Menu

Fotbal

Evropská liga

Atlético Madrid – FC Kodaň

1:0

konec (1:0)

22.02.2018, 19:00 • Estadio Metropolitano, Madrid • 1/16 finále • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.21 6.62 15.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:51:55)
Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 7:8.
Je konec! Atlético Madrid zvládlo i odvetu proti Kodani a postupuje do osmifinále Evropské ligy! V dnešním utkání se Atlético bleskově dostalo do vedení, když se krásnou střelou prosadil Kévin Gameiro. Od té doby se dění na hřišti uklidnilo. Atlético sice bylo aktivnějším celkem, ale na další šanci jsme čekali až do 64. minuty, kdy Gameirův únik zneškodnil brankář Stephan Andersen. Poté se do hry dostala také hostující Kodaň, jenže nikdo v modrém dresu Oblakovu svatyni neohrozil a Atlético si výhru s přehledem pohlídalo.

90+2

Konec zápasu.

90+1

Nastavují se dvě minuty!

90

Blíží se závěr dnešního střetnutí. O postupu domácího celku už je dávno rozhodnuto. Kodaň se ale dere do pokutového území a snaží se získat alespoň cennou remízu.

89

Thomas Partey si na hranici pokutového území patičkou přehodil míč na levačkou, ale Denis Vavro jeho úmysl přečetl a vypíchl mu míč daleko od nohy.

88

Robert Skov si řekl o přihrávku na pravou stranu, poslal pobídku do pokutového území, ale dobře bráněný Andrija Pavlović mu balón nestačil vrátit.

87

Asistent rozhodčího se nyní umávl. Podle něj stál Andrija Pavlović za hranicí ofsajdu, jenže Diego Godín se zapomněl v pokutovém území. Kodaň tak přišla o možnost.

86

Oblak musel po dlouhé době zasahovat. Denis Vavro našel Pavloviće, který si přehodil míč na pravačku, jenže s jeho přízemní střelou neměl Oblak problém.

85

Nicolás Gaitán se na hranici pokutového území dostal k odraženému balónu, nicméně místo zakončení zvolil přihrávku na Ňígueze. Atlético drží míč.

84

Ján Greguš si na vlastní polovině nechtěl zadělat na problémy a místo riskantní přihrávky na polovinu Atlética si pomohl malou domů. Duel se už pouze dohrává.

83

Thomas Partey roztáhl akci Atlética do strany. Juanfran míč potáhl až do blízkosti pokutového území, jenže místo centru zvolil zpětnou přihrávku. U míče je Godín.

82

Hostující stoper Vavro musel sprintovat za dlouhým nákopem za obranu dánského celku. Před dotírajícím Fernandem Torresem si pomohl malou domů.

81

Střídání v týmu FC Kodaň: ze hřiště odchází Pieros Sotiriou, přichází Jonas Wind.

80

Nicolás Gaitán se tentokrát rychlou kličkou uvolnil do střelecké pozice, jenže střela placírkou mu vůbec nesedla a balón prosvištěl kolem zadní tyče.

79

Nicolás Gaitán si naběhl na pěknou přihrávku do pokutového území a pohotově se snažil odcentrovat. Andrija Pavlović jeho pobídku srazil na rohový kop.

78

Kodaň se usadila na polovině Atlética a fotbalisté v modrých dresech přenášejí hru z jedné strany hrací plochy na druhou. Atlético vyčkává na hranici pokutového území.

77

Saúl Ñíguez střílel zpoza hranice pokutového území, jenže zakončení se mu vůbec nepovedlo a jeho střela skončila někde v desáté řadě na tribuně.

76

Rasmus Falk se přeci jen prosmýkl do pokutového území, přehodil si míč na levačku a snažil se zakončit placírkou. Do cesty se mu včas postavil Gabi.

75

Atlético pokračuje v pozorné defenzívě. Kodaň je v posledních minutách častěji u balónu, jenže domácí obrana nepouští fotbalisty v modrém do zakončení.

74

Jan Oblak vyrazil z branky na malé vápno a prudký centr z pravé strany hrací plochy schoval do rukavic. Domácí brankář pohotově rozehrál na Juanfrana.

73

Kodaň zahrávala rohový kop. Prudký centr přiletěl na značku pokutového kopu, kde se do zakončení tlačil Nicolaj Thomsen, jenže Diego Godín byl úspěšnější.

