Menu

Fotbal

Španělský pohár

Valencia CF – FC Barcelona

0:2

konec (0:0)

08.02.2018, 21:30 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Semifinále • David Suchý

Tipsport: 4.54 4.0 1.65 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 34 % : 66 %.
Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:7. (23:21:08)
Konec! Barcelona nakonec zvládla dnešní odvetné utkání a stává se tak druhým finalistou Copa del Rey. Dnešní zápas nabídl velice vyrovnanou podívanou, ve které domácí dopláceli na mizerné využívání šancí. Zásadní vliv nad průběhem zápasu měla Rodrigova tutovka, která skončila pouze na břevně. Po změně stran se poprvé v barcelonském dresu prosadil Coutinho a vítězství ještě deset minut před koncem pečetil Rakitič. V rámci Copa del Rey tak uvidíme finálový zápas mezi Barcelonou a Sevillou.

90+2

Konec zápasu.

90+2

Alba si doslova vymodlil faul a s vysokou pravděpodobností se žádné další branky už nedočkáme.

90+1

Žlutou kartu dostává Dani Parejo (Valencia CF).

90

Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.

89

Závěrečné minutky se nesou v poklidném duchu a k vidění je nespočet přihrávek na malém prostoru. Barcelona se snaží držet hrací předmět.

84

Zapotřebí je zmínit ještě jeden fakt. Střídající Yerry Mina prožívá první vteřiny v novém dresu. Zároveň Valverde vyčerpal všechna svá střídání.

83

Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Piqué, přichází Mina.

82

82. RAKITIČ - 0:2

82

Barcelona právě vstřelila branku!
Hotovo, finalistou se stává Barcelona! Domácí se věnovali útočení, čehož soupeř dokonale využil. Přečíslení Katalánců nakonec vyřešil přesnou ránou k tyči IVAN RAKITIČ.

82

Navíc se k exekuci přímého kopu opět dostal Messi, jehož třetí podobná záležitost byla opět mizerná. Zakončení vystoupalo vysoko nad branku.

81

Časomíra se nám dostala do závěrečné desetiminutovky. Domácí už s vysokou pravděpodobností končí v Copa del Rey.

80

Po centru do pokutového území se domácí hráči dožadovali odpískání pokutového kopu, hlavní sudí ale nakone odpískal Zazovo hraní rukou.

79

Parejo se snažil vymyslet kolmici na Guedese, kterému přeci jenom trochu chybělo. Cillessen rozhodně nebude s rozehrávkou nikam spěchat.

78

Navíc soupeř rozehrával rohový kop, který byl dle předpokladů zahrán nakrátko. Následně Coutinho odcentroval pouze ven z hrací plochy.

77

Koncovka, právě toto slovo rozhodně zlobí domácí hráče. Valencie si sice vytvořila mnohem více brankových příležitostí, žalostná koncovka je ale i nadále proti.

76

76. Gayá selhal v šanci.

76

Fantastický Cillessen! Guedes posadil na levé straně Roberta na zadek a poté si všiml na zadní tyči osamoceného Solera. Ten ještě vyšperkoval celou situaci přihrávkou na Gayu, který ve vyložené šanci trefil pouze Cillessena.

75

Žlutou kartu dostává Zaza (Valencia CF).

75

A o pár vteřinek později se nám opět přihlásila bývalá hvězda Liverpoolu. Brazilský záložník si navedl míč na pravou nohu a z hranice vápna zamířil doprostřed.

74

Coutinhovi nevyšel manévr kolem Pareja, jenomže posléze dokázal vybojovat míč zpět. Valencie se nemůže dostat k souvislejšímu držení míče.

73

Zdlouhavá kombinace u levé autové čáry zaměstnala početnou řádku domácích hráčů. Postupně se s míčem pomazlil Messi, Suárez a také Coutinho.

72

Domácího trenéra nebude po dnešním zápase těšit ještě jedna věc. Garay si v předchozím souboji způsobil zranění a o vážnosti se rozhodne až po zápase.

71

Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Garay, přichází Vezo.

