Menu

Další

Zimní olympijské hry

Přehled událostí na ZOH Pchjongčchang 2018 - 2.den

konec

11.02.2018, 01:05 • Libor Štěpán (@libstep73)

Protože v pondělí se běží biatlonové stíhací závody, je potřeba se dobře vyspat. Veronika Vítková si bere na usínání tu nejlepší pomůcku.

Ještě jedním obrazem se vrátíme k největšímu českému úspěchu druhého dne, stříbrné medaili Michala Krčmáře v biatlonovém sprintu

14:15

Saně
V soutěži sáňkařů probíhají závěrečné čtvrté jízdy, které jsou určeny pouze pro 20 nejlepších v součtu předchozích tří jízd. Mezi ty se neprobojoval ani jeden z trojice českých a slovenských závodníků. Čech Ondřej Hyman obsadil 21. místo a postup do závěrečné jízdy mu unikl o necelé 2 desetiny sekundy. Jozef Ninis dokončil závod na celkové 25. pozici a Jakub Šimoňák na 35. příčce. Oba slovenští sáňkaři tak skončili až za českým závodníkem a u Jozefa Ninise se dá mluvit o zklamání.

14:04

Lední hokej
Informace z českého týmu. Milan Gulaš pro zranění nedohrál přípravné utkání s Finskem a v nominaci na ZOH ho nahrazuje třinecký Martin Růžička. Trenér Jandač prozradil, že o brankářské jedničce už má jasno, ale jméno zatím nezveřejní.

13:41

Ohlasy české výpravy
Michal Krčmář nedokáže zadržet slzy štěstí a emoce s ním cloumají natolik, že téměř není schopen odpovídat na otázky, ale všichni mu to zcela jistě odpustíme. Ze všeho nejdříve poděkoval úplně všem v českém biatlonovém týmu, funkcionářům, realizačnímu týmu i kolegům závodníkům, protože bez nich by tohoto úspěchu nikdy nedosáhl. Považuje za neskutečné, že zrovna v tomto závodě je druhý, když dosud byl ve sprintu nejlépe na 8. místě. Zároveň byl v posledním kole na základě hlášení z trati přesvědčen o tom, že to dokáže.

13:36

Biatlon
Ačkoliv všichni tři medailisté patří do širší světové špičky, málokdo je tipoval tak vysoko. Do stíhacího závodu, který díky postavení Martina Fourcada a Johannese Thingnese Bø (31. místo) již před startem slibuje dramatickou podívanou, postoupili pouze dva Češi a dva Slováci. Nejlepším slovenským závodníkem byl na velmi pěkném 22. místě Matej Kazár.

Konečné pořadí sprintu mužů na 10 km
1. Arnd Peiffer (GER) 23:38.8 (0)
2. Michal Krčmář (CZE) +4.4 (0)
3. Dominik Windisch (ITA) +7.7 (1)
4. Julian Eberhard (AUT) +8.4 (1)
5. Erlend Bjøntegaard (NOR) +17.4 (2)
6. Benedikt Doll (GER) +17.6 (1)
7. Simon Schempp (GER) +21.4 (1)
8. Martin Fourcade (FRA) +22.1 (3)
9. Serafin Wiestner (SUI) +23.5 (1)
10. Lukas Hofer (ITA) +31.0 (2)
...
22. Matej Kazár (SVK) +54.9 (1)
29. Ondřej Moravec (CZE) +1:07.9 (1)
52. Martin Otčenáš (SVK) +2:00.9 (4)
69. Michal Šlesingr (CZE) +2:27.2 (4)
70. Tomáš Hasilla (SVK) +2:31.6 (3)
73. Adam Václavík (CZE) +2:36.6 (4)
74. Šimon Bartko (SVK) +2:39.6 (5)

13:24

Ohlasy české výpravy
Michal Šlesingr na stojce doufal, že se schová na stavu číslo 29, ale poryv větru s ním i tak pořádně cloumal a z toho vyplynuly 4 chyby. Zároveň prozradil, že Michal Krčmář je plný emocí a užívá si sříbro plnými doušky.

