Menu

Tenis

ATP Indian Wells (tvrdý povrch)

Roger Federer (1) – Juan Martín Del Potro (6)

1:2 4:6, 7:6 (8), 6:7 (2)

konec

18.03.2018, 21:11 • Finále • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.36 3.38 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

1:2; 6:7 - Juan Martín Del Potro

6:7

Juan Martín Del Potro to dokázal! První dělové podání skončilo v síti. Federer returnoval druhé podání po lajně, poté ale netrefil čistě forhend od základní lajny a zápas končí!

1-6

Těsný aut prvního servisu ven z kurtu. A Federer znovu chybuje na servisu. Dvojchyba přináší pět mečbolů pro Argentince!

0-5

Juan Martín Del Potro přidává i druhý bod při vlastním servisu a vede už 5:0. Federer se chytal přejít k síti, ale přípravný forhend poslal do těsného autu za koncovou lajnou.

0-3

Neskutečné! Juan Martín Del Potro si počkal na pomalejší druhé podání a returnem ho umístil přesně do rohu dvorce.

6:6

Nyní už se první podání do kurtu nevešlo. Po druhém servisu však returnuje jen do sítě a o vítězi turnaje rozhodne tiebreak.

5:6

Najednou to je Juan Martín Del Potro, kdo je jeden gem od titulu! Vysoký Jihoameričan zakončil perfektní gem přímým bodem ze servisu.

5:5

Drama bude pokračovat! Roger Federer nedokázal ukončit turnaj na servisu! Del Potro skvěle returnuval pod nohy soupeře, poté ho zatlačil forhendem a ani Federer se už nestačil ubránit.

40-A

Roger Federer trefil první podání do středu kurtu. Následně ale chybuje forhendem do dalekého autu a Del Potro má k dispozici další brejkbol.

A-40

První podání odmrštila páska do autu. Po druhém servisu přišel return po lajně, Del Potro znovu určoval ráz výměny, útočil co to dalo, ale finální forhend přepálil do autu. Třetí mečbol!

40-A

Del Potro má dokonce brejkbol. Argentinec byl v potížích, ale vyslal parádní forhend křížem a poté už Federer netrefil čistě úder do kurtu.

40-15

Dva mečboly! Roger Federer se přibližuje titulu esem do středu kurtu. Del Potro se marně natahoval za míčkem.

5:4

1:1; 5:4 - Roger Federer

5:4

Brejk je na světě. Nyní se nemohl Del Potro spolehnout na první podání. Roger Federer skvěle returnoval křížem, dostal soupeře do potíží a poté už jen lehce zakončuje u sítě.

A-40

Juan Martín Del Potro našel dělovým prvním servisem jen síť. Po druhém servisu byl Švýcar ve hře od základní lajny. Del Potro musel znovu přecházet blíže k síti pro kratší úder a právě ten mu dělá v posledních výměnách velké problémy. Brejkbol.

40-30

1:1; 4:4; 40-30 - Roger Federer

40-30

Federer si poradil s prvním servisem na tělo, poté držel krok od základní lajny. Nakonec sám přešel do ofenzivy, přitáhl soupeře k sítí a poté pohotovým volejem vybojoval důležitý brejkbol!

4:4

Další jednoznačná hra pro tenistu na podání. Světová jednička ukončuje hru přímým bodem servisem ven z kurtu.

3:4

Také argentinský dlouhán si připisuje čistou hru na servisu. Závěrečný fiftýn si připisuje po dělovém servisu k boční čáře.

3:3

Fantastické představení na podání pokračuje. Roger Federer ukončil bleskovou hru dalším esem do středu kurtu.

2:3

1:1; 2:3 - Juan Martín Del Potro

2:3

Ani tentokrát se ale nemohl Del Potro spolehnout na první podání. Federer returnoval bekhendem k základní lajně, ale na další Argentincův úder už byl krátký.

2:2

Roger Federer bleskově ukončuje čtvrtý gem třetího setu. Po servisu ven z kurtu jasně boduje forhendem do opuštěné části dvorce.

1:2

Juan Martín Del Potro ukončuje třetí gem třetího setu esem k boční lajně. Roger Federer byl tentokrát bez šance na return.

1:1

A třetí kraťas v řadě. Juan Martín Del Potro byl u míčku včas, dokázal ještě úder dostat přes pásku, ale tam byl připravený Federer k vítěznému voleji.

0:1

První gem třetího setu jde nakonec na stranu podávajícího hráče. Roger Federer se snažil rozhodnout forhendem po lajně, ale našel jen těsný aut.

