Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

HFC ADO Den Haag – SBV Vitesse Arnhem

1:0

konec (0:0)

08.02.2018, 18:30 • Cars Jeans Stadion, Haag • 22. kolo • Tomáš Kubečka

Tipsport: 3.22 3.42 2.18 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:26:59)
Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 2:10. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:7.
Je konec! Domácí ADO Den Haag poráží Vitesse Arnhem nejtěsnějším možným způsobem a posouvá se na osmou pozici právě za svého dnešního soupeře. Po celou dobu utkání jsme sledovali bojovné střetnutí. Domácí zkrátky využili svou jedinou šanci. V 54. minutě utekl Sheraldo Becker a svůj únik zakončil jedinou brankou! Vitesse se sice snažilo vyrovnat, jenže obrana domácího celku dnes hrála skvěle a nedala hostům šanci.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Thijmen Goppel.

90+3

Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Abdenasser El Khayaty, přichází Nick Kuipers.

90+2

Luc Castaignos odcentroval do pokutového území. Na jeho pobídku si naskočil Matt Miazga, jenže v souboji si pomohl loktem.

90+1

Nastavují se tři minuty!

90

Vitesse se snažilo ohrozit domácí branku po dalším rohovém kopu. Na malém vápně stál osamocený obránce Wilfried Kanon, který míč vyhlavičkoval ven ze šestnáctky.

89

Žlutou kartu dostává Abdenasser El Khayaty (HFC ADO Den Haag).

89

Donny Gorter vypomohl domácí defenzívě. Fotbalista Haagu na hranici pokutového území vypíchl soupeři míč od nohy. Domácí mohou uklidnit hru.

88

Na vysokou přihrávku na pravé křídlo si nabíhal Thomas Bruns, jenže důrazný obránce se před něj natlačil a hlavou uklidil míč do zámezí.

87

Ani po dalším rohu se hostům domácí svatyni nepodařilo ohrozit. Prudkou hlavičku z malého vápna kontroloval Robert Zwinkels pohledem.

86

Vitesse mělo k dispozici další rohový kop. Další vysoký centr se snesl na hranici pokutového území, kde zasáhl připravený obránce v zeleném.

85

Björn Maars Johnsen zůstává po hlavičkovém souboji ležet na hranici pokutového území. Domácí útočník se drží za stehenní sval. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.

84

Vitesse mělo k dispozici přímý kop v blízkosti pokutového území. Na vysoký oblouček si naskočil Luc Castaignos, jenže zády k brance nezamířil mezi tři tyče.

83

Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Erik Falkenburg, přichází Donny Gorter.

82

Sheraldo Becker se v pokutovém území pokusil o akrobatické zakončení. Jeho pokus na malém vápně ještě poskočil a odrazil se mimo tři tyče.

81

Vitesse potřebuje útočit, jenže hosté se sami zbytečně zdržují na vlastní polovině. Nikdo v bílém dresu se nedokáže uvolnit. Domácí hrají skvěle.

80

Bryan Linssen se v pokutovém území protlačil k centru z pravé strany hrací plochy, ale Tyronne Ebuehi mu nedal prostor k zakončení. Linssen hlavičkoval mimo tři tyče.

79

Exekuce rohového kopu se ujal Danny Bakker, který vymyslel vysoký centr na značku pokutového kopu, jenže nikdo v zeleném dresu se k jeho přihrávce nedostal.

78

Sheraldo Becker se v pokutovém území natahoval po přetaženém centru z levé strany hrací plochy. Obránce před ním míč na poslední chvíli přizvedl na rohový kop.

77

Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Guram Kašia, přichází Navarone Foor.

76

Fankaty Dabo se na pravé straně pokutového území uvolnil rychlou kličkou k odcentrování, jenže jeho pobídku bez problémů zastavil Wilfried Kanon.

75

Domácí zatím nepouštějí soupeře do blízkosti pokutového území. Ofenzivní fotbalisté Haagu se skvěle pohybují a znepříjemňují soupeři rozehrávku.

74

Kašia musel dávat pozor na rozběhnutého Beckera. Hostujícímu stoperovi nakonec pomohl asistent rozhodčího, který signalizuje ofsajd.

