Menu

Hokej

Reprezentace žen do 16 let

Česko – Rakousko

8:1

konec (3:1, 2:0, 3:0)

16.02.2018, 16:45 • Huttwil • Martin Voltr

Po výsledkové stránce zahájily české hokejistky do 16 let turnaj čtyř zemí v Huttwilu ideálně. S Rakouskem si poradily vysoko 8:1, hattrickem se blýskla Tereza Mazancová. Nicméně zejména s hrou v některých pasážích druhé a třetí třetiny asi nebudou trenéři úplně spokojení.

Další zápas čeká náš tým zítra od 20 hodin proti domácím Švýcarkám, které budou mnohem silnější. V sestavě mají i sedm hráček, které v lednu reprezentovaly na mistrovství světa do 18 let. To by měl být pro Češky dostatečně varovný prst.

Příjemný zbytek večera! (18:55:52)

Konec zápasu.

59:07

59:07 Čajanová střílela první, jenže brankářka předvedla skvělý zákrok

59:07

A teď od zadního hrazení vybídla pro změnu Mazancová Čajanovou, česká kapitánka zakončovala z první, jenže gólmanka se bleskově přesunula proti její střele.

58:45

58:45 Nepokojová netrefila skákavý kotouč

58:45

Sára Čajanová vymyslela za brankou možnost pro Nikol Nepokojovou, ta ovšem netrefila skákavý kotouč.

57:58

Marie Nowáková z dálky netrefila rakouskou svatyni, čtvrtá formace teď ještě bojuje ve vřavě v útočné třetině.

57:13

57:13 PETŘEKOVÁ - 8:1

57:13

Česko právě vstřelilo branku!
Jakmile se Češky vrátily zpátky do útoku, trvalo jim jenom chvilku, než skórovaly poosmé! Výjezd Hany Haasové od zadního mantinelu završila dorážkou do prázdné brány KATEŘINA PETŘEKOVÁ – 8:1! Asistence: Hana Haasová.

56:43

Závěr utkání se už nese v jednoznačné režii českých hokejistek, až teď je jejich vytrvalý tlak poněkud otupen.

55:45

55:45 MAZANCOVÁ - 7:1

55:45

Česko právě vstřelilo branku!
Skóre narůstá do ještě lepší podoby. A máme tady navíc hattrick! Další akci elitního útoku zakončila TEREZA MAZANCOVÁ, která se dopředu probila středem a puk procedila za záda brankářky – 7:1! Asistence: Nikol Nepokojová, Sára Čajanová.

53:49

53:49 Skvělý zákrok švýcarské brankářky proti zakončení Gruntové

53:49

Před brankou si Lucie Gruntová počkala na pas Hany Haasové od pravého hrazení, zakončovala z první, leč brankářka byla na svém místě.

52:11

52:11 NEPOKOJOVÁ - 6:1

52:11

Česko právě vstřelilo branku!
Šestý gól je na světě! Daniela Pejšová v tísni nezakončila svou akci, ale kotouč si vzala Sára Čajanová a vybruslila s ním zpátky do kruhu. Pak vybídla křižnou přihrávkou NIKOL NEPOKOJOVOU, a ta z první zakončila krásně do růžku – 6:1! Asistence: Sára Čajanová, Daniela Pejšová.

51:05

Zbytek přesilové hry utekl jako voda a na ledě se víceméně nestalo vůbec nic, bohužel pro český tým.

49:52

49:52 Pejšová průnik z pravé strany nepřetavila v branku

49:52

Daniela Pejšová se po dlouhé době postarala o akci s gólovým nádechem, průnik z pravé strany ale nezakončila tak přesně, aby gólmanku překonala. Možná si to ještě mohla ťuknout s Hanou Haasovou, která čekala na druhé tyčce.

49:38

První minuta je pryč. Rakušanky se poměrně ryches osvobodily, teď už jsou zase pod tlakem.

48:37

Přichází třetí početní výhoda pro svěřenkyně Romana Heindla. Budou po ní mít dvoutřetinovou úspěšnost?

