Menu

Fotbal

FA Cup

Yeovil Town F.C. – Manchester United

0:4

konec (0:1)

26.01.2018, 20:55 • Huish Park, Yeovil • 1/16 finále • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny)

Tipsport: 21.8 10.4 1.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že dnešní utkání čtvrtého kola slavného FA Cupu mezi Yeovilem a Manchesterem United sledovalo 9 195 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (22:57:17)
Dnešní utkání je tedy u konce a z postupu se raduje favorizovaný Manchester. Ten sice na úvodní branku čekal až do 41. minuty, avšak v druhé půli na trefuMarcuse Rashofrda navázala hned trojice Rudých ďáblů. Nejprve se po brejku v 61. minutě prosadil Ander Herrera, v závěru řádné hrací doby skóroval střídající Jesse Lingard a vítězství pak ve třetí minutě nastavení pečetil Romelu Lukaku. Yeovil se především v první půli prezentoval sympatickým výkonem, nicméně na United dnes prostě a jednoduše neměl.

90+3

Konec zápasu.

90+3

90+3. Romelu LUKAKU - 0:4

90+3

Manchester United právě vstřelil branku!
Ještě jeden zářez hostujícího mužstva. Rojo zleva fantasticky přihrál na osamoceného ROMELA LUKAKUA, který se zjevil na hranici malého vápna a zakončil do odkryté brány.

90+2

V nastavení už hosté nikam nespěchají a snaží se dát prostor také domácím fotbalistům. Jejich akce však nekončí střelami.

90+1

Sowunmi opět zahrozil po volném kopu Yeovilu. Míč mu ale místo hlavy spadl na rameno a pak zamířil docela hodně mimo tři tyče.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.

89

89. Jesse LINGARD - 0:3

89

Manchester United právě vstřelil branku!
Nyní už však hosté vedou o tři branky. JESSE LINGARD se ujal míče hned po vhazování a zprava si to namířil přímo k bráně. Anglický útočník prošel kolem několika hráčů a razantní střelou na vzdálenější tyč bez potíží překonal zkoprnělého Krysiaka.

89

Bleskově se Angel Gomes zapojil do akce hostujícího celku a po individuálním průniku zakončil jen kousek vedle bližší tyče Krysiakovy brány.

88

Poslední minuty zápasu odehraje mladičký Angel Gomes, který nahradil Marcuse Rashforda.

87

Yeovil se přeci jenom snaží o úpravu skóre. Kombinaci na útočné polovině zakončil Jake Gray, avšak jeho zakončení letělo vysoko nad bránu.

85

Prudký centr z levé strany nyní doputoval až do pokutového území. Na vzdálenější tyči se však nikdo z domácích nedostal k hlavičce.

84

Znovu se do šance dostával Rashford. Opět to bylo po průnikové přihrávce do šestnáctky, avšak tentokrát si hostující útočník předkopl míč až za brankovou čáru.

83

Poslední střídání domácího celku. Lewis Wing míří z trávníku, Connor Smith pro změnu na něj.

83

Na začátku 83. minuty se Lingard povedenou patičkou pokusil oslovit Lukakua, avšak ten byl skvěle ubráněn.

82

Volný kop soupeře si Manchester bez problémů ubránil. Hra se poměrně záhy přesouvá k polovině hřiště.

81

Scott McTominay (MAN) důrazným skluzem zastavil pronikajícího Zoku a inkasuje žlutou kartu.

80

S vypětím všech sil a možná i díky hře rukou teď James zastavil aktivního Rashforda. Hostující útočník se sice dožadoval penalty, ale hlavní rozhodčí žádný přestupek nespatřil.

79

79. Šanci Rashforda zneškodnil Krysiak

79

Teď ale přišla velká šance. Rashford dostal přihrávku do šestnáctky, zleva šel sám na Krysiaka, avšak ten ho po rychlém vyběhnutí dokázal vychytat.

78

Lukaku se zatím ne a ne chytit. V pokutovém území se sice dostal k míči, ale hned prvním dotekem se připravil o šanci na zakončení.

