Menu

Hokej

Play-out extraligy st. dorostu

Piráti Chomutov – HC Letci Letňany

4:2

konec (1:1, 2:1, 1:0)

11.03.2018, 12:00 • ZS Chomutov • O udržení • David Panuška

Piráti přidali ve třetí periodě ještě jednu branku a dokráčeli ve vyrovnaném klání ke třem bodům. Poslední branku utkání zaznamenal Jakub Baier.

Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a u mládežnického hokeje zase někdy na počtěnou. (14:05:20)

Konec zápasu.

59:23

Oddechový čas pro hosty.

59:23

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Peter Lobodowski – 2 min., nedovolené bránění).

58:39

David Kalina se dostal do útoku a mohl vykřesat naději pro hosty. Zakončení před brankou mu ovšem nevyšlo.

58:14

Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Jaroslav Srbek – 2 min., nedovolené bránění).

57:22

Jan Zedek to po vhazování dvakrát zkoušel od modré. První pokus skončil zblokován, druhá rána zase letěla nad tři tyče Skokanovy branky,

57:00

Hrají se poslední tři minuty třetí třetiny. Hosté se pokouší něco vymyslet, ale zatím kombinují ve vlastním pásmu.

55:39

Sérii pirátských pokusů od modré čáry úspěch neslavila. Ani jeden kotouč klec Letňan neohrozila, ty mají na srovnání skóre stále méně a méně času.

54:48

Následně Jakub Štochl objel branku a poslal žabičku před branku. Patrik Pech se pokoušel jen puk lehce tečovat, což se mu nakonec povedlo. Nakonec ale jen vedle branky.

54:03

Ve velké šanci se zjevil následně před domácí svatyní Kryštof Pejchal. Volný kotouč ale trestuhodně za záda Skokaka neposlal. Na druhé straně Jaroš vybojoval vhazování.

53:27

Obstřelit bránícího hráče zakončením na zadní tyč pokoušel Erik Mežnar. Svým pokusem ale trefil jen chrániče bránícího Letce.

52:44

Až nyní se naskytla akce zničehonic. Radek Procházka zkoušel na brankovišti dostat puk do sítě, Jeřábek jej měl u čáry mezi betony. Se štěstím ale neinkasoval!

52:15

Dlouho se hraje bez pískotu sudího, nic převratného se ovšem neděje. Oba celky se snaží něco vymyslet, ale nejde jim to.

50:55

Erik Mežnar bojoval za brankou Letňan a dostal kotouč před Jeřábka. Zde se pokoušel prosadit Prokop, ale ten jen píchl do rukavice hostujícího borce.

49:48

Piráti právě vstřelili branku!
A po skončení přesilovky udeřili domácí! JAKUB BAIER se po nepřesné rozehře dostal ke kotouči a před brankou nedal Jeřábkovi střelou do šibenice jedinou šanci. Bez asistence.

48:44

Domácí v plném počtu.

48:33

Dvě šance Vojinoviče. Ten nejdříve zakončoval pod víko, ale Skokan zasáhl. Následně to ještě zkoušel bekhendem, ale ani tentokráte neuspěl!

47:45

Hosté byli následně aktivní, ale nevymysleli žádnou střelu. Piráti tak vyhodili a vyměnili svou bránící čtyřku.

47:02

Na startu početní výhody si do střelecké pozice najel Ivan Lytvynov, Jeho technická rána ovšem neslavila úspěch, Skokan pozorný.

46:44

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Štochl – 2 min., podražení).

45:52

Snažení obou celků bylo ukončeno vyhozením kotouče na icing. Hra se tak vrací před branku předposledního celku extraligy staršího dorostu.

44:42

Lišácky to z úhlu následně zkoušel pirátský bek Procházka. Jeho nahození ovšem skončilo v rukavici pozorného a připraveného Jeřábka.

44:26

Pražskému celku se aktuálně moc nedaří a je spíše pod nátlakem. Hosté nyní vyhodili na icing.

43:32

Patrik Pech si před brankou hostů počkal na odraz kotouče. Následně byl osamocen před brankou, tu ale trestuhodně přestřelil!

43:07

Delší dobu se hrálo a k vidění nebylo nic převratného. Hra byla přerušena až poté, co kotouč skončil mimo ledovou plochu.

41:48

Rychlý útok Pirátů zakončoval mezi kruhy Jakub Baier, kterému se ovšem nepovedlo trefit branku díky pohotovému obrannému bloku.

41:29

Slušný projektil vyslal od modré čáry obránce Michael Krutil. Skokan dráhu kotouče ovšem viděl a skryl jej ve své rukavici.

