Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

SBV Vitesse Arnhem – Feyenoord Rotterdam

3:1

konec (1:1)

11.02.2018, 14:30 • GelreDome, Arnhem • 23. kolo • Jáchym Tůma

Tipsport: 3.85 3.57 1.92 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše. Přeji Vám příjemný zbytek víkendu a u dalších online přenosů zase někdy na počtenou. (16:28:38)
Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 9:1. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:11.
Je dobojováno a z vítězství se dnes radují hráči Vitesse. Ti berou z dnešního duelu tři body zcela zaslouženě, jelikož svého soupeře téměř do ničeho nepustili. O jejich výhře rozhodl svými dvěma góly Linssen, který mohl ještě v závěru přidat i třetí branku, jenže v dobré pozici přestřelil. Feyenoord navíc svému soupeři práci o hodně ulehčil, neboť ve druhém poločase se nechali vyloučit dva hráči, což pohřbilo jejich naděje.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Vypadá to, že hosté už se také smířili s výsledkem a tento zápas se již pouze dohrává.

90+1

Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat dvě minuty.

90

Domácí hráči už nikam nespěchají a závěr zápasu si užívají. Za jejich dnešní výkon je hlasitým potleskem odměňují také diváci.

89

Další zajímavou nabídku poslal do šestnáctky Linssen, ale Buitink nedokázal v krkolomné pozici nasměrovat balon mezi tři tyče.

88

Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Roy Beerens, přichází Vjačeslav Karavajev.

87

Linssen mohl o chvíli později zkompletovat hattrick, jenže z hranici vápna trestuhodně přestřelil Jonesovu bránu.

86

86. Bryan LINSSEN - 3:1

86

Arnhem právě vstřelil branku!
Vypadá to, že o vítězi dnešního duelu je již rozhodnuto. Faye našel svým centrem ve vápně zcela volného BRYANA LINSSENA, který neměl problém s překonáním Jonese.

85

Rotterdamští se i přes početní nevýhodu tlačí do útoku. Povede se jim dnes malý zázrak?

84

Žlutou kartu dostává Thomas Buitink (SBV Vitesse Arnhem).

82

Domácí poté zahrávali volný přímý kop, jenže ten se jim příliš nepovedl, neboť Mountova střela zamířila vysoko nad.

81

81. Červená karta.

81

To už je pro Feyenoord opravdu kruté. Linssen se dostával do samostatného úniku, jenže nakonec ho zezadu podrazil Malacia, jenž za svůj zákrok taktéž vidí červenou kartu.

80

Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Luc Castaignos, přichází Thomas Buitink.

79

Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Jens Toornstra, přichází Robin van Persie.

78

Vilhena přišel o balon a nebýt toho, že poté stáhl k zemi Linssena, domácí by šli do zajímavé šance.

77

Malacia nyní zaváhal při rozehrávce a využít toho mohl Beerens. Ten poslal z pravé strany do vápna centr, na který si naskočil Castaignos, jehož hlavička zamířila pouze do Jonesových rukavic.

76

Domácí už nikam moc nespěchají a snaží se co nejvíce zdržet hru. Momentálně si obránci již poněkolikáté vyměňují balon mezi sebou.

75

A ten nerozehráli domácí vůbec špatně! na přízemní centr Mounta si naběhl Linssen, jenž z první nastřelil břevno Jonesovy brány.

74

Beerens postupoval téměř sám na Jonese, avšak k zakončení se díky skvělému obrannému skluzu Malacii nedostal. Vitesse ale bude mít roh.

73

Jörgensen si ukousl až příliš velké soustu, když chtěl ukličkovat tři protihráče a proti takové přesile neměl nárok na udržení míče.

72

Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Thomas Bruns, přichází Navarone Foor.

72

Ten si vzal na starosti Toornstra, který ale svůj centr příliš přetáhl a balon skončil v zámezí.

71

El Ahmadi to teď zkusil individuálně a díky své zarputilosti vybojoval pro svůj tým rohový kop.

70

Hráči Feyenoordu se snaží držet balon na svých kopačkách, avšak domácí je nepouštějí na vlastní polovinu.

69

Nyní už to budou mít hosté opravdu těžké, jelikož domácí hráči jsou očividně při chuti a svého soupeře velice aktivně napadají.

68

S okamžitou odpovědí chtěl přispěchat Jörgensen, ale jeho dalekonosná rána neměla gólové parametry a o pořádný kus minula bránu.

