Menu

Fotbal

Italská Serie A

UC Sampdoria – Hellas Verona

2:0

konec (0:0)

11.02.2018, 15:00 • Stadio Luigi Ferraris • 24. kolo • Daniel Kinc, Ondřej Zoubek II

Tipsport: 1.48 4.69 7.12 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z dnešního utkání vše. Já vám děkuji za pozornost a budu se těšit zase příště.
Dnešním zápasem vás provázel Ondřej Zoubek. (16:56:56)
Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 8:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:15.
Utkání máme za sebou. Jednoznačná dominance domácích není nakonec tolik podpořena góly, výhra 2:0 však na tři body samozřejmě stačí.
V prvním poločase měl velké šance Fabio Quagliarella nebo Caprari, domácí se však dočkali až v dějství druhém. Nejprve Édgar Barreto hlavou poslal Sampdorii do vedení, Fabio Quagliarella na to proměnil pokutový kop a rozhodl tak o výhře domácích.

90+4

Konec zápasu.

90+4

90+4. Další šance penaltového střelce.

90+4

Ještě jedna obrovská šance pro kapitána domácích! Fabio Quagliarella dostal z křídla dobrý míč do vápna, skvělého Nícolase však překonat nedokázal.

90+3

Nejspíše poslední centr do vápna domácích Viviano zkrotil v rukavicích.

90+2

A Kownacki dokázal utlumit křižný míč ve vápně a následně pálil z velmi ostrého úhlu. Míč přeletěl břevno.

90

Sudí nastaví nad rámec hrací doby 4 minut.

88

Další šanci domácích na poslední chvíli hasil Nícolas, který, i přes dvě obdržené branky, zaslouží pochvalu. Byl to on, který celé utkání drží Hellas před větším debaklem.

86

Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Édgar Barreto, přichází Valerio Verre.

85

85. Fabio QUAGLIARELLA - 2:0

85

Sampdoria právě vstřelila branku!
Kapitán FABIO QUAGLIARELLA se postavil k pokutovému kopu a neměl s ním žádný problém. Střelu umístil na druhou stranu, než se hnul brankář Nícolas – 2:0!

85

85. Penaltový zákrok.

85

Kownacki byl ve vápně faulovaný a domácí budou kopat pokutový kop!

84

Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Marcel Büchel, přichází Gianfilippo Felicioli.

84

Álvarez poslal do vápna další centrovaný míč, byl to Vukovič, který ho odvrátil na střed hřiště, kde k němu přiběhl jako první Barreto a napálil ho z první směrem na bránu. Směr nebyl úplně špatný, za to výška ano.

82

Ani z tohoto rohového kopu nehrozilo Nícolasovi nebezpečí. Naopak se na druhou branku hnal Kean, ten však proti přesile obránců s míčem zázrak nedokázal.

81

Álvarez se postavil i k následnému rohovému kopu, který si taktéž ještě jednou zopakuje, ten první totiž obrana odvrátila.

79

Byl to Álvarez, který se nerozpakoval a vzal odpovědnost na sebe. Míč ale se ale zastavil o první překážku, která mu stála v cestě – zeď.

78

Fabio Quagliarella byl ostře faulovaný asi metr od pokutového území kapitánem hostí. Romulo byl v souboji příliš pozdě na to, aby zasáhl míč.

77

Calvano za držení Bereszynskiho nečekaně neviděl žlutý kartonek. Podivné rozhodnutí sudího.

76

Fares poslal kupředu dobrý dlouhý míč, Verde si s ním poradil, jenže s míčem pracoval až příliš dlouho a byl odzbrojen.

74

Veloti sice ve středu hřiště vyhrál hlavičkový souboj, co to je však platné pro hosty, když na jeho míč nikdo další nezareaguje. Až na pár výjimek chybí hráčům Hellasu pohyb.

73

To byla ale obrovská šance. Romulo zprava předložil míč pro Keana, který natáhl ke střele. Tu tečoval ve vápně nejspíše Matos a míč se odrazil na tyč.
Celé vzrušení však bylo zbytečné, sudí píská ofsajd.

