Menu

Fotbal

Evropská liga

FC Red Bull Salzburg – Borussia Dortmund

0:0

konec (0:0)

15.03.2018, 21:05 • Red Bull Arena, Salzburg • Osmifinále • David Suchý

Tipsport: 3.04 3.71 2.25 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 24:14. (22:54:43)
Konec! Red Bull Salzburg si nakonec pohlídal nadějný výsledek z prvního zápasu a jelikož v dnešním zápase nepadla žádná branka, stal se postupujícím právě rakouský celek. Utkání nám nabídlo řadu vyložených šancí, pokaždé se ale museli činit oba brankáři. Ke konci zápasu se Dortmund pokusil zatlačit svého soupeře, žádná branka ale vůbec nepřišla.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Definitivní tečku za zápasem mohl udělat Dabbur, domácí útočník ale z velmi lukrativní pozice zamířil pouze do břevna.

90+2

Žlutou kartu dostává Diadie Samassékou (FC Red Bull Salzburg).

90+1

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

90

Žlutou kartu dostává Dan-Axel Zagadou (Borussia Dortmund).

87

Žlutou kartu dostává Andreas Ulmer (FC Red Bull Salzburg).

87

Batshuayi se další akci svého celku snažil vyřešit po svém. Belgičanova rána jasně dokumentuje jeho výkon. Míč totiž doplachtil vysoko nad branku.

86

Yabo poslal přihrávku na Ulmera, který se po lehkém kontaktu od Sokratise skácel k zemi. Pokutový kop se ale rozhodně pískat nebude.

85

Po několikasekundové prodlevě se balón snesl k Dabburovi, který nedokázal ustrážit balón proti přesile protihráčů.

84

Walke si přichystal míč k odkopu od své svatyně, se kterým pochopitelně nikam nepospíchal. Hlavní sudí ale nebude tasit žlutý kartónek za zdržování.

83

Salzburg se po zisku míče nesnažil nic vymýšlet a místo toho razantně odpálil míč až k Bürkimu. Dortmund začíná pořádně mačkat soupeře.

82

Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Amadou Haidara, přichází Reinhold Yabo.

82

Philipp na nic nečekal a okamžitě se snažil kolem protihráče poslat nadýchaný centr. Kulatý nesmysl ale orazítkoval nohu Haidary.

81

Dortmundu se čas stále krátí. V současné době se nám utkání dostalo do poslední desetiminutovky, hosté stále potřebují vstřelit dvě branky.

80

Ulmer měl na levé straně hodně prostoru k ideálnímu centru, i přesto ho ale stačil doběhnout Piszczek. Levý bek ještě provede autové vhazování.

79

Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Xaver Schlager, přichází Hannes Wolf.

78

Dahoudova myšlenka sice nebyl zrovna špatná, úmysl hostujícího hráče ale nepochopil početný hlouček fotbalistů ve žlutých dresech.

74

Senzační Walke! Domácí obrana si nepokryla všechny hráče a zcela osamocený se dostal k zakončení Isak. Proti jeho střele se ale činil Walke.

73

Rychlá akce putovala z kopačky Batshuayie na pravou stranu, kde číhal Piszczek. Polský zadák okamžitě poslal míč do vápna, kde Schürrle nezamířil mezi tři tyče.

72

Zároveň se nám utkání dostalo do závěrečné dvacetiminutovky. Domácí stále v poklidu drží nadějný náskok, naopak Dortmund by měl zvýšit aktivitu.

71

Dabburovo putování podél autové čáry nevydrželo příliš dlouho. Salzburg se vzápětí dostal zpět k míči, Samassékou ale mířil vysoko nad.

70

Obrovská šance Dortmundu! Zničehonic se do velké příležitosti dostal nenápadný Batshuayi, kterého velmi dobrým zákrokem vychytal Walke.

69

Ulmer se s ničím nerozpakoval a kousek za pokutovým územím si přichystal ránu pravou nohou. Míč se doplazil do náruče Bürkiho.

68

Ve druhém poločase je k vidění podobný scénář hry, jako v tom prvním. Oba celky se ihned po zisku míče snaží zahrozit z protiútoku.

67

Důležitý zákrok v podání Walkeho. Isak totiž prodloužil míč ke Schmelzerovi, jehož hlavička z velké blízkosti opět mířila doprostřed branky.

66

Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Hwang Hee-chan, přichází Fredrik Gulbrandsen.

66

Lainer rozhýbal své dolní končetiny a po krátkém driblinku s míčem se pokoušel najít Dabbura. Před druhým jmenovaným ale zakročil Bürki.

65

Dahoud si vzal na starost volný kop, který se mu příliš nevyvedl. Míč se totiž daleko od pokutového území a Walke tak nemusel řešit nic ošemetného.