76

Po odvráceném centru Dicksona se do střely zpoza šestnáctky opřel Wing. Domácí záložník míč nakopl velmi dobře, ale Romero byl přesně tam, kde být měl.

75

Nadále se hraje především v režii Manchesteru. Domácí jsou zřejmě smíření s vypadnutím z FA Cupu, avšak určitě by chtěli zaznamenat aspoň jednu branku.

74

Výborně se uvedl Lingard, který si zaběhl za Sowunmiho a málem zakončoval do prostoru brány domácího celku. Nakonec však míč po odskoku zamířil mimo tři tyče.

72

Odpracováno má Alexis Sánchez. Auto obou gólových asistencí je vystřídán Jessem Lingardem.

71

Po ubránění rohového kopu se sice domácí mohli dostat k rychlému výpadu, ale místo toho se Yeovil musí spokojit s vhazováním

70

Po delší době se připomněl McTominay, který si našel míč u brankové čáry. Pak sice nedokázal přihrát Lukakuovi, avšak United vytěžili aspoň roh.

69

Na lavičku Yeovilu míří Jordan Green, který je nyní nahrazen Alexem Fisherem.

68

Manchester v klidu hraje na obranné polovině a kontroluje průběh zápasu. mezitím se nachystalo druhé střídání Yeovilu.

67

Střídající Lukaku se okamžitě zapojil do ofenzívy hostujícího celku. Belgičan si na hranici šestnáctky našel prostor, nicméně centr Darmiana k němu nedoputoval.

65

Předchozí akce byla posledním počinem Juana Maty v tomto utkání. Jeho místo zaujímá Romelu Lukaku.

64

64. Neuznaná branka Juana Maty

64

Na chvíli se United radovali ze třetí branky. Darmian střílenou přihrávkou z pravé strany šestnáctky našel Juana Matu, jenž míč posunul do prázdné brány. Španěl se ale nacházel ve výrazném ofsajdu.

63

Zoko se pokusil o rychlou odpověď. V pokutovém území se sice důrazně prodral k akrobatickému zakončení, ale to nepřinesl úspěch.

61

61. Ander HERRERA - 0:2

61

Manchester United právě vstřelil branku!
A je to 0:2. Rohový kop Manchester v pohodě ubránil, načež rozjel rychlý brejk. Mata míč posunul k Sánchezovi, který postoupil hlouběji na útočnou polovinu. Přesila Rudých ďáblů pak vyústila v posunutí míče doleva a ANDER HERRERA pak tvrdou střelou na vzdálenější tyč propálil polského gólmana Yeovilu.

60

Zoko se šikovně uvolňoval na pravé straně pokutového území, avšak z celé akce vytěžil pouze rohový kop.

59

Skvěle si do pokutového území naběhl Mata, který na středu pokutového území zpracoval vysokou přihrávku. Nakonec byl ale odzbrojen a následná střela Shawa byla zablokována.

58

Na hřišti se momentálně neděje nic moc zajímavého. Míč se drží především u poloviny hřiště, kdy byl nyní faulován Juan Mata.

56

První střídání zápasu. Stažen je Jared Birg, opačným směrem zamířil Rhys Browne.

55

Victor Lindelöf si nyní zezadu naskočil na Surridge a bude se kopat proti Manchesteru. Yeovil ale rozehrává jen kousek od poloviny hřiště.

53

Surridge si v pokutovém území našel prudký centr z levé strany a div, že přes nedůrazného Shawa nedokázal hlavičkovat do prostoru brány. Solidní akce domácích.

52

Tak konečně se Yeovil dostává do kombinace na útočné polovině hřiště. Zatím se ale nekoná posun k Romerově bráně.

51

Nakonec se kopal roh, avšak z něj Manchesteru vůbec nic nezískal. Domácí ale v úvodu druhého poločasu postrádají více klidu.