71

Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Gianluca Caprari, přichází Ricardo Álvarez.

71

Verde uklidnil dosti roztěkanou rozehrávku hostí, následné střely Calvana a Keana nepřošly přes hradbu těl na velkém vápně.

70

Domácí svou akci přiliš překombinovali a nabídli tak možnost pro hosty jít do brejku. Kean si však nevybral ze dvou možností tu správnou a přihrál míč někam k rohovému praporku. To je pro hosty jistě škoda.

69

Murru to zkoušel z pořádné dálky. A zhruba stejně tak vysoko letěl míč.

68

Velmi nepřesná přihrávka Keana, ten pořádně prohnal čerstvého Calvana, ten s míčem nemohl snad nic dělat.

67

A další rychlý brejk táhl po levé straně Murru, bylo to snad 3 na 1, přihrávku do středu zastihl poslední obrance hostí zavčas!

66

Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Bruno Petković, přichází Simone Calvano.

65

Rychlý kontr domácích chtěl okořenit Caprari rychlou patičkou, ta však jeho spoluhráče vůbec nenašla, proto také nebyla oceněna potleskem.

64

Po krátkém přerušení se znovu hraje a i ošetřovaný je zpět na hřišti. Dal o sobě vědět ostrým skluzem, který byl však čistý.

62

Torreira zůstal ležet na trávník,u po incidentu mimo záběr kamer, a nevypadá to s ním vůbec dobře.

61

Kownacki se ihned zapojil do útočné akce. Murro ho našel pěkným kolmým míčem, polský talent však na míč nedosáhnul.

59

Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Duván Zapata, přichází Dawid Kownacki.

59

Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Rolando Aarons, přichází Daniele Verde.

59

Na druhé straně se prezentoval Aarons příliš dlouhým centrem, který jen proplachtil pokutovým územím.

59

Žlutou kartu dostává Mohamed Fares (Hellas Verona FC).

58

Znovu velezkušený Fabio Quagliarella zvolil velmi citlivý dloubák, kterým chtěl vybídnout Zapatu. Ten však na míč nedosáhl.

57

57. Šibalské zakončení Zapaty.

57

Aby to přece jen domácí nemrzelo! Quagliarella skvěle našel Duvána Zapatu, který šel úplně sám na Nícolase. Zvolil dloubáček, do kterého vložil až příliš energie a míč šel přes břevno!

55

Další chyba v obraně hráčů ve žlutých dresech! Zapata se zmocnil míče, prohodil si ho s Quagliarellou, jenže ten svým zakončením našel přesně rukavice Nícolase.

54

Murru do vápna vhodil dlouhý aut, jenže ten přeletěl i Zapatu. Caracciolo míč napálil kupředu, přičemž ho Kean nemohl zastavit na hrací ploše.

52

A Barreto je při chuti, fanouškům předvedl skvělou práci tělem, kdy na středu hřiště udržel téměř ztracený míč.

50

Sampdoria právě vstřelila branku!
Je tu první branka utkání, kterou vstřelil ÉDGAR BARRETO! Ten akci začal přihrávkou na Quagliarellu, ten přeteženým míčem hledal Caprariho a tomu nezbývalo nic jiného, než najít pěkným dloubáčkem úplně osamoceného střelce vedoucí branky domácích!

50

Znovu Matos zamotal hlavu svým strážcům, ke střele se však nedostal. Akce hostí ale může pokračovat, nicméně začně znovu od obránců, Matos totiž míč vrátil Romulovi.

49

Petkovič byl faulován na středu hřiště. Byl to Barreto, který se provinil vůči pravidlům.

48

Je trochu otázkou, jestli jeden z celků alespoň trochu pozměnil taktiku, minimálně u hostů by to bylo nejspíše na místě.

47

Oba celky nastupují beze změny, tudíž nic nebránilo ani tomu, aby Matos z pravé strany ihned odcentroval do vápna. Přesnost je však pro celek z Verony oříškem.

