Menu

Další

Cyklistika

Cyklistická klasika: Miláno - San Remo

Víťaz: Vincenzo Nibali (Bahrain Merida)

konec (2. Caleb Ewan, 3. Arnaud Demare)

17.03.2018, 13:00 • Michal Bakoš (@bako_baks), Viktor Kalinács sk

Cieľ

Peter Sagan končí na cyklistickej klasike Miláno – San Remo na šiestom mieste!

0,7 km

Peter Sagan je stále na predných miestach v balíku. Otázkou ale zostáva, či sa dostane na šprint.

2,3 km

V tomto momente na nás čaká už iba rovina. Pelotón nechce spolupracovať, Peter Sagan musí čakať už iba na šprint!

8 km

Vpredu už je BMC, Peter Sagan si to celé stráži z piateho miesta.

11 km

Už sa blížime k poslednému bodu klasiky, ktorý môže rozhodnút o tom, že sa nebude finišovať v celej skupine. Peter Sagan je na tom stále viac než dobre.

21 km

Vpredu sa drží stále aj André Greipel a spolu s ním aj viacero šprintérov. Cipressa žiadne prekvapenie nepriniesla, Peter Sagan sa už rúti dole zjazdom na čelných priečkach.

23 km

Vysoké tempo diktované tímom Sky znemožňuje akýkoľvek nástup z hlavného poľa. Peter Sagan zvláda Cipressu bez najmenších problémov.

48 km

Capo Mele je už minulosťou, na závodíkov čaká už o dva kilometre Capo Cervo. Zaujímavé ale je to, že náskok pretekárov na čele klesol presne na sto sekúnd. Juraj Sagan aj naďalej neúnavne ťahá pelotón, v ktorom sa dopredu vysúva Peter Sagan.

90 km

Juraj Sagan sa stará o ťahanie hlavného poľa. Aktuálny majster Slovenska dozerá na situáciu. Spolu s ním sú vpredu aj pracovníci z tímu Quickstep a Sky. Rozdiel medzi únikom a peletónom sa pohybuje okolo troch minút a štyridsiatich sekúnd.

149 km

Slovenská cyklistika má v dnešných pretekoch dvojnásobné zastúpenie. Jedným z domestikov Petra Sagana je jeho starší brat Juraj. Okrem neho pomáhajú trojnásobnému svetovému šampionátu v snahe o čo najlepšie umiestnenie Andreas Schillinger, Cesare Benedetti, Marcus Burghardt, Maciej Bodnar a Daniel Oss.

174 km

Deviatka pretekárov má pred pelotónom k dobru viac ako šesť minút. V hlavnej skupine by sa mali nachádzať všetci favoriti vrátane Petra Sagana. 28-ročný Žilinčan bol na tejto klasike už dvakrát veľmi blízko triumfu, v oboch prípadoch mu tesne ušiel. Nikto teda nepochybuje o tom, že dnes to bude skúšať opäť.

Cyklistická klasika: Miláno - San Remo

Víťaz: Vincenzo Nibali (Bahrain Merida)

konec (2. Caleb Ewan, 3. Arnaud Demare)

Zpět na online