71

Akce ještě pokračovala a zhruba z dvaceti metrů to zkoušel Rakitič. Chorvatský špílmachr nejdříve trefil Garaye, posléze pro změnu zamířil do reklamního banneru.

70

Busquets zvládl napadání protihráčů na jedničku a nakonec se mu podařilo vyvézt balón. Zničehonic pádil do nadějného kontru Suárez, po jehož přihrávce nedokázal Messi vůbec zakončit.

69

Netrvalo dlouho a Cillessen musel skutečně zasahovat. Vietto se zjevil na levém křídle, načež svojí ránu poslal přímo do rukavic hostujícího brankáře.

68

Posléze se už mohlo slavit! Byl to právě Zaza, kdo vymyslel parádní centr na hlavu Guedese. Střídající Portugalec zakončil pouze na horní síť.

67

Nakopávaný míč z kopačky Gabriela mířil do země nikoho, což pochopitelně vědět také Zaza. Domácí forvard se tak za míčem ani nerozeběhl.

66

Coutinho ostrým manévrem překvapil snad všechny zúčastněné, jeho pokračování akce ale netrvalo dlouho. Střela totiž narazila do nohy Garaye.

65

Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Iniesta, přichází Paulinho.

64

64. Messi zakončil pouze do brankáře.

64

Teď už se ale Domenech musel činit! Suárez totiž načasoval nabídku na Messiho, jehož ránu z první musel domácí brankář vyrazit.

63

Messi to možná trochu zbytečně zkoušel individuálně, načež mu stopku daleko od pokutového území vystavil urostlý Kondogbia.

62

Alba chtěl překvapit obranu přihrávkou na naběhnuvšího Suáreze. Záměr to sice byl dobrý, realizace ale už o dost pokulhávala. Domenech bude vykopávat.

61

Do konce dnešního zápasu zbývá už jen něco málo přes půlhodinu. Pomalu a jistě kráči Barcelona za vytouženým postupem.

60

Nejdříve byla Barceloně poskytnuta výhoda, ta ale nevydržela nikterak dlouho. Na zemi totiž skončil další z hostujících hráčů.

59

Gayá musel hodně dlouho čekat, než se k němu dopraví nakopávaný pas. Domácí zadák to nakonec stihl před dotírajícím Messim.

58

Třetí rohový kop v podání domácích směřoval na malé vápno, kde byl nakonec nejvýše ve vzduchu Piqué. Posléze byl Zazovi odmáván ofsajd.

57

Coutinho byl celkem snadným způsobem obrán o balón, což nakonec vedlo k zisku rohového kopu. Guedesova rána totiž byla sražena mimo branku.

56

Valencie ale nic nevzdává. Naopak se i nadále snaží bušit do obrany soupeře, která je v dnešním zápase zatím stoprocentní.

55

Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Coquelin, přichází Guedes.
Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Rodrigo, přichází Soler.

54

Také hráči Blaugranas se dostali k exekuci rohového kopu, který nepřinesl nic moc závratného. Domenech tak nemusel vůbec zasahovat.

53

Až nyní se defenzivní řada domácího celku zmocnila míče, velmi riskantní rozehrávka ale opět přinesla laxní ztrátu kulatého nesmyslu.

52

Navíc si Rakitič vymodlil faul a hra se tak opět bude stěhovat na obrannou polovinu domácích. Rozehrávky se zanedlouho ujme Busquets.

51

Domácí jsou rázem v hodně těžké situace. Momentálně potřebují vsítit minimálně tři branky, což bude velmi složitý úkol.

50

50. COUTINHO - 0:1

50

Barcelona právě vstřelila branku!
To ale nyní už neplatí, PHILLIPPE COUTINHO totiž střílí svůj první gól v dresu Barcelony! Fantastickým způsobem to na levém křídle udělal Suárez, jenž rychlým manévrem oslovil na zadní tyči právě zmiňovaného Coutinha, jehož zakončení v pádu nakonec doplachtilo k tyči.

50

Ten ale nepřinesl nic nebezpečné, nýbrž poklidné odvrácení míče v podání Katalánců. Hosté jsou v úvodních minutách pod velkým tlakem.