7:6

1:1; 7:6 - Roger Federer

7:6

O titulu rozhodne třetí sada! Del Potro našel prvním servisem místo na tělu soupeře. Federer se ale skvěle ubránil, když už to vypadalo na bod pro Argentince, tak přišel precizní úder pod nohy vysokého soupeře a Del Potro si při přeběhu s volejem neporadil.

9-8

Opět jen druhé podání pro Švýcara. Del Potro se dostal do hry returnem křížem, poté ale Federer přešel k síti a Argentinec prohazoval forhendem jen do metrového autu.

7-8

Juan Martín Del Potro v důležitý moment netrefil první servis. Boduje však i po druhém a je tady první mečbol! Federer netrefil return čistě.

7-6

Čtvrtý setbol pro Švýcara. Nyní míček dopadl přesně na středovou lajnu. Del Potro byl daleko do returnu.

6-6

0:1; 6:6; 6-6 - Juan Martín Del Potro

6-6

Už to vypadalo na eso z prvního servisu, Federer už odcházel na lavičku, ale jestřábí oko prozradilo aut prvního podání. Následně Švýcar poslal do autu i druhé podání a drama pokračuje. Po dvojchybě je srovnáno!

6-3

Tři setboly! Roger Federer si pomáhá v kritickou chvíli přímým bodem po prvním servisu do středu kurtu.

4-3

Juan Martín Del Potro se znovu nemohl spolehnout na první podání. Federer si došel pro return blíže k síti, následně navázal tvrdým forhendem a je tady první minibrejk.

6:6

Druhou sadu rozhodne tiebreak. Juan Martín Del Potro ukončuje dvanáctý gem druhé sady přímý bodem po prvním servisu.

6:5

A celý gem také ukončuje povedeným prvním servisem k boční lajně. Del Potro se ještě natáhl po míčku, ale přes pásku ho už Jihoameričan nedostal.

5:5

Opět nezafungoval první servis. Federer se znovu navezl do returnu křížem, poté ale až příliš riskoval na forhendu a Del Potro tak po chybě soupeře sbírá další fiftýn.

40-15

Dva setboly! Nyní to nezvládl Del Potro, měl před sebou otevřený dvorec, ale forhend vyhodil půl metru za koncovou lajnu.

5:4

Roger Federer si pomohl prvním servisem, Del Potro returnoval jen vysokým úderem a toho využil švýcarský tenista k lehkému zakončení forhendem po lajně.

4:4

Juan Martín Del Potro srovnává stav druhého setu. Nyní si argentinský tenista vyzkoušel servis na tělo soupeře a boduje přímo.

4:3

Světová jednička si drží podání, na závěr gemu přidává již své páté eso v zápase. Juan Martín Del Potro byl tentokrát na returnu bez šance.

3:3

Juan Martín Del Potro našel místo u postranní lajny prvním servisem. Už to vypadalo na snadný bod pro Švýcara po přeběhu blíže k síti, ale v jasné pozici chybuje forhendem do pásky.

3:2

Juan Martín Del Potro odpověděl na razantní první podání dělovým returnem, ale Federer se udržel ve hře a poté už přichází nevynucená chyba argentinského tenisty.

2:2

Tentokrát už první podání končí v síti. I tak si ale Del Potro připisuje čistou hru. Federer zkoušel zkrátit hru hned returnem, ale míček byl až příliš vysoký a s tím si již Del Potro poradil.

2:1

Roger Federer přešel po prvním podání k boční lajně k síti a parádním kraťasem ukončil celý gem. Tentokrát byl Del Potro bez šance.

30-30

0:1; 1:1; 30-30 - Juan Martín Del Potro

30-30

První servis tentokrát vyletěl z kurtu. Federerův druhý servis byl také kvalitní, ale Del Potro se dokázal dostat do hry. Dělovým forhendem, ale soupeře nezaskočil. Dlouhou výměnu ve které Federer podklouzl, ale vrátil se do hry a poté ještě zkrátil výměnu stopbalem končí vítězným volejem Del Potra.

1:1

Juan Martín Del Potro srovnává stav druhého setu. Celý gem zakončil servisem na tělo soupeře a Federer returnoval znovu jen do sítě.

15-15

0:1; 1:0; 15-15 - Roger Federer

15-15

Del Potro znovu trefil první podání do středu kurtu. Následně ale musel rychle k síti, Federer ho dokázal přelobovat, ale Argentinec odpověděl tweenrem. Nakonec ale Del Potro nestačil na umístěný volej. Fantastická výměna.

1:0

Roger Federer dokázal otočit nepříznivý stav v prvním gemu druhé sady. Celou hru poté zakončil přímým bodem po prvním podání do středu kurtu.