48:15

Průnik Bartákové s Kalovou zastavil odpískaný ofsajd, i když to bylo takříkajíc o prsa severokorejské fanynky na olympiádě.

47:46

Každopádně s hrou samotnou to aktuálně moc růžově nevypadá. Další icing a střídající hráčky se musí vrátit zpátky na led.

46:52

Zakázané uvolnění českého týmu. Moc jsme jich dneska neměli, jestli vůbec nějaké. To je slušné znamení.

46:43

Následně se české střídačce nelíbil přinejmenším hraniční zákrok, ale vzápětí už se náš tým konečně dostal z pásma ven.

45:59

Jedna z Rakušanek vehementně šťourala v českém brankovišti po puku a vyšťourala ho zpod výstroje Hřívové, která tak nestihla přerušit hru.

45:07

Po zakázaném uvolnění vyslala další střelu z větší vzdálenosti Renata Mudráková, následně už se Rakušanky osvobodily čistě a zvládly dostřídat.

44:34

Denisa Habartová vystřelila od pravého mantinelu, předtím se Češkám otevřelo pár náznaků přesilových situací. Ale nikdy to neskončilo ničím nebezpečným.

42:58

Rakouská brankářka, která patří mezi ty drobnější, nezaváhala proti střele Lucie Gruntové z mezikruží.

41:58

Češky jsou kompletní. Puk se dosatal do chumlu hráček zrovna při střídání, nicméně kustod a vrátný Josef Polenský celou situaci s přehledem ustál. Třeba před Vánoci v Polsku si trest za příliš mnoho hráček na ledě trochu bral, i když zbytečně.

41:26

A teď se píská zřejmě rakouský ofsajd.

41:14

Rakušanky se už dostaly do našeho pásma, ale česká defenzíva jim nic nedovolila.

40:20

40:20 Sára Čajanová z levého kruhu zakončovala svůj dravý průnik

40:20

I přes nevýhodný poměr hráček mohla třetí část odstartovat stejně vesele jako ta druhá. Sára Čajanová z levého kruhu zakončovala svůj dravý průnik, dostala se i k dorážce, ale ta proskočila brankovištěm ven.

40:01

Začala třetí třetina.
Tak už můžeme jít na věc.
Ještě se na něco čeká, nejspíš ještě není led pořádně zmrzlý.
Prostřední část nebyla v podání českého týmu moc povedená. Po úvodní čtvrté brance ho zabrzdila špatná přesilovka, až později jsme se zase dostali do jakéhosi tlaku a druhou výhodu jsme proměnili v pátou branku. Nezdá se, že by nám měly Rakušanky nějak zkomplikovat cestu za prvním vítězstvím, ovšem dlužno říct, že na turnaji jde o jasně nejslabší soupeřky.

Třetí třetina začne přibližně v 18:20.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:41

Tak už je ve hře i čtvrtý český útok. Pokud to je opravdu jeho první střídání, tak bylo poměrně smolné, neboť Michala Machková hned míří na trestnou lavici a třetí část zahájíme v oslabení.

38:42

38:42 D. PEJŠOVÁ - 5:1

38:42

Česko právě vstřelilo branku!
Druhá početní výhoda, to už bylo jiné kafe! Češky přidávají uklidňující pátý gól do šatny. DANIELA PEJŠOVÁ se na modré čáře tentokrát rozhodla nestřílet, místo toho si nádherně povodila protihráčku a pak ze střední vzdálenosti zamířila přesně ke vzdálenější tyčce – 5:1! Asistence: Sára Čajanová, Tereza Mazancová.

38:15

Vzápětí to zkusila druhá obránkyně Denisa Habartová, ani ona neprostřelila pozornou brankářku.

37:50

Dobrá střela z první v podání Pejšové, gólmanka ovšem měla čistý výhled a zasáhla levým betonem.

37:42

Daniela Pejšová chtěla napravit nepřesnou pasáž a ze středního pásma vyrazila směr brána. Hned za modrou ji ale Rakušanka podrazila, takže jdeme na druhou přesilovku. Snad nás nezabrzdí tolik jako ta první.

