Menu

Fotbal

Francouzský pohár

Grenoble Foot 38 – RC Štrasburk

0:3

konec (0:1)

08.02.2018, 21:00 • Stade des Alpes, Grenoble • Osmifinále • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 2.44 3.09 3.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:13. (22:56:31)
Čtyři nastavené minuty jsou pryč a osmifinále Franouzského poháru tak končí výhrou Štrasburku na trávníku Grenoblu 3:0.

Domácí celek byl i ve druhé polovině utkání aktivnějším týmem. Štrasburk se rozhodl bránit svůj jednobrankový náskok z prvního poločasu o který se postaral přesným volejem Stéphane Bahoken. Grenoble však doplatil na velmi špatné zakončení. Alexandre Oukidja nemusel řešit větší potíže a to vyhovovalo hostujícímu celku, který čekal na smrtící protiútoky. Jeden takový dokázal zakončit brankou střídající Mertin Terrier. V nastaveném čase poté přidal třetí branku po šťastném odrazu od zdi Anthony Goncalves.

90+4

Konec zápasu.

90+4

90+4. GONCALVES - 0:3

90+4

Tým Strasbourg právě vstřelil branku! Krutá tečka pro Grenoble! Jeremy Grimm byl podražen před vápnem a tak měl Štrasburk ještě ve čtvrté minutě nastavení nadějnou šanci z volného přímého kopu. K míči se postavil ANTHONY GONCALVES, který otřel střelu o obrannou zeď a ta poslala míč nechytatelně ke vzdálenější tyči.

90+3

Ani v nastaveném čase se nedaří Grenoblu dostatečně zatlačit hostující celek. Střídající Elogo se snažil na pravé straně spolupracovat s Benetem, ale jejich kombinace ztroskotala na nepřesné přihrávce útočníka Grenoblu.

90+2

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.

90+1

Po Benetově rohovém kopu se dostal ke hlavičce jen Bakary Koné. Hostující kapitán si počkal na míč a s přehledem ho odpravil z vápna.

90

Štrasburk drží balon v posledních minutách soupeře daleko od svého brankáře. Nyní se ještě snažil o průnik do šestnáctky Benet, ale po jeho nástřelu se bude kopat jen rohový kop.

89

Gherardi centroval do vápna z levé strany. Tam se dostal k balonu Benet, ale po lehkém přistrčení se skácel k zemi. Hlavní rozhodčí nechává pokračovat ve hře.

88

Po faulu Coulibalyho se dostal k míči Kenny Lala. Jeho náběh na pravé straně však dokázal eliminovat Boussaha.

87

Zdá se, že domácí celek je už smířen s výsledkem. Po dalším obranném zákroku se dostal k balonu Ernest Seka.

86

Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Bahoken, přichází Aholou.

86

Střídání v týmu Grenoble Foot 38: ze hřiště odchází Guegan, přichází Elogo.

85

Střídání v týmu Grenoble Foot 38: ze hřiště odchází Abou Demba, přichází Belvito.

84

Hosté nebyli daleko od třetí branky. Goncalves hledal stříleným centrem před brankou Grenoblu Terriera. Ten však druhou branku po svém příchodu zatím nevstřelil.

83

Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Výrazně blíže je nyní k postupu hostující Štrasburk.

82

Míč si na místo přestupku postavil dvaadvacetiletý Jessy Benet. Svou levačkou pořádně prověřil hostujícího brankáře, který vytěsnil pokus na rohový kop.

82

Nyní už si Koné před vápnem počínal nedovoleně a Oukidja bude mít práci.

81

Grenoble se pokouší o rychlou odpověď, ale Benetův průnik do vápna zastavil čistě Koné.

79

79. TERRIER - 0:2

79

Tým Strasbourg právě vstřelil branku! O postupujícím je nejspíše rozhodnuto! Po odvráceném pasu do vápna se hosté hnali do rychlého protiútoku. Po přihrávce od Goncalvese se dostal ke střele střídající MARTIN TERRIER, který s velkou pravděpodobností posílá svůj tým do čtvrtfinále.

78

Po střetu při hlavičkovém souboji se ocitl na trávníku Seka a Benet. Oba potřebují ošetření a znovu je tak hra přerušena.

77

Na trávníku se začíná přitvrzovat. Coulibaly byl sestřelen na pravé straně, ale hlavní rozhodčí žlutou kartu neuděluje. Grenoble se po rychlé rozehrávce až do vápna nepodíval.