40:25

Erik Mežnar si po levé straně najel do pásma a pokoušel se prostřelit bránící hráče. Ti byli ovšem dobře postavení a kotouč nepropustili.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně ve 13:36.
Druhá třetina je u konce a celkem nám nabídla tři branky, Piráti vedou 3:2. Domácí celek se prosadil v obou svých početních výhodách, nejdříve se prosadil Jan Prokop, kterého vzápětí napodobil Roman Brandner. O pár minut později snížil pohlednou individuální akcí Ivan Lytvynov.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:03

Po bojovném snažení Lobodowského se zmocnil kotouče Procházka, jenž pronikal do pásma. Slovenský útočník ovšem stál v ofsajdu a píská se.

38:41

K volnému kotouči se dostal v útočném pásmu Ivan Lytvynov, před nímž stál Skokan. Nyní ale vzájemný souboj vyzněl pro brankáře Pirátů.

37:56

Celá akce byla zakončena nahozením od modré čáry, které ukryl Ondřej Skokan ve své lapačce. Pokračovat se bude po jeho levici.

37:37

Letňany ožily. Po zblokované střele Krutila se do zakončení z otočky dostával Štěpán Kyclt. Solidním pokusem ovšem branku nakonec minul.

36:50

Aktivní Schönbauer se dostal podél mantinelu až před branku, kde jej ale dobrým obranným zákrokem o kotouč připravil Pavel Jarý.

35:32

Oddechový čas pro domácí.

35:32

Letňany právě vstřelily branku!
Následná akce IVANA LYTVYNOVA ovšem již brankou skončila a opět je o co hrát! Hostující bek si najel do pásma a ukázkovou střelou do šibenice snížil na rozdíl jediné branky. Asistence: Tomáš Soukup a Adam Štěpánek.

35:13

Tlak hostí pokračuje a Tomáš Soukup měl po vyražené střele před sebou prázdnou branku, nakonec ale nastřelil boční síť.

34:24

Ondřej Škutina se dostal bekhendem do zakončení, které Skokan vyrazil před sebe. Radek Procházka byl následně zasáhnut, kotouč mířil do branky, ale domácí bek celou situaci nakonec zachránil!

33:46

Útočné snažení Letců sice pokračovalo, nic ovšem nenabídlo. Pražané se dostali do ofsajdu a pokračovat se bude ve střední třetině.

32:50

Piráti špatně rozehráli a Martin Schönbauer měl před sebou volný prostor. Hostující bek hned zakončoval, ale střelou k tyčce Skokana nepropálil!

31:42

Piráti právě vstřelili branku!
Netrvalo dlouho a byla využita i druhá početní výhoda domácích. Piráti se dostali před branku a v závaru se nejlépe zorientoval ROMAN BRANDNER! Asistence: Jakub Jaroš a Jakub Štochl.

31:19

Piráti právě vstřelili branku!
Piráti hodně rychle využívají dvojnásobnou výhodu a dostávají se do vedení! Erik Mežnar se před brankou dobře zorientoval a počkal si na JANA PROKOPA. Tomu následně dal kotouč, aby domácí forvard do protipohybu brankáře skóroval. Asistence: Erik Mežnar a Radek Procházka.

31:07

Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Jaroslav Srbek – 2 min., podražení).

30:45

Radek Procházka zakončoval od modré čáry, ale branku minul. Hosté se následně dostali do útoku, kde ušetřili drahocenné sekundy.

30:24

Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Štěpán Kyclt – 2 min., nedovolené bránění).

29:55

Slušně to z pravého kruhu do vzdálenější šibenice zkoušel Martin Schönbauer, jeho pokus i přes dva bránící hráče nakonec skončil zákrokem Skokana.

29:16

Následně si najel podél levého mantinelu až do zakončení bek Radek Procházka. Ten to zkoušel na přední tyčku, ale branku nakonec i díky zákroku Jeřábka přepálil.

28:45

Momenty prvních dvou střelců! Štěpánek nejdříve z mezikruží nepřekonal Skokana, Jan Prokop v úniku zakončoval bekhendem, ale hostujícího borce nepřelstil!

27:15

Následně to slušně zkoušel od modré čáry Pavel Jarý. Jeho svižná rána ovšem skončila jen vedle branky a k žádné teči se nikdo z domácích ani neměl.

26:05

Následně se domácí dostali do rychlé akce, která byla zakončena pokusem Lobodowského. Ten střílel z mezikruží, ale jen do výstroje Jeřábka!

25:30

Kostrbatá hra... Ani jeden celek si nedokáže nic vytvořit a vidíme samé ztráty, nepovedené kombinace a nahazovaní za branku.

24:23

Pražané se dostávali do rychlého útoku, který byl ovšem ukončen příliš brzy. Jeden z hostů neudržel brusli na modré čáře a píská se ofsajd.