36:28

Čárová rozhodčí teď nechala být podle mého evidentní český ofsajd. Hráčky předtím nevyslyšely hlasitý pokyn asistenta trenéra Romana Kosiny: Druhá!

35:55

Nepokojová se marně natahovala po kotouči, rakouská brankářka po něm skočila rybičku a přerušuje hru.

35:14

A po bok Pejšové si teď stoupla i poslední zbývající obránkyně Adriana Dubová. Co se týče útočnic, tam jsem zatím žádné změny nezpozoroval.

34:25

Ve hře se objevila také Lucie Kučerová, její střela nyní postrádala razanci, s níž by mohla pomýšlet na úspěch.

33:48

Soupeřky nyní drží hru bezpečně daleko od své branky, na druhou stranu je Češky vůbec k ničemu nepouštějí.

32:36

Daniela Pejšová se vlevo opřela do nabídky a vyslala přízemní ránu. Gólmanka puk vyrazila a za brankou s ním pak koketovala Tereza Mazancová, jež se pokusila o rychlý výjezd. Brankářka se tou dobou plácala na ledě, ale bohužel jsme to nedokázali potrestat.

32:08

Tuším, že to byla Nikol Nepokojová, kdo z chumlu dorážel. Bez úspěchu.

31:49

Zakázané uvolnění Rakušanek. Snad je to znamení, že se nám konečně zase začne trochu dařit.

31:33

31:33 Bartáková netrefila kotouč ideálně

31:33

Kalová v dalším přečíslení nabídla kotouč Barboře Bartákové, té ovšem do zakončení na poslední chvíli lehla protivnice.

30:26

30:26 Nepokojová nedokázala přesně zakončit.

30:26

Sára Čajanová se natáhla po kotouči jako první a nabídla ho Nikol Nepokojové před branku. Ta musela střílet z první, brankářka se bleskově přesunula.

29:38

Od mantinelu se odrazil kotouč, který propadl za českou obranu na hokejku rakouské útočnice. Naštěstí ji stínovala naše hráčka a střelu z kruhu Hřívová vytěsnila.

27:58

Nepovedená přesilovka jako by se s námi pořád táhla dál a dál. Nejen že se naše hráčky bály přiblížit k brance aspoň na deset metrů, jako by v ní byl zlý pes, ale teď už Rakušanky vystrkují drápky víc a víc.

27:20

Na druhé straně se do branky tlačila Tereza Mazancová, která útočí na hattrick. Gólmanka nyní měla puk pod kontrolou, takže jí radost nedopřála.

26:08

26:08 Dvě Švýcarky se hnaly do přečíslení, které ale brankou neskončilo

26:08

V naší defenzívě se vyskytují až moc velká okna. To další, přečíslení dvou proti jedné, zavřela Adéla Hanzlíková na poslední chvíli, na hraně a s následným nárazem do brankové konstrukce. Ale nic se jí nestalo.

25:35

25:35 Hřívová musela zasahovat proti úniku jedné z rakouských hráček

25:35

Přesilovka je pryč. Jedna z Rakušanek se dostala za českou obranu a přestože ji naše hráčka čistě odzbrojila, v poslední chvíli vystřelila a Hřívová musela zasahovat.

24:42

Teď už na rakouskou branku prošel trochu zajímavější puk, který měla gólmanka podle všeho schovaný. Nicméně k dorážce jsme se nedostali.

24:02

Zase jen nahození z hole naší obránkyně s dvojkou na zádech. Chybí lepší kombinace a následná střelba.

23:23

Nahození Adély Hanzlíkové se nakonec celkem šťastně mohlo odrazit k Báře Bartákové, ale přece jenom puk prošel trochu vedle. To by měla do prázdné branky.

22:46

Dlouhé obléhání rakouské svatyně v podání elitní formace neskončilo přesnou a nebezpečnou střelou, ale končí aspoň první přesilovkou.