73

Thomas Bruns se s míčem otočil na hranici pokutového území, jenže střela levačkou mu vůbec nesedla a brankář Robert Zwinkels si připsal snadný zákrok.

72

Na stadionu panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci cítí, že jejich oblíbenci jsou blízko k zisku důležitých bodů a ženou svůj celek do útoku.

71

Do rozehrávky Haagu se nyní zapojil také brankář Robert Zwinkels. Domácí gólman nakopl míč na polovinu soupeře, kde číhal připravený Serero.

70

Zadáci Vitesse uklidňují hru kombinací na vlastní polovině hřiště. Hostující celek se stále nemůže dostat přes skvěle se pohybující obranu domácích.

69

Po prudkém centru z pravé strany se před brankou domácího celku natáhl Bryan Linssen, jenže míč netrefil vůbec čistě a poslal jej nad branku.

68

Mitchell van Bergen táhl akci Vitesse po pravé straně, jenže v blízkosti rohového praporku si jej vzal do parády Aaron Meijers a připravil jej o míč.

67

Luc Castaignos prošel s míčem u nohy až do pokutového území. Místo přihrávky na lépe postaveného Brunse zvolil střelu, ale trefil obránce před sebou.

66

Ani po rohovém kopu Vitesse branku domácího celku neohrozilo. Ke střele se sice dostal Thomas Bruns, jenže jeho pokus letěl mezi diváky na tribuně.

65

Luc Castaignos operoval s míčem u rohového praporku. Hostující střelec chtěl odcentrovat do pokutového území, ale Aaron Meijers jeho centr srazil na roh.

64

Erik Falkenburg si v pokutovém území naběhl na přetažený centr, ale musel hlavičkovat z ostrého úhlu. Zakončení mu navíc nesedlo a Remko Pasveer si připsal snadný zákrok.

63

Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Roy Beerens, přichází Mitchell van Bergen.

62

Erik Falkenburg operoval s míčem na polovině Vitesse. Domácí křídelník přenesl hru na opačnou stranu hrací plochy, ale neoslovil nikoho v zeleném.

61

Fankaty Dabo vhazoval na polovině hrací plochy. Dabo málem daroval míč Beckerovi, který by mohl postupovat sám na branku Vitesse. Hostům se vůbec nedaří.

60

Je za námi hodina hry a domácí celek nadále drží těsné vedení. Vitesse se sice po inkasování tlačí do útoku, ale obrana Haagu pracuje na jedničku.

59

Björn Maars Johnsen si v souboji na polovině plochy pomohl zatažením soupeře za dres a vyfasoval žlutou kartu.

58

Vitesse se po inkasované brance snaží tlačit do útoku. Fankaty Dabo táhl akci hostujícího celku po pravém křídle, ale nikdo v bílém nedoskočil na jeho vysoký centr.

57

Sheraldo Becker si naběhl na další povedenou přihrávku za obranu Vitesse, jenže tentokrát mu radost pokazil asistent rozhodčího, který odmával ofsajd.

56

Hra je přerušena! Domácí Danny Bakker totiž zůstává ležet na trávníku a drží se za koleno. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat ve hře.

54

54. Sheraldo BECKER - 1:0

54

Den Haag právě vstřelil branku!
Domácí celek se dostává do vedení! Haag využil hned první obrovskou šanci dnešního utkání! Na krásnou přihrávku na polovinu hřiště si naběhl SHERALDO BECKER, utekl hostujícím obráncům a prostřelil bezmocného brankáře!

54

Guram Kašia si v pokutovém území brousil zuby na centr od rohového praporku. Míč se snesl jeho směrem, jenže obránce Wilfried Kanon jej odhlavičkoval.

53

Fotbalisté Vitesse se snaží hrát aktivně, jenže defenzíva domácího celku zatím pracuje na podtrženou jedničku. Rozběhnutý Fankaty Dabo se nechal připravit o míč.

52

Thulani Serero si hrudí zpracoval vysokou přihrávku na levou stranu, poslal míč Brunsovi, který neustál souboj s obráncem a poroučel se k zemi.