76

Bahoken se musel zapojit do obrany. Skluzem si poradil s unikajícím Coulibalym, následně se však míč odrazil do zámezí a domácí mohou pokračovat v útoku.

75

Oukidja je v pořádku a může se pokračovat ve hře. Štrasburk držel míč na útočné polovině, ale po ztrátě musel rychle spěchat do obrany Koné.

74

Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Aaneba, přichází Lala.

74

Vypadá to, že Alexandre Oukidja má problém se zády a na trávník míří zdravotníci.

73

Domácí pokračují v náporu. Nyní si však došel pro vysoký centr hostující brankář. Ten však byl sražen k zemi a hra je přerušena.

72

Parádní akce El Jadeyaouiho. Po kličce k ose trávníku si navedl míč na pravou nohu a poté donutil Oukidju k zákroku.

71

Jessy Benet statečně bojoval v pokutovém území proti přesile. Nakonec mu však dokázal odcizit balon před střelou Koné.

70

Před Terrierem musel odvracet přihrávku jen na rohový kop Abou Demba. Štrasburk pokračoval pasem od rohového praporku, ale domácí se velmi snadno ubránili.

69

Štrasburk se více a více zatahuje do obrany. Domácí toho ale zatím nemohou využít. V nadějné pozici byl nyní u pravé postranní lajny Guegan, ale míč mu přeskočil kopačku.

67

Tlak domácího týmu pomalu sílí. Na levém kraji spolupracoval Boussaha s Gherardim, následně se pokoušel dostat Boussaha míč ještě k Benetovi, ale hostující obrana už dokázala zasáhnout.

66

O překvapení brankáře dalekonosnou střelou se pokoušel také Florian Sotoca. Tečovanou střelu viděl Oukidja velmi pozdě, ale naštěstí pro Štrasburk jde balon těsně vedle pravé tyče.

65

Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Nogueira, přichází Terrier.

64

El Jadeyaoui má stále sil na rozdávání. Nyní v rychlostním souboji na levé straně přesprinoval Aanebu. Následný centr však je hodně nepřesný.

63

Štrasburk si vybojoval faul. Blayac se obtočil kolem obránce a ten ho musel několik metrů za středovou lajnou faulovat.

62

Na zvýšenou aktivitu směrem dopředu reaguje také domácí publikum. Po rohovém kopu Jessyho Beneta se dostal k hlavičce jen Ernest Seka.

61

Grenoblu se v posledních minutách daří držet míč na kopačkách. Nyní se však pokoušel rozběhnout na pravé straně Guegan Coulibalyho. Akce končí nezdarem po zásahu Goncalvese.

60

Po hodině hry fauloval u středové lajny hostující Ernest Seka. Celá lavička Grenoblu se dožadovala udělení minimálně žluté karty, ale hlavní rozhodčí Seku nijak netrestá.

59

Parádní práce v obraně od kapitána Štrasburku. Bakary Koné se vrhnul pod nohy unikajícímu Benetovi. Povedeným skluzem dokázal soupeře zastavit.

58

El Jadeyaoui není ve druhém poločase tolik vidět a tak nyní zkusil vypálit ze střední vzdálenosti. Jeho dělovka však ohrozila jen diváky ve dvacáté řadě nad brankou Štrasburku.

57

Po zakrouceném centru do vápna hlavičkoval Coulibaly jen těsně přední tyče Maubleovy branky. Domácí budou moci rozehrát útočnou akci.

56

Také Štrasburk se připomněl v útoku. Po centru z pravé strany musel hlavičkoval jen za brankovou lajnu na rohový kop Guedan.

55

Hosté se snaží uklidnit situaci postupnou kombinací ve středu pole. Goncalves ztratil balon a toho mohl využít Sotoca, jeho přihrávka na rozběhnutého Beneta končí jen u Seky.

54

Grenoble se rozhodně nevzdává. Po dalším centru do vápna musel předvést povedený zákrok Oukidja.

52

Štrasburku se daří ukončovat útočné akce domácího týmu ještě v zárodku. Nyní vystihl přihrávku Coulibalyho skvěle postavený Goncalves.

51

Zničehonic vypálil z velké dálky hostující Bahoken. Krajní záložník nebyl daleko od druhé branky, jeho dělovka minula branku Grenoblu jen o centimetry.

50

Domácí vstoupili do druhého poločasu podobně aktivně jako do první půle. Nyní se ale daří Štrasburku více držet balon než v prvním poločase, ale domácí pokračují v nebezpečném kontru. Coulibaly jen těsně minul centrem hlavu Beneta.

