Menu

Fotbal

Evropská liga

FK Zenit Petrohrad – RB Lipsko

1:1

konec (1:1)

15.03.2018, 19:00 • Petrovskij, Petrohrad • Osmifinále • David Suchý

Tipsport: 2.71 3.44 2.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 13:11. (20:54:44)
Je konec! Fotbalisté Lipska nakonec dokázali ustrážit remízový výsledek a díky lepšímu prvnímu zápasu se stávají čtvrtfinalisty Evropské ligy. Nutno dodat, že jsme v dnešním utkání sledovali hodně vyrovnanou podívanou, ve které nakonec měli větší štěstí hosté.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Obrovská hrubice v domácí defenzívě málem přinesla druhou branku Lipska! Po přihrávce Wernera se ale nedokázal prosadit Bruma.

90+3

Zenit se nemůže dostat do náporu, což jednoznačně hraje do karet hostujícímu táboru.

90+1

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Jean-Kévin Augustin, přichází Yussuf Poulsen.

90+1

Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.

90

Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Emiliano Rigoni, přichází Alexandr Jerochin.

87

Zenit se snaží hru výrazně zjednodušit a v současné době sledujeme nespočet nakopávaných pokusů přímo do pokutového území.

86

I další padající balón si našel urostlý Zabolotnyj, který ho pouze prodloužil na nohu Upamecana. Následně je domácím odmáván ofsajd.

85

Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Igor Smolnikov, přichází Dmitrij Poloz.

85

Paredesova rozehrávka cvičeným signálem sice našla naskakujícího Criscita, domácí kapitán ale zamířil vedle branky.

84

Zabolotnyj si ukázkovým způsobem zpracoval balón a následně vybojoval faul u pravé autové čáry. Do šestnáctky se sbíhá početná družina domácích hráčů.

83

Domácí brankář musel řešit další ošemetnou situaci, avšak míč v poklidu stáhl do své náruče. Stadion je ve varu, Zenit ještě vycítil šanci.

82

To jsou věci! K exekuci pokutového kopu se postavil Werner, jehož dělovku po zemi stačil Luněv vyrazit. Zenit stále žhaví naději!

82

82. Penalta

82

Timo Werner (RB Lipsko) neproměňuje pokutový kop.

81

81. Penaltový zákrok.

81

Žlutou kartu dostává Miha Mevlja (FK Zenit Petrohrad).

81

Je tu pokutový kop pro Lipsko!

81

Tak teď už do konce zápasu opravdu nezbývá moc času. Lipsko je necelých deset minut od postupu, naopak domácí hráči od zklamání v podobě vypadnutí.

80

Ivanovič sice v první fázi odtlačil od míče Keitu, následně ale pochybil při odehrání hracího předmětu. Vzorně se ale vrátil středopolař Paredes.

79

Poslední minuty se odehrávají výhradně na hostující polovině. Zenit výrazně zvýšil obrátky a naopak Lipsko je čím dál více pasivnější.

74

Statistika držení míče: 42% – 58%.

73

Klostermann se chopil autového vhazování od pravé autové čáry. Po jeho hodu se Forsberg pokoušel prosmýknout kolem brankové lajny, avšak neúspěšně.

72

Zároveň se nám časomíra dostala do závěrečné dvacetiminutovky. Lipsko bez větších komplikací hají remízový výsledek, který je stále postupový.

71

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Diego Demme, přichází Stefan Ilsanker.

70

To je velká škoda. Driussi naservíroval fantastický balón na Zabolotnyje, kterému v nejméně vhodnou dobu absolutně nevyšlo zpracování.

69

Po nedůslednosti v hostující obraně měl trochu více s míčem Rigoni, avšak jeho prudkou nabídku stačila srazit defenzíva Lipska.

68

Před Gulásciho se snášel další padající balón, který se stal snadnou kořistí maďarského brankáře. Zenit se stále nemůže dostat k vážnější příležitosti.

67

Netrvalo dlouho a pomezní rozhodčí opět vztyčil praporek. I tentokráte se za obranou soupeře nacházel Werner, jenž patří k nejaktivnějším hráčům na trávníku.

66

Nakonec to bylo s faulem a Petrohrad měl k dispozici volný kop. Na ten sice stačil Smolnikov reagovat, míč ale prodloužil pouze do zámezí.

65

Momentálně je hra znovu přerušena, neboť si menší zdravotní komplikace způsobil Kranevitter. Argentinec se po pádu na zem chytl na obličej.