66

66. Bryan LINSSEN - 2:1

66

Arnhem právě vstřelil branku!
Tak to netrvalo moc dlouho a domácí využívají svoji početní převahu. Beerens se krásně uvolnil na pravé straně a poté přesným centrem našel volného BRYANA LINSSENA, který hlavou poslal míč za Jonesova záda.

65

65. Červená karta.

65

Tak pozor, Feyenoord bude dohrávat v deseti! Basaçikoglu zajel do Serera a za svůj zákrok vidí rovnou červenou kartu.

64

Dabo si teď dovolil drzou kličku proti Jörgensenovi, ale vyplatilo se mu to, neboť hostující útočník jej následně fauloval.

63

Arnhem se mohl po rohovém kopu dostat do vedení! Centr Mounta našel přesně hlavu Miazgy, kterého však vychytal skvělým zákrokem Jones.

62

Do sprinterského souboje se nyní dostal Dabo s Malaciou. Domácí hráč měl sice malinko navrch, avšak obránce Feyenoordu skvělým skluzem poslal balon do zámezí.

61

Z toho ale vůbec nic nevzniklo, neboť pro centr Mounta si došel brankář Jones.

60

Beerens se po rychlé akci Vitesse dostal ke střele z hranice pokutového území. Ta sice zamířila mimo tři tyče, jenže jí ještě tečoval obránce van der Heijden, takže se bude kopat roh.

59

podruhé během krátké chvíle se domácí dožadovali penalty, jenže ani tentokrát hlavní sudí nepíská.

58

Výborně to nyní udělal Miazga, který nejprve vybojoval balon, poté se kličkou zbavil dvou protihráčů a nakonec roztáhl hru na Daba.

57

Hra v posledních minutách snese to nejlepší měřítko, jedna útočná akce střídá druhou. Dočkáme se v dohledné době nějaké branky?

56

Linssen poslal do vápna dobrý centr, na který si počíhal Castaignos. Ten si ještě chtěl balon zpracovat, jenže van Beek se před něj dostal tělem a nedovolil mu zakončit.

55

Po pádu Beerense v šestnáctce hostů se hráči Vitesse dožadovali pokutového kopu, avšak píšťalka sudího zůstala němá a hra plyne dál.

54

Basaçikoglův centr levé strany zamířil pouze do náruče Pasveera. Ten si navíc všiml volného Castaignose na polovině hřiště a okamžitě mu adresoval dlouhý výkop, jenže domácí forvard si neporadil se zpracováním a o balon rychle přišel.

53

Hosté vstoupili do druhého poločasu daleko aktivněji a momentálně jsou to oni, kdo diktuje tempo hry.

52

Berghuis se dostal mimo pozici pro centr a snažil se vybojovat alespoň rohový kop, jenže to byl právě on, kdo se poslední dotkl míče, a ta bude Pasveera vykopávat od své brány.

51

Vilhenův dlouhý pas mířil na rozeběhnutého Berghuise, před kterým ale na poslední chvíli zasáhl Faye.

50

Malacia si nyní příliš předkopl balon, čehož se snažil využít Beerens. Hostujcíí obránce nakonec celou situaci zvládl, když odrazil balon od svého soupeře do zámezí.

49

Linssen si chtěl obhodit Nieuwkoopa, jenže ten byl při bránění pozorný a nepustil domácího hráče do šance.

48

Ze střední vzdálenosti se ke střele odhodlal Berghuis. Jeho pokus byl ale hodně pomalý a navíc mířil přesně doprostřed brány, takže s ním neměl Pasveer žádný problém.

47

Dabo se pokusil vyslat do útoku Castaignose dlouhou přízemní přihrávkou. Tu však zachytil dobře postavený El Ahmadi, jenž poté uklidnil hru nahrávkou na Jonese.

46

Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Jerry St. Juste, přichází Bart Nieuwkoop.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní pětačtyřicetiminutovka je za námi a zatím sledujeme velice pohledné utkání. Domácí byli po většinu prvního poločasu lepším týmem, jenže paradoxně se do vedení dostal Feyenoord, když se ve 21. minutě prosadil Vilhena. Vitesse ale poté ještě více zatlačilo svého soupeře a nakonec to neslo ovoce, těsně před přestávkou dokázal vyrovnat Kašia.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+4

První poločas skončil.

45+3

Castaignos dostal dobrou přihrávku za obranu a z voleje napálil míč na Jonesovu bránu. Jeho střela byla sice tvrdá, ale mířila přesně doprostřed a hostující gólman ji v pohodě chytil.

