opravdu dosahuje dvojky! Ten svůj, první odhozený, který zůstal nebodovaný, poslala jiným do středu kruhů, tak, že se stal druhým nejlepším! A Kubešková tak trefuje dvojku pro český celek!

End 2

A I-lun Ťiang zahrála kámen, kterým ten svůj v přední části, který tam před chvílí posadila, posunula ke středu kruhů. Ale nepovedlo se jí ho dostat do pozice nejlepšího kamene v kruzích. I tak je od Kubeškové teď hodně těžké změnit situaci v kruzích a vybojovat něco víc než jeden bod.

End 2

Anna Kubešková se snažila protlačit svůj kámen do bodované pozice z druhé strany, ale byl krátký a zůstává v přední části kruhů. Tady se opravdu již rýsuje česká jednička.

End 2

A I-lun Ťiang se tohoto úkolu ihned chopila a výborně ucpala "díru" mezi kameny v přední části tak, aby český tým nemohl nijak ovlivnit z této strany situaci v kruzích. Výborný draw kámen.

End 2

Jenže Baudyšové bohužel nevyšel další draw kámen. Ten neprojel mezi kameny před kruhy a zůstal tedy nebodovaný. Čínská šance donutit český tým uhrát jen jedničku.

End 2

Wang poslala draw do kruhů, poblíž středu. Čínský kámen je nyní druhý nejlepší v kruzích, ale zdá se z českého pohledu hratelný.

End 2

A teď zahrála Baudyšová opravdu dobře umístěný kámen do zadní části kruhů, Číňanky jsou takřka bez šancí zahrát double take-out.

End 2

Nicméně bude mít Baudyšová možnost poslat ještě lepší draw. Protože kámen od Plíškové do přední části kruhů čínský celek vyráží prostřednictvím promotion take-outu.

End 2

Plíšková zahrává draw do přední části kruhů a byť není zcela tam, kde si tým Anny Kubeškové vyřkl, tak vcelku sedl do kruhů dobře.

End 2

Sin-ti Ťiang chtěla zahrát promotion take-out, ale je tu první obrovská chyba v utkání. Čínský žlutý kámen, který měl být tím, který vyčistí kruhy, jen projel kruhy, to je šance pro český výběr!

End 2

Sin-ti Ťiang zahrála take-out českého kamene v přední části kruhů, Plíšková tam obratem staví hned nový kámen.

End 2

A Kolčevská zahrává přesný draw kámen na přední část kruhů.

End 2

Další čínský guard, mírně za ten úvodní a na pozici corner guardu.

End 2

Kolčevská roluje svůj kámen za guard, přímo do středu kruhů.

End 2

Čínská hráčka na pozici lead zahrává guard umístěný na centreline.

End 2

End 2 právě začal.
Na dráze D se tedy odehrál nejrychlejší end ze všech drah, na ostatních ještě probíhají úvodní endy zápasu. V česko-čínském souboji začíná druhý end. Odhazovat bude jako první Chuej Jen.

End 1

End 1 právě skončil.

End 1

To se daří, takže bleskový úvodní end zápasu je za námi, bodovat se v něm nebude. Kubešková vyrazila čínský kámen a svůj samozřejmě také poslala ze hry. Český tým si tak nechává výhodu posledního kamene na své straně.

End 1

A poslední čínský kámen kopíruje taktiku celého endu, další take-out a I-lun Ťiang nechává kámen na kraji kruhů, na bodované pozici. Kubešková nyní bude chtít vyčistit kruhy a zahrát tzv. čistý end.

End 1

Kubešková zahrává přesný take-out, takže čínský kámen ze hry a český zůstává v kruzích.

End 1

Poslala jej vpravo před teeline, I-lun Ťiang jej ale obratem vyráží a svůj nechává na stejném místě v kruzích.

End 1

Číňanka Wang reaguje tak, že vyráží český kámen, ale ten svůj také posílá ze hry. Bude následovat další český draw kámen do kruhů od Baudyšové. Ta si může vybrat, kam kámen poslat, do jaké části kruhů.

End 1

Vzájemná oťukávaná obou týmů pokračuje, Baudyšová vyráží čínský kámen a její červený zůstává v kruzích v zadní části za teeline.

End 1

Výměna kamenů, Žuej Wang vyráží český kámen v kruzích a místo něj tam staví tedy ten svůj.