72

Rasmus Falk táhl akci Kodaně středem hrací plochy. Na polovině hřiště k němu přistoupil Partey a díky důraznému ataku jej připravil o balón.

71

Saúl Ñíguez narýsoval nádhernou kolmici do pokutového území. Fernando Torres jeho úmysl zcela nepochopil a rozběhl se opačným směrem.

70

Robert Skov se po pravé straně hrací plochy prodíral do pokutového území, nicméně jeden z domácích obránců mu vystavil stopku a obral jej o míč.

69

Atmosféra na stadionu už je o něco lepší. Domácí fanoušci se po delší době probudili a nyní tlačí Atlético za vstřelením druhé branky.

68

Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Kévin Gameiro, přichází Thomas Partey.

67

Rasmus Falk prošel s míčem až k rohovému praporku, poblíž kterého si obhodil Juanfrana a poroučel se k zemi. Podle hlavního arbitra nešlo o nedovolený zákrok.

66

Nicolaj Thomsen operoval s míčem na polovině domácího celku, jenže nikdo v modrém dresu se mu nedokázal uvolnit. Thomsen nakonec získal pouze aut.

65

Vitolo mohl zakončovat z hranice pokutového území, jenže místo technické střely levačkou se rozhodl otočit hru zpátky do zadních řad.

64

64. Gameirova šance

64

Atlético mohlo rozhodnout o své výhře! Kévin Gameiro šel sám na brankáře, ale míč mu skákal a domácí útočník trefil jen vyběhnutého Andersena!

63

Nicolás Gaitán si rychle navedl míč na hranici pokutového území, jenže místo zakončení se ještě snažil vylepšit pozici pro Torrese. Protiútok Atlética vyšuměl bez zakončení.

62

Kodaň zahrávala přímý kop z hranice pokutového území. Jeho exekuce se ujal slovenský fotbalista Ján Greguš, jehož technickou střelu zastavila zeď.

61

Až nyní se dánský celek probil do pokutového území. Andrija Pavlović si na hranici pokutového území navedl míč na levačku, ale jeho ránu zablokoval obránce.

60

Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází Nicolás Gaitán.

60

Je za námi hodina hry a domácí Atlético stále drží své těsné vedení. Domácí celek Kodaň takřka nepouští ke střelbě a je blízko postupu do osmifinále.

59

Gabi odcentroval na značku pokutového kopu, kde ze všech hráčů nejvýše vyšplhal Diego Godín, nicméně jeho hlavička prolétla nad břevnem.

58

Ángel Correa byl faulován na hranici pokutového území a drží se za nos. Domácí záložník schytal nepříjemný úder loktem a musí být ošetřen.

57

Pieros Sotiriou si naběhl na hranici pokutového území, kam dostal krásnou přihrávku, jenže nenašel recept na dobře postaveného Juanfrana.

56

Saúl Ñíguez táhl míč po pravé straně hrací plochy, krásnou přihrávkou našel Juanfrana, nicméně domácí obránce už nestačil odcentrovat.

55

Na hrací ploše v posledních minutách začíná přibývat nedovolených zákroků. Fernando Torres se vrhnul do hlavičkového souboje a schytal úder loktem.

53

Kodaň se stále nemůže dostat na dostřel domácí svatyně. Ján Greguš si skvěle pokryl míč v blízkosti šestnáctky a nechal se faulovat.

52

Gabi vymyslel krásný oblouček do pokutového území, kam si nabíhal Ángel Correa, nicméně na povedenou přihrávku si nestačil naběhnout.

51

Jan Oblak dlouho otálel s odkopem od branky. Ani domácím příznivcům se dění na hrací ploše nelíbí a z tribun se začíná ozývat pískot.

50

Falk prošel s míčem u nohy až na polovinu Atlética, jenže míč si na poslední chvíli ukopl od nohy a obránce Atlética jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.

49

Saúl Ñíguez táhl akci domácího celku středem hrací plochy. Z hranice pokutového území se pokusil o přihrávku, ale našel jen připraveného obránce.

48

Stephan Andersen vystartoval ven z branky a došel si pro míč. Hostující brankář měl velké problémy s Correou, ale nakonec jej k balónu nepustil.

47

Gabi zahrával rohový kop. Domácí kapitán odcentroval na malé vápno, jenže míč snesl jen na hlavu připraveného obránce Kodaně.