13:21

Biatlon
Vzhledem k vývoji závodu již lze prohlásit medailové pořadí za uzavřené! Sprint mužů na 10 km ovládl Němec Arnd Peiffer, stříbrnou medaili si pověsí na krk Michal Krčmář a přes velké nervy v cíli bronz nakonec uhájil Ital Dominik Windisch! Druhá česká biatlonová medaile ve dvou dnech, fantazie!

13:15

Biatlon
Adam Václavík na střelnici minul celkem 4x a s největší pravděpodobností se ho stíhací závod nebude týkat. Toto už má bohužel jisté Michal Šlesingr.

13:10

Biatlon
Zdá se, že čeští fanoušci mohou slavit další biatlonovou medaili, tentokrát stříbrnou Michala Krčmáře z nedělního sprintu! Vítězem se nejspíše stane Němec Arnd Peiffer, na kterého Krčmář ztratil pouhé 4,4 sekundy!

13:07

Ohlasy české výpravy
Ondřej Moravec přiznal, že si na položce vleže vyhodil náboj, což ho výrazně zdrželo. Zároveň doufá, že ztráta 1:07 do stíhačky není úplně neřešitelná. Dále přidává postřeh, že střed střelnice je v současných podmínkách absolutně nepoužitelný, proto všichni střílí co nejvíce na okrajích.

13:01

Biatlon
Michal Šlesingr bohužel na druhé střelbě 4x minul. Přitom do té doby běžel skvěle. Velká škoda.

12:56

Biatlon
Michal Krčmář je v cíli na druhém místě za vedoucím Němcem Arndem Peifferem! Český biatlon má velkou šanci na další medaili!

12:52

Biatlon
Michal Šlesingr rozběhl závod dobře a po čisté střelbě vleže má naději na solidní umístění.

12:49

Biatlon
Michal Krčmář je čistým střelcem v dnešním sprintu a do posledního kola vybíhá na druhém místě! Naopak Martin Fourcade vleže hned 3x minul a oba největší favorioté tento sprint rozhodně nevyhrají!

12:45

Biatlon
Ondřej Moravec zvládl druhou střelbu čistě, ale běžecky se mu moc nedařilo a hned dva závody mu tak utíkají pod rukama. To však neplatí o Němci Arndu Peifferovi, který vyčistil obě položky a běží slušně. Zaútočí na medaili?

12:41

Biatlon
Prakticky současně stříleli vleže Michal Krčmář a na stojce Michal Otčenáš. Zatímco Čech se nemýlil, slovenský biatlonista totálně odstřelil výborně rozběhnutý závod 4 chybami!

12:35

Biatlon
Skvělá zpráva pro slovenské fanoušky, Martin Otčenáš je rychlý v běhu i přesný vleže a po první střelbě zatím vede!

12:29

Biatlon
Ondřej Moravec rozběhl závod pomaleji, navíc také pomalu střílel a třetí ránu vleže netrefil. To vůbec není dobrý začátek závodu, který navíc ovlivňuje i vyhlídky ve stíhačce.

12:16

Biatlon
Startovní čísla českých a slovenských závodníků:
12 Ondřej Moravec
19 Martin Otčenáš
36 Michal Krčmář
57 Matej Kazár
59 Michal Šlesingr
76 Tomáš Hasilla
85 Adam Václavík

9:28

Lední hokej
Český hokejový tým nedokázal v přípravném utkání v Soulu vstřelit Finsku ani jeden gól a prohrál 0:2.

8:45

Běh na lyžích
Mužský skiatlon podle očekávání opanovali Norové, ačkoliv největší favorit Johannes Høsflot Klæbo v závěru selhal. Zajímavý závod, na jehož pěkném průběhu má velký podíl Fin Niskanen, který tahal tempo v klasickém úseku, má veselou tečku i pro českou výpravu, protože Martin Jakš doběhl v desítce!

