Menu

Další

Paralympijské hry

Přehled událostí na PH Pchjongčchang 2018 - 3. den

konec

11.03.2018, 01:30

7:23

Za pár minut vstoupí do bojů zápasem s Jižní Koreou čeští reprezentanti. Připomeňme si jejich nominaci:

Brankáři: Michal Vápenka (Sparta), Martin Kudela (Studénka)

Obránci: Pavel Doležal (Pardubice), Miroslav Hrbek (K. Vary), Pavel Kubeš (Pardubice), Jiří Raul (Sparta) a Karel Wágner (K. Vary).

Útočníci: Michal Geier (K. Vary), Zdeněk Hábl (Zlín), Zdeněk Klíma (Č. Budějovice), Zdeněk Krupička (Sparta), David Motyčka (Pardubice), Martin Novák (Olomouc), David Palát (Zlín), Zdeněk Šafránek (Zlín).

Trenér: Jiří Bříza.

4:11

V superobřím slalomu sedících mužů triumfoval Kanaďan Kurt Oatway v čase 1:25:83. O vteřinu a šest setin sekundy porazil Američana Andrewa Kurku. Bronz získal Francouz Frederic Francois, který na předposledním mezičase vedl, se ztrátou 1,15s. za vítězem. Čech Pavel Rambousek obsadil se ztrátou 8:69s. 20. příčku. Závod dokončilo 22 z 28 závodníků.

3:49

Superobří slalom stojících mužů vyhrál bezpečně Švýcar Theo Gmur v čase 1:24:83. Druhý skončil Francouz Artur Bauchet, který startoval s číslem 1 a dosáhl času 1:26:64. Bronz vybojoval o deset setin před Kanaďanem Guimondem Markus Salcher z Rakouska (+3,06s). Slovák Martin France skončil šestý se ztrátou 3,83s. Čeští slalomáři obsadili z těch, kteří dojeli, dvě poslední místa: Tomáš Vaverka skončil 29. (+11,39s.) a válečný veterán a nejstarší účastník české výpravy Miroslav Lidinský pak 30. (+14,43s). Závodu se zúčastnilo 34 slalomářů.

3:21

Slovák Jakub Krako po stříbru ze sjezdu získává v superobřím slalomu zlatou paralympijskou medaili! Po Henrietě Farkašové jde už o druhé dnešní zlato pro Slovensko! Druhý skončil se ztrátou pouhých 18 setin sekundy Ital Giacomo Bertagnolli. Bronz vybojoval další slovenský reprezentant Miroslav Haraus. Vodičem Kraka je Branislav Brozman, vodičem Harause Maroš Hudík. Čech Patrik Hetmer s vodičem Miroslavem Máčalou obsadil nakonec 10. příčku. Třetí Slovák na trati Marek Kubačka s vodičkou Márií Zaťovičovou skončil sedmý.

3:18

Jakub Krako už má jistou medaili! Vede s náskokem 18 setin sekundy před Italem Giacomo Bertagnollim, který zajel fantasticky poslední část tratě. Třetí pozici drží další Slovák Miroslav Haraus. Na kopci už jsou poslední dva slalomáři, včetně Čecha Hetmera.

3:09

V průběžném pořadí superobřího slalomu mužů se zrakovým postižením vedou dva Slováci! Na prvním místě je poté, co svou trať absolvovalo sedm ze třinácti sportovců, Jakub Krako s časem 1:26:11. Druhý Miroslav Haraus ztratil 55 setin sekundy. Další Slovák Marek Kubačka je za Ivanem Francevem, paralympijským sportovcem z Ruska, čtvrtý. Na kopci je ještě šest dalších slalomářů, jako poslední pojede Čech Patrik Hetmer s vodičem Miroslavem Máčalou.

3:00

Právě začíná superobří slalom mužů se zrakovým postižením. Na kopci je celkem 13 sportovců. Český závodník Patrik Hetmer pojede jako poslední. Jako čtvrtý pojede Slovák Marek Kubačka, jako pátý další Slovák Miroslav Haraus a jako sedmý stříbrný ze sjezdu Jakub Krako, sedmadvacetiletý závodník ze Slovenska.

2:23

Superobří slalom stojících žen vyhrála Francouzka Marie Bochetová v čase 1:32:83. Stříbro získala Andrea Rothfussová z Německa (+0,27s.), bronz získala Alana Ramsayová z Kanady (+2,37s.). Slovenka Petra Smržová nedojela do cíle. Češky nestartovaly.

2:10

Henrieta Farkašová je nejúspěšnější paralympička slovenské historie. Jednatřicetiletá závodnice vybojovala již své sedmé paralympijské zlato. V superobřím slalomu vyhrála již po Vancouveru a Soči na třetích hrách v řadě! V Pchjongčchangu získala již druhou zlatou medaili, když vyhrála již ve sjezdu.

1:57

Hned v první disciplíně dne, kdy v superobřím slalomu soutěžily závodnice se zrakovým postižením, uspěla nejlépe Slovenka Henrieta Farkašová, jejíž vodičkou byla Natália Šubrtová. Dosáhla času 1:30.17. Na druhé pozici skončila Millie Knigtová z Velké Británie (+3,59s.) a třetí pak další Britka Menna Fitzpatricková (+4,37s.). Česká závodnice Anna Pešková, jejíž vodičkou byla Michaela Hubačová, skončila jedenáctá se ztrátou 17 vteřin a 59 setin vteřiny na vítězku. Závodu se zúčastnilo jedenáct závodnic.

Přehled událostí na PH Pchjongčchang 2018 - 3. den

konec

Zpět na online


Statistiky:
Program druhého soutěžního dne paralympijských her
Sjezdové lyžování:

1:30 - superobří slalom žen, po nich superobří slalom mužů. Postupně pojedou:
ženy se zrakovým postižením (CZE - Anna Pešková, vodička Michaela Hubačová (skončila 11.), SVK -
Henrieta Farkašová, vodička Natália Šubrtová (1.), celkem 11 účastnic)
stojící ženy - (SVK - Petra Smržová, celkem 14 účastnic)
sedící ženy (bez české i slovenské účasti, 8 účastnic)
muži se zrakovým postižením (CZE - Patrik Hetmer, vodič Miroslav Máčala, SVK - Marek Kubačka, vodička Mária Zaťovičová, Miroslav Haraus, vodič Maroš Hudík, Jakub Krako - Branislav Brozman, celkem 13 účastníků)
stojící muži (CZE - Miroslav Lidinský, Tomáš Vaverka, SVK: Martin France, 34 účastníků)
sedící muži (CZE - Pavel Bambousek, 33 účastníků)

Běh na lyžích:

2:00 - 15 kilometrů sedící muži (bez české i slovenské účasti, 29 závodníků)
3:15 - 12 kilometrů sedící ženy (bez české i slovenské účasti, 19 závodnic)

Sledge hokej:

4:00 - USA - Japonsko
7:30 - Jižní Korea - Česká republika
11:00 - Kanada - Itálie

Curling smíšených družstev na vozíku:

1:35 - tři bloky, celkem deset zápasů
1:35: USA - Německo
1:35: Švýcarsko - Velká Británie
6:35: Paralympijští sportovci z Ruska - Finsko
6:35: Norsko - Čína
6:35: Kanada - Švédsko
6:35: Slovensko - Korea
11:35: Slovensko - Švýcarsko
11:35: Velká Británie - Finsko
11:35: Čína - Německo
11:35: USA - Švédsko