End 1

Pokračuje se v rychlém tempu. Sin-ti Ťiang postavila další kámen do kruhů, tentokrát Plíšková postavila po take-outu svůj kámen do kruhů.

End 1

Stejná hra i v podání prvních odhozených kamenů Sin-ti Ťiang a Terezy Plíškové. Čínská hráčka posílá kámen do kruhů, česká hráčka pak kruhy zcela čistí. To také asi nebyl plný záměr.

End 1

Situace se opakovala s tím rozdílem, že Kolčevská neumístila svůj kámen po odehrání čínského do kruhů, teď je tedy v kruzích prázdno.

End 1

Chuej Jen poslala kámen do kruhů, Kolčevská reagovala take-outem tak, že svůj zarolovala na kraj kruhů na úrovni teeline.

End 1

Utkání právě začalo.
To se však již Ežen Kolčevská chystá zahrát první kámen duelu s Čínou.
Ještě jednou hezký velmi pozdní večer, vážení fanoušci curlingu. V kanadském North Bay máme před sebou třetí české vystoupení na turnaji a tým Anny Kubeškové poměří své síly s výběrem čínský skipky I-lun Ťiang. Po rozhazování je jasné, že výhodu kamene v úvodním endu bude mít český tým.
Dosavadní statistiky na turnaji – Čína

I-lun ŤIANG (skip)
Draw: 13 kamenů, úspěšnost 56 %
Take-out: 20 kamenů, úspěšnost 93 %
Celkem: 33 kamenů, úspěšnost 78 %

Žuej WANG (viceskip)
Draw: 11 kamenů, úspěšnost 68 %
Take-out: 23 kamenů, úspěšnost 77 %
Celkem: 34 kamenů, úspěšnost 74 %

Sin-ti ŤIANG (Second)
Draw: 11 kamenů, úspěšnost 52 %
Take-out: 23 kamenů, úspěšnost 82 %
Celkem: 34 kamenů, úspěšnost 72 %

Chuej JAN (Lead)
Draw: 28 kamenů, úspěšnost 77 %
Take-out: 6 kamenů, úspěšnost 67 %
Celkem: 34 kamenů, úspěšnost 75 %

Ming-jüe JAO (Náhradnice)
Do turnaje ještě nezasáhla.
Dosavadní statistiky na turnaji – Česko

Anna KUBEŠKOVÁ (skip)
Draw: 18 kamenů, úspěšnost 65 %
Take-out: 15 kamenů, úspěšnost 82 %
Celkem: 33 kamenů, úspěšnost 73 %

Alžběta BAUDYŠOVÁ (viceskip)
Draw: 15 kamenů, úspěšnost 65 %
Take-out: 19 kamenů, úspěšnost 72 %
Celkem: 34 kamenů, úspěšnost 69 %

Tereza PLÍŠKOVÁ (Second)
Draw: 22 kamenů, úspěšnost 80 %
Take-out: 12 kamenů, úspěšnost 88 %
Celkem: 34 kamenů, úspěšnost 82 %

Ežen KOLČEVSKÁ (Lead)
Draw: 19 kamenů, úspěšnost 79 %
Take-out: 1 kámen, úspěšnost 100 %
Celkem: 20 kamenů, úspěšnost 80 %

Klára SVATOŇOVÁ (Náhradnice)
Draw: 14 kamenů, úspěšnost 93 %
Take-out: 0 kamenů
Celkem: 14 kamenů, úspěšnost 93 %
Program 5. kola

Dráha A: Japonsko – Švýcarsko
Dráha B: Německo – Kanada
Dráha C: Dánsko – Jižní Korea
Dráha D: Česko – Čína
Tabulka po 4. kole

1. Rusko (3 – 0)
1. Švédsko (3 – 0)
3. Japonsko (2 – 0)
3. Jižní Korea (2 – 0)
3. Kanada (2 – 0)
6. USA (2 – 1)
7. Čína (1 – 1)
8. Itálie (1 – 2)
9. Česko (0 – 2)
9. Dánsko (0 – 2)
9. Německo (0 – 2)
12. Skotsko (0 – 3)
12. Švýcarsko (0 – 3)
ČÍNA

Sestava
I-lun Ťiang (skip), Žuej Wang (viceskip), Sin-ti Ťiang, Chuej Jen a Ming-jüe Jao

Účast na mistrovství světa
I-Jun Ťiang letos absolvuje třetí své mistrovství světa, nejlepším dosavadním umístěním je páté místo ze šampionátu z roku 2015, z japonského Sappora. Rok předtím byla Ťiang na šampionátu v Saint John sedmá. V obou případech byla ovšem ještě na pozici "trojky", letos prvně absolvuje turnaj jako skipka týmu.