Konečné pořadí mužského skiatlonu
Simen Hegstad Krüger (NOR) 1:16:20,0
2. Martin Johnsrud Sundby (NOR) +8,0
3. Hans Christer Holund (NOR) +9,9
4. Denis Spicov (OAR) +12,7
5. Maurice Manificat (FRA) +14,2
6. Dario Cologna (SUI) +25,1
7. Andrew Musgrave (GBR) +25,7
8. Alex Harvey (CAN) +33,4
9. Martin Jakš (CZE) +33,8
10. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) +43,4
...
38. Petr Knop (CZE) +3:52,1
55. Aleš Razým (CZE) +7:13,8

8:35

Lední hokej
Příprava proti Finům se českému hokejovému týmu zatím nedaří podle představ. Po dvojitém úderu z holí Enlunda a Heiskainena ve 32. minutě vede tým Suomi 2:0.

8:32

Běh na lyžích
Očekávaným norským triumfem skončil skiatlon mužů na 15+15 km, ale jméno vítěze je přesto překvapivé! Zlatou medaili totiž bere Simen Hegstad Krüger, který navíc musel po kolizi a pádu na startu dotahovat ztrátu, která jednu chvíli činila půl minuty! Opět druhý doběhl Martin Johnsrud Sundby, bronzovou medaili dostane Hans Christer Holund. Martin Jakš sice v cílové rovince nedotáhl Alexe Harveyho, přesto dobíhá na skvělém 9. místě!

8:29

Běh na lyžích
Martin Jakš je 1,5 km před cílem skiatlonu na 9. místě!

8:26

Lední hokej
Slovenský národní tým zvolil kapitána a jeho asistenty. Písmeno "C" bude na dresu nosit Tomáš Surový, asistenty budou Ladislav Nagy a Dominik Graňák.

8:23

Běh na lyžích
Rýsuje se jeden z velkých olympijských příběhů? Simen Hegstad Krüger, který na startu po kolizi a pádu jednu chvíli ztrácel na čelo 30 sekund, vbíhá do posledního kola v trháku s devítisekundovým náskokem! Čelní skupina se rozdělila a Martin Jakš běží na 12. místě se ztrátou 16 sekund.

7:59

Lední hokej
V přípravném zápase českého týmu proti Finům v 1. třetině gól nepadl.

7:56

Běh na lyžích
Klasický úsek je minulostí. Jako první přezovuvala do lyží na bruslení skupina 13 běžců, Martin Jakš je na 19. místě se ztrátou 28 sekund.

7:41

Běh na lyžích
První dvě skupiny se sjely dohromady a na čele skiatlonu je tak 12 závodníků. V další skupině je velmi aktivní Martin Jakš a také Nor Krüger, který by se chtěl dotáhnout po úvodní kolizi zpět do čela, ale stále ztrácí oněch 20 sekund, které při ní nabral.

7:34

Nastoupení český národní tým před začátkem zápasu s Finskem. Ten již probíhá.

7:31

Běh na lyžích
Niskanen stále tahá tempo a začíná to nést ovoce. Začíná se oddělovat první šestice ve složení Niskanen, Klæbo, Holund, Sundby, Cologna a Harvey. Martin Jakš běží ve třetí skupince na 17. místě.

7:18

V Soulu probíhá rozbruslení českého nároďáku před přípravným zápasem s Finskem

7:15

Běh na lyžích
Skiatlon mužů na 15+15 km právě odstartoval. Nechybí největší favorit Johannes Høsflot Klæbo, ani Češi Martin Jakš, Aleš Razým a Petr Knop.

