Menu

Další

Curling - MS žen

Česko - Kanada

5:11 po 7. endu

konec ((0:4, 0:2, 3:0, 0:4, 1:0, 0:1, 1:0, X:X, X:X, X:X))

17.03.2018, 19:10 • Memorial Gardens, North Bay (Ontario, Kanada) • Jaroslav Svoboda (@JarSvoboda)

VÝSLEDKY 1. KOLA:

Dráha A: Švýcarsko – Čína 5:6
(0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0, 0:3, 2:0, 0:2, 2:0, 0:1)

Dráha B: Rusko – Skotsko 8:4
(1:0, 0:2, 2:0, 0:1, 2:0, 0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 2:0)

Dráha C: Česko – Kanada 5:11
(0:4, 0:2, 3:0, 0:4, 1:0, 0:1, 1:0, X:X, X:X, X:X)

Dráha D: Jižní Korea – Německo 8:3
(0:0, 0:1, 2:0, 0:1, 4:0, 2:0, 0:1, X:X, X:X, X:X)

Jihokorejské olympijské medailistky slaví vítězsví na úvod turnaje, když porazily Německo 8:3! Los pro Kubeškovou a spol. opravdu milostiv nebyl, protože tyhle stříbrné curlerky z domácí olympiády v Pchjongčchangu budou dalšími soupeřkami českých hráček.

End 7

A Kubešková to zvládla přesně, zahrála jedničku o nejlepší kanadský kámen, čímž ovšem také utkání končí.

End 6

To se jí lehce daří, kámen dojíždí do kruhů a je z toho zisk jedničky pro Kanadu.

End 6

Birchardová, která nahradila do dalšího dění v zápase Lawesovou, u odhodu uklouzla! I tak se kámen činil a de fakto zahrál to, co bylo potřeba. Nyní jsou po dalších dvou odehraných kamenech ve hře dva kanadské kameny na kraji kruhů a český kámen, který je nejlepším v kruzích. Teď však budou zahrávat další kámen české curlerky.

End 5

Tak aspoň tak! Český kámen proklouzl mezi žlutou hradbou a doklouzal do středu kruhů. Kubešková odvrací katastrofu a snižuje na 4:10. Nic to nemění na tom, že tenhle zápas se rozhodně nedaří z pohledu českého týmu.

End 4

Kanada je blízko zisku dalšího vícebodového endu

End 4

Jenže kámen se staví osamoceně v kruzích a Kanada je blízko další trojce. Skóre 3:9 po 4. endu už by vypadalo opravdu hrozivě.

End 4

A Kubešková se rozhodla se svými parťačkami na zahrání freeze kamene...

End 4

Curling v podání Jonesové vypadá jako kuličky na plácku před panelákem. Parádně zahraný double take-out a Kubešková zase musí odvracet riziko trojky soupeřek. Ideál by nyní bylo zahrát double take-out také, ale teď znovu porada českých hráček o tom, co hrát.

End 4

Další parádní kámen Lawesové

End 4

Lawesová to zvládla bravurně a moc nechybělo, aby vyčistila kruhy zcela od českých kamenů. A znovu je ve vzduchu cítit velmi úspěšný end pro kanadské barvy.

End 4

Lawesová pročistila kruhy

End 4

A slaví úspěch! V kruzích zůstávají tři kanadské kameny a jen jeden český, který však již není v pozici nejlepšího. Teď musí české hráčky řešit nepříjemnou situaci.

End 3

Kubešková zahrává trojku českého týmu

End 3

Skvělé! Tak české curlerky zvedly rukavici a zahrávají důležitou trojku, která sice neřeší chyby z předešlých dvou endů, ale rozhodně vylepšuje pozici týmu kolem Aničky Kubeškové!

End 3

Už se zdálo, že to Jonesová zahrála dobře, ale druhý kámen přece jen nevyjel z kruhů! A to je česká šance na trojku!

End 3

A zvládla to vcelku dobře! Teď jsou v kruzích tři české kameny, bohužel dva z nich jsou v pozici, kdy je ve hře případný double take-out od Jonesové!