46

Začal druhý poločas.
První dějství máme za sebou. Zejména domácí však se stavem 0:0 nemohou být spokojeni. Svoje 100 % šance neproměnili Linetty, Caprari ani zkušený harcovník Quagliarella, proto skóre zůstalo nezměněné.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

44

Konečně se osmělili i hosté. Büchel dostal ve vápně míč, i když byl zády k bráně, rozhodhl se ke střele z otočky, ta však mezi tři tyče nezamířila.

43

A znovu trochu komický okamžik. Kean si ukazuje, kam chce dostat míč, ten však míři úplně jinam. Mladičký Kean jen mocně rozhazuje rukama, co mu ale také zbývá.

41

Teď to byl Quagliarella, který se trochu vyčítavě podíval na Pairetta, který znovu neukázal na značku pokutového kopu, sudí se rozhodnul správně.

40

Hostům se kombinace hrubě nedaří. Spoluhráči často nepochopí Keana, který nabíhá do úplně jiných prostorů.

39

Zapata na pravém křídle odcentroval, míč zblokoval obránce Vukovič a domácí ihned chtěli pokutový kop za hru rukou. Ta se u Vukoviče skutečně konala, jenže ta byla naprosto u těla a v přirozené poloze.

38

Mladík Kean prošel přes dva obránce na levém křídle jako nůž máslem, svoji parádu však nedokázal dokončit stejně dobrou přihrávkou.

37

Před Caprarim se doslova otevřela dálnice ke střele, k té taky italský středopolař natáhl, míč se mu však svezl po kopačce a mezi tři tyče vůbec nezamířil.

35

Caprari, Linetty a nakonec Torreira, tak vedla kombinace domácích středem hřiště. Poslední jmenovaný dostal dva pokusy na střelu, ani jedna však k Nicolasovi nepropadla.

33

Stejný hráč teď pro změnu skvěle našel Quagliarellu ve vápně, tomu míč odskočil od kopačky, což se zkušenému forwardovi příliš často nestává.

32

Bereszynski byl u rohového praporku hodně aktivní. Chtěl si nakonec alespoň vymodlit faul, ani dva pokusy však nestačily k tomu, aby sudí zapískal.

31

Z následného volného kopu branka nepadla, to si můžeme být jisti, protože Torreira svůj centr pořádně přetáhl.

29

Caracciolo byl v souboji s Quagliarellou přiliš důrazný, tedy alespoň tak to viděl sudí Pairetto.

28

Škoda tohoto technického nedostatku, opravdu. Aarons na hranici vápna dobře navedl míč do středu, Romulo mu ukázkově provedl tandem, první jmenovaný však míči dal příliš velkou razanci.

27

Barreto byl v rozehrávce faulovaný Matosem. Domácí hráč mocně argumentoval, že na druhé straně dostal za podobný střet Bereszynski žlutou kartu, hostující Matos ji však neuviděl.

26

A znovu Silvestre, tentokrát hledal delším míčem Quagliarellu, Nicolas byl však u míče dříve.

25

Caprari a Silvestre si příliš neporozuměli, stoper domácích pak pro míč musel hluboko ke své bráně.

24

Duván Zapata se dostal k centrovanému míči, jeho hlavička však nebyla dostatečně důrazná a míč uvízl někde v malém vápně.

23

Barreto centroval z pravé strany hřiště, obrana byla však v pozoru a míč byl odvrácen na roh.

22

Valoti si sice ukázal, kam by chtěl míč, Romulo si toho nejspíše nevšimnul a svého spoluhráče vůbec nenašel.

20

Žlutou kartu dostává Bartosz Bereszyński (UC Sampdoria).

20

Tak dnešní zápas rozhodně nenudí! Nicolas při malé domů podklouzl a jeho odkop doletěl pouze ke Quagliarellovi, ten přihrál Zapatovi do vyložené šance, Nicolas však tváří v tvář vytáhl skvělý zákrok!

18

Neskutečné, co znovu přežili hráči Hellasu! Caprari se na levém křídle bravurně uvolnil, naservíroval ho svému kapitánovi, a ten měl před sebou úplně prázdnou bránu. Tedy ne tak docela. Na brankové čáře jeho jednoznačně gólový pokus odvrátil jeden z obránců.