46

Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Koke, přichází Saúl Ñíguez.
Střídání v týmu FC Kodaň: ze hřiště odchází William Kvist, přichází Robert Skov.
Střídání v týmu FC Kodaň: ze hřiště odchází Viktor Fischer, přichází Rasmus Falk.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je u konce! Domácí Atlético se hned v úvodu dostalo do vedení. Krásnou střelou zpoza hranice pokutového území se prosadil Kévin Gameiro! Atlético se vstřeleným gólem dokázalo uklidnit a od té doby kontroluje vývoj utkání. Ani jeden z celků se poté nedostal do vyložené šance. Kodaň je směrem dopředu naprosto bezzubá. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

45

Vitolo upadl v souboji na hranici pokutového území. Domácí záložník upadl na hranici pokutového území a sudí bez váhání nařídil přímý kop pro Atlético.

44

Kévin Gameiro chtěl rozjet akci Atlética z vlastní poloviny. Domácí fotbalista si na polovině hřiště nedokázal obhodit Thomsena a Kodaň může pokračovat v útočení.

43

Viktor Fischer si všiml dotírajícího Kokeho, bleskově se s míčem u nohy otočil a poslal prudkou malou domů. Brankář Stephan Andersen si dal s rozehrávkou na čas.

42

Poprvé v utkání musel zasahovat Jan Oblak. Slovinský brankář vyběhl ven z branky a s přehledem zneškodnil Fischerovu střelu z ostrého úhlu.

41

Koke se v pádu snažil protečovat míč na rozběhnutého Kokeho. Domácí fotbalista se snažil najít Torrese, ale španělský kanonýr kolem Vavra nevypálil.

40

Juanfran z pravé strany poslal prudkou přihrávku na hranici pokutového území, jenže pobídka se mu vůbec nepovedla a Denis Vavro balón vypíchl do bezpečí.

39

Ján Greguš na vlastní polovině zastavil prudkou přihrávku za obranu Kodaně, zbavil se dotírajícího Thomsena a pomohl si malou domů.

38

Pierre Bengtsson dostal krásnou přihrávku do běhu na levou stranu hřiště. Hostující obránce pohotově hledal Pavloviče, ale Godín měl k míči o kus blíže.

37

Juanfran se individuálním průnikem prosmýkl do pokutového území, jenže jeho prudký centr na malé vápno s přehledem zneškodnil dobře postavený Stephan Andersen.

36

Do rozehrávky Atlética se nyní zapojil také brankář Jan Oblak. Domácí gólman nakopl míč na pravou stranu, jenže nikdo v červenobílém na míč nedosáhl.

35

Fernando Torres si na značce pokutového kopu naskočil na nadýchaný centr z pravé strany hrací plochy, jenže zakončení mu vůbec nesedlo a balón proskákal kolem brankové konstrukce.

34

Tentokrát si Ankersen troufl na individuální průnik do pokutového území, jenže na hranici velkého vápna neustál souboj s obráncem a poroučel se k zemi.

33

Peter Ankersen mohl centrovat z pravé strany, jenže místo pobídky do pokutového území zvolil přihrávku na spoluhráče z defenzívy.

32

William Kvist roztáhl hru na levou stranu hrací plochy. Na jeho přihrávku si naběhl Pierre Bengtsson, jenže krajní obránce dánského celku nedokázal odcentrovat.

31

William Kvist si zbytečně zkomplikoval situaci na vlastní polovině. Hostující fotbalista dlouho otálel s rozehrávkou a dotírající Ángel Correa jej málem připravil o balón.

30

Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme očekávaný průběh dnešního střetnutí. Atlético se rychle ujalo vedení a s přehledem kontroluje svůj náskok.

29

Další akci Atlética zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Kévin Gameiro si naběhl za obranu, jenže v době přihrávky stál v ofsajdu.

28

Ángel Correa bez přípravy procedil míč do pokutového území. Na jeho pobídku tentokrát nedosáhl nikdo v červenobílém dresu. Obrana Kodaně dostala dárek.

27

Koke diriguje rozehrávku Atlética na polovině soupeře. Nikdo v červenobílém dresu se mu pohybem neuvolnil do dobré pozice. Koke musel vrátit balón obráncům.

26

Ángel Correa si ve sprintu řekl o přihrávku za obranu dánského mistra, jenže asistent rozhodčího si všiml, že domácí záložník stál v době přihrávky v ofsajdu.