45+2

Feyenoord se na malou chvíli dokázal vymanit z tlaku, avšak El Ahmadi poté ztratil balon a do útoku se opět vydávají domácí.

45+1

Sererovi se rozehrávka od rohového praporku příliš nepovedla a Jones si pro balon v klidu došel.

45+1

Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny tři minuty.

45

Teď k tomu budou mít příležitost, Linssenův centr zblokoval St. Juste pouze na roh.

44

A hráči Vitesse stále nemají dost. Nyní se opět tlačí do útoku a vypadá to, že chtějí ještě před přestávkou přidat další gól.

43

43. Guram KAŠIA - 1:1

43

Arnhem právě vstřelil branku!
Domácí se na konci prvního poločasu dočkávají vyrovnávací branky! Po rohovém kopu se balon odrazil k Linssenovi, jenž vrátil míč do pokutového území. Tam si na centr naskočil GURAM KAŠIA, který z blízkosti překonal Jonese.

42

Po dlouhé době se na útočnou polovinu dostali také hosté. Malacia hledal ve vápně číhajícího Jörgensena, kterého ale k zakončení nepustil Miazga.

41

Malacia byl nyní pod tlakem dvou napadajících protihráčů a nakonec mu nezbylo nic jiného než zakopnout balon do zámezí.

40

Na hřišti se malinko přiostřuje. Castaignos nyní vlétl do souboje se St. Justem a může být rád, že za svůj ostrý zákrok nevidí žluté napomenutí.

39

Arnhem je v posledních minutách lepším celkem. Domácí se dostali k dalšímu rohovému kopu a po zákroku van Beeka se dožadovali penalty. Ta ale nepřichází.

38

Faye se už už dostával do gólové šance, jenže jeho akci přerušil hvizd sudího, domácí obránce se totiž nacházel v ofsajdu.

37

Vitesse mělo k dispozici rohový kop, ale Mountovu nabídku na zadní tyč si pro sebe stáhl brankář Jones.

36

Linssen si píchl balon okolo Toornstry, avšak díky výpomoci El Ahmadiho se domácí křídelník dál nedostal.

35

Ten ale měl velice krátkého trvání a k centru se naopak dostal Beerens. Ten však našel svým pasem pouze St. Justeho, jenž uklidil míč do bezpečí.

34

Linssen si chtěl narazit s Bruns, jenže jeho přihrávka byla velmi nepřesná a k míči se zcela zadarmo dostal El Ahmadi, jenž zakládá útok hostů.

33

Domácí už ale opět kombinují a snaží se vymyslet něco směrem dopředu, jenže obrana Rotterdamu zatím funguje jako dovře promazaný stroj.

32

El Ahmadi nechtěl riskovat ztrátu balon uprostřed hrací plochy, a proto raději poslal zpětnou přihrávku na van Beeka.

31

Malacia neměl komu přihrát, a tak zapojil do kombinace i gólmana Jonese, jenž s rozehrávkou nikam nespěchá.

30

Berghuis nabízel míč do šestnáctky, jenže tam se nacházel pouze Jörgensen, kterého v pohodě pohlídal Miazga a pro balon si poté došel brankář Pasveer.

29

Z toho samotného nic nevzniklo, avšak tlak Vitesse pokračoval dál a po tečovaném centru se k hlavičce dostal Miazga, jenž ale těsně přestřelil.

28

Po levé straně to individuálně zkusil Linssen. Ten sice nevyzrál na St. Justeho, avšak domácí budou zahrávat rohový kop.

27

Černo-žlutí jsou momentálně v držení balonu a v klidu kombinují na vlastní polovině.

26

Arnhemští opět vytáhli svůj presink hodně vysoko a tentokrát už to neslo své ovoce, Toornstra pod tlakem poslal balon pouze do zámezí.

25

Inkasovaný gól domácí zřejmě nakopl, jelikož nyní se snaží aktivně napadat rozehrávku svého soupeře. Teď to ale s agresivitou přehnal Castaignos, jenž nešetrně zajel do St. Justeho.

24

Exekuci si vzal na starosti Thulani Serero. Ten ale svůj centr příliš přetáhl a balon doskotačil až za postranní čáru.

23

El Ahmadi poslal k zemi unikajícího Mounta a bude z toho standardní situace pro domácí fotbalisty.

21

21. Tonny VILHENA - 0:1

21

Feyenoord právě vstřelil branku!
Feyenoord se dostává do vedení! Berghuis z pravé strany poslal míč na hranici vápna, kde jej za sebe prodloužil Basaçikoglu. Tam se nacházel zcela osamocený TONNY VILHENA, jenž dokázal prostřelit Pasveera.