21:20

21:20 Do přečíslení dvou proti jedné se vydaly Lucie Gruntová s Hanou Haasovou

21:20

Do přečíslení dvou proti jedné se vydaly Lucie Gruntová s Hanou Haasovou. Druhá jmenovaná se z první opřela do nabídky spoluhráčky, ale buď trefila obránkyni, nebo zasáhla gólmanka.

20:33

20:33 MAZANCOVÁ - 4:1

20:33

Česko právě vstřelilo branku!
Jako by si TEREZA MAZANCOVÁ ještě pamatovala situaci z konce první části. Hned po 33 sekundách té druhé totiž už svůj druhý gól skutečně přidává! Daniela Pejšová ji vyslala po levé straně a naše číslo sedm našlo místo ve výstroji gólmanky – 4:1. Asistence: Sára Čajanová, Daniela Pejšová.

20:01

Začala druhá třetina.
Jinak se samozřejmě omlouvám za chybějící asistence či jména Rakušanek.
Úvodní hrací část na turnaji v Huttwilu patřila podle očekávání jednoznačně českým hokejistkám. Kdybych měl odhadnout střely na branku, řekl bych tak 15:1. V útočném pásmu máme rozhodně ještě co vylepšovat, hlavně pokud jde o tlak do branky.

Každopádně buďme rádi i za tři góly, zvlášť když se o ně podělily všechny tři formace. Rakušankám stačila jediná šance, jediný brejk ke gólu, jinak Alexandra Hřívová jenom sledovala, co se před ní děje.

Druhá třetina začne přibližně v 17:36.

20:00

První třetina skončila.

19:58

19:58 Zakončení Mazancové gólmanka Švýcarska chytá.

19:58

Tereza Mazancová mohla do šatny přidat další gól, vystřihla krásnou kličkovanou po pravé straně až před brankoviště, její zakončení však gólmanka jen tak tak vyškrábla.

19:19

Daniela Pejšová neváhala, viděla trochu rozestoupené Rakušanky. Na tu poslední už si ale při svém slalomu netroufla a střelu ze střední vzdálenosti jí brankářka vykopla.

18:44

Třetí formace aktuálně vyprodukovala nanejvýš sražený pokus od modré čáry, nicméně ještě forčekuje a nepouští Rakušanky k rozehrávce.

17:18

17:18 MAZANCOVÁ - 3:1

17:18

Česko právě vstřelilo branku!
A je tam třetí! Obrovskou radost máme hlavně z toho, že se hned v první třetině turnaje trefila každá formace! Dorážku Nikol Nepokojové vyrazila gólmanka na druhou stranu, kam si sjela TEREZA MAZANCOVÁ a nebylo pro ni problémem trefit odkrytou bránu – 3:1! Asistence: Nikol Nepojoková, Daniela Pejšová.

16:56

16:56 Šikovně to provedla i Lucie Gruntová.

16:56

Šikovně to provedla i Lucie Gruntová. Zdánlivě si najížděla do plných, ale mezi hráčkami našla uličku a o puk přišla až v poslední chvíli.

16:15

Třetí formace v tlaku, gólmanka nejprve přerušila hru a pak musela zasahovat proti nebezpečnému výjezdu Hany Haasové z pravé strany.

15:45

Tereza Chwastková, jedna z trojčlenného sedlčanského gangu, si brousila zuby na svou druhou trefu. Jenže vyjela už do hodně ostrého úhlu a moc neměla kudy brankářku prostřelit.

14:59

14:59 Sára Čajanová si v dalším protiútoku udělala ze soupeřek kužely, jenže na brankářku nevyzrála.

14:59

Třetí gól visel ve vzduchu. Sára Čajanová si v dalším protiútoku udělala ze soupeřek kužely, jenže na brankářku nevyzrála. A to ani Mazancová z dorážky.

14:08

14:08 HAASOVÁ - 2:1

14:08

Česko právě vstřelilo branku!
Skvěle, včas a zaslouženě si bereme zpátky ztracené vedení! A paradoxně to nebylo z tlaku, nýbrž z rychlého brejku. HANA HAASOVÁ nevymýšlela žádnou kombinaci a protože před ní obránkyně dost uctivě couvala, naše útočnice mohla krásně vystřelit ke druhé tyčce – 2:1! Asistence: Eliška Vaněčková.