64

Nakopávaný balón z obranné poloviny hostů měl najít naběhnuvšího Augustina. Myšlenka to sice nebyla špatná, míč ale jako první odehrál Smolnikov.

63

Konaté má po příchodu na hrací plochu jednoznačnou pozici na hřišti. Francouzský středopolař se snaží odrážet útočné výpady soupeře.

62

Žlutou kartu dostává Igor Smolnikov (FK Zenit Petrohrad).

61

Máme za sebou hodinu hry a Zenitu se stále nedaří vstřelit druhou branku. Zároveň je jisté, že to hosté budou mít ještě hodně složité.

60

Ivanovič uplatnil své bohaté zkušenosti a po lehkém přistrčení Augustina vyhrál hlavičkový souboj. Následně domácí vybojovali další aut.

59

Forsberg měl na levé straně trestuhodně spoustu prostoru, což se snažil využít přihrávkou na Wernera. Druhý jmenovaný se ale ocitl v ofsajdu.

58

Criscitovo razantní odkopnutí míče připlachtilo na hlavu Klostermanna, jenž si nechtěl komplikovat život a balón poslal do hlediště.

57

Až nyní se konečně podařilo uklidnit hru. Lipsko nikam nespěchá a spíše se snaží neudělat žádnou závažnou chybu, což by mohlo mít fatální následky.

56

Augustin si to namířil mezi početnou přesilu, proti které pochopitelně neměl nárok na úspěch. V tuto chvíli chyběla výraznější podpora kolegů.

55

Augustin si počkal na podporu Wernera, který ale v souboji jeden na jednoho nevyzral na Mevjlu. Hra se okamžitě přesunula na druhou stranu.

54

Bruma to před malým momentem přehnal s agresivitou, neboť po jeho zákroku skončil na zeleném pažitu domácí forvard Rigoni.

53

Augustin se vyškrábal překvapivě vysoko do vzduchu, s čímž Criscito příliš nepočítal. Navíc si německý celek vybojoval rohový kop.

52

Werner znovu zlobil na levém křídle, kde se mu podařilo proniknout až do vápna. Zpětná přihrávka našla Forsberga, který neprostřelil Smolnikova.

51

Zatím hodně nevýrazný Zabolotnyj si sice udělal prostor v souboji o míč, kulatý nesmysl ale prodloužil pouze do země nikoho.

50

Zenit začal hodně aktivně. Z pravé strany zkoušel své štěstí Rigoni a nutno dodat, že vůbec ne špatně. Gulásci jeho ránu dokázal zkrotit.

49

Poprvé se k míči dostal také hostující brankář Gulásci, jehož odkop od branky směřoval na Augustina. Francouzský útočník ale prohrál vzdušný souboj.

48

Hned v úvodních vteřinách se z velké vzdálenosti do míče opřel Criscito, avšak ani jeho pohotová rána si nenašla místo mezi tři tyče.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Willi Orban, přichází Ibrahima Konaté.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou úvodní dějství, jenž nám nabídlo hodně vyrovnanou podívanou. Nejdříve se do vedení dostali hosté, avšak Zenit stačil reagovat těsně před konečným hvizdem. Ruský celek stále potřebuje ještě jednu branku, což je tou nejlepší pozvánkou do druhého poločasu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

45+1. Sebastián DRIUSSI - 1:1

45+1

Petrohrad právě vstřelil branku!
Domácí se ke konci prvního poločasu dočkali vyrovnávací branky! Parádní přenesení hry směřovalo na volného Criscita, který okamžitě poslal před Luněva centr. Ten si na zadní tyči jako první našel SEBASTIAN DRIUSSI, který si v těchto situacích ví rady.

43

To nebylo vůbec špatné. Rigoni si přichystal střelu svojí silnější nohu a proti jeho prudkém projektilu se musel vytáhnout Luněv.

42

Augustin operoval na hranici vápna, kde alespoň vybojoval autové vhazování. Ihned po něm se Klostermann neprobil přes mohutný blok.

41

Forsberg našel na hranici ofsajdu naběhnuvšího Wernera, který se ale zjevil v hodně ostrém úhlu. Akce navíc hodně rychle skončila.

40

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

39

Žlutou kartu dostává Domenico Criscito (FK Zenit Petrohrad).

38

Mevlja si před malým momentem počínal hodně zkušeně, neboť Wernerovi nedal ani kousek prostoru. Zenit tak bude vhazovat.