64

Jedno je ale jisté. Hostující lodivod už využil všechny střídání a v současní době se musí spolehnout na dosavadní jedenáctku.

63

Žlutou kartu dostává Valon Beriša (FC Red Bull Salzburg).

63

Hodně aktivní Dabbur to zkusil individuálním způsobem, neboť si navedl míč na pravou nohu a poté vypálil. Bürki pokryl střed brány na jedničku.

62

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Gonzalo Castro, přichází Raphaël Guerreiro.

62

Tentokráte si vzal rozehrávku na starost Schlager, po jehož vzdušné nabídce se Ulmer ocitl v ofsajdu. Domácí jsou ale zpět na balónu.

61

Dabbur nikam nespěchal a místo toho si ještě počkal na početnější podporu. O pár vteřinek později se dopustil ostrého faulu Dahoud.

60

Rakouský zástupce založit bleskurychlý kontr, který se v první fázi jevil hodně dobrým dojmem. Nakonec dva pokusy o zakončení byly sraženy.

59

59. Schmelzer mířil doprostřed.

59

To už bylo o poznání lepší. Ramalho totiž odvrátil centr přesně na hruď Schmelzera, který naštěstí pro domácí mířil pouze doprostřed.

58

Castro se snažil překvapit obranu soupeře drzým průnikem, což nebylo nejlepší řešení. Německý celek se tak celkem zbytečně připravil o balón.

57

Ze vzdálenosti čtyřiatřiceti metrů cpal centrovaný balón na zadní tyč Beriša. Na jeho nabídku se snažil vyšplhat Ramalho, avšak mu přeci jenom chybělo pár centimetrů.

56

Dahoud se zmocnil míče u vlastní šestnáctky, avšak poté si to zbytečně namířil do hustého bloku protihráčů. Navíc je pískáno ve prospěch Salzburgu.

55

Domácí tábor se hned dvakrát dožadoval odpískání nedovoleného zákroku, ani v jednom momentu ale neuspěl. S míčem bude hrát soupeř.

54

Na druhé straně jsme byli svědky velice pohotové rány z kopačky Phillipa. Projektil ale směřoval doprostřed, kde se nacházel pozorný Walke.

53

Schlager si to sympaticky namířil k blízkosti vápna, odkud zkoušel jemným dloubáčkem oslovit Dabbura. Izraelský forvard měl k míči hodně daleko.

52

Žlutou kartu dostává Hwang Hee-chan (FC Red Bull Salzburg).

52

Schmelzerova aktivite u levé autové čáry nakonec přinesla alespoň zisk autu. Ten provede sám německý kapitán ve službách Dortmundu.

51

Zákrok na Lainera byl posouzený jako čistý, avšak Borussie se zbrklostí připravila o balón. Ten se snesl až do náruče Walkeho.

50

Castro se podíval vpřed, načež poslal dalekonosný nákop na téměř neviditelného Batshuayie. Belgičan se při zpracování nacházel v ofsajdu.

49

Po autovém vhazování to ještě lehkým dloubáčkem na malé vápno zkoušel Lainer, ani tentokráte se na místě dopadu míče nenacházel nikdo z kolegů.

48

Hned v samotném úvodu si Salzburg vybojoval standardní situaci z velkého úhlu. Berišova exekuce ale nepřinutila Bürkiho k žádnému zákroku.

47

Žlutou kartu dostává Sokratis Papastathopoulos (Borussia Dortmund).

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mario Götze, přichází Maximilian Philipp.
Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Alexander Isak.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou úvodní dějství, které nám nabídlo velmi zajímavou podívanou. Na hrací ploše jsme sledovali vyrovnanou partii, avšak vyložené šance si přichystal pouze Salzburg. Hned několikrát musel vážněji zasahovat Bürki, který stále drží svůj celek v teoretické šanci na postup.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

42

Další velmi hezká akce Salzburgu nakonec skončila na Bürkiho rukavici. Nebylo to ale tolik nebezpečné, neboť německý brankář musel pouze vyrážet ostrý centr.

41

Na druhé straně je úplně mimo hru obávaný kanonýr Batshuayi. Belgičan ve službách Dortmundu se s míčem setkal pouze párkrát.

40

Zatím hodně nevýrazný Beriša se snažil rozhýbat hru na levé straně, kde jeho úmysl ale stačila přečíst čtyřčlenná defenzíva Borussie.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

38

Na druhé straně se do zajímavé střelecké pozice mohl dostat Reus, v poslední chvíli si ale neporadil se zpracováním.

37

Celkem kostrbatá akce Salzburgu byla tažena středem hřiště. Samassekou přihrál vedle stojícímu Dabburovi, jehož ránu zpoza vápna nemusel Bürki krotit.