49

49. Neuznaná branka domácího týmu pro ofsajd

49

Domácí dostali míč do sítě! Sotoca si skvěle poradil zpětnou kličkou s obránce, poté pálil na zadní tyč. Míč směřující do sítě však ještě tečoval Benet a je tak pískán ofsajd.

48

Coulibaly chtěl najít přihrávkou vzduchem Boussahu, ale míč mu z kopačky v nejnevhodnější okamžik sjel. Na druhou stranu tak mohl pádit Grimm, ale ani jeho míč neposlechl dokonale.

47

Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou hostující fotbalisté. Dlouhým nákopem měl být osloven Blayac, ale míč končí až u domácího brankáře.

46

Střídání v týmu Grenoble Foot 38: ze hřiště odchází Deletraz, přichází Gherardi.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 22:01.
Šedesát nastavených sekund uplynulo a první poločas osmifinálového zápasu končí. Grenoble byl dlouho aktivnějším týmem, více držel balon pod kontrolou. Postupem času se však hra více a více vyrovnávala. Štrasburku se podařilo z ojedinělé šance vstřelit také branku. Po přihrávce Salmiera se prosadil střelou z prvního doteku Stéphane Bahoken. Grenoble byl poté několik minut zcela mimo hru, ale závěr poločasu již znovu patřil domácím. Alexandre Oukidja v hostující brance však složitější zákrok řešit nemusel.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Domácí dokázali ještě zahrozit. Z pravé strany se probojoval do vápna Coulibaly, ale jeho přihrávka již skončila na kopačkách hostujících fotbalistů.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.

45

Po útočném faulu Beneta se hosté dostali v poslední minutě první půle velmi snadno k míči.

44

Minutu před poločasovou pauzou se připomněl na trávníku domácí kapitán Deletraz. Po jeho střele se Grenoble dožadoval rohového kopu, ale hlavní rozhodčí přisuzuje míč Štrasburku.

43

Hostující tým s rozehrávkou rozhodně nespěchal. Nakonec přihrával Goncalves na Leinarda, ale ten si s míčem příliš nerozuměl.

42

Ve středovém kruhu fauloval Abou Demba, který sestřelil skluzem Goncalvese. Je tak první potrestaným hráčem zápasu.

41

Další nadějný náběh marockého útočníka ve službách Grenoblu. El Jadeyaoui centroval ještě pod sebe na nabíhajícího Sotocu, ale balon končí jen u Salmiera.

40

První poločas pomalu míří ke svému závěru. Boussaha zkoušel projít do vápna z pravé strany, ale výrazně proti byl bránící Noguiera.

38

El Jadeyaoui si zpracoval míč na levé straně, poté centroval do vápna, ale Benet se již k balonu nedostal. Proti přesile dvou obránců se k hlavičce neprobojoval.

37

Grenoble se stále nemůže dostat k balonu. Po Salmierově přihrávce se dostal k balonu Bahoken. Branková spolupráce se však ihned po několika minutách neopakovala.

36

Boussaha musel být také napomínán hlavním rozhodčím po faulu na Grimma. Zdá se, že v posledních minutách má zcela jasně navrch hostující celek.

35

Grenoble se chce vrátit do hry o postup, ale po inkasované brance se nemůže dostat k balonu. Nyní si navíc pomohl nedovoleně Coulibaly.

33

33. BAHOKEN - 0:1

33

Tým Strasbourg právě vstřelil branku! Domácí byli dlouho dobu lepším týmem, ale do vedení jde Štrasburk. Po jednoduchém nákopu Salmiera se dostal ve vápně k voleji STÉPHANE BAHOKEN, který umístil svůj pokus k přední tyči. Maubleu reagovat na brankové čáře až příliš pozdě.

32

Salmier si zpracoval míč na pravé straně, poté centroval po trávníku na Blayaca. Ten byl podražen v pokutovém území, ale hlavní rozhodčí nechal pokračovat ve hře.

31

El Jadeyaoui skvěle pustil míč na rozběhnutého Beneta. Následně se však domácí útočník neprosadil proti bránícímu Bahokenovi.

30

Po půlhodině hry je stav zápasu stále bez branek. Goncalves se snažil překvapit Maublea střelou z pětatřiceti metrů, ale domácí brankář si s lehkou ránou poradil bez větších potíží.

29

Ani hostujícímu týmu se první rohový kop příliš nevyvedl. K hlavičce se sice protlačil Lienard, ale jeho pokus byl příliš nepřesný a končí dva metry od domácí branky.