1:20

Ohlasy české výpravy
Trenér Petr Novák si je jistý, že Martina Sáblíková nějakou medaili na těchto hrách získá. Podle jeho názoru měl velký podíl na 4. místě ze závodu na 3 000 metrů fakt, že Sáblíková měla ve své jízdě proti sobě pomalou soupeřku, se kterou si nemohla vzájemně pomoct.
Češi a Slováci v akci

První olympijskou neděli budeme moct fandit mnoha českým sportovcům, z nichž někteří mají i medailové ambice.
Jako první vyrazí do akce sjezdaři. Jan Hudec před 4 lety v Soči ještě v dresu Kanady získal senzační bronz v Super-G, ale na samotném sklonku kariéry bude jeho cílem rozloučit se důstojným výkonem. Podobné ambice mají i další sjezdaři Ondřej Berndt, Filip Forejtek a Jan Zabystřan, u kterých ale ani zdaleka nepůjde o poslední velkou akci kariéry.
Dále přijde na řadu Šárka Pančochová ve slopestylu. V Soči byla podle mnohých názorů rozhodčími okradena o bronzovou medaili a boj o příčky nejvyšší je jejím cílem i letos. Kvalifikace by měla být v jejím podání jen povinností.
V 7:15 vyrazí do boje běžci na lyžích ve skiatlonu. Martin Jakš v koutku duše myslí na umístění v první desítce, Michal Novák a Petr Knop mají mnohem nižší ambice.
V pravé poledne bude o co nejlepší konečné umístění bojovat sáňkař Ondřej Hyman.
Ve 12:15 startuje závod, který bude české fanoušky zajímat rozhodně nejvíce. Biatlonisty čeká sprint na 10 km a v případě naprosto bezchybného výkonu by medaile pro někoho z pětice Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Jaroslav Soukup, Michal Šlesingr a Adam Václavík nemusela být nereálná. Sekundárním cílem je dosáhnout co nejlepší výchozí pozice do stíhacího závodu.

Také Slováci budou mít v boji několik závodníků, jejichž ambice však medailových příček tentokrát zdaleka nedosahují.
Pro trojici Matej Falat, Adam Žampa a Andreas Žampa bude, podobně jako u Čechů, cílem zajet tak, aby mohla být sama se sebou spokojená.
Podobné cíle bude mít trojice běžců na lyžích ve skiatlonu. Peter Mlynár, Andrej Segeč a Miroslav Šulek.
Sáňkař Jozef Ninis bude mít poslední dvě jízdy na útok na první desítku, jeho kolega Jakub Šimoňák má ambice mnohem skromnější.
Na závěr půjdou do boje biatlonisté ve sprintu. Šimon Bartko, Tomáš Hasilla, Matej Kazár, Martin Otčenáš a Michal Šíma mají jako primární cíl postoupit do stíhacího závodu, ale v případě výborných výkonů by se někomu mohlo podařit proklouznout třeba do první dvacítky.

Přehled událostí na ZOH Pchjongčchang 2018 - 2.den

konec

Zpět na online


Statistiky:
Program soutěží 2. dne
1:05
Curling – smíšené dvojice, 7. kolo základní skupiny
Norsko – Čína
Finsko – USA
Švýcarsko – OS z Ruska
Kanada – Korea

2:00
Krasobruslení - týmová soutěž, taneční páry, krátký tanec
Snowboarding – slopestyle muži, finále

3:00
Alpské lyžování – sjezd muži

3:45
Krasobruslení - týmová soutěž, ženy, krátký program

5:30
Snowboarding – slopestyle ženy, kvalifikace

5:40
Krasobruslení - týmová soutěž, sportovní dvojice, volná jízda

7:15
Běh na lyžích – skiatlon 15+15 km muži

8:00
Rychlobruslení – 5 000 m muži

8:40
Lední hokej – ženy, skupina A, 1. kolo
Finsko - USA

11:30
Akrobatické lyžování – boule ženy, 2. kolo kvalifikace

12:00
Saně - muži, 3. a 4. jízda

12:05
Curling - smíšené dvojice
zápasy o postup do play off, pokud budou potřeba

12:15
Biatlon – sprint 10 km muži

13:00
Akrobatické lyžování – boule ženy, finále

13:10
Lední hokej – ženy, skupina A, 1. kolo
Kanada – Rusko