13:32

Zakázané uvolnění znamená další útočné vhazování pro český tým.

13:04

Vzápětí už se Mazancová vrátila do hry a doplnila první útok, jenž se hned tlačil dopředu. Čajanová to zkoušela z pravého kruhu, ovšem jak by s patřičnou razancí řekl její tatínek, tak zamířila přesně na desítku.

12:24

To trvalo zhruba deset sekund a čítalo jednu zblokovanou střelu. Vzápětí se jedna z Češek vydala dopředu a vynutila si útočné vhazování.

11:59

Úvod početní nevýhody odehrály naše hokejistky velmi aktivně, až teď se poprvé brání rakouskému sevření.

10:30

Vzápětí přichází útočný faul Terezy Mazancové a český výběr si zahraje první oslabení.

10:09

10:09 Nepokojová přenechala v rychlém průniku Sáře Čajanové, ovšem její střela mířila spíše doprostřed brány

10:09

Tohle už bylo mnohem lepší. Nepokojová přenechala v rychlém průniku Sáře Čajanové, ovšem její střela mířila spíše doprostřed brány a rakouská gólmanka nezaváhala.

09:48

Eliška Vaněčková podpořila české útočné snahy, dostala se poměrně daleko za modrou čáru, nicméně její střela podle všeho nebyla přesná. Zatím se velmi málo tlačíme do branky.

07:38

Střelu Kateřiny Petřekové z levé strany zastavila brankářka, česká reprezentace ovšem dál zůstává usazena v útoční třetině.

06:44

První obrana Pejšová – Hlinková, druhá Hanzlíková – Habartová, třetí Mudráková – Vaněčková. Druhou útočnou formaci tvoří Bartáková s Kalovou a Chwastkovou, třetí Gruntová s Petřekovou a Haasovou. Čtvrtá zatím takříkajíc zahřívá lavičku.

05:56

První český útok ve složení Čajanová – Mazancová – Nepokojová chystal odpověď, Tereza Mazancová ovšem z levého kruhu přestřelila. A to zřejmě bez teče, protože se vhazuje ve středním pásmu.

05:10

05:10 ? - 1:1

05:10

Rakousko právě vstřelilo branku!
Jenže Rakušanky bohužel z první střely na českou branku vyrovnávají. České obránkyně si vůbec nepohlídaly rozjetou hráčku, puk jim propadl za záda a LENA DAUBÖCKOVÁ v úniku překonala Hřívovou forhendovým blafákem – 1:1.

03:56

03:56 CHWASTKOVÁ - 1:0

03:56

Česko právě vstřelilo branku!
Z českého náporu plyne otevírací gól! TEREZA CHWASTKOVÁ si počkala před brankovištěm a jakmile gólmanka vyrazila střelu Renaty Mudrákové od modré čáry, česká útočnice ji bekhendem dorazila na místo určení – 1:0! Asistence: Renata Mudráková, Anna Kalová.

03:43

V tlaku pokračují i další české formace. Bekhendem teď z prostoru mezi kruhy střílela Anna Kalová, centr druhého útoku.

02:35

02:35 Gruntová ve velké šanci neuspěla

02:35

Rakušanky hodně zaspaly a nechaly si za záda projet Lucii Gruntovou. Ta ale tváří v tvář brankářku neprostřelila.

01:39

Kateřina Petřeková si najížděla do útočného pásma sama, tak z mezikruží zvolila střelu, kterou schovala rakouská gólmanka do lapačky.

01:00

První akcí celého zápasu je zakázané uvolnění Rakušanek.

00:20

V české brance začíná Alexandra Hřívová. Složení jednotlivých formací budeme odhalovat postupně.