51

Danny Bakker centroval z levé strany do pokutového území. Míč se mu ale svezl po nártu a propadl k připravenému obránci v bílém dresu.

50

Thulani Serero se ujal rozehrávky přímého kopu na polovině domácího celku. Místo prudké přihrávky ale vyslal vysoký oblouček, který zastavila obrana.

49

Fankaty Dabo vyslal další dlouhé vhazování do pokutového území. Za míčem se dral Luc Castaignos, jenže po kontaktu s obráncem upadl. Penalta se nepíská.

48

Vitesse se usadilo na polovině domácího celku a hosté si vyměňují krátké přihrávky. Nikdo v bílém dresu ale nijak zvlášť nehýří pohybem.

47

Guram Kašia chtěl nakopnout vysoký míč na polovinu soupeře. Nikdo v bílém dresu na jeho pobídku nezareagoval a balón končí u obránců.

46

Domácí celek obstaral výkop do druhého poločasu. Sheraldo Becker se po levém křídle tlačil do pokutového území, jenže dlouhou kličkou se vyhnal ven z hřiště.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! Úvodní pětačtyřicetiminutovka přinesla hodně průměrnou podívanou. Ani jeden z celků se během prvního poločasu nedostal do šancí. Na trávníku totiž kralovaly obě defenzívy. Pokud chce jeden z týmů vyhrát, musí do druhé půle pořádně zlepšit svou hru.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45

Zřejmě poslední akci prvního poločasu zastavuje ofsajd! Hlavní rozhodčí si všiml postavení domácího útočníka Falkenburga a zvedl praporek.

44

Rozehrávky přímého kopu se na polovině domácích ujel hostující Serero. Tentokrát vymyslel centr s velkým množství rotace, pro který si došel Zwinkels.

43

Aaron Meijers fauloval na polovině hrací plochy a nabídl soupeři rozehrávku přímého kopu. No, zatím jsme si moc fotbalové krásy neužili.

42

Roy Beerens si naběhl na prudkou přihrávku na polovinu soupeře, navedl si míč na pravačku a přihrál mezi obránce. Luc Castaignos jeho pobídku nezastihl.

41

Hostující brankář měl po delší době práci. Pasveer vyběhl ven z branky a došel si pro vysoký centr z pravé strany. Hosté mohou rozjet další útok.

40

Sheraldo Becker sprintoval za další vysokou přihrávkou na hranici pokutového území. Do souboje se s ním pustil Kašia, který jej tělem odstavil od míče.

39

Hra se nyní hodně kouskuje. Ani jeden z celků se nemůžu delší dobu usadit před pokutým územím soupeře. Na trávníku v první půli dominují obrany.

38

Wilfried Kanon si skvěle splnil své defenzivní povinnosti na polovině hrací plochy. Domácí fotbalista přitvrdil v souboji se Sererem a vybojoval vhazování.

37

Robert Zwinkels znovu riskoval při rozehrávce od vlastní branky. Brankář domácího celku totiž poslal přihrávku na Kanona, který se s míčem otočil na poslední chvíli.

36

Roy Beerens si zakřičel o přihrávku na pravé křídlo, jenže měl velké problémy se zpracováním prudké přihrávky a míč mu uskočil daleko od nohy.

35

Björn Maars Johnsen si v hlavičkovém souboji před brankou Vitesse pomohl dalším nedovoleným zákrokem. Domácí útočník se za svůj prohřešek ihned omluvil.

34

Rozehrávky se ujal Abdenasser El Khayaty. Jeho nebezpečný centr se snesl na malé vápno, odkud míč s přehledem odhlavičkoval pozorný Guram Kašia.

33

Fankaty Dabo na vlastní polovině nedovoleným způsobem atakoval Beckera. Hostující zadák se sice diví, ale v souboji si podle sudího pomohl loktem.

32

Luc Castaignos napadal statickou rozehrávku domácího celku. Brankář Robert Zwinkels při rozehrávce pořádně zariskoval, ale nikdo z hostů se nedostal k míči.

31

Před brankou Vitesse se Sheraldo Becker natahoval po prudkém centru z levé strany hrací plochy. Domácí střelec v pádu nedokázal zamířit mezi tři tyče.