36

Po delší době se míč dostal také na kopačku brankář Walkeho, který na nic nečekal a okamžitě ho poslal k pravé autové čáře.

35

Slušná pasáž domácích hráčů je u konce. Naběhnuvší Schlager totiž nedokázal zalepit neposedný balón, který tak doskákal za postranní čáru.

34

Zároveň se Salzburg dostal k rozehrávce druhého kopu, který byl zahrán katastrofálně. Samassekou ale ještě zachytil míč na hrací ploše.

33

V ochozech to opět zahučelo! Jako první se k odraženému míči dostal Schlager, proti jehož prudké raně se fantastickým zákrokem předvedl Bürki.

29

Schürrle mohl operovat u pravé autové čáry, nicméně při zpracování mu uskočil míč od kopačky. Toho vzorně využil domácí Ulmer.

28

Jenomže obrana Borussie dělá jednu chybu za druhou. Tentokráte Dahoudovi odskočil míč od kopačky, následně ho ale stačil zastoupit Piszczek.

27

Z hostující strany zatím sledujeme pouze pokusy prostřednictví centrovaných balónů. Zároveň se domácí brankář nemusel téměř činit.

26

Zhruba ze vzdálenosti pětatřiceti metrů se ujal rozehrávky volného kopu Reus. Na jeho adresný centr se nejvýše do vzduchu vyhoupl Caleta-Car.

25

Zagadou si v předchozím souboji s Hwangem počínal hodně podezřele, nakonec to faul podle sudího nebyl. Pokračuje se tedy ve hře.

24

Jihokorejský útočník ve službách Salzburgu se vzorně vrátil na vlastní polovinu, kde ještě stačil předskočit Schmelzera. Odražený míč sebral soupeř.

23

Salzburg měl k dispozici rohový kop, který ale nepřinesl nic závratného. Místo toho si pro padající balón seběhl pozorný Bürki.

22

22. Bürki se opět předvedl.

22

Další velká šance Hwanga! Sokratis poslal hodně pomalou přihrávku na Zagadoua, kterou vystihl domácí forvard a následně se řítil sám na Bürkiho. I tentokráte se ale předvedl právě německý strážce tyčí.

21

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Zdá se, že Borussie konečně našla ten správný herní rytmus a v tuto chvíli svírá soupeře na jeho vlastní polovině.

20

Do pokutového území přiběhl vypomoct také záložník Haidara, který ukořistil balón. Rakouský celek se ho hodně rychle zbavil.

19

Velmi zajímavý souboj sváděl Hwang s hostujícím Zagadouem. Druhý jmenovaný měl plné ruce práce, i přesto soupeře nepustil k sólovému úniku.

18

Hra se začíná hodně často kouskovat. Další z řady nedovolených zákroků byl spáchán na Sokratise, Dortmund bude rozehrávat z hlouby pole.

17

Až nyní se Salzburg konečně dočkal. Beriša byl totiž jako první v souboji o balón a hostujícímu Castrovi nezbývalo nic jiného, než faulovat.

16

Ani po dalším celkem ostrém zákroku se nepíská. Znovu skončil na zemi Lainer, avšak ani mohutné výkřiky domácích nepřiměli sudího odpískat.

15

Castro se rozhodl přenést těžiště hry na volného Reuse, který si ale nepohlídal ofsajdovou lini. Rozehrávky se ujme sám brankář Walke.

14

Aktivní pravý zadák Lainer se po kontaktu s míčem snažil vybojovat standardní situaci, avšak hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.

13

Haidara si počkal na podporu Lainera, nicméně přihrávka měla velmi špatné parametry. I přesto se Zagadou rozhodl hrát na jistotu do autu.

12

Reus pelášil podél autové čáry, načež si svůj individuální průnik rozmyslel. Místo rychlé akce sledujeme poklidnou kombinaci u středového kruhu.

11

Na druhé straně se do pokutového území snesly hned dva velmi nebezpečné centry, ani jeden z nich se ale nestal nebezpečím pro Walkeho.

10

Caleta-Car se ujal rozehrávky volného kopu z vlastní obranné poloviny. Nákopem hledal své útočné kolegy, kteří ale neudrželi míč na kopačkách.

9

Předchozí šance jednoznačně ukázala, že Salzburg bude chtít hrát otevřeně. Nutno dodat, že Dortmund musí za každou cenu vstřelit alespoň dvě branky.

8

8. Hwang selhal v šanci.

8

Úvodní gólovka zápasu! Dabbur přihrál ještě lépe postavenému Hwangovi, který tváří v tvář brankáři pouze napálil Bürkiho.