28

Štrasburk se nemůže udržet na útočné polovině. Nyní založil útočnou akci hostujícího týmu na pravé straně hrající Bahoken. Bakohenův centr měl najít na zadní tyči Blayaca, ale těsně před ním hlavičkoval na rohový kop Guegan.

27

Boussama se jen o chlup nedostal k průnikové přihrávce. Oukidja skvěle vyběhl proti soupeři a sebral balon z trávníku do rukavic.

26

Jessy Benet rozehrál rohový kop, ale v pokutovém území svým centrem našel jen hostujícího kapitána Koného.

25

El Jadeyaoui si skvěle zpracoval dlouhou přihrávku, poté si obhodil bránícího Aanebu, který se však stačil vrátit do souboje a míč odpálil na brankovou lajnu.

24

Štrasburk se snaží tvořit hru. Nyní si narazil před vápnem Goncalves s Bahokenem, do šestnáctky však jejich kombinace nevedla.

23

Coulibaly byl znovu velmi aktivní. Po zisku míče dokázal uvolnit Deletraze, který z druhého doteku pálil na Oukidju. Střela však jde jen těsně vedle levé tyče.

22

Po boji ve středu trávníku se dostal k balonu hostující Grimm. Následně se dostal k balonu také Salmier, ale ten už si s přesilou tří obránců neporadil.

20

Dvacet minut týmům k první brance nestačilo. Grenoble sice pokračuje ve vysokém tempu, ale Oukidja zatím nemusel řešit ve vápně žádnou nebezpečnou situaci.

19

Coulibaly byl nyní sražen u postranní lajny Bahokenem. Hlavní rozhodčí ihned píská faul hostujícímu záložníkovi a Grenoble tak bude moci pokračovat v útoku.

18

Julien Deletraz přihrával naslepo na rozběhnutého Coulibalyho. Osmadvacetiletý krajní záložník si však s prudkou přihrávkou na poradil a míč končí v zámezí.

17

Štrasburku se podařilo zvládnout počáteční tlak domácího celku. Nyní už celek z Ligue 1 začíná kombinovat ve středu pole.

16

Aktivita domácího celku po divokém úvodu klesá. Nyní pálil po odpískaném ofsajdu Benet. Jeho dělovku ze střední vzdálenosti však končí vysoko nad brankou.

14

Dlouhým pasem se prezentoval Grimm, následně si balon zpracoval hrudí Blayac, ale jeho střela domácímu brankáři tolik problémů nenadělala.

13

Benet si navedl míč na levou nohu, kličkou se dokázal uvolnit, ale tentokrát končí střela bez razance několik metrů od hostující branky.

12

Po delším čase se dostali k útoku také hosté. Salmier si nerozuměl s Goncalvesem a míč končí za postranní lajnou.

11

O další průnik do vápna se pokoušel individuálně Boussama. Jeho postup však dokázal ještě před šestnáctkou zbrzdit a následně i zastavit Aaneba.

10

První desetiminutovka nabídla parádní tempo domácího celku. Štrasburk zatím nestíhá zachytávat rychlé výpadu Grenoblu.

9

Nyní byl stažen k zemi při souboji o balon domácí Benet. Právě Jessy Benet si postavil míč na místo přestupku, jeho pobídka do šestnáctky však končí jen u Seky. Akce však ještě pokračovala, ale ani poté branku Štrasburku neohrozili Benet s Sotocou.

8

Štrasburk se snaží stabilizovat hru postupným útokem. Průnikovou přihrávku na Lienarda posílal Salmier, ale domácí obrana byla v dobrém postavení.

7

Zdá se, že bude hostující útočník v pořádku a bude pokračovat. Domácí pokračovali v útočné akci na levém kraji. Bahoken však neměl dostatek prostoru a tak raději zvolil přihrávku zpět.

6

Hostující Lienard byl sražen u středového kruhu a musí být ošetřen. Nepříjemný střet pro hostujícího útočníka.

5

Grenoble je v úvodu zápasu výrazně aktivnější. Po zisku míče se dostal k centru tentokrát z pravé strany Coulibaly. Benet se cpal k zakončení, ale ve vápně byl zpacifikován Koném.

4

El Jadeyaoui si hnal po levém kraji až do prostoru, ze kterého před malou chvíli dokázal uvolnit Deletraze. Nyní si na jeho náběh počkal Aaneba a s přehledem soupeře obral i balon.

