Menu

Další

Paralympijské hry

Přehled událostí na PH Pchjongčchang 2018 - 8. den

konec

16.03.2018, 01:30 • Radek Barkman

To je ze všech akcí na paralympiádě pro dnešek vše, díky za pozornost. (15:12:42)
Český tým nakonec podlehl Norsku 2:5 a skončil na paralympijských hrách na šestém místě.
Krupička snížil, český tým tak má ztrátu už jen jednoho gólu.
Norové se v bitvě o páté místo brzy dostali do vedení po trefách Pedersena a Bakkeho.
Česká republika bohužel stále zatím zůstává bez cenného kovu. Čeští sledge hokejisté zanedlouho nastoupí ke svému duelu o konečné páté místo s Norskem. Seveřané na předchozích Hrách v Soči byli čtvrtí.
Průběžná medailová tabulka paralympijských her 2018:
1. USA 8-9-6
2. NPA (Rusko) 7-8-4
3. Německo 6-7-1
4. Slovensko 6-2-1
5. Kanada 6-1-12
6. Francie 5-6-3
7. Ukrajina 5-4-7
8. Bělorusko 3-4-3
Čínu ve finále vyzvou Norové, kteří v tzv. extra-endu porazili Koreu 8:6.
Korea naopak zázračně vyrovnala souboj s Norskem na 6:6 a pokračuje se dál. Hraje se o soupeře pro Čínu do finále turnaje.
V semifinále mixu curlingu vozíčkářů do finále po velké bitvě postoupila Čína, která zdolala Kanadu 4:3. Rozhodlo se až v osmém endu.
O páté místo se posléze utkají čeští paralympionici s Norskem.
Švédsko porazilo v souboji o sedmé místo Japonsko přesvědčivě 5:1.
Klasifikaci SB-UL, která se mezi ženami v programu Her nevyskytovala, pro sebe uzmul Mike Minor ze Spojených států amerických. Druhý Rakušan Patrick Mayrhofer na něj ztratil necelých šest desetin sekundy. Třetí Simon Patmore skončil zpět o více než vteřinu.
Kategorii SB-LL2 pak pro sebe opanoval Japonec Gurimu Narita. O půl vteřiny porazil Evana Stronga z USA a bronz putoval do Finska zásluhou favorizovaného Mattiho Suur-Hamariho.
Mezi muži ovládl banked slalom v klasifikaci postižení SB-LL1 Američan Noah Elliott před krajanem Mikem Schlutzem, bronz vybojoval překvapivě Chorvat Bruno Bosnjak.
V závodě kategorie SB-LL2 triumfovala přesvědčivě Bibian Mentel-Speeová z Nizozemska s téměř třívteřinovým náskokem před Brittani Couryovou z USA a třetí Lisou Bunschotenovou z Nizozemska.
Snowboardistky prožily svou paralympijskou premiéru v tzv. banked slalomu. Z výhry se v kategorii SB-LL1 radovala Američanka Brenna Huckabyová, druhá dojela Cecile Hernandezová z Francie a třetí byla s větší ztrátou Amy Prudyová z USA.
Ve druhém zápase pak Norsko vede těsně před koncem nad domácím výběrem Koreje 6:4 a finále by mu nemělo uniknout.
Bojuje se i v curlingu. V semifinále mixu hraje zatím Čína na konci zápasu s Kanadou nerozhodně 3:3.
Na sledge hokejovém turnaji probíhá aktuálně zápas o sedmé až osmé místo. Švédsko vede nad Japonskem výrazně 5:1. Dva góly dal Niklas Ingvarsson.
Klání mužů ve stejné kategorii zrakově postižených se stalo jasnou dominancí ukrajinských biatlonistů. Zlato získal Vitalij Lukjaněnko, stříbrnou medaili slavil jeho kolega Oleksandr Kazik, bronz putoval na západ Evropy do Francie díky Anthonymu Chalenconovi. Ten střílel čistě, ale nebyl tak rychlý na trati.
Závod zrakově postižených biatlonistek na 12,5 kilometru ovládla s ohromným náskokem Michalina Lysovová z Neutrálního paralympijského výběru, stříbro brala Oksana Syškovová z Ukrajiny, bronz putuje o Německa zásluhou Clary Klugové.
Mezi biatlonisty stojícími se na paralympijských hrách v závodě na 15 kilometrů prosadil čistě střílející Kanaďan Mike Arendz, který porazil Benjamina Davieta z Francie o necelou minutu. Třetí byl Nor Nils-Erik Ulset.
O dvě hodiny později se vydaly na trať biatlonistky stojící, kde se zásluhou dobrého běhu prosadila závodnice Neutrálního paralympijského výběru (Rusko) Anna Mileninová. I přes dvě chyby na střelnici za sebou nechala druhou krajanku Jekatěrinu Rumjancevovou, třetí byla čistě střílející Kanaďanka Brittany Hudaková. V kategorii se představilo celkem dvanáct závodnic.
Mezi muži v kategorii sedící se z vítězství radoval Němec Martin Fleig před Američanem Danielem Cnossenem, jenž na střelnici jednou minul, třetí byl Kanaďan Collin Cameron, který chyboval jednou.
Mezi biatlonistkami se na čtyřpoložkové trati radovala z vítězství Andrea Eskauová, druhá skončila byla Oksana Mastersová z USA se ztrátou necelých devatenácti vteřin. Obě závodnice střílely bezchybně. Pro bronz si dojela Lidzija Hrafejevová z Běloruska. Ta sice jela velmi rychle, ale na střelnici jednou minula a připsala si trestnou minutu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 01:30.

Přehled událostí na PH Pchjongčchang 2018 - 8. den

konec

Zpět na online