50

50. Povedená akce Marcuse Rashforda

50

Sánchez tentokrát našel Marcuse Rashforda, který si míč v pokutovém území navedl na levačku a pak zakončil jen kousek vedle bližší tyče Krysiakovy brány!

49

Příliš dlouhou přihrávku teď vyslal jeden z hostů, který se snažil oslovit Alexise Sáncheze. Kulatý předmět u rohového praporku doputoval jen za brankovou čáru.

49

Hodně nepovedený odkop malé domů v podání Krysiaka. Míč letěl daleko do zámezí a Manchester tedy bude pokračovat v ofenzívě.

48

Volný kop hostujícího celku sice mířil jen do Krysiakových rukavic, ale domácí se pak nepředvedli zrovna povedenou souhrou.

47

Třetí žlutá karta na konto domácího mužstva. Omar Sowunmi (YET) totiž šlapákem atakoval Sáncheze.

46

Hosté rozvážně kombinují na vlastní polovině a netlačí se výrazněji přes střed hřiště. Domácí se ani neprezentují nikterak výrazným napadáním.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:58.
Úvodní poločas zápasu je minulostí a spokojenější je favorizovaný Manchester. Domácí outsider sice do utkání vstoupil velmi aktivně a vypracoval si nějaké příležitosti, avšak ve finální fázi Yeovil postrádal důraz a přesnost. Manchester odpověděl šancí McTominaye, nicméně byl to až ve 41. minutě Marcus Rashford, kdo otevřel skóre. Po obrovském selhání domácí obrany se totiž Rashford v šestnáctce dostal zpět na míč a bez potíží Krysiaka zblízka překonal. United tak nakročili za očekávaným postupem.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Po nákopu Krysiaka se kousek za polovinou hřiště jeden z domácích provinil faulem. Zbytek poločasu už Manchester pohlídá ve středu hřiště.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu.

44

Domácí se na pravé straně prezentovali dobrým napadáním, avšak zprava se nakonec nedostali do pozice, ze které by mohli zahrozit.

43

Naprosto bez problémů teď Manchester drží hru na polovině hřiště a snaží se v klidu dohrát závěr poločasu. Carrick se sice prezentoval nepřesnou přihrávkou, ale Yeovil bude pouze vhazovat.

41

41. Marcus RASHFORD - 0:1

41

Manchester United právě vstřelil branku!
Favorizovaní Rudí ďáblové jdou do vedení! MARCUS RASHFORD se sice dostal do těžké pozice, když jej v pokutovém území hlídali dva hráči, avšak Jones příliš dlouho čekal a nakonec hostujícího forvarda nechal zakončit. Rashford to využil a Krysiakovi zblízka nedal šanci.

40

Alexis Sánchez už nevymýšlel žádnou složitou kombinaci a kousek od pokutového území si míč nachystal na střelu. Skákavý pokus šel poměrně výrazně mimo tři tyče.

39

Matova nepovedená přihrávka z pravé strany doputovala pouze do rukavic připraveného Krysiaka. Pomalu se blíží konec první půle a stav je stále bezbrankový.

38

Hodně přes Sáncheze chodí akce hostujícího celku. Stále se však Manchester nedostává do nějakého výrazného tlaku a o ohrožení Krysiaka ani nemluvě.

37

Nakonec to byl James, kdo zakončoval přímo z volného kopu. Jenže míč letěl přesně na stranu Romera, který zakončení bez problémů vyrazil.

36

Hodně přísný faul byl nyní odpískán Carrickovi. Výsledkem je zajímavá standardní situace ve prospěch Yeovilu, který bude rozehrávat na nějakých dvaceti metrech od brány Romera.

36

Velmi dobře si počínal Zoko, který čelil Lindelöfovi. Švédský reprezentant se ale nechal obelstít a pro domácí pak byla velká škoda, že se nepovedla přihrávka.

35

Surridge mohl napravo postupovat hlouběji na útočnou polovinu, avšak Rojo se mu skvěle postavil do cesty a z přímého postupu domácího útočníka nic nebylo.