37

To už ale neplatí, i když Paredesovo zakončení nemělo ideální parametry. Argentinec pálil z akrobatické pozice doprostřed branky.

36

Další z řady rohových kopů tentokráte skončil v náruči připraveného Gulásciho. Hostující strážce tyčí je zatím bez vážnějšího zákroku.

35

Do pokutového území Lipska se snesl centr z pravé strany, který vyprodukoval Ivanovič. V šestnáctce se ale nepohyboval nikdo v modrém.

34

Hra se nám hodně zklidnila a k vidění není vůbec žádné zakončení. Míč mají na kopačkách opět hosté, kteří ale nemusí nikam pospíchat.

29

Klostermannovo laxní odkopnutí míče zaplulo přesně na hruď Kranevittera, který následnou akci zpackal. Přihrávku totiž poslal na nohu Orbana.

28

Na druhé straně chtěl Bernardo spolupracovat s Wernerem, avšak německý forvard se na poslední chvíli hnul špatným směrem.

27

27. Paredes mířil do břevna.

27

Odpovědnost na sebe vzal technicky dobře vybavený Paredes, jehož kroucená střela skončila na břevně. Luněv by byl bez šance.

26

Domácí mají jedinečnou příležitost srovnat krok. Hostující Orban totiž fauloval kousek za pokutovým územím a na pořadu dne bude přímý kop.

25

Zatím jediný střelec dnešního utkání se ihned po rozehrávce dopustil faulu, po kterém domácí okamžitě rozehráli. Driussi ale o kousek nedosáhl na balón.

24

Žlutou kartu dostává Willi Orban (RB Lipsko).

23

V tuto chvíli to budou mít domácí hodně složité. Nyní totiž potřebují vstřelit hned dvě branky, což bude proti dobře hrajícímu Lipsku složité.

22

22. Jean-Kévin AUGUSTIN - 0:1

22

Lipsko právě vstřelilo branku!
Hosté se dostávají do vedení! Werner si sympaticky seběhl blíže k šestnáctce, odkud vyprodukoval náramnou kolmici na JEANA-KEVINA AUGUSTINA. Druhý jmenovaný se s míčem obtočil a posléze chladnokrevně zakončil.

21

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku odvetného zápasu. Zenit Petrohrad by ale měl přidat, hosté jsou i nadále v postupové pozici.

20

Hostující zadák Upamecano musel hodně rychle zasáhnout, neboť si míč zpracovával Rigoni. V tuto chvíli se hosté pouze brání.

19

Zenit měl k dispozici druhý rohový kop. Tentokráte se balón kroutil na přední tyč, kde se žádný z domácích nedokázal prosadit.

18

Criscito se chystal vyvézt balón ke středu hrací plochy, do cesty se mu ale postavil napadající Augustin, který pochopitelně fauloval.

17

Hra se přelévá z jedné strany na druhou a zatím jsme neviděli žádnou velkou příležitost. Momentálně to zkouší domácí hráči.

16

Domácí tábor se dožadoval odpískání faulu na Zabolotnyje, hlavní sudí je ale opačného názoru. Lipsko se tak řítí na druhou stranu.

15

Aktivní Driussi se mohl řítit zcela osamocený po levém křídle, jeho náběh za obranu ale nebyl správný. Je odmáván ofsajd argentinskému křídelníkovi.

14

Logicky se i Zenit dostal k rozehrávce rohového kopu. Ten byl rozehrán nakrátko, načež Rigoni poslal centr do napadajícího Forsberga.

13

Zdálo se, že se Bernardovi přeci jenom podařilo udržet balón na hrací ploše, avšak pomezní rozhodčí nakonec ukázal k rohovému praporku.

12

Paredes se chopil exekuce volného kopu z pětadvaceti metrů. Jeho prudká střílená nabídka narazila pouze do nohy prvního bránícího hráče.

11

I nadále mají hostující hráči velkou územní převahu. Naopak Zenit se s míčem zatím mockrát nesetkal, avšak není se čemu divit.

10

Žlutou kartu dostává Diego Demme (RB Lipsko).

9

Lipsko mělo k dispozici úvodní rohový kop dnešního zápasu. Balón se snášel směrem do malého vápna, kde byl nejvýše ve vzduchu Mevlja.

8

Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Alexandr Kokorin, přichází Anton Zabolotnyj.