50

Ve středu hrací plochy se Parejo prezentoval efektivní patičkou, čímž uvolnil Rodriga. Portugalský kanonýr ihned vypálil a po sražené ráně se bude konat rohový kop.

49

Další z dílny velmi nebezpečných centrů z kopačky Gayi opět proskákal pokutovým územím. Následně se tentýž hráč dostane k exekuci autu.

48

Messi se dostal do hodně těžké pozice, odkud logicky nemohl najít své kolegy. Po míči se ještě natahoval Coutinho, leč neúspěšně.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Gomes, přichází Coutinho.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně ofenzivní podívanou. Zejména úvod dnešního zápasu přinesl řadu zajímavých náznaků, nicméně na přesnou trefu stále čekáme. Nejblíže ke vstřelení branky byl domácí Rodrigo, jenž hlavičkou rozezvučel pouze břevno.

45

První poločas skončil.

45

Coquelin vyprodukoval parádní šajtli na Kondogbiu, který si pohrával tak dlouho s míčem, až byl odstaven. Nakonec z jeho kopačky putovala rána pouze do boční sítě.

44

Zničehonic se na malém vápně uvolnil Luis Suárez, jenomže následné zákončení postrádalo přesnost. Domenech si tak připsal rutinní zákrok.

43

Luis Suárez tak moc usiloval o zisk balónu, až se sám dopustil nedovoleného zákroku. O pár vteřinek později se stejným prohřeškem prezentoval Zaza.

39

Messi avizoval další faul na svou osobu, hlavní sudí ale nechává pokračovat ve hře. Netopýři začínají být hodně agresivní.

38

Tuto standardní situaci rozehráli hosté nakrátko, což se dalo očekávat. Míč se postupně přesunul blíže k vápnu, kde nakonec musel rychle z branky Neto.

37

Netrvalo dlouho a hra je opět přerušena. Tentokráte to s agresivitou přehnal Garay, jenž zezadu nabral Luise Suáreze.

36

Zaza postupoval v tandemu s Kondogbiou směrem k pokutovému území, kde nakonec musel zasahovat Cillessen. Jednalo se ale o rutinní stažení míče ze vzduchu.

35

Messi dostal další příležitost z přímého kopu. I tentokráte hostující útočník pálil přímo na bránu, v cestě mu ale stále pětičlenná zeď.

34

Žlutou kartu dostává Rodrigo (Valencia CF).

34

První fáze sice nebyla zrovna světoborná, posléze chtěl své bývalé spoluhráče sestřelit Montoya. Pravý zadák to zkoušel nadvakrát, ani jednou se míč nedostal na místo určení.

33

Velmi dobře hrající Rodrigo vymyslel výbornou uličku na Zazu, před kterým na poslední chvíli zasáhl Piqué. Domácí budou alespoň zahrávat rohový kop.

32

Pár vteřinek poté se nám po delší době připomněl pětinásobný držitel Zlatého míče. Messi zkoušel obstřelit branku, tu ale minul o několik metrů.

31

Již tradiční obrázek. I v dnešním utkání Luis Suárez nenačasoval náběh za obranu a pomezní rozhodčí mu správně odmával ofsajd.

30

Tak zatím počítáme šance pouze na domácí straně. Blaugranas sice jsou častějí u balónu, směrem dopředu je jednoznačně nebezpěčnější zatím soupeř.

29

Zdánlivě bezradný odkop v podání Montoyi málem přinesl kýženou branku! Zaza si v souboji odmítl Piquého a posléze přihrál vedle stojícímu Rodrigovi. Druhý jmenovaný to zkoušel z velké dálky, přičemž si s jeho ránou dokázal Cillessen poradit.

28

Do operativní pozice se dostal hostující Rakitič, jenž si na druhé straně vybral Roberta. Barcelona se nyní snaží uklidnit hru.

27

Nejdříve Vietto neproskočil mezi dvojicí protihráčů, následně se k odraženému míči dostal Coquelin, který pro změnu nenašel recept na Busquetse.

26

K odkopu od své svatyně se dostal Domenech, jenž svým nákopem našel pouze hlavu Piquého. Zaza tak ani v tomto souboji neuspěl.