3

Také Štrasburk se poprvé dostal k míči. Oukidja rozehrál dlouhým pasem na Blayaca, ale ten si nezpracoval balon ideálně a tak mohou útočit znovu domácí.

2

Domácí fotbalisté rozehráli první poločas ze středového kruhu. Tak to byla blesková akce na úvod střetnutí. Po odraženém míči pálil z jasné pozice Deletraz, ale jeho dělovku dokázal zbokovat Seka.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Osmifinálový zápas Francouzského poháru tak může za několik málo okamžiků začít.
Úvodní sestavy:

Grenoble Foot 38: Maubleu – Guegan, Abou Demba, Mayembo, Bengriba – Coulibaly, Sotoca, Deletraz (C), Boussaha – Benet, El Jadeyaoui
Náhradníci: Gherardi, Dieng, Dady Ngoy, Belvito, Walongwa, Elogo, Monti

RC Štrasburk Alsace: Oukidja – Aaneba, Seka, Koné (C), Noguiera – Grimm, Goncalves, Salmier, Bahoken – Blayac, Lienard
Náhradníci: Aholou, Lala, Martinez, Terrier, Zohi, Da Costa, Bonnefoi.
Grenoble Foot 38

Grenoble se po postupu do třetí nejvyšší soutěže pohybuje znovu v předu tabulky. Po devatenácti odehraných kolech drží třetí pozici jen s minimální ztrátou na přímé postupové příčky do Ligue 2. Z posledních sedmi zápasů se Grenoble musel v lize sklonit před soupeřem jen jednou a to když před domácím publikem padl s Boulogne.

Do osmifinále poháru se Grenoble probojoval po čtyřech těžkých zápasech. Nejprve vyprovodil Grenoble 3:0 Annecy, následně 3:1 také Tarbes. Ve třetím kole poradil 2:1 Ajaccio a ve čtvrtém těsně 3:2 po penaltách Biesheim.
RC Štrasburk Alsace

Tým z východu Francie se po dlouhé době probojoval do nejvyšší francouzské soutěže. V extrémně vyrovnaném ročníku Ligue 2 dokázal Štrasburk zvládnout důležitý závěr sezony a po deseti neprohraných zápasech se vyhoupl po závěrečném kole do úplného čela.

Letošní sezonu ale Štrasburk nezačal nejlépe, hned v prvním zápase schytal debakl 0:4 na trávníku Lyonu. Postupem času se ale tým okolo střelce Martina Terriera zvedá a sbírá důležité body. Proti Marseille si v domácím prostředí připsal bod za přestřelku 3:3. Následně na trávníku Nice vyválčil výhru po výsledku 2:1, když ještě Štrasburk dohrával více než půl hodiny v deseti po vyloučení Ernesta Seky. Aktuálně se tým z východu Francie pohybuje ve vyrovnaném středu tabulky na dvanáctém místě. Po vánoční přestávce se však Štrasburku podařilo vyválčit tři body jen jednou ze čtyř případů. Naposledy odjížděl z prázdnou z Lille, kde rozhodl o porážce Štrasburku až gól z nastaveného času druhé půle, následně ještě padl v domácím prostředí 0:2 s rozjetým Bordeaux.

Do osmifinále se Štrasburk probojoval po výhrách 3:2 a 2:1 nad Dijonem, respektive proti Lille. Především zápas s Dijonem byl velmi těsný, když muselo rozhodovat až prodloužení.
Krásný čtvrteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Francouzský pohár již pokračuje osmifinálovou fází. Prvoligový Štrasburk cestuje k zápasu na půdu Grenoblu ze třetí nejvyšší soutěže.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Grenoble Foot 38 – RC Štrasburk

0:3

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 33. Bahoken, 79. Terrier, 90+4. Goncalves

Karty:   42. Abou Demba (GNB)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:13.

Grenoble Foot 38: Maubleu – Guegan (86. Elogo), Abou Demba (85. Belvito), Mayembo, Bengriba – Coulibaly, Sotoca, Deletraz (C) (46. Gherardi), Boussaha – Benet, El Jadeyaoui
Náhradníci: Gherardi, Dieng, Dady Ngoy, Belvito, Walongwa, Elogo, Monti

RC Štrasburk: Oukidja – Aaneba (74. Lala), Seka, Koné (C), Noguiera (65. Terrier) – Grimm, Goncalves, Salmier, Bahoken (86. Aholou) – Blayac, Lienard
Náhradníci: Aholou, Lala, Martinez, Terrier, Zohi, Da Costa, Bonnefoi