16

A teď už o trochu známější obrázek z první půle. Hráči v modrém kombinují, naopak Hellas doslova naplnil svoji obrannou polovinu hřiště a snaží se tak přehuštěným prostorem posouvat svoji zónovou obranu a znemožnit rozehrávku domácích.

15

Romulo točil míč do vápna, Zapata dokázal střílený centr odvrátit do autu. Sudí však píská ofsajdové postavení jednoho z hráčů Verony.

14

Matos na pravém křídle s míčem doslova čaroval, na což očividně neměl náladu Linetty a svého protihráče zezadu fauloval. Je tu volný kop pro hosty ze slušné pozice.

13

Barreto ve středu hřiště sice hlavičkový souboj vyhrál, míč se ale odrazil k hráčům ve žlutých dresech.

12

Další velká šance, tentokrát ji měl velezkušený Fabio Quagliarella, ten vypálil z pravé strany vápna, tečovanou střelu zvládl vyrazit skvělý Nicolas!

11

Romulo a Matos na pravém křídle dobře překombinovali obranu domácích a první jmenovaný poslal do vápna vysoký míč, na který Kean nemohl dosáhnout.

9

Obrovská šance domácích! Byl to Quagliarella, který zkušeně zvádl první dotek vyššího míče od Bereszynskiho, naservíroval ho pod sebe na nabíhajícího Linettyho, který si mohl vybrat, kam umístí ránu. Ve 100% šanci nechal vyniknout Nicolase!

8

Marcel Büchel byl v souboji s Quagliarellou pozdě, a proto se dopustil nedovoleného zákroku.

7

Silvestre s ledovým klidem ubránil Keana a hráči v modrém jsou znovu u míče.

6

Murru dostal od Ferrariho míč a ihned s ním pelášil směrem k vápnu soupeře. V pokutovém území se mu nabízel domácí kapitán, Murru však svůj centr poslal vysoko nad bránu.

5

Hosté ubránili svoje pokutové území. Jenže hned z dalšího nájezdu musel proti Quagliarellovi zasahovat znovu Nicolas, který zavčas vyběhl ze své brány.

4

Skvělá rána, tu ze své kopačky vypustil Caprari! Nicolas v bráně byl ve střehu a střelu z pětadvaceti metrů vyrazil na roh.

3

Barreto byl faulován Petkovičem, který si tak připsal první nedovolený zákrok utkání.

2

Utkání je zahájeno, rozehrávku nám obstarali hosté, kteří se tak jako první snažili o útočný výpad. Po pravé straně to byl Romulo, který ale Petkoviče delším míčem nenašel.

1

Utkání právě začalo.

-1

Oba celky již jsou připraveni na hrací ploše. Hostující Verona převážně ve žlutém, domácí k klasické modro-bílé kombinaci dresů.
Úvodní sestavy:

UC Sampdoria: Viviano – Bereszyński, Silvestre, G. M. Ferrari, Murru – É. Barreto, Torreira, Linetty – Caprari – D. Zapata, Quagliarella (C).
Náhradníci: Krapikas, Tozzo – R. Álvarez, J. Andersen, Capezzi, Kownacki, Regini, Sala, Strinić, Tomič, Verre.

Hellas Verona FC: Nícolas – Rômulo (C), Caracciolo, Vuković, Fares – Aarons, Valoti, Marcel Büchel, Matos – Petković, Kean.
Náhradníci: Coppola, Silvestri – Bearzotti, Boldor, Calvano, Felicioli, Fossati, Heurtaux, Lee Seung-woo, Souprayen, Verde, F. Zuculini.

Rozhodčí: Pairetto – Ranghetti, Santoro.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Hellas Verona FC
Zklamání, jinak se ani nedá vystihnout probíhající ročník nejvyšší italské soutěže z pohledu vedení Hellasu. Předposlední (19.) pozice je propadákem. Nehledě na to, že na pozice zajišťující záchranu ztrácí Verona 4 body.
Pokud pohlédneme na skóre, to je přímo děsivé – 22:46. Obrana patří dokonce k těm nejhorším.