25

Rakitič zkoušel prostrčit balón na Albu, jenomže přihrávka byla příliš pomalá. Posléze si zkušeným způsobem počínal Garay.

24

Zatím hodně nevýrazný Rakitič zkoušel propustit balón na Luise Suáreze, s čímž hostující forvard příliš nepočítal. Valencia se stěhuje zpět k míči.

23

Netopýři to zatím zkouší pouze po křídelním prostoru, kde zatím úřaduje útočný trojlístek Zaza – Vietto – Rodrigo. Před malou chvíli to centrem zkoušel druhý jmenovaný, i tentokráte se nejednalo o nic nebezpečného.

22

O několik vteřinek později se k míči dostal také Gomes, jehož laxní ztráta míče pochopitelně potěšila domácí fanoušky.

21

Messi si počkal na náběh Alby, které uplatnil své rychlé nohy a několika kroky se dostal do nebezpečného prostoru. Z této pozice ale nepramenila přesná zpětná přihrávka.

20

Rychlý kontr v podání domácích táhl po pravé straně Zaza, kterému ale chyběla početnější podpora. Na centr si tak počíhal připravený Umtiti.

19

Kondogbia si ve středu hrací plochy neporozuměl se svými kolegy a k volnému míči se tak dostal soupeř. Ten nyní kombinuje v blízkosti šestnáctky.

18

Roberto dlouho vyčkával a nakonec se odhodlal ke křižné přihrávce směrem k Suárezovi. Pas byl příliš dlouhý a skončil až za brankovou čárou.

17

Na druhé straně vymyslel Iniesta parádní kolmici na volného Luise Suáreze, kterému se míč připletl pod nohy v tu nejméně vhodnou chvíli.

16

16. Rodrigo trefil břevno.

16

Tutovka na straně Valencie! Gayá vyprodukoval náramný centr přesně na hlavu Rodriga, který skvostnou hlavičkou orazítkoval břevno.

15

Domácí brankář si nyní hodně zahrával s rozehrávkou. Domenech totiž tak dlouho váhal, až mu málem balón sebral Luis Suárez.

14

Úvodní minuty zatím přináší nesmírně ofenzivní podívanou. Je patrné, že domácí chtějí za každou cenu vstřelit rychlou branku.

13

Další útočný manévr Barcelony byl veden po pravém křídle, kde právě Roberto zkoušel vzduchem oslovit Suáreze. Vracející se Paulista srazil centr přímo do náruče Domenecha.

12

Po odehrání míče se nedovoleným zákrokem prezentoval Zaza, jenž hodně agresivně vletěl do Roberta. Hlavní sudí ale nevytáhl žlutý kartónek.

11

Odpovědnost na sebe pochopitelně vzal Messi, jehož technický oblouček kolem zdi přistál přesně na rukavici Domenecha.

10

Tak a teď pozor. Messi byl totiž poslán kousek za šestnáctkou k zemi a Katalánci tak mají slušnou příležitost z přímého kopu.

9

Na druhé straně to individuálně zkoušel Luis Suárez, nicméně proti početné přesile neměl nárok na sebemenší úspěch. Platná nebyla ani Gomesova podpora.

8

Coquelin si hezky narazil se Zazou a ihned se rozhodl zaměstnat Cillessena. Míč ale směřoval přímo doprostřed, i tak jsme viděli první střelecký projektil.

7

Tentokráte si své povinnosti splnil Piqué, jenž dokázal předskočit Zazu a posléze poslal míč do hlediště. Domácí se ujmou autového vhazování.

6

Netrvalo dlouho a kousek před pokutovým územím prohrál hlavičkový souboj Zaza, nicméně důrazné Umtitiho počínání nebylo posouzeno jako nedovolené.

5

Bývalý hráč Valencie André Gomes zcela evidentně zatáhl za dres Kondogbiu, který ještě nyní poléhává na zemi.

4

Poprvé se k míči dostal také Messi, jenž byl okamžitě obklopen mohutný blokem protihráčů. Hra se tak musela přestěhovat k pravé autové čáře.