23:06

Od modré čáry posílal svižnou střelu na branku Radek Procházka. Kotouč ovšem nikdo nestihl tečovat a ten skončil jen na betonech Jana Jeřábka.

22:39

Start prostřední dvacetiminutovky je opatrný a sledujeme spíše nudný hokej. Letňany nyní vyhodily na icing.

21:49

Další domácí útok vedl Jakub Jaroš. Jeho pokus z vrcholu levého kruhu šel ovšem do středu branky a Jeřábek neměl se zákrokem problém.

20:40

Piráti se hned na startu třetiny hnali do útoku, ani jeden ovšem nebyl zakončen a hraje se spíše ve středu ledové plochy.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně ve 12:46.
První třetina je u konce a končí stavem 1:1. Hosté se dostali ve třinácté minutě do vedení zásluhou individuální akce Adama Štěpánka. Hned po vhazování se ovšem domácí dostali do útoku a Jan Prokop srovnal na aktuálních 1:1.

20:00

První třetina skončila.

19:20

Piráti oslabení zatím zvládají a hrají s klidem na hokejkách. Povedlo se jim vyhodit již několik kotoučů, hosté nejsou nebezpeční.

18:43

Následně se hosté do zakončení dostali, pro Skokana ovšem nešlo o nic nebezpečného. Hra bude pokračovat vhazováním před chomutovskou klecí.

18:15

Piráti se v oslabení hned dostali do útoku, jenž byl zakončen zákrokem Jeřábka. Vhazovat se tak bude po pravici brankáře Letců.

18:01

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Peter Lobodowski – 2 min., podražení).

17:44

Kryštof Pejchal následně zachytil kotouč a pelášil na branku. Vrátili se ovšem dva bránící hráče a hostujícího borce zdvojili.

17:16

Následně domácí celek nějakou dobu aktivně napadal a kombinoval v útoku. Nic se mu ovšem vymyslet nepovedlo.

16:11

Po zblokované hostující střele se domácí dostali do útoku. Jakub Baier nadvakrát zakončoval, ale ani jeden jeho pokus neskončil za zády připraveného Jeřábka!

15:08

Hosté špatně rozehráli a Michael Hofrichter se hnal sám na brankáře, rozhodčí ovšem viděli chomutovského útočníka v ofsajdovém postavení.

14:11

Rychle to zkoušel podél pravého mantinelu Peter Lobodowski, byl ovšem zastaven bránícími hráči a kotouč mu zůstal mezi bruslemi.

13:15

Piráti právě vstřelili branku!
Pirátská odpověď byla ovšem bleskurychlá a je opět srovnáno! JAN PROKOP se na levém kruhu opřel do kotouče a ten zapadl až za záda bezmocného hostujícího brankáře. Asistence: Erik Mežnar.

12:58

Letňany právě vstřelily branku!
A z akce po delší odmlce se hosté dostávají do vedení! ADAM ŠTĚPÁNEK se dostal před branku a krásným zakončením mezi betony otevřel skóre utkání! Asistence: Jan Slavík.

11:42

Sérii vhazování před Jeřábkem chtěli ukončit hosté. Kotouč ovšem skončil mimo ledovou plochu a opět se bude hra rozvíjet před brankou Pražanů.

11:02

Následovalo nahození do brankoviště, které bylo před Janem Prokopem sraženo vysoko do ochranné sítě. V posledních sekundách se prostě jen vhazuje...

10:54

Hned po buly to svižně zkoušel domácí kapitán Zeman. Jeho pokus byl ovšem vyrážečkou sražen do ochranné sítě, opět se bude vhazovat.

10:35

Hostům nyní sudí odpískali hodně těsný icing, vhazovat se tak bude již počtvrté v krátkém časovém úseku před brankou Jana Jeřábka.

10:11

Piráti nyní tlačí a pokouší se dostat do vedení. Hostující obrana ale pirátské ataky a mini šance zatím v pohodě zvládá.

09:54

Individuálně to následně zkoušel Erik Mežnar. Po přejetí modré čáry zakončoval, ale Jeřábek jeho zakončení vytěsnil helmou do ochranné sítě.

09:30

Nyní se k odraženému kotouči v pásmu dostal domácí bek Jarý, jeho tvrdá střela brankáři Letců sice vypadl. Do branky ale neposedná guma nepropadla.

08:45

Letňany jsou aktivní! Jaroslav Srbek nyní ujel po levé straně a zakončoval na přední tyčku, Skokana v brance ovšem neobalamutil!

08:20

Martin Schönbauer se zjevil sám před brankou Chomutova a bekhendem po ledě zakončoval. Mezírku mezi betony Skokana ovšem nenašel!

