Menu

Fotbal

Belgická liga

Waasland-Beveren – Club Bruggy KV

1:1

konec (0:0)

11.02.2018, 14:30 • Freethiel Stadion, Beveren • 26. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 3.83 3.87 1.85 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (16:25:27)
Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 2:11. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:4.
Je dobojováno! Po vyrovnané první pěli měly Bruggy více ze hry a ve třiasedmdesáté minutě se dostali do vedení, když nařízenou penaltu proměnil Vanaken. Waasland se ale nevzdal a v první minutě nastavení překvapivě vyrovnal na 1:1 zásluhou střely Demira a nechtěné teče Clasieho. Lídr tabulky tak potřetí v řadě nezvítězil a jeho pronásledovatelé se na něj mohou dotáhnout. Naopak Waasland bodoval popáté za sebou a drží se na osmé pozici.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Clasie chtěl odčinit předchozí inkasovaný gól, ale z dálky napálil jen clonícího soupeře. Waasland pak odpověděl rychlým brejkem, ale zakončení zpoza vápna taktéž neprošlo.

90+1

90+1. Erdin DEMIR - 1:1

90+1

Waasland právě vstřelil branku!
Velká radost na zaplněných tribunách, které slaví vyrovnání na 1:1! Dlouhý centr z pravé strany jeden z hráčů prodloužil na levý kraj velkého vápna, odkud ERDIN DEMIR pravděpodobně zakončoval nepřesně, nicméně Clasie si srazil míč za záda vlastního brankáře.

90

Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty nastavení.

89

Isaac Kiese Thelin se rovněž sápal po centrovaném balónu, ale sudí viděli jeho menší faul, po kterém Vermeer nespěchá s odkopem.

88

Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Aleksandar Boljević, přichází Cherif Ndiaye.

88

Útočné snažení hostujícího týmu ale trvalo jen krátkou chvíli, Wesley si pomohl útočným faulem, který dává míč Waaslandu.

87

Domácím se nepovedlo projít přes zahuštěný střed hřiště a kvůli faulu budou muset znovu pozorně bránit.

85

Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Emmanuel Bonaventure, přichází Lior Refaelov.

84

Limbombe srazil centr z pravého konce hřiště na roh. Z něj domácí nezahrozili a Ampomahovi pak utekl míč do autu.

82

Bruggy po vstřelení vedoucí branky s velkým přehledem hlídají své hubené vedení a už jen deset minut je dělí od tříbodového zisku.

80

Teď už hosté podruhé dostali míč do branky, ale Wesleyho trefa nemůže platit pro správně odhalený ofsajd.

79

Wesley poslal z pravé strany milimetrově přesný centr na Nakambu, který měl před sebou už jenom Roefa, ale přehodit jej nedokázal.

77

Rachid Aït-Atmane zřejmě inkasoval koňar nad koleno a nechává se rychle ošetřit, aby mohl co nejdříve naskočit zpět do hry.

75

Znovu se hosté jednoduše prokombinovali do pokutového území, ale Limbombe tentokrát Davyho Roefa nepřekonal.

74

Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Niels Verburgh, přichází Ryan Mmaee.

73

73. Hans VANAKEN - 0:1

73

Bruggy právě vstřelily branku!
Necelých dvacet minut před koncem se hosté dostávají do vedení! Míč si na penaltový puntík postavil HANS VANAKEN a kopem do pravé strany bezpečně překonal Roefa, který si vybral opačnou polovinu brány.

72

Také Bruggy dostávají šanci otevřít skóre z penalty! Bonaventure v šestnáctce ochotně upadl po kontaktu s Maximilianem Caufriezem, který navíc dostal žlutou kartu.

70

Limbombe nevyřešil svůj průnik příliš dobře a z levého konce pokutového území pomalou střelou poslal míč do moci Roefa.

69

Domácí nevyužili rohového kopu a Laurent Jans se musel rychle vracet, aby zakřižoval Bonaventureho a nepustil jej do úniku.

67

Victorien Angban (Waasland-Beveren) zezadu stáhl Nakambu a jako další si zblízka prohlédl podobu žluté karty.

66

Jeden z hostů zachytil krátkou přihrávku na půlící čáře a byl okamžitě faulován. Poměrně výrazná převaha Brugg tak pokračuje.

64

Wesley špatně sklopil nárt a po náběhu do vápna nevtěsnal přízemní křižnou střelu mezi tři tyče Roefovy brány.

63

Následná standardní situace domácího týmu přeletěla úplně všechny hráče v pokutovém území a prosvištěla až do zámezí.

62

Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Ivan Tomečak, přichází Ruud Vormer.

61

Ivan Tomečak dost neohrabaným zákrokem zastavil mnohem rychlejšího Scholze a před střídáním inkasoval žlutou kartu.

58

58. Emmanuel Bonaventure (BGY)

58

Opět Vanaken chytře dloubl míč do vápna na Bonaventureho. Ani on skóre ale neotevřel protože trefil jen Roefa, který rychle vystartoval k rohu malého vápna.

57

Vanaken posunul balón k ose hřiště, ale dalekonosný přízemní pokus domácího strážce branky nijak neohrozil.