3

Agresivita nastává v samotném úvodu. Hned po rozehrávce to pořádně schytal hostující Alba, kterého na zelený pažit poslal důrazný Zaza.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Valencia CF: Jaume – Montoya, Garay, Paulista, Gayà – Kondogbia, Coquelin, Parejo (C) – Rodrigo, Vietto, Zaza
Náhradníci: Neto – Lato, Guedes, Vezo, Maksimovič, Soler, Mina

FC Barcelona: Cillessen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Busquets – Gomés, Rakitič – Iniesta (C) – Luis Suárez, Messi
Náhradníci: ter Stegen – Semedo, Mina, Coutinho, Paulinho, Paco, Vidal.
První zápas

První zápas v rámci semifinále Copa del Rey dopadlo lépe pro Katalánce. Ti dlouho nemohli najít recept na obranu soupeře, nicméně jediným střelcem se stal Luis Suárez. Netopýři toho směrem dopředu moc neukázali a v dnešním zápase budou muset za každou cenu zvítězit.

Branky: 67. Luis Suárez

Karty: 35. Roberto (BAR) – 40. Pereira (VAL), 51. Vietto (VAL), 53. Soler (VAL)

FC Barcelona: Cillessen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Vidal, Rakitič, Busquets, Iniesta (C) – Messi, Luis Suárez
Náhradníci: ter Stegen – Denis Suárez, Coutinho, Paulinho, Paco, Mina, Digne.

Valencia CF: Domenech – Montoya, Vezo, Gabriel, Gayá – Soler, Parejo (C), Coquelin, Pereira – Vietto, Rodrigo
Náhradníci: Neto – Zaza, Maksimovič, Lato, Torres, Mina, Vidal.
FC Barcelona

Španělský gigant Barcelona začala letošní ročník španělské nejvyšší soutěže ve velkém stylu. Katalánci se zatím nacházejí na vedoucí příčce, přičemž na druhé Atlético Madrid mají náskok devíti bodů. Katalánci se nacházejí ve velmi slušné formě, nicméně v minulém kole po dlouhé době přišly o dva body. To ale nemusí tolik vadit, neboť Barcelona je i nadále jediným celkem španělské nejvyšší soutěže, který ještě neucítil hořkost porážky. Tento fakt je zapříčeněný hodně produktivním útokem, který i v letošním ročníku táhne Messi společně s Luisem Suárezem. V zimním přestupovém období navíc tento celek posílil Phillippe Coutinho, jenž má dát barcelonské záložní řadě nový nádech.
Valencia CF

Na domácí straně stojí nevyzpytatelná Valencia, jenž sice prožila parádní vstup do letošního ročníku, poslední zápasy ale měli za důsledek pokles na třetí pozici. Netopýři prohráli šest z posledních devíti ligových utkání, naposledy si na tento celek přišlo Atlético Madrid, které na svém stadionu zvítězilo 1:0. Valencia se ale opírá o velmi střelecky produktivní útočnou vazbu, jenž je třetí nejlepší v celé soutěži. O něco hůře ja na tom defenzíva, který i díky posledním zápasům spadla do ligového průměru.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělský pohár má na programu odvetné semifinálové bitvy, my budeme společně sledovat souboj mezi Valencia CF a FC Barcelona.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

Valencia CF – FC Barcelona

0:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 50. Coutinho, 82. Rakitič

Karty:   34. Rodrigo (VAL), 75. Zaza (VAL), 90+1. Parejo (VAL)

Držení míče: 34 % : 66 %.
Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:7.

Valencia CF: Jaume – Montoya, Garay, Paulista, Gayà – Kondogbia, Coquelin, Parejo (C) – Rodrigo, Vietto, Zaza
Náhradníci: Neto – Lato, Guedes, Vezo, Maksimovič, Soler, Mina

FC Barcelona: Cillessen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Busquets – Gomés, Rakitič – Iniesta (C) – Luis Suárez, Messi
Náhradníci: ter Stegen – Semedo, Mina, Coutinho, Paulinho, Paco, Vidal

První zápas: Barcelona - Valencia 1:0