V roce 2014 se objevila i na olympijských hrách v Soči, ale v pozici náhradnice do turnaje aktivně nezasáhla.

Dosavadní výsledky na turnaji
1. zápas: Švýcarsko 6:5 po 10. endu
2. zápas: Švédsko 3:10 po 7. endu

Bilance proti Česku
Během své hráčské kariéry se I-lun Ťiang střetla s českými hráčkami pouze dvakrát a pokaždé to bylo s týmem Anny Kubeškové. V obou případech byla úspěšná, o těchto zápasech již zmínka padla. V prvním případě však byla Ťiang na pozici "lead" (MS juniorek 2010), v tom druhém "trojky" (MS žen 2014). Teď ji tedy poprvé čeká střetnutí s Kubeškovou v pozici skipky týmu.

Bilance proti Česku: 2 výhry – 0 proher
Bilance proti Kubeškové: 2 výhry – 0 proher
ČESKO

Sestava
Anna Kubešková (skip), Alžběta Baudyšová (viceskip), Tereza Plíšková, Klára Svatoňová a Ežen Kolčevská

Účast na mistrovství světa
Potřetí v historii se tým kolem dcery slavného českého curlera Karla Kubešky podívá na mistrovství světa. Při své premiéře v roce 2014, také v Kanadě, skončily české hráčky na 9. místě po základní části, po vítězstvích nad Dánskem, Lotyšskem a Ruskem.

Další účast přišla až v roce 2017, kdy se podnik uskutečnil v čínském Pekingu. V natřískané konkurenci po boku Muirheadové, Homanové, Hasselborgové, Wangové či Rothové skončil český tým na výborném sedmém místě.

Dosavadní výsledky na turnaji
1. zápas: Kanada 5:11 po 7. endu
2. zápas: Jižní Korea 5:8 po 9. endu

Bilance proti Číně
Anna Kubešková má na velkých turnajích značně nepříznivou bilanci proti čínským soupeřkám. Vůbec první zkušenost přišla již před 11 lety, na MS juniorů. Tehdy Kubešková prohrála s Jüe Sun 4:7. Následovalo dalších pět proher proti čínským týmům, včetně dvou neúspěchů proti dnešní soupeřce, I-lun Ťiang.

Poprvé prohrála Kubešková s Ťiang na juniorském mistrovství světa 2010 ve Švýcarsku (6:7), druhá porážka se datuje do roku 2014, z kanadského Saint John. Číňanka vyhrála vysoko 11:5.

Bilance proti Číně: 1 výhra – 7 proher
Bilance proti I-lun Ťiang: 0 výher – 2 prohry
Dámy a pánové, fanoušci curlingu, vítejte u přímého online přenosu ze třetího vystoupení českého týmu Anny Kubeškové na MS žen v kanadském North Bay. Soubojem proto čínským hráčkám vás bude provázet Jaroslav Svoboda.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 00:00.

Česko - Čína

10:5 po 9. endu

konec (0:0, 2:0, 0:1, 1:0, 0:2, 4:0, 0:1, 0:1, 3:0, X:X)

Zpět na online


Statistiky:
ČESKO - ČÍNA
ČESKO
Skip: Anna Kubešková
Viceskip: Alžběta Baudyšová
Second: Tereza Plíšková
Lead: Ežen Kolčevská
Náhradnice: Klára Svatoňová

ČÍNA
Skip: I-lun Ťiang
Viceskip: Žuej Wang
Second: Sin-ti Ťiang
Lead: Chuej Jen
Náhradnice: Ming-jüe Jao
Ostatní zápasy kola
A: Japonsko - Švýcarsko 6:7
(1:0, 0:1, 0:2, 2:0, 0:1, 1:0, 0:2, 1:0, 0:1, 1:0)
B: Německo - Kanada 1:8
(0:2, 0:0, 1:0, 0:0, 0:4, 0:2, X:X, X:X, X:X, X:X)
C: Dánsko - Jižní Korea 5:7
(0:0, 0:0, 0:1, 3:0, 0:1, 1:0, 0:3, 0:2, 1:0, X:X)