56

Isaac Kiese Thelin v hlavičkovém souboji fauloval Mecheleho a míč na nějakou chvíli ještě zůstane na hostujících kopačkách.

55

Boljević se hodně zlobí, že po souboji s Nakambou budou vhazovat Bruggy. Na výroku rozhodčích už ale nic nezmění.

54

Ivan Tomečak se dostal k odvrácenému centru, ale ze slušné pozice příliš podebral míč a poslal ho nad Roefovu bránu.

53

Erdin Demir zakončil svou individuální kličkovanou netrefeným centrem, který byl o něco delší a jeho spoluhráči z něj nemohli zakončovat. Na druhé straně byl Bonaventure chycen do ofsajdu.

51

Po hostujícím rohu Vanaken několik sekund držel míč na levém kraji velkého vápna, odkud ho přihrál do náruče brankáře Roefa.

49

Poklidný úvod druhé půle nějak nenarušil ani domácí centr z levé strany, po kterém byl máván i pískán ofsajd Thelina.

47

Nakamba šel do riskantního ostrého skluzu proti Boljevićovi. Jako první ale zasáhl míč a o faul vedle vlastního vápna se tak nejednalo.

46

Začal druhý poločas.
Waasland-Beveren byl v prvním poločase lídrovi tabulky naprosto vyrovnaným soupeřem a několikrát pořádně zatopil obraně Clubu Bruggy. Chvíli před pauzou se domácí dokonce mohli dostat do vedení z nařízené penalty, nicméně Thelin ji kopl velmi zle a nechal vyniknout brankáře Vermeera.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Emmanuel Bonaventure se v šestnáctce dobře zorientoval a naběhl si na přihrávku, po které zleva střílel do připraveného Roefa.

45+1

Aleksandar Boljević zůstal na chvíli trestuhodně zapomenutý ve velkém vápně, kam dostal centr z levého křídla, jenže nadějná hlavička letěla až moc vysoko.

45

Nastavují se 2 minuty.

44

Wesley krásným pasem z pravé postranní čáry posadil míč na kopačku Vanakena. Roef mu ihned zmenšil střelecký úhel a zakončení z levé strany vyrazil na roh.

43

Žlutou kartu dostává Emmanuel Bonaventure (Club Bruggy KV).

42

42. Thelin penaltu neproměnil

42

Domácí se do vedení nedostávají! Isaac Kiese Thelin kopl penaltu hodně špatně a namířil míč přímo na Vermeera, který se lehce pohnul do pravé strany a letící míč vyrazil.

42

Po centru Ampomaha Scholz nedovoleným zákrokem povalil ve vápně Thelina a hlavní rozhodčí bez váhání odpískal pokutový kop!

41

Vanaken nekopl standardku vůbec špatně, nicméně balón proletěl pár decimetrů nad břevnem domácí branky.

40

Rachid Aït-Atmane podrazil zasekávajícího Bonaventureho a je z toho slibně vypadající přímý kop pro Club Bruggy.

39

Z několika krátkých přihrávek před velkým vápnem resultovalo zakončení Vanakena, které bylo ihned sražené. Následoval faul a šlapák Tomečaka na Demira.

38

Alexander Scholz zachoval chladnou hlavu a u praporku konstruktivně rozehrál přes napadajícího Aleksandara Boljeviće.

36

O pár chvil později Thelin, když se snažil zvednutou nohou zpracovat vysoko letící míč a přitom trefil kopačkou hlavu Mecheleho.

34

Stejný prohřešek i na druhé straně, kde zleva centroval Boljević a ve vápně se provinil hlavičkující Isaac Kiese Thelin.

33

Tomečakův centr z pravé strany přinesl hostům výhodu rohového kopu. Vanakenova rozehrávka nic nebezpečného nepřinesla kvůli útočnému faulu.

32

Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Jelle Vossen, přichází Wesley.

31

Vossenovo zranění pravého kotníku zřejmě bude vážnějšího rázu a vypadá to, že Bruggy budou muset vynuceně sáhnout do sestavy.

29

Jelle Vossen se při vzdušném souboji dostal do kleští mezi dva soupeře a z tohoto souboje si odnesl zranění pravé nohy, na kterou špatně dopadl.

28

Isaac Kiese Thelin dostihl přetaženou přihrávku až u praporku, kde s přispěním Scholze vybojoval pro domácí tým aut. Z něj ale Waasland nezahrozil a Vermeer vykopává.

26

Nana Opoku Ampomah posunul míč na Thelina, pod jehož nohy skočil Vermeer a navíc byl pískán útočný faul.

24

Anthony Limbombe si navedl míč na pravačku, ale střela z dálky mu vůbec nesedla a sotva proletěla přes koncovou čáru do autu.

22

Erdin Demir se dostal pod menší tlak Vossena a v místech vedle šestnáctky ho definitivně vysvobodil až rozhodčím odpískaný faul.

20

Roef jenom vyrazil střelu z delší vzdálenosti. Bonaventure se k dorážce ale nedostal, neboť si překážel s vlastním spoluhráčem. Proto alespoň posunul míč na Vanakena, jehož zakončení bylo zablokované.