20

Jörgensen si nyní všiml rozběhnutého Berghuise a pokusil se mu poslat přihrávku, jenže pas hostujícího útočníka byl příliš dlouhý.

19

Malacia se dostal pod tlak napadajícího Beerense, a tak raději odkopl balon co nejdále to šlo. Za jeho pasem se vydal Jörgensen, avšak Kašia měl k míči blíže.

18

Serero teď dostal hodně prostoru ve středu hřiště, jenže si příliš předkopl míč a El Ahmadi jej dokázal o kulatý nesmysl připravit.

17

Hra už opět plyne dál a u míče jsou momentálně domácí. Ti si zatím přihrávají na vlastní polovině a čekají na vhodný moment pro založení útočné akce.

16

Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Ridgeciano Haps, přichází Tyrell Malacia.

15

Hráč Feyenoordu opouští hřiště na nosítkách a za postranní lajnou je již do hry připraven Tyrell Malacia.

14

Tak to nevypadá vůbec dobře. Haps je stále ošetřován na hrací ploše a n trávník už míří zdravotníci s nosítky.

13

Žlutou kartu dostává Thomas Bruns (SBV Vitesse Arnhem).

12

12. Nebezpečný zákrok Brunse.

12

Tak to byl hodně nešťastný zákrok. Bruns si chtěl zpracovat míč, jenže dal nohu příliš vysoko a trefil Hapse kopačkou přímo do obličeje. Doufejme, že bude hostující obránce v pořádku.

11

Berghuis chtěl přenést hru na druhou stranu na Basaçikoglua, jenže dlouhý pas se mu vůbec nepovedl a balon skončil až na tribuně.

10

Hosté jsou v úvodu zápasu více na balonu a snaží se svou kombinací rozpohybovat obranu Vitesse.

9

Basaçikoglu si elegantně obehrál obránce a následně poslal do pokutového území dobrý centr. Ten si zpracoval Jörgensen, jenž ještě chtěl předložit balon Berghuisovi, který se však díky obrannému zákroku Kašii ke střele nedostal.

8

Castaignos se zbavil svého strážce, jenže poté si příliš předkopl míč, čehož využil van der Heijden, který útočníka Arnhemu dokázal odzbrojit.

7

Beerens se na hranici vápna rozmýšlel, komu přihrát, jenže nikdo z jeho spoluhráčů nebyl volný, a tak to vzal na sebe. Jeho pokus ale minul pravou tyč hostující svatyně.

6

Berghuis si na pravé straně obhodil Fayeho, avšak do šance se nedostal, neboť domácí obránce jej dokázal pokrýt tělem a nepustil ho dál.

5

St. Juste si všiml nabíhajícího si Jörgensena a ihned mu adresoval svou přihrávku. Ta se ale vůbec nepovedla a balon skončil za postranní čárou.

4

Miazga nyní málem namazal rozběhnutému Jörgensenovi. Malé zaváhání svého kolegy ale dokázal napravit Kašia, jenž hlavou prodloužil míč na Pasveera.

3

St. Juste se dostal pod tlak napadajícího Linssena, který si však v souboji pomohl faulem, což neuniklo hlavnímu sudímu.

2

Po krátké kombinaci poslal dlouhý nákop na útočnou polovinu van Beek, jenže balon skončil pouze u nohy Daba.

1

Dennis Higler poprvé foukl do píšťalky, zápas může začít! Úvodního výkopu se ujali hráči Feyenoordu, kteří dnes nastupují v tradičních červeno-bílých dresech. Jejich soupeř naopak zvolil černo-žlutou sadu.

1

Utkání právě začalo.
Aktéři dnešního duelu jsou již nachystáni v útrobách stadionu, za malý okamžik je hlavní sudí přivede na hrací plochu

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Dabo, Kašia (C), Miazga, Faye – Serero, Mount, Bruns – Beerens, Castaignos, Linssen.
Náhradníci: Houwen – V. Karavajev, van der Werff, Ali, Foor, van Bergen, Buitink.

Feyenoord Rotterdam: Jones – St. Juste, van Beek, van der Heijden, Haps – El Ahmadi (C), Toornstra, Vilhena – S. Berghuis, N. Jörgensen, Basaçikoglu.
Náhradníci: Bijlow, Ten Hove – Diks, Botteghin, Malacia, Tapia, Nieuwkoop, Hansson, S. Amrabat, Boëtius, van Persie, Vente.