34

Sánchez měl proti sobě na levé straně pokutového území jen jednoho hráče, ale místo individuální akci vymyslel lob k Rashfordovi. Ten byl vytlačen ze střelecké pozice.

33

Hodně ztěžka se hosté dostávají přes dobře se pohybující defenzívu Yeovilu. Darmian sice vyprodukoval přihrávku do pokutového území, ale míč se odrazil jen k Herrerovi, který z dálky vypálil vysoko nad bránu.

32

Hodně nepovedené přenesení hry od Alexise Sáncheze, který míč při nákopu na pravou stranu poslal daleko do zámezí. Domácí fanoušci to ocenili potleskem.

31

Na útočné polovině si dobře počínal Surridge který se dostal do souboje s Lindelöfem a ten jej fauloval. Z následného volného kopu domácí nic nezískali.

30

K exekuci volného kopu se postavil sám faulovaný Alexis Sánchez, avšak technické zakončení letělo přesně k dobře postavenému Krysiakovi.

29

Nathan Smith (YET) zezadu prudce podrazil Sáncheze a je druhým hráčem, jenž dnes viděl žlutou kartu.

28

Dickson si na levé straně ukousl příliš, když si to bez bázně namířil až k pokutovému území. Nakonec šel míč jen za brankovou čáru.

27

Domácí se snaží zareagovat na zvyšující se převahu Manchesteru a drží míč u poloviny hřiště. Výrazný posun k Romerovi se ale nekoná.

26

Rudí ďáblové kombinují a útočné polovině a převaha se nyní ukazuje také v procentuálním držení míče. Manchester je totiž majitelem míče v 72 % času.

24

24. Krysiakův zákrok proti šanci McTominaye

24

Největší šance zápasu. Sánchez přihrávkou z levé strany pokutového území oslovil McTominaye, který měl před sebou hodně prostoru a posílal zakončení k tyči. Krysiak ale přízemní střelu vytáhl na roh!

23

Nepřesná kolmice na Rashforda se nyní stala chuťovkou pro Krysiaka. Polský gólman pak míč rychle poslal na útočnou polovinu.

23

Odvážně si nyní počínal Gray, který u poloviny hřiště odzbrojil Sáncheze a vrhl se do sprinterského souboje se Shawem. Hostující obránce měl výrazně navrch.

22

Rashford se prodíral do pokutového území, ale nakonec si v souboji se Surridgem posunul míč příliš daleko. Následovat bude odkop od brány Artura Krysiaka.

21

Hodně husto bylo na přelomu 20. a 21. minuty v pokutovém území Yeovilu. Rashford ani Sánchez se však přes hradbu těl nedostal k zakončení.

20

Jedovatý centr teď přilétl před Krysiakovu bránu. Přihrávku zprava sice domácí ustáli, ale Manchester zůstává nastěhován na útočné polovině hřiště.

19

Hosté si znovu pomohli nedovoleným zákrokem a po prudkém centru do šestnáctky se na trávníku zjevil Surridge. Marcos Rojo si tentokrát počínal v rámci pravidel.

17

McTominayova přihrávka na Rashforda sice nebyla úspěšná, avšak domácí si ještě rozvážnou rozehrávkou zadělali na problémy. Nakonec ale fauloval Rojo.

16

Rashford míč dobře přenechal rozběhnutému Herrerovi, který zleva doputoval až do pokutového území. Následně se však neprezentoval přesnější přihrávkou na střed šestnáctky.

15

15. Nedůrazná hlavička Sowunmiho (YET)

15

Výborná příležitost domácích! Sowunmi si v pokutovém území naběhl na centr z místa Darmianova faulu a zničehonic byl sám před Romerem. Od gólu ho však dělilo kvalitnější zakončení hlavou.

14

Nepovedená akce hostů teď byla k vidění po postupu na levé straně. Rozehrávat bude James, který si vykoledoval nedovolený zákrok.

13

Naprosto v pohodě si poradil Artur Krysiak, který nečekal na dopad míče a centr Sáncheze si ze vzduchu stáhl do náruče.