00:01

Utkání právě začalo.
Start se nám o pár minutek opozdí. Teď už hokejistky stojí na obou modrých čarách a poslouchají státní hymny.
České hokejistky odjely do Švýcarska se dvěma změnami v sestavě. Brankářku Kateřinu Dvořákovou na poslední chvíli nahradila Alexandra Hřívová a obránkyni Gabrielu Horákovou zase Adriana Dubová.

V Huttwilu máme poměrně mladý tým. Jen devět hráček patří do dorazového ročníku 2002, dalších deset je ročníku 2003 a tři 2004. Nic to nemění na tom, že se budeme znovu spoléhat především na nejstarší hráčky, které se v posledních měsících ukazují na mezinárodní scéně ve vynikajícím světle.
Nominace českého týmu na turnaj v Huttwilu:

Brankářky:
Julie Pejšová (Písek), Alexandra Hřívová (Nový Jičín).

Obránkyně:
Adéla Hanzlíková (Rokycany), Eliška Vaněčková (Havířov), Daniela Pejšová (Chomutov), Nicole Hlinková (Sparta Praha), Denisa Habartová (Sedlčany), Adriana Dubová (Kutná Hora), Lucie Kučerová (Vítkovice), Renata Mudráková (Brumov-Bylnice).

Útočnice:
Tereza Mazancová (Mladá Boleslav), Barbora Bartáková, Tereza Chwastková (obě Sedlčany), Anna Kalová, Michala Machková (obě Kadaň), Gabriela Hrubanová (Prostějov), Nikol Nepokojová (Chotěboř), Hana Haasová (Krnov), Marie Nowáková (Děčín), Lucie Gruntová (Chomutov), Kateřina Petřeková (Olomouc), Sára Čajanová (Zlín).
Příjemné páteční odpoledne. Pokud jste se odpíchli od olympijských obrazovek a dáte zase přednost bohatému programu hokejových reprezentací, rád vás provedu prvním zápasem českých děvčat do 16 let na turnaji čtyř zemí ve švýcarském Huttwilu.

Během tří dnů je čekají tři utkání, dnes vyzvou Rakousko, zítra ve 20:00 pak Švýcarsko a v neděli od 10:00 Německo. Všechny předchozí české ročníky únorový turnaj vyhrály a jiný cíl nemůže mít ani ten letošní pod taktovkou zkušeného trenéra Romana Heindla.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.

Česko – Rakousko

8:1

konec (3:1, 2:0, 3:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 4. Chwastková (Mudráková, Kalová), 15. Haasová (Vaněčková), 18. Mazancová (Nepokojová, D. Pejšová), 21. Mazancová (Čajanová, D. Pejšová), 39. D. Pejšová (Čajanová, Mazancová), 53. Nepokojová (Čajanová, D. Pejšová), 56. Mazancová (Nepokojová, Čajanová), 58. Petřeková (Haasová) – 6. Dauböcková

Česko: Hřívová (J. Pejšová) – D. Pejšová, Hlinková, Hanzlíková, Habartová, Mudráková, Vaněčková, Dubová, Kučerová – Čajanová, Mazancová, Nepokojová – Bartáková, Kalová, Chwastková – Gruntová, Petřeková, Haasová – Machková, Hrubanová, Nowáková. Trenér: Roman Heindl.

Průběh zápasu
1. třetina
03:56 CZE 1:0 Chwastková (Mudráková, Kalová)
05:10 AUT 1:1 Dauböcková
10:30 CZE 2 Mazancová
14:08 CZE 2:1 Haasová (Vaněčková)
17:18 CZE 3:1 Mazancová (Nepokojová, D. Pejšová)
Po 1. třetině
2. třetina
20:33 CZE 4:1 Mazancová (Čajanová, D. Pejšová)
22:46 AUT 2
37:42 AUT 2
38:42 CZE 5:1 D. Pejšová (Čajanová, Mazancová)
39:41 CZE 2 Machková
Po 2. třetině
3. třetina
48:37 AUT 2
52:11 CZE 6:1 Nepokojová (Čajanová, D. Pejšová)
55:45 CZE 7:1 Mazancová (Nepokojová, Čajanová)
57:13 CZE 8:1 Petřeková (Haasová)
Konec