Rozhodčí: Dennis Higler – Charl Schaap, Erik Kleinjan.
Poslední vzájemné utkání

2.12.2017 – Feyenoord Rotterdam – SBV Vitesse Arnhem 1:0

Branky: 9. Jörgensen

Feyenoord Rotterdam: Jones – Nieuwkoop, van Beek, Tapia, Nelom – El Ahmadi (C) (85. Toornstra), Amrabat, Vilhena – Berghuis, Jörgensen, Larsson (90. Boëtius)

SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Dabo, Kašia (C), Miazga, Faye (67. Büttner) – Serero (82. van Bergen), Mount, Foor – Rašica, Matavž (72. Castaignos), Linssen
Feyenoord Rotterdam

Feyenoord loni prožil snovou sezonu, po jejímž konci se po osmnácti letech mohl radovat ze zisku ligového titulu, druhý Ajax Amsterdam posbíral pouze o jeden jediný bod méně. Rotterdamští tak na podzim zápolili na půdě Ligy mistrů, v těžké základní skupině, kde se střetli s Manchesterem City, Neapolí a doněckým Šachtarem, ale posbírali jen tři body a skončili na posledním místě. Na obhajobu ligového prvenství to v podání svěřenců bývalého skvělého obránce van Bronckhorsta nevypadá, celek z přístavního města se totiž drží až na čtvrté příčce, přičemž na vedoucí PSV Eindhoven ztrácí už propastných devatenáct bodů. Bezprostředně po zimní pauze Feyenoord ve složitém dvojzápase nestačil na Ajax a pouze remizoval s Utrechtem. Poté si Rotterdamští zlepšili náladu díky jasným výhrám nad Haagem a Groningenem, porážku s nováčkem z Venlo si ale za rámeček určitě nedají. Jak si povedou dnes?
SBV Vitesse Arnhem

Vitesse loni skončilo na solidním pátém místě, a kvalifikovalo se tak do základní skupiny Evropské ligy, kde ale v konkurenci Nice, Lazia Řím a belgického Waregemu skončilo na posledním místě. Také letos si fotbalisté Arnhemu na domácí půdě vedou velmi dobře, po dvaadvaceti kolech se drží na sedmém místě, přičemž jejich ztráta na Feyenoord, který je čtvrtý, čítá pět bodů. Po tradiční zimní přestávce nastoupili černožlutí k pěti mačům, ze kterých vydolovali deset bodů. Vítězství zaznamenali proti Spartě Rotterdam, Zwolle a Groningenu, z domácího utkání s Heerenveenem pak uzmuli bod za remízu. V doposud posledním duelu svěřenci trenéra Frasera nečekaně klopýtli, když poměrem 0:1 podlehli týmu ADO Den Haag. Během lednového přestupového období opustil Vitesse rychlonohý záložník Rashica, novou posilou se naopak stal české fotbalové veřejnosti velmi dobře známý Vjačeslav Karavajev.
Příjemné nedělní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Nizozemská Eredivisie má dnes na programu čtyři utkání v rámci třiadvacátého kola, my se v tomto online přenosu zaměříme na atraktivní souboj, v němž SBV Vitesse Arnhem přivítá favorizovaný Feyenoord Rotterdam. Začínáme ve 14:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

SBV Vitesse Arnhem – Feyenoord Rotterdam

3:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 43. Kašia, 66. Linssen, 86. Linssen – 21. Vilhena

Karty:   13. Bruns (ARN), 84. Buitink (ARN)   65. Basaçikoglu (FEY), 81. Malacia (FEY)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 9:1. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:11.

SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Dabo, Kašia (C), Miazga, Faye – Serero, Mount, Bruns (72. Foor) – Beerens (88. V. Karavajev), Castaignos (80. Buitink), Linssen.
Náhradníci: Houwen – V. Karavajev, van der Werff, Ali, Foor, van Bergen, Buitink.

Feyenoord Rotterdam: Jones – St. Juste (46. Nieuwkoop), van Beek, van der Heijden, Haps (16. Malacia) – El Ahmadi (C), Toornstra (79. van Persie), Vilhena – S. Berghuis, N. Jörgensen, Basaçikoglu.
Náhradníci: Bijlow, Ten Hove – Diks, Botteghin, Malacia, Tapia, Nieuwkoop, Hansson, S. Amrabat, Boëtius, van Persie, Vente.

Rozhodčí: Dennis Higler – Charl Schaap, Erik Kleinjan