Menu

Fotbal

Portugalská Primeira Liga

Boavista FC – Vitória SC Guimarães

1:0

konec (0:0)

11.02.2018, 21:15 • Estádio do Bessa Século XXI, Porto • 22. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.9 2.99 2.58 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (23:49:37)
Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:19.
Je dobojováno! Bojovné utkání dvou vyrovnaných týmů rozhodl jediný gólový moment ze sedmapadesáté minuty, ve které Boavistě vystřelil vítězství Fábio Espinho. Jeho zásluhou domácí tým získal tři body a v tabulce se posunul přes tři soupeře až na šesté místo. Hosté naopak nenavázali na předchozí výhru nad Ferreirou a propadli se na osmou příčku.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Zřejmě poslední hostující možnost ztroskotala na útočném faulu na Raphaela. Na tribunách už začíná panovat všeobecné veselí!

90+4

Yusupha Njie byl rychle dostoupen dvěma obránci Vitórie. I tak se prodral ke střele z nějakých pětadvaceti metrů, kterou Douglas chytil a navíc byl máván ofsajd.

90+3

Raphina si dal záležet na svém centru, který byl určen pro Rafaela Martinse, jenže předním stihl precizně zakročit domácí strážce branky.

90+2

Snaha podržet míč u praporku se minula učínkem, balón zmizel v zámezí a Douglas ho rychle uvedl zpět do hry, aby Vitória mohla zaútočit.

90+1

Bohužel pro hosty se ale hraje na druhé straně, kde Boavista hodně zdržuje hru před rohovým kopem.

90

Nad rámec druhého poločasu je přidání dalších pět minut. Trochu času na vyrovnání tak Guimarães ještě má.

89

Opět v akci Yusupha Njie, který téměř vybojoval pro Boavistu rohový kop. Při klopýtání se ale míče ještě sám lehce dotkl a následuje tak odkop Douglase.

87

Njie se dostal do souboje s hostujícím gólmanem, kterého podle názoru rozhodčích fauloval. Následná střela jeho kolegy už byla navíc.

86

David Simão se dlouho držel za pravé koleno, až se rozhodl sednout si na trávník, což opět přimělo rozhodčího zastavit hru.

85

Carraca zakřižoval nabíhajícího Raphinu a zahrál na jistotu do autu. Po vhazování propadl míč do vápna a tam si ho sebral brankář Vágner.

84

Domácím se podařilo mírně otupit převahu Guimarãese. Stalo se tak na úkor plynulosti hry, která je hodně často přerušovaná na několik desítek sekund.

83

Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Fábio Espinho, přichází Idris Mandiang.

81

Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Joao Aurélio, přichází Óscar Estupiňán.

80

Nařízenou standardku nejjednodušším možným způsobem zhatil Douglas, který si došel pro kroucený centr a rychle rozjel protiakci Vitórie.

79

Yusupha Njie se prohnal přes da Silvu Afonsa. Ten ho nejprve zatáhl za dres a pak povalil na trávník, což opět bylo ohodnoceno žlutou kartou.

77

Sparagna na půlící čáře hasil ztrátu míče faulem na Sturgeona, za který viděl žlutou kartu.

76

Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Rui Sousa, přichází Vítor Bruno.

74

Konan krátkým centrem z levé strany našel spoluhráče před první tyčí. Jeho hlavičku Vágner pohotovým zákrokem vyrazil do relativního bezpečí.

72

V poslední době hodně ojedinělá akce Boavisty skončila v samotném zárodku. Po přenesení hry doprava byl totiž máván ofsajd.

71

I tento přímý kop Guimarães nerozehrál bůhvíjak dobře. Další standardku chtěl vybojovat Raphina, jenž si prohazoval Talochu a přitom byl sražen. Rozhodčí tentokrát zůstal v klidu.

70

Hra je v posledních minutách hodně kouskovaná. Njie i se žlutou kartou vedle pokutového území zezadu srazil jednoho ze soupeřů a nyní bude pomáhat bránit standardní situaci.

69

69. Martins inkasoval nepříjemnou ránu do hlavy

69

Hodně nepříjemný moment pro Rafaela Martinse, který se vydal napadat vykopávajícího Vágnera a ten ho trefil balónem rovnou do hlavy. Zřejmě to odnesl nos hostujícího útočníka.

68

Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Kuca, přichází Renato Santos.

67

Jeden z hostů onu standarkdu nerozehrál vůbec špatně. Nástřel k vzdálenější tyči přeletěl všechny hráče v pokutovém území a vyletěl ven ze hřiště.

66

Tak nakonec je všemu jinak! Po kontrole u videa bylo hlavnímu rozhodčímu doporučeno nenařídit penaltu, ale jen přímý kop z levého kraje velkého vápna. Podle všeho se jedná o zcela správné rozhodnutí.

65

Žlutou kartu dostává Yusupha Njie (Boavista FC).

64

Z naprosto nenápadné situace resultuje penalta pro hosty! Yusupha Njie při bránění Héldona Ramose zasáhl míč rukou na hranici velkého vápna a hlavní rozhodčí byl nekompromisní.