25

Michael Lüftner chtěl překvapit domácí defenzívu vysokou přihrávkou. Jeho nepovedený nákop však bez větších problémů zkrotili zadáci Atlética.

24

Ángel Correa se s míčem u nohy prosmýkl do pokutového území a pokusil se odcentrovat na malé vápno. Jeho pobídku ale obrana Kodaně srazila do autu.

23

Na stadionu i přes nízkou návštěvu panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci tlačí Atlético za vstřelením dalších branek. Do Madridu přicestovala také početná skupina fanoušků Kodaně.

22

William Kvist si na hranici pokutového území narazil míč s Pavlovičem a opřel se do odraženého balónu. Jeho rána ale prosvištěla nad břevnem.

21

Atlético zahrávalo další rohový kop. Do zakončení se na malém vápně tlačil Diego Godín, ale obránci Kodaně jej nepustili k hlavičce a vytlačili míč ven ze šestnáctky.

20

Koke přenesl hru na polovinu dánského celku vysokou přihrávkou na pravou stranu. Obránce Juanfran se snažil odcentrovat, ale dvojice hostujících hráčů byla proti.

19

Hostující fotbalisté si na vlastní polovině vyměňují krátké přihrávky a snaží se najít skulinku v záložní řadě Atlética. Nikdo v modrém ale nehýří pohybem.

18

Peter Ankersen vyslal vysokou přihrávku na levou stranu hrací plochy, kde na míč číhal Thomsen, jenže obránce Atlética k němu bleskově přistoupil.

17

Hostující fotbalisté kombinují s míčem na vlastní polovině a snaží se jej držet na kopačkách. Nikdo z fotbalistů Atlética hostující rozehrávku neatakuje.

16

Fernando Torres obdržel přihrávku na hranici pokutového území, ale nestačil se otočit kolem důrazného obránce. Gólman hostujícího celku mohl zůstat klidný.

15

Do rozehrávky Kodaně se zapojil také hostující brankář Stephan Andersen. Gólman Kodaně nakopl balón na polovinu hřiště, kde jej získali jen hráči Atlética.

14

Juanfran dostal krásnou přihrávku na pravou stranu hrací plochy, poslal přihrávku do pokutového území, kde se k míči dostal Torres, ale obránce mu ve skluzu zabránil v zakončení.

13

Sergi podpořil ofenzívu Atlética náběhem do pokutového území. Obránce se mu položil pod nohy a odražený balón stačil na poslední chvíli odkopnout.

12

Gabi diriguje rozehrávku Atlética na polovině dánského celku. Domácí kapitán chtěl procedit přihrávku do pokutového území, ale trefil jen Ankersena.

11

Sergi obdržel přihrávku do volného prostoru na levé straně, jenže vinou špatného zpracování se s ním dostal do svízelné pozice, odkud už nerozehrál.

10

Atlético zahrávalo první rohový kop. Do zakončení se tlačil Fernando Torres, který si v pokutovém území nepotykal se zpracováním a připravil se o zakončení.

9

Koke dostal krásnou přihrávku na hranici pokutového území, odkud se pokusil odcentrovat na malé vápno, ale obránce Denis Vavro byl tentokrát na místě.

7

7. Kévin GAMEIRO - 1:0

7

Atlético právě vstřelilo branku!
Atlético se hned v úvodu utkání dostává do vedení! KÉVIN GAMEIRO si za hranicí pokutového území navedl míč na levačku a parádní střelou nártem jako první rozvlnil síť! Hostující brankář letěl vzduchem marně.

6

Peter Ankersen vykouzlil krásnou přihrávku do pokutového území, kde si na míč naběhl Pieros Sotiriou, jenže kolem obránce Godína nedokázal vystřelit.

5

Ángel Correa si naběhl do pokutového území, kde se kolem českého stopera dokázal uvolnit ke střele, jenže Michael Lüftner jeho pokus srazil na roh.

4

Kodaň je v úvodu utkání o něco aktivnějším celkem. Dánský klub se tlačí do útoku už od úvodního hvizdu. Do Madridu rozhodně nepřijel bránit.

3

Poprvé v utkání se do útoku vydal také domácí celek. Kévin Gameiro obdržel přihrávku do pokutového území, jenže vinou špatného zpracování se vytlačil mimo palebnou pozici.

2

Andrija Pavlović si náběhem řekl o první dlouhou přihrávku za obranu Atlética, jenže Diego Godín dlouhý nákop přečetl a vystihl pomalou přihrávku.