7

Hra je tak opět přerušena a domácí lodivod musí hned v samotném úvodu řešit nepříjemnost. Kokorin zvládl pouze několik vteřin a nyní bude muset odstoupit.

6

Do kombinace Lipska se zapojil také středopolař Keita, jenž pouze přeposlal míč na Demmeho. Navíc to vypadá, že Kokorin bude střídat.

5

Klostermann se sympatickým průnikem dostal až za polovinu hřiště, kde byl zezadu dohrán Driussim. Standardní situace pro Lipsko.

4

Hra byla následně přerušena, neboť se na hrací ploše svíjel v bolestech právě Kokorin. Na scénu musel přiběhnout také lékařský personál.

3

Hodně ostře vletěl do protihráče domácí Kokorin, po jehož nedovoleném zákroku je pískáno ve prospěch německého celku.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

FK Zenit Petrohrad: Lunev – Ivanović, Smolnikov, M. Mevlja, Criscito (C) – Kranevitter, Paredes, Žirkov – Rigoni, Kokorin, Driussi.
Náhradníci: Lodygin – Kuzjajev, Jerochin, Pletnjov, A. Zabolotnyj, Skrobotov, Poloz.

RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban (C), Upamecano, Bernardo – Forsberg, Demme, Keïta, Bruma – Werner, Augustin.
Náhradníci: Mvogo – Ilsanker, Kaiser, Kampl, Konaté, Laimer, Y. Poulsen.

Rozhodčí: Orsato.
První zápas

První vzájemné utkání v rámci osmifinále Evropské ligy přineslo celkem očekávané vítězství Lipska. Německý celek totiž dokázal zvítězit hubeným výsledkem 2:1, avšak právě jedna branka na kontě Zenitu může mít pro dnešní zápas velký vliv. Petrohradu totiž bude stačit i vítězství 1:0.
RB Lipsko

Na opačné straně stojí hodně ambiciózní Lipsko, jenž patřilo k nejpříjemnějším překvapením loňského ročníku německé Bundesligy. Lipsko se totiž v konečném součtu dostalo na překvapivé druhé místo a pro tento celek byla připravena základní skupina Ligy mistrů. Konkurence v podobě Monaka, Besiktase a Porta sice nebyla úplně nejhorší, avšak končetná třetí pozice znamenala alespoň účast v Evropské lize. Ve své domácí soutěži se Lipsko nachází na páté příčce a do posledního kola bude muset střežit pohárovou pozici.
FK Zenit Petrohrad

Fotbalisté Zenitu Petrohrad předvádějí v letošním ročníku hodně kolísavé výkony, což se pochopitelně promítlo v ruské nejvyšší soutěži. Jeden z tradičních aspirantů na mistrovský titul se totiž nachází až na páté pozici a na vedoucí Lokomotiv ztrácí už deset bodů. Zároveň se Zenit nenachází v úplně optimální formě, neboť z posledních pěti ligových zápasů zvítězil pouze v jediném. Naprosto opačná situace je v Evropské lize. Tam Zenit s přehledem ovládl svojí skupinu a ve vyřazovacích bojích se utká s Lipskem.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Zenit Petrohrad a RB Lipsko.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

FK Zenit Petrohrad – RB Lipsko

1:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 45+1. Driussi (Criscito) – 22. Augustin (Werner)

Karty:   39. Criscito (PET), 62. Smolnikov (PET), 81. M. Mevlja (PET) – 10. Demme (RBL), 24. Orban (RBL)

Neproměněná penalta: 82. Werner (RBL), brankář Lunev zneškodnil

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 13:11.

FK Zenit Petrohrad: Lunev – Ivanović, Smolnikov (85. Poloz), M. Mevlja, Criscito (C) – Kranevitter, Paredes, Žirkov – Rigoni (90. Jerochin), Kokorin (8. A. Zabolotnyj), Driussi.
Náhradníci: Lodygin – Kuzjajev, Jerochin, Pletnjov, A. Zabolotnyj, Skrobotov, Poloz.

RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban (C) (46. Konaté), Upamecano, Bernardo – Forsberg, Demme (71. Ilsanker), Keïta, Bruma – Werner, Augustin (90+1. Y. Poulsen).
Náhradníci: Mvogo – Ilsanker, Kaiser, Kampl, Konaté, Laimer, Y. Poulsen.

Rozhodčí: Orsato

První zápas: RB Lipsko - Zenit 2:1