30

Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím stále čekáme na první šanci dnešního zápasu. Na hřišti se odehrává spíše bojovné utkání.

29

Luc Castaignos si naběhl na pěknou průnikovou přihrávku na hranici pokutového území. Hostující fotbalista chtěl centrovat ve skluzu, jenže přihrál opravdu nepřesně.

28

Sheraldo Becker na polovině hrací plochy trefil jednoho ze soupeřů vysokou nohou a dopustil se nedovoleného zákroku. Vitesse může pokračovat v kombinaci.

27

Také rozehrávka Vitesse v posledních minutách poněkud vázne. Hostující fotbalisté nemohou překonat aktivní záložní řadu domácího výběru.

26

Lassana Faye se krásnou kličkou na levé straně zbavil obránce, otočil se s balónem a krásně odcentroval. Jeho pobídku ale s přehledem vyrazil brankář.

25

Castagnos si řekl o přihrávku na hranici pokutového území, krásně se s míčem otočil kolem obránce, jenže v pádu už nedokázal seřídit mířidla.

24

Hosté nyní vybojovali rohový kop. Jeho exekuce se ujal Serero, který vymyslel přetažený centr, na který nedosáhl nikdo z fotbalistů v bílém dresu.

23

Matt Miazga se vydal podpořit ofenzívu Vitesse. Hostující fotbalista poslal prudkou přihrávku na soupeřovu polovinu, jenže hra Vitesse je v posledních minutách hodně statická.

22

Fankaty Dabo táhl akci Vitesse po levém křídle. Hostující fotbalista se dostal na hranici pokutového území, ale vnějším nártem nepřihrál zrovna přesně.

21

Danny Bakker si nabíhal na dlouhou přihrávku na pravé křídlo, jenže balón se svezl po kluzkém trávníku a prosvištěl do zámezí. Vitesse bude vhazovat.

20

Až nyní se domácí celek znovu prodral do útoku. Oblouček do pokutového území ale vystihl dobře postavený Fankaty Dabo, jež rozjel akci Vitesse.

19

Bryan Linssen mohl zakončovat po skvělém centru z pravé strany, ale zbytečně si míč ještě zpracovával a ke střele se nakonec vůbec nedostal.

18

Domácí celek se v posledních minutách vůbec nemůže prodrat na polovinu Vitesse. Rozehrávku fotbalistů v zelených dresech brzdí nepřesnosti.

17

Luc Castaignos si v pokutovém území naskočil na povedený centr z pravé strany hrací plochy. Hostující útočník míč jen lehce líznul a jeho pokus proletěl nad břevnem.

16

Bryan Linssen dostal přihrávku do běhu do volného prostoru na levém křídle, natáhl si míč na hranici pokutového území, ale už nestačil zakončit.

15

Jeho exekuce se tentokrát ujal Thulani Serero, který se rozhodl pro centr na značku pokutového kopu, jenže znovu našel jen fotbalistu domácího celku.

14

Roy Beerens prošel s míčem na polovinu domácího celku, kde si jej skvěle pokryl tělem a nechal se chytře faulovat. Hosté budou zahrávat přímý kop.

13

Fankaty Dabo poslal další dlouhé vhazování až do pokutového území. Do zakončení se tentokrát tlačil Luc Castaignos, ale pozorný obránce míč ve vzduchu poslal do bezpečí.

12

Po rychlém protiútoku Vitesse se do zakončení prodral Mason Mount, nicméně střela mu po rychlé kličce nesedla a míč prosvištěl nad břevnem.

11

Becker je po krátkém ošetření u postranní čáry zpátky na nohou. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat ve hře.

10

Sheraldo Becker je v úvodních minutách dnešního střetnutí hodně vidět. Domácí křídelník tentokrát zůstává sedět na trávníku a s bolestivou grimasou v obličeji se drží za kotník.

9

Becker tentokrát obdržel přihrávku na hranici pokutového území. Domácí křídelník ihned odcentroval levačkou, ale nenašel nikoho ze spoluhráčů.

8

Na druhé straně se do odraženého míče položil Sheraldo Becker. Domácí fotbalista střílel z voleje, jenže pozorný Pasveer balón schoval do rukavic.