62

Oba týmy se hodně pomalu sžívají s novým stavem a hra je tak dost rozháraná. U míče jsou častěji hráči Guimarãese.

60

Diváci na slušně zaplněném stadionu nyní vytváří vynikající atmosféru a ženou Boavistu do dalších ofenzivních akcí. Vitória to naopak bude mít v poslední půlhodině hodně složité.

58

58. Fábio ESPINHO - 1:0

58

Boavista právě vstřelila branku!
Domácí jdou v osmapadesáté minutě zaslouženě do vedení! Autorem prvního gólu je FÁBIO ESPINHO, který si zaběhl k dlouhému centru a z pravého kraje velkého vápna z voleje vypálil křižnou střelu, která se od tyčky odrazila do sítě.

57

Jmenovitě tak učinil Kuca, který si u rohu velkého vápna navedl míč na pravačku, jenže mezi tři tyče svůj pokus nevtěsnal.

56

Jeden z hostů byl v ofsajdovém postavení a ještě k tomu zablokoval nástřel svého vlastního spoluhráče. Dopředu tak znovu vyráží Boavista.

54

Naprosto totožná situace nastala i na druhé straně, kde zaúřadovala dosud víceméně bezchybná defenziva Vitórie.

53

Guimarães nic nevymyslel z rohového kopu a naopak se rychle vrátit k vlastnímu brankáři Douglasovi.

51

Ofenzivní záložník Vitórie zprvu nevypadal dvakrát dobře, ale po chvilce náraz rozdýchal a už je připravený se vrátit na trávník.

49

Héldon Ramos tvrdě narazil do zpevněného protihráče a otřesený zůstává ležet na hřišti. Bez ošetření se to asi neobejde.

46

Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Paolo Hurtado a Mattheus, přichází Fábio Sturgeon a Rafael Miranda.

46

Začal druhý poločas.
Rozhodčí neměli důvod nastavovat a odeslali oba týmy do kabin ihned po skončení pětačtyřiceti minut. Během nich měla Boavista rozhodně více ze hry, ale kromě jedné hlavičky Douglase příliš neprověřila. To samé platilo i na druhé straně, kde jedinou hlavičku Martinse Vágner snadno zastavil.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

45

Yusupha Nije si pravačkou dal míč dále od Mattheuse, který jej nataženou nohou podrazil a dokonce za to dostal žlutou kartu.

43

Stopeři Boavisty odvrátili centr z levého křídla před vápno na Wakasa, jehož dalekonosný pozdrav letěl hodně vedle domácí brány.

42

42. Kuca (BOA)

42

Kuca se zničehonic dostal k propadlému centru z pravé strany a čelem tlačil míč ze svého pohledu k pravé tyči. Douglas ale dával pozor a dokázal zasáhnout, neboť míč nebyl dostatečně umístěný k brankové konstrukci.

41

Domácí obrana při bránění standardní situace obsadila osu hřiště a zablokovala oba pokusy o střely, které k Vágnerovi neprošly.

39

Carraca zkoušel vhodit dlouhý aut do velkého vápna, jenže Raphael se provinil útočným faulem vůči Konanovi.

38

Jeden z domácích hráčů rychle napravil kolegovu ztrátu a ještě ve středovém kruhu načal novou postupnou akci Boavisty.

36

36. Rafael Martins (GUM)

36

Hurtado rozehrál na krátkou vzdálenost, centr zpoza rohu velkého vápna přesto přišel od Konana a Rafael Martins se dostal k hlavičce, která zaplula přímo do náruče Vágnera.

35

Rohový kop Vitórie obstará od levého praporku Paolo Hurtado.

33

Tým z Porta zatím nedokáže vytěžit ze své výrazné převahy nějakou výraznější šanci. Nyní se domácí sami vyhnali ze hřiště a musí bojovat o míč po odkopu Douglase.

31

Rafael Martins se jako útočník dostal k míči na obranné polovině, kde si tělem pokryl míč a nechal se zfaulovat Simãem.

29

Rui Sousa udělal kličku směrem ke koncové čáře a ještě stihl přihrát pod sebe. Z toho resultoval rohový kop, jenž hosté snadno ubránili.

28

Kuca se na chvíli přesunul doprava, kde ho Konan zastavil až za moci faulu. Těch je na straně Vitórie už poměrně dost.

26

A další hodně nepřesné zakončení z domácí strany. Levačkou tentokrát přestřelil Vágnerovu branku David Simão.

25

K rozehrání standardní situace se postavil Fábio Espinho a z dálky o nějaký metr a půl minul ze svého pohledu levou tyčku.

23

Rafael Martins zezadu podrazil pronikajícího Simãa a jako první hráč si v tomto zápase prohlédl žlutou kartu.

22

A po nákopu Douglase propadl míč až k jeho brankářskému protějšku Vágnerovi, od něhož začíná akce Boavisty.

21

Po delší době se na útočné polovině objevili i hostující fotbalisté. Možnosti dlouhého autu do vápna ale nevyužili a dobrovolně se vrátili k vlastnímu brankáři.