19

Z rohu pokutového území to na sebe vzal Hans Vanaken, jenže trefil jen hlavu jednoho z fotbalistů v dobře postavené zdi.

18

Boljević těsně před vápnem zastavil rukou narážečku v hlavní roli s Limbombem. Mezitím Camacho dohrál jeden ze soubojů a vyfasoval žlutou kartu.

16

Rohový kop se konal na druhé straně a už byl zakončený Mitrovićem. Jeho koníček zblízka ale letěl přesně do míst, kam Roef dosáhl rukavicemi.

15

Po tečované střele z dálky měl Waasland k dispozici i rohový kop, s jehož bráněním neměla hostující jedenáctka sebemenší problém.

13

Domácí měli k dispozici standardní situaci z hloubi pole, jenže centrovaný balón doplachtil přesně do Vermeerovy náruče.

11

Bonaventure se při náběhu ocitl kouskem těla v ofsajdovém postavení a to pomeznímu rozhodčímu, který zvedl praporek, neuniklo.

9

Bruggy začínají plnit roli favorita a kontrolují míč na svých kopačkách. Domácí obrana ale zatím odolává.

7

Vermeer trochu podcenil střelu z delší vzdálenosti a měl kliku, že u něj nebyl dostatečně blízko nikdo, kdo mohl dorážet.

5

Davy Roef vyběhl až na kraj vápna a skočil pod nohy útočícího hráče, kterému zabránil zakončovat.

2

Domácí nastoupili ve žlutých, zatímco hosté v modročerných dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Waasland-Beveren: Roef – Jans, Caufriez, Camacho, Demir – Aït-Atmane, Angban – Boljević, Verburgh, Opoku Ampomah – Kiese Thelin.
Náhradníci: Goblet – De Schutter, Buatu Mananga, Mmaee, Myny, Ndiaye, Joachim Van Damme, Vanzo.

Club Bruggy KV: Vermeer – Mitrović, Mechele, Scholz – Tomečak, Clasie, Nakamba, Limbombe – Vossen, Vanaken, Bonaventure.
Náhradníci: V. Gabulov – Denswil, Wesley, Refaelov, Touba, Vanlerberghe, Vormer..
Vzájemné zápasy

19.11.2017 Bruggy – Waasland-Beveren 3:0
25.01.2017 Bruggy – Waasland-Beveren 2:1
09.09.2016 Waasland-Beveren – Bruggy 1:0
24.01.2016 Waasland-Beveren – Bruggy 1:2
20.09.2015 Bruggy – Waasland-Beveren 5:1.
Club Bruggy KV

Hostující tým v posledních týdnech ztratil celou řadu bodů, když remizoval s Anverpami a Charleroi, mezitím sice porazil Oostende, ale na konci ledna zase ztratil všechny body s Gentem. Díky vynikajícímu podzimu se Bruggy přesto drží na prvním místě a po několika klopýtnutích nejbližších pronásledovatelů stále disponuje výrazným jedenáctibodovým náskokem na druhé místo. Na hřištích soupeřů se Bruggám příliš nedaří, z dvanácti zápasů vyhrál jen v polovině případů.
Waasland-Beveren

Domácí tým se po krátké zimní pauze potkal s velmi dobrou formou a ve čtyřech letošních zápasech nenašel ani jednoho přemožitele. Po výhře nad St. Truidenem a remízách 2:2 s Anderlechtem a Waregemem se Waasland-Beveren utkal ve venkovním zápase s Antverpami, které porazil 2:1 a v tabulce se posunul na osmé místo. Na postup do nadstavbové skupiny o titul ztrácí čtyři body, které jej naopak dělí od dvanáctého Mouscronu.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu belgické Jupiler Pro League. Od čtrnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na duel mezi Waaslandem a Bruggami!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

Waasland-Beveren – Club Bruggy KV

1:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 90+1. Demir – 73. Vanaken (pen.)

Karty:   18. Boljević (WAS), 67. Angban (WAS), 72. Camacho (WAS) – 42. Scholz (BGY), 43. Bonaventure (BGY), 61. Tomečak (BGY)

Neproměněná penalta: 42. Kiese Thelin (WAS), brankář Vermeer zneškodnil

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 2:11. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:4.

Waasland-Beveren: Roef – Jans, Caufriez, Camacho, Demir – Aït-Atmane, Angban – Boljević (88. Ndiaye), Verburgh (74. Mmaee), Opoku Ampomah – Kiese Thelin.
Náhradníci: Goblet – De Schutter, Buatu Mananga, Mmaee, Myny, Ndiaye, Joachim Van Damme, Vanzo.

Club Bruggy KV: Vermeer – Mitrović, Mechele, Scholz – Tomečak (62. Vormer), Clasie, Nakamba, Limbombe – Vossen (32. Wesley), Vanaken, Bonaventure (85. Refaelov).
Náhradníci: V. Gabulov – Denswil, Wesley, Refaelov, Touba, Vanlerberghe, Vormer.