Menu

Další

Zimní olympijské hry - Curling

Ženy - odpolední program

konec

20.02.2018, 06:05 • Kangnung curling centre, Kangnung • Ondřej Jícha (@OndraJicha)

Tabulka po 10 ze 12 kol

1. Korejská republika 6/1 (výhry-porážky) – postup do semifinále
2. Švédsko 5/2
3. Velká Británie 5/3
-. Japonsko 5/3
5. Čína 4/4
-. USA 4/4
7. Kanada 3/4
8. Olympijské sportovkyně z Ruska 2/5
-. Švýcarsko 2/5
10. Dánsko 1/6 (09:07:44)
Po desátém kole už je znám první účastník semifinále, kterým se staly domácí Korejky, jež si poradily se Spojenými státy. V dalších dvou zápasech se bojovalo také o play-off a všechny čtyři týmy si chtěly vylepšit dosavadní pozici, což se rozhodně povedlo Velké Británii, která vyzrála na dosud skvěle hrající Japonsko a díky výhře se mu vyrovnala v tabulce.

Situaci si naopak výrazně zkomplikovalo kanadské kvarteto, které prohrálo po třech výhrách a jeho naděje na účast vplay-off výrazně klesly. Čína si naopak díky čtvrté výhře na turnaji udržela ještě naději, i když má oproti Kanadě odehráno o jedno utkání více.

Desáté kolo curlingového turnaje žen právě skončilo.

10

Korejky podobně jako Britky si zajišťují výhru závěrečným take-outem a udělaly další krok směrem k play-off, které si jako první tým s předstihem zajistily.

10

Ke konci už se blíží i poslední zápas v rámci odpoledního programu mezi USA a domácí Koreou.

10

S vypětím všech sil dostaly poslední kámen na kruhy Číňanky. Musely hodně metat, protože kámen byl pomalý, ale zatavil se před kanadským a a asijské družstvo díky tomu vyhrálo.

10

Také se tak děje a Velká Británie ve velmi důležitém zápase pro ní vítězí 8:6 a nadále živá naději na play-off.

10

Japonky sice dostávají druhý kámen na kruhy. Samy mají k dispozici už ale pouze jeden. Britské skipce Eve Muirheadové stačí jeden z nich vyrazit a Velká Británie zvítězí.

10

Desátý end už vrcholí mezi Čínou a Kanadou, kde do konce zbývá odhodit tři kameny. Číňanky brání vlastní nejlepší kámen.

9

Průběžné výsledky po 9. endu

Velká Británie – Japonsko 8:5
USA – Jižní Korea 6:9
Kanada – Čína 5:6

9

Japonky naopak závěrečný kámen zvládly a to natolik, že získaly dvojku a vedou před desátým endem o tři body, stejně jako Britky.

9

Japonky pokazily závěrečný kámen v devátém endu, kterým si velmi pravděpodobně prohrály zápas, protože prohrávají s Velkou Británií o tři body a jejich soupeř bude mít navíc v desátém endu výhodu posledního kamene.

9

Ostatní zápasy jsou v závěru devátého endu a momentálně mají blíže k bodům týmy Velké Británie a USA.

9

Kanadská skipka Rachel Homanová poslala na kruhy razantní kámen, kterým zahrála double take-out, k většímu chyběly centimetry. Kanaďanky získávají bod, ale potřebovaly dva v lepším případě. Čína nadále vede a navíc má výhodu posledního kamene v dalším endu k dobru.

8

Průběžné výsledky po 8. endu

Velká Británie – Japonsko 7:5
USA – Jižní Korea 6:7
Kanada – Čína 4:6

8

Američanky se vrací do zápasu, když se jim dvojkou daří snížit na rozdíl jediného bodu v zápase proti Korejkám.

8

Britky závěrečným draw jistily jedničku, sice chtěly získat o bod více, ale kámen se těsně zastavil před vnitřním kruhem a nebyl lepší než japonský kámen.

8

Eve Muirheadová skvělým draw posnunula vlstní kámen a T-line a zároveň posunula japonský kámen z nejlepší pozice. Skvělá byla i práce britských metařek.

Ženy - odpolední program

konec

Zpět na online


Statistiky:
Konečné výsledky 10. kola
Kanada - Čína 5:7
USA - Korea 6:9
Velká Británie - Japonsko 8:5