7

Lainerovi trvalo provedení autu opravdu hodně dlouho, navíc se s míčem dostal daleko od místa určení. Hlavní sudí ho tak vrátil na výchozí pozici.

6

Celkem zbytečná ztráta v rozehrávce Dortmundu nepřinesla nic nebezpečného. Dabbur se totiž neprosmýkl kolem Sokratise.

5

Hwang si chtěl pokrýt míč před napadajícím Zagadouem. Hostující zadák nakonec zafungoval na jedničku, načež ještě vybojoval faul.

4

Na levém křídle operoval Schmelzer, jenž chtěl prostrčit kulatý nesmysl na Reuse. To se nepovedlo a hrát také bude rakouský celek.

3

Poprvé se k míči dostali také domácí, ovšem pouze na krátký časový úsek. V současné době se Piszczek staví k autovému vhazování.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

FC Red Bull Salzburg: Walke (C) – Lainer, Ramalho, Ćaleta-Car, Ulmer – Haidara, Schlager, Samassékou, Valon Beriša – Hwang Hee-chan, Dabbur.
Náhradníci: Stankovic – Leitgeb, Gulbrandsen, Minamino, Onguéné, Yabo, H. Wolf.

Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Zagadou, Papastathopoulos, Schmelzer (C) – Schürrle, Dahoud, G. Castro, M. Götze – Reus – Batshuayi.
Náhradníci: Weidenfeller – Philipp, Isak, Guerreiro, Toljan, Şahin, Weigl..
První zápas

První vzájemný zápas v rámci osmifinále se konal na domácím stánku Borussie. Právě německý gigant byl před dvojzápasem staven do role jasného favorita, což se v prvním zápase rozhodně nepotvrdilo. Salzburg totiž umlčel příznivce soupeře hned dvěma brankama, načež soupeř reagoval pouze jednou. Salzburgu tak bude v dnešním zápase stačit i prohra 1:0
Borussia Dortmund

Na opačném pólu stojí velmi ambiciózní Borussia Dortmund, tedy celek, pro který je účast v Evropské lize rozhodně málo. Německému celku ale absolutně nevyšlo počínání v základní skupině Ligy mistrů. Borussia totiž nasbírala pouhopouhé dva body, nicméně i ty je dokázaly alespoň vynést do vyřazovací fáze Evropské ligy. Zdá se, že se Dortmund konečně dostal do té správné herní pohody, jasně o tom dokumentují poslední ligové zápasy. Borussie totiž naposledy prohrála před více než třemi měsíci, načež od této doby následuje jedenáct zápasů bez prohry. Co se týče Evropské ligy, tam měl tento německý celek velké štěstí už v prvním vyřazovacím kole. Dlouho se totiž zdálo, že si Atalanta nenechá ujít kýžený postup, avšak Dortmund prokázal větší zkušenost, díky které se nakonec stal účastníkem osmifinále.
FC Red Bull Salzburg

Rakouský Salzburg je i v letošním ročníku na vedoucí příčce své domácí soutěže, kde si před druhým Sturmem Graz střeží mistrovskou pozici s osmibodovým náskokem. Salzburg má v rakouské nejvyšší soutěži na kontě pouze jedinou porážku, naopak mnohém více je remíz. Naopak, co se týče evropského putování, tam je to mnohem lepší. Salzburg sice usiloval o základní skupinu Ligy mistrů, tato cesta se ale zastavila ve třetím předkole, kde stále nevyzpytatelná Rijeka. Salzburg tak zamířil do Evropské ligy, ve které se přes čtvrté předkolo a následnou základní skupinu prokousal až do dnešního osmifinále.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Red Bull Salzburg a Borussia Dortmund.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.

FC Red Bull Salzburg – Borussia Dortmund

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   52. Hwang Hee-chan (SLZ), 63. Valon Beriša (SLZ), 87. Ulmer (SLZ), 90+2. Samassékou (SLZ) – 47. Papastathopoulos (DOR), 90. Zagadou (DOR)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 24:14.

FC Red Bull Salzburg: Walke (C) – Lainer, Ramalho, Ćaleta-Car, Ulmer – Haidara (82. Yabo), Schlager (79. H. Wolf), Samassékou, Valon Beriša – Hwang Hee-chan (66. Gulbrandsen), Dabbur.
Náhradníci: Stankovic – Leitgeb, Gulbrandsen, Minamino, Onguéné, Yabo, H. Wolf.

Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Zagadou, Papastathopoulos, Schmelzer (C) – Schürrle, Dahoud, G. Castro (62. Guerreiro), M. Götze (46. Philipp) – Reus (46. Isak) – Batshuayi.
Náhradníci: Weidenfeller – Philipp, Isak, Guerreiro, Toljan, Şahin, Weigl.

První zápas: Dortmund - Salzburg 1:2