7

Fankaty Dabo vymyslel přihrávku na hranici pokutového území, nicméně Thomas Bruns dlouho otálel s rozehrávkou a nedokázal přesně přihrát.

6

Sheraldo Becker sprintoval za dlouhou přihrávkou na polovinu soupeře. Hrudníkem si míč posunul kolem obránce, ale v tísni už nedokázal zakončit.

5

Fankaty Dabo poslal dlouhý aut až na hranici pokutového území. Z klubíčka hlavičkářů se míč odrazil na malé vápno, ale před Castaignosem jej sebral Zwinkels.

4

Tyronne Ebuehi potáhl míč po pravé straně hřiště a poslal vysokou přihrávku na polovinu Vitesse. Pozorný obránce Miazga balón odhlavičkoval.

3

Vitesse zahrávalo první rohový kop dnešního utkání. Centrovaný míč se snesl na malé vápno. Na centr si brousil zuby Beerens, ale Kanon jej odstavil.

2

Becker si naběhl na dlouhou přihrávku za obranu Vitesse, jenže proti přesile obránců neměl šanci na úspěch. Důrazný stoper Kašia jej obral o míč.

1

Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Vitesse se ihned vydalo do útoku, jenže nepřesná přihrávka propadla až k Zwinkelsovi. Domácí mohou rozehrát.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Vitesse přijelo v bílém, zatímco domácí budou hrát ve žlutozelené kombinaci.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

HFC ADO Den Haag: Zwinkels – Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers – Immers, El Khayaty, D. Bakker – Becker, Johnsen, Falkenburg.
Náhradníci: Coremans – Gorter, Pinas, Goppel, Duplan, David, Hooi, N. Kuipers, Ladan, B. Kuipers.

SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Dabo, Kašia, Miazga, Faye – Serero, Mount, Bruns – Beerens, Castaignos, Linssen.
Náhradníci: Houwen, Törnes – Ali, Lelieveld, van der Werff, Oude Kotte, van Bergen, Foor, V. Karavajev, Buitink.

Rozhodčí: van den Kerkhof – Balder, Hubers.
HFC ADO Den Haag

Domácí celek je na tom o něco hůře. Haag sehrál rovněž jednadvacet utkání a vybojoval v nich dvacet osm bodů. Dnešní domácí celek je zatím na desáté pozici. Na příčky zaručující boj o poháry už má šestibodovou ztrátu. Dnes proto potřebuje nutně zvítězit. Doma navíc patří mezi lepší celky v Eredivisie. V minulém kole remizoval 1:1 na hřišti Heracles.
SBV Vitesse Arnhem

Vitesse letos prožívá spíše průměrnou sezónu. Arnhem v ní sehrál dvacet jedna utkání a vybojoval v nich třicet čtyři bodů, které mu zatím zaručily sedmou příčku ligové tabulky. V přápadě výhry ale může Vitesse poskočit před šestý Utrecht a upevnit si příčku mezi týmy bojujícími o účast v evropských pohárech. V minulém kole Vitesse porazilo 2:0 Groningen.
Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Eredivisie. Společně se podíváme na duel mezi HFC ADO Den Haag a SBV Vitesse Arnhem! Výkop je stanoven na 18:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

HFC ADO Den Haag – SBV Vitesse Arnhem

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 54. Becker

Karty:   59. Johnsen (HAA), 89. El Khayaty (HAA)

Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 2:10. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:7.

HFC ADO Den Haag: Zwinkels – Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers – Immers, El Khayaty (90+3. N. Kuipers), D. Bakker – Becker (90+4. Goppel), Johnsen, Falkenburg (83. Gorter).
Náhradníci: Coremans – Gorter, Pinas, Goppel, Duplan, David, Hooi, N. Kuipers, Ladan, B. Kuipers.

SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Dabo, Kašia (77. Foor), Miazga, Faye – Serero, Mount, Bruns – Beerens (63. van Bergen), Castaignos, Linssen.
Náhradníci: Houwen, Törnes – Ali, Lelieveld, van der Werff, Oude Kotte, van Bergen, Foor, V. Karavajev, Buitink.

Rozhodčí: van den Kerkhof – Balder, Hubers