19

Joao Aurélio při pokusu o obranný odkop trefil míč tak, že ho poslal směrem na vlastní branku. Naštěstí pro něj Douglas stál na ideálním místě pro zákrok.

18

Kuca na levé straně rozpohyboval své rychlé nohy a doběhl až do vápna, odkud šajtlí minul bližší tyč. Nakonec se ani nebude konat rohový kop.

16

Pedrao se s ničím nemazal a razantním odkopem odeslal balón ven z obranné poloviny Guimarãese.

15

A další hostující faul, kterým se tentokrát provinil Wakaso. Curraca pošle do vápna další dlouhý pas.

13

Carraca nasměroval svou standardní situaci z hloubi pole na Henriqueho, který fauloval Raphinu a Douglas se může v klidu chystat na odkop.

11

Raphina potáhl míč po levé straně a dostal se až k centru. Paolo Hurtado ale nebyl v dobré pozici pro střelu a ze složité situace zakončoval nepřesně.

10

Teď už se hra přece jenom malinko uklidnila, ani jednomu z týmů se nedaří držet míč po delší časový úsek.

8

Héldon Ramos dělal co mohl, ale na pravé straně už míč na hrací ploše nezkrotil. Následuje odkop od branky Vágnera.

7

Ta k ohrožení hostující branky ale nevedla, protože centrovaný míč se zastavil až v náruči ideálně postaveného Douglase.

6

Začátek zápasu se odehrává ve velmi slušném tempu. Po nedovoleném zákroku na Espinha budou domácí zahrávat standardní situaci.

4

Premiérový rohový kop rozehráli i fotbalisté Guimarãese, nicméně centr z pravé strany nenadělal domácím zadním řadám takřka žádné komplikace.

3

Zřejmě nacvičený signál z rohového kopu na druhé straně zakončoval Kuca, jenž si zpracoval centr před velké vápno a těžkou ranou z dálky rovněž netrefil Douglasovu svatyni.

2

První možnost Vitórie na sebe nenechala dlouho čekat, nicméně hlavička nepokrytého Paula Hurtada se mezi tři tyče domácí branky nevešla.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují ve svých tradičních černobílých kostkovaných dresech, zatímco hosté budou hrát celí v bílém.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Boavista FC: Vágner – Carraca, Sparagna, Nuno Henrique, Talocha – Simão, Raphael, Kuca, Njie – Espinho, Sousa.
Náhradníci: G. Assis – Mandiang, Mesquita, V. Bruno, Rochinha, L. Ruiz, R. Santos.

Vitória SC Guimarães: Douglas – J. Aurélio, da Silva Afonso, Pedrao, Konan – Wakaso, Mattheus – H. Ramos, Hurtado, Raphina – R. Martins.
Náhradníci: Oliveira – Ó. Estupiňán, García, S. Rincón, Jubal, Sturgeon.

Rozhodčí: Almeida – Godinho, Ramos.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Vzájemné zápasy

10.09.2017 Guimarães – Boavista 1:0
23.04.2017 Guimarães – Boavista 2:0
10.12.2016 Boavista – Guimarães 1:2
02.04.2016 Guimarães – Boavista 1:1
28.11.2015 Boavista – Guimarães 1:2.
Utkání dvaadvacátého kola portugalské Primeira Ligy proti sobě postaví dva kvalitativně vyrovnané týmy. O něco lépe na tom je hostující Guimarães, jenž má na kontě devět výher a celkem 29 bodů, které mu vystačují na solidní sedmé místo. Poslední utkání Vitória odehrála na domácím hřišti a porazila Ferreiru 3:2. Domácí tým je na tom o něco hůře, v osmnáctičlenné tabulce mu patří deváté místo, přičemž na svého dnešního soupeře ztrácí dva body. V úterním zápase proti poslednímu Avesu Boavista překvapivě nezískala ani bod, když prohrála rozdílem třídy 0:3.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.

Boavista FC – Vitória SC Guimarães

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 58. Espinho

Karty:   65. Njie (BOA), 77. Sparagna (BOA) – 23. R. Martins (GUM), 45. Mattheus (GUM), 79. da Silva Afonso (GUM)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:19.

Boavista FC: Vágner – Carraca, Sparagna, Nuno Henrique, Talocha – Simão, Raphael, Kuca (68. R. Santos), Njie – Espinho (83. Mandiang), Sousa (76. V. Bruno).
Náhradníci: G. Assis – Mandiang, Mesquita, V. Bruno, Rochinha, L. Ruiz, R. Santos.

Vitória SC Guimarães: Douglas – J. Aurélio (81. Ó. Estupiňán), da Silva Afonso, Pedrao, Konan – Wakaso, Mattheus (46. Miranda) – H. Ramos, Hurtado (46. Sturgeon), Raphina – R. Martins.
Náhradníci: Oliveira – Ó. Estupiňán, García, S. Rincón, Jubal, Sturgeon, Miranda.

Rozhodčí: Almeida – Godinho, Ramos