15-40

Nyní už na řadu dva brejkboly přicházejí. Federer nebyl důrazný a toho využil Argentinec smrtícím forhendem po lajně.

4:6

0:1; 4:6 - Juan Martín Del Potro

4:6

První sada jde na konto argentinského hráče. Roger Federer sice odkázal zretornovat první podání křížem, poté se ale Del Potro dostal k bekhendu po lajně a na to již Švýcar kontr nenašel.

0-40

První servis se těsně nevešel do kurtu. Juan Martín Del Potro ale boduje i po druhém podání a jsou tady tři setboly pro Argentince.

4:5

Roger Federer odpovídá na Argentincovu čistou hru stejným způsobem. Na závěru gemu přidal Švýcar eso do středu kurtu.

3:5

První servis se jen těsně nevešel do vymezeného prostoru. I druhé podání ale nedokázal Švýcar zreturnovat přes pásku. Čistou hrou si tak Del Potro drží své podání.

3:4

Roger Federer vyhodil první podání do autu. Juan Martín Del Potro se sice dostal k parádnímu returnu křížem, ale to bylo na světovou jedničku málo. Federer přidal fantastický forhend a bylo rozhodnuto.

2:4

Brejk je potvrzen! Del Potro našel prvním servisem místo ve středu kurtu, Federer se ještě dostal k úderu, ale míček končí na jeho polovině.

2:3

A hned první je využit! Del Potro returnoval v nouzi křížem, Federer byl v jasně ofenzivní pozici, ale finální forhend poslal jen do sítě. Del Potro proráží čistou hrou podání soupeře.

0-40

Roger Federer se znovu nemohl spolehnout na první podání. Del Potro se opřel do returnu, dokázal soupeře rozběhat, ale poté přichází švýcarská nevynucená chyba. Tři brejkboly.

2:2

Ani s dalším dělovým servisem si švýcarská legenda neporadila. Juan Martín Del Potro si tak drží i další gem při svém servisu.

2:1

Po servisu do středu kurtu returnoval Del Potro o pásku. To ale Švýcara nerozhodilo, stabilizoval hru od základní lajny a poté už přichází nevynucená chyba Del Potra do sítě.

1:1

A další vynikající první podání. Roger Federer se sice dostal do výměny od základní lajny, ale při snaze vytvořit si tlak chybuje forhendem do těsného autu.

1:0

A přímým bodem ze servisu také ukončuje první gem. Del Potro se sice dotkl míčku, ale returnem už do hry nevstoupil.

R. Federer – J. Del Potro

1:2 4:6, 7:6 (8), 6:7 (2)

konec

Zpět na online

Statistiky:
Čas utkání: 2:36
3. set: 0:58
Federer - Del Potro
3. set Utkání 3. set
Čas
0:58 2:36 0:58
Získané body celkem
41 108 121 43
Nejdelší série získaných bodů
4 4 8 5
Setboly
3 10 4 2
Mečboly
3 3 3 2
Vítězné údery *
0 0
Nevynucené chyby *
0 0
Úspěšnost na síti *
0 %
0 %
Statistiky na podání
Čas her při vlastním podání
0:17 0:45 0:52 0:21
Esa **
6 10 8 4
Dvojchyby **
3 5 1 0
Udržená podání
5 / 6
83 %
15 / 17
88 %
16 / 17
94 %
5 / 6
83 %
Odvrácené brejkboly
1 / 2
50 %
3 / 5
60 %
3 / 4
75 %
1 / 2
50 %
Body při vlastním podání
26 / 41
63 %
76 / 115
66 %
82 / 114
72 %
28 / 43
65 %
Body po 1. podání *
52 / 70
74 %
54 / 72
75 %
Body po 2. podání *
24 / 45
53 %
29 / 43
67 %
Úspěšnost 1. podání *
61 %
63 %
Úspěšnost 2. podání *
0 %
0 %
Průměrná rychlost 1. podání *
Průměrná rychlost 2. podání *
Nejrychlejší podání *
Statistiky na příjmu
Proměněné brejkboly
1 / 2
50 %
1 / 4
25 %
2 / 5
40 %
1 / 2
50 %
Body při soupeřově podání
15 / 43
35 %
32 / 114
28 %
39 / 115
34 %
15 / 41
37 %
Body po příjmu 1. podání *
18 / 72
25 %
18 / 70
26 %
Body po příjmu 2. podání *
14 / 43
33 %
21 / 45
47 %
Informace ke statistikám

Aktuálnost statistik označených *: po 3. setu

Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.