1

Kodaň obstarala výkop do dnešního utkání. Dánský celek se v dnešním duelu musí pokusit o zázrak. Na stadion si našlo cestu jen pár fanoušků.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Atlético bude hrát v tradičních pruhovaných dresech, zatímco Kodaň přijela v modrém.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Godín, J. Giménez, Sergi – Á. Correa, Koke, Gabi (C), Vitolo – F. Torres, Gameiro.
Náhradníci: Moyà – Griezmann, Partey, Saúl Ñíguez, Vrsaljko, Gaitán.

FC Kodaň: Andersen – P. Ankersen, Vavro, Lüftner, Bengtsson – Thomsen, Greguš, Kvist (C), Fischer – Sotiriou, Pavlović.
Náhradníci: Christensen – U. Matić, Roerslev, Skov, Holse, Falk.

Rozhodčí: Mažejka – Rumšas, Valikonis (všichni LIT).
Hezký večer při sledování přenosu odvetného utkání prvního vyřazovacího kola Evropské ligy, na moderním madridském stadiónu Wanda Metropolitano Atlético Madrid přivítá FC Kodaň a byť o postupujícím je takřka jistě rozhodnuto, tak se můžeme těšit na zajímavou podívanou.

Domácí Atlético si z dánské metropole přivezlo vysoké vítězství 4:1 a to v pohárové matematice znamená, že Kodaň by k totálnímu fotbalovému zázraku potřebovala vyhrát o čtyři a více branek, v případě výhry o tři góly pak musí vstřelit alespoň pět branek a to všechno je v rovině absolutní teorie.

ATLÉTICO MADRID

Druhý celek španělské La Ligy a jediný tým, který reálně může ohrozit mistrovskou jízdu Barcelony, snadno směřuje do druhého vyřazovacího kola. Po nedělní ligové výhře nad Bilbaem navíc trenér Simeone nemá žádného nového hráče mimo hru, kde zůstává pouze černohorský obránce Savić, jenž by měl být argentinské legendě k dispozici až v březnu.

Atlético dokázalo celou Evropskou ligu vyhrát v letech 2010 a 2012, ovšem letos hraje soutěž po pěti letech. Během tohoto období madridský celek dokázal dvakrát dosáhnout finále Ligy mistrů, v dalších dvou sezónách pak postoupil do semifinále a čtvrtfinále nejprestižnější klubové soutěže Evropy.

FC KODAŇ

Fotbalisté nejúspěšnějšího dánského klubu současnosti v základní skupině zůstali na domácím trávníku neporaženi, dokonce tam neinkasovali ani branku, to se ale zcela zlomilo v prvním utkání jarní fáze a do Madridu jedou hrát jen o čest.

Zcela tristní výkony pak Kodaň podává v domácí soutěži, kterou v posledních dvou letech ovládla, přičemž loni se ji to podařilo před městským rivalem Bröndby o dvanáct bodů. V neděli ale Kodaň prohrála na hřišti vedoucího Midtyjllandu 1:3 a na tento tým ztrácí těžko uvěřitelných 21 bodů, přičemž Kodani reálně hrozí, že se nedostane ani do nejlepší šestice, která bude po základní části hrát o titul a pohárové pozice.

Hostující trenér Solbakken se bude muset obejít bez zraněného záložníka Aboubakara Keity, který se zotavuje z operace, procesem dlouhodobé rehabilitace po srpnovém těžkém zranění kolene pak prochází obránce Erik Johansson,
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Atlético Madrid – FC Kodaň

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 7. Gameiro (Á. Correa)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 7:8.

Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Godín, J. Giménez, Sergi – Á. Correa (60. Gaitán), Koke (46. Saúl Ñíguez), Gabi (C), Vitolo – F. Torres, Gameiro (68. Partey).
Náhradníci: Moyà – Griezmann, Partey, Saúl Ñíguez, Vrsaljko, Gaitán, Montoro.

FC Kodaň: Andersen – P. Ankersen, Vavro, Lüftner, Bengtsson – Thomsen, Greguš, Kvist (C) (46. Skov), Fischer (46. Falk) – Sotiriou (81. Wind), Pavlović.
Náhradníci: Christensen – U. Matić, Roerslev, Skov, Holse, Falk, Wind.

Rozhodčí: Mažejka – Rumšas, Valikonis (všichni LIT)

První zápas: Kodaň - Atlético 1:4