06:58

Následně se do střelecké pozice dostal Peter Lobodowski. Před brankou ovšem nezpracoval kotouč a tudíž celou situaci nezakončil.

06:12

Domácí se následně pokoušeli rozehrávkou zpoza branky rozehrát celou situaci, kotouč ovšem skončil na icingu a pokračuje se před brankou domácích.

05:15

V první šanci utkání se zjevil domácí Tomáš Vjačka, jenž přijal zpoza branky přihrávku a hned zakončoval. Po ledě ovšem trefil pouze betony Jeřábka!

04:42

Rozehrávka domácí obrany byla ve střední třetině tečována a kotouč skončil mimo ledovou plochu. Hra tak bude pokračovat vhazováním v neutrální zóně.

04:05

Domácí v plném počtu.

03:35

Následně snažení hostujícího celku bylo zakončeno nahozením Krutila od modré čáry. Jeho kotouč ale nakonec branku Skokana neohrozil.

02:35

Letcům se zatím v početní výhodě nedaří a Piráti již dvakrát vyhodili kotouč mimo obrannou třetinu.

02:05

Jakub Baier hodně tvrdě přišpendlil za brankou hostů jednoho z Letců a putuje na lavici hanby.

00:54

Do zakončení se následně dostával na levém křídle Pavle Vojinovič. Bránící hráče ovšem nedokázal prostřelit.

00:10

Hosté vyhráli úvodní vhazování a hned se dostávali dopředu. Postupná kombinace skončila až u Ondřeje Skokana, jenž kotouč ukryl v lapačce.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Piráti Chomutov: Skokan (Šatný) – Ferbas, Zeman, Váchal, Jarý, Procházka, Štochl – Baier, Vjačka, Hofrichter, Prokop, Jaroš, Benda, Lobodowski, Mežnar, Pech, Brandner.

HC Letci Letňany: Jeřábek (Hamalčík) – Štěpánek, Schönbauer, Zedek, Krutil, Pelant, Hlinka, Klatt, Lytvynov – Narovec, Kyclt, Janča, Soukup, Kalina, Srbek, Vojinovič, Slavík, Pejchal, Škutina.

Rozhodčí: Grech – Tichý, Juránek.
Chomutovu o jediný bod utekl postup do play-off. Poté, co k nepostupu došlo, odešla dvojice klíčových hráčů do mladšího dorostu, respektive juniorky. Následně se Severočechům nedaří bodovat či vyhrávat. Letňany získaly v celém ročníku pouze devatenáct bodů a společně s brněnským Warriorem sestupují o soutěž níže.
Krásný den všem fanouškům mládežnického hokeje. V posledních duelech o umístění budeme sledovat duel mezi Chomutovem a Letňany. Piráti již nemají o co hrát, Letňany také – jistojistě totiž sestupují.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

Piráti Chomutov – HC Letci Letňany

4:2

konec (1:1, 2:1, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 14. Prokop (Mežnar), 32. Prokop (Mežnar, Procházka), 32. Brandner (Jaroš, Štochl), 50. Baier – 13. Štěpánek (Slavík), 36. Lytvynov (Soukup, Štěpánek)

Piráti Chomutov: Skokan (Šatný) – Ferbas, Zeman, Váchal, Jarý, Procházka, Štochl – Baier, Vjačka, Hofrichter, Prokop, Jaroš, Benda, Lobodowski, Mežnar, Pech, Brandner.

HC Letci Letňany: Jeřábek (Hamalčík) – Štěpánek, Schönbauer, Zedek, Krutil, Pelant, Hlinka, Klatt, Lytvynov – Narovec, Kyclt, Janča, Soukup, Kalina, Srbek, Vojinovič, Slavík, Pejchal, Škutina.

Rozhodčí: Grech – Tichý, Juránek

Průběh zápasu
1. třetina
02:05 CHM 2 Baier, krosček
12:58 LET 0:1 Štěpánek (Slavík)
13:15 CHM 1:1 Prokop (Mežnar)
18:01 CHM 2 Lobodowski, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
30:24 LET 2 Kyclt, nedovolené bránění
31:07 LET 2 Srbek, podražení
31:19 CHM 2:1 Prokop (Mežnar, Procházka)
31:42 CHM 3:1 Brandner (Jaroš, Štochl)
35:32 LET 3:2 Lytvynov (Soukup, Štěpánek)
Po 2. třetině
3. třetina
46:44 CHM 2 Štochl, podražení
49:48 CHM 4:2 Baier
58:14 LET 2 Srbek, nedovolené bránění
59:23 CHM 2 Lobodowski, nedovolené bránění
Konec