Klíčový zápas, který mohl svěřence Pecchia Fabia posunou ze sestupových příček, odehrála Verona s Crotone už 21.1. V tomto utkání domácí Verona pokukovala po třech bodech. Jenže naopak. Barberis všechny zchladil už ve 3. minutě, dílo dokonal Stoian a Ricci. Pokud k tomu připočteme červenou kartu, kterou viděl Zuculini v 61. minutě, šlo celkově o zpackaný duel. Crotone si odvezlo tři body za výhru 0:3.
Chuť si trenér Pecchia a jeho hráči spravili na hřišti Fiorentiny. 3 body zajistil brankami Vukovič, Kean (ten se trefil hned dvakrát) a Ferrari. Dias jen korigoval výsledek na konečných 1:4, skvělý výsledek!
Poslední duel odehrála Verona proti AS Řím, Ünder se trefil za AS hned v 1. minutě, a jelikož už nikdo nedokázal zamířit přesně, skončil zápas 0:1 pro Římany,

Nejlepším střelcem týmu je Moise Keane, který nasázel 4 branky. Po dvou zásazích pak mají zkušený Cerci, mladík Verde nebo Bruno Zuculini.
UC Sampdoria
Marco Giampaolo, trenér domácího celku, může být s prozatimním vývojem sezony nad míru spokojený. Šestá pozice zajišťuje evropské poháry. Za těmi ale povede ještě velmi trnitá cesta. 38 bodů, stejně jako Sampdoria, má i velkolepý AC Milán a jen o dva body méně Atalanta.
Skóre 42:32 je slušně pozitivní,ofenziva je hned 4. nejlepší v soutěži, obrana pak patří k průměru.

Pikantní dva duely s AS Řím odehráli hráči Sampdorie během čtyř dní. Stadio Luigi Ferraris uvítal Římany v dohrávce 3. kola. Fanoušci viděli remízu 1:1. přičemž penaltou poslal domácí do vedení Quagliarella. Edin Džeko pak srovnal až v 91. minutě.
V Římě se pak, v tomto utkání hostům, vedlo ještě lépe. Stadio Olimpico bylo vyloupeno brankou Zapaty v 80. minutě!
Skalp velkoklubu mělo potvrdit vítězství nad FC Turín, v prozatimním posledním odehraném kole. V 11. minutě nastartoval honbu za třemi body Torreira, o čtrnáct minut později srovnal Acquah, který stanovil konečný stav na 1:1, a nic na tom nezměnilo ani to, že právě střelec hostů dostal v 73. minutě červenou kartu.

Nejlepším střelcem domácích je jednoznačně zkušený Fabio Quagliarella. Ten ve dvaadvaceti utkáních propnul síť hned 16x!
Duran Zapata odehrál o tři zápasy méně, přesto zamířil přesně 7x.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

UC Sampdoria – Hellas Verona

2:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 50. É. Barreto (Caprari), 85. Quagliarella (pen.)

Karty:   20. Bereszyński (SMD) – 59. Fares (VRN)

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 8:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:15.

UC Sampdoria: Viviano – Bereszyński, Silvestre, G. M. Ferrari, Murru – É. Barreto (86. Verre), Torreira, Linetty – Caprari (71. R. Álvarez) – D. Zapata (59. Kownacki), Quagliarella (C).
Náhradníci: Krapikas, Tozzo – R. Álvarez, J. Andersen, Capezzi, Kownacki, Regini, Sala, Strinić, Tomič, Verre.

Hellas Verona: Nícolas – Rômulo (C), Caracciolo, Vuković, Fares – Aarons (59. Verde), Valoti, Marcel Büchel (84. Felicioli), Matos – Petković (66. Calvano), Kean.
Náhradníci: Coppola, Silvestri – Bearzotti, Boldor, Calvano, Felicioli, Fossati, Heurtaux, Lee Seung-woo, Souprayen, Verde, F. Zuculini.

Rozhodčí: Pairetto – Ranghetti, Santoro