End 3

A pozor, i mistr tesař se utne. A Jonesová nezahrála dobrý kámen, minula český, ten nechala v kruzích a v nich jsou teď dva české a jen jediný, navíc nechráněný kanadský. To je šance!

End 3

Dobrý kámen Baudyšové

End 3

Teď ale Baudyšová trefila dobřem rozhodila ony dva kanadské kameny a udělala trošku prostor pro další operace. Hodně bude záležet, jaký kámen teď zahraje Jonesová.

End 2

Ne! Český kámen byl velmi dlouhý a končí až jako třetí nejlepší v kruzích! Tak tohle je černý vstup do turnaje, český celek prohrává po dvou endech již hrozivým poměrem 0:6!

End 2

Další milimetrový kámen Jonesové, těsně projel kolem guardu a pak přímo na střed trefil český, poslal ho ze hry a sám se postavil do pozice, přes kterou bude těžko hledat Kubešková cestu k bodovému zisku!

End 2

A je ještě menší po chybě Baudyšové, která poslala moc rychlý kámen, který nakonec kanadské hráčky dometly až za kruhy. Tak ani tento end nevypadá nijak nadějně.

End 2

Jakmile Officerová odhodila svůj kámen, ihned začala říkat, že není dobrý! Jenže on vyrazil český guard a následně se v kruzích popasoval i s druhým českým kamenem, takže oba dostal do hry a sám se přiřadil ke dvěma kanadským, které již v kruzích byly! Výborný kámen kanadské hráčky.

End 1

Tak se omlouvám, nedošla mi varianta posunutí kanadského kamene před kruhy do kruhů a přesně to Kanaďanky zahrály, posunuly tedy další dva kameny do kruhů a hle, hned v úvodu vede Jonesová 4:0!

End 1

Jen to v hale zašumělo, znovu stejný scénář! Kubešková chtěla o kámen před kruhy zahrát promotion take-out, ale český kámen posunutý jiným minul dění v kruzích a Jonesová bude odhazovat velmi lehký kámen na zisk trojky. Hráčka těchto kvalit by tohle měla zvládnout i o půlnoci...

End 1

Češky si komplikují situaci. Kubešková zahrála odvážný kámen, kdy přes ten na kruzích chtěla vyrážet oba kanadské z kruhů. Ale i tady jen proletěl český kámen kruhy a nyní tedy budou řešit Jonesová a spol., jak z tohoto endu vytěžit klidně i trojku.

End 1

Precizní kámen Lawesové! Olympijská vítězka z mix doubles pár dnů nazpět zahrála přesný "freeze", tedy hned ke kanadskému, který byl již v kruzích.

End 1

A chybuje i Alžběta Baudyšová, její kámen jen lehce tečoval ten kanadský, který zůstal v kruzích, zatímco český tedy je mimo hru. Tohle je šance pro Kanadu zaútočit na vícenásobný bodový zisk hned v úvodu zápasu. "To bylo rychlý, pardon," omluvila se pak Baudyšová.

End 1

Kanadský tým si komplikuje situaci, jejich druhý kámen totiž byl hrán se záměrem projet mezi guardy a vyrazit český umístěný v kruzích. To se ale vůbec nepodařilo a kámen jen proletěl kruhy.

Česko - Kanada

5:11 po 7. endu

konec ((0:4, 0:2, 3:0, 0:4, 1:0, 0:1, 1:0, X:X, X:X, X:X))

Zpět na online


Statistiky:
ČESKO - KANADA 5:11 po 7. endu
ČESKO
Lead: Klára Svatoňová
Second: Tereza Plíšková
Viceskip: Alžběta Baudyšová
Skip: Anna Kubešková

KANADA
Lead: Dawn McEwenová
Second: Jill Officerová
Viceskip: Kaitlyn Lawesová
Skip: Jennifer Jonesová
Ostatní zápasy úvodního kola
Švýcarsko - Čína
Rusko - Skotsko
Jižní Korea - Německo 8:3 po 7. endu