12

Až nyní se Manchester dostal až do pokutového území. Dlouhý centr našel McTominaye, avšak jeho přihrávka hlavou letěla jen k Sowunmimu. Ten kulatý předmět odkopl na roh.

11

Výborně kopnutý roh doputoval do středu šestnáctky, kde se Sowunmi snažil otočit ke střele. Na hranici malého vápna ale neuspěl.

10

Opravdu velký pozor si hosté musejí dávat na Greena. Jeho další akce na levé straně sice neskončila úspěšnou přihrávkou, ale Yeovil získává rohový kop.

9

Yeovil si počíná velmi aktivně a znovu zajímavě kombinoval na útočné polovině. Další centrovaný míč však letěl pouze k Romerovi.

8

Na útočné polovině se Manchester zatím ne a ne prosadit. K ohrožení Krysiakovy brány ještě ani zdaleka nedošlo.

7

7. První příležitost domácího Yeovilu

7

Teď ale pozor. Jordan Green si zaběhl na levou stranu pokutového území, kam dostal přihrávku a nakonec i vypálil. Přízemní střelu však vyrazil pozorný Romero.

7

Dlouhý aut do pokutového území byl v pohodě ubráněn a následně přišel zleva centr, jenž mířil jen k připravenému Romerovi.

5

Šikovně se nyní u poloviny hřiště uvolňoval Sánchez, který si patičkou posunul míč hlouběji na útočnou polovinu. Domácí jej zastavili jen za cenu faulu.

4

Nepřesnost soupeře dokázal využít Nathan Smith, který si míč pohlídal na nějakých třiceti metrech od svého gólmana a vybojoval si nedovolený zákrok.

3

Nadále hrají pouze fotbalisté favorizovaného Manchesteru. Konečně se také podívali za půlící čáru, avšak přenesení hry na pravou stranu od Sáncheze bylo dobře čitelné.

2

Manchester v pohodě kombinuje na vlastní polovině. Yeovil se sice snaží napadat, ale zatím to k zisku míče nevede.

1

A Francois Zoko (YET) hned inkasoval žlutou kartu. Nepříjemnost hned v úvodu zápasu.

1

Hned od úvodu šli domácí do Manchesteru hodně zostra. Kapitán Francois Zoko se pokusil zablokovat Rojův odkop, ale místo toho šlapákem trefil kotník soupeře. Pískán je ale ofsajd.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Yeovil Town F.C.: Krysiak – James, Sowunmi, N. Smith, Dickson – Green, Wing, Bird, Gray – Zoko (C), Surridge
Náhradníci: Maddison – Whelan, C. Smith, Gobern, Santos, Browne, Fisher

Manchester United: Romero – Darmian, Lindelöf, Rojo, Shaw – Carrick (C), Herrera, McTominay – Mata, Rashford, Sánchez
Náhradníci: Pereira – Smalling, Young, Gomes, Lingard, Matić, Lukaku

Rozhodčí: Tierney – Child, Massey-Ellis.
VZÁJEMNÉ ZÁPASY

4.1.2015 – FA Cup, 1/32-finále

Yeovil – Manchester United 0:2
MANCHESTER UNITED

Hostujícímu celku by dnes rozhodně nemělo dělat problém svého soupeře porazit. Po 24 odehraných kolech jsou totiž United na druhé příčce Premier League a snaží se stíhat téměř nedostižné Citizens. Největší síla týmu tkví v defenzívě, neboť ta zatím v Premier League inkasovala jen 16 branek a vyrovná se ji pouze obrana londýnské Chelsea. Manchester navíc prohrál jen jedno z posledních deseti utkání. Na druhou stranu, bylo to proti Bristolu, který v pohárovém utkání rovněž nebyl favoritem a United dokonale zaskočil.

Posledních pět utkání

20.1.2018 Burnley – Man. United 0:1
15.1.2018 Man. United – Stoke 3:0
5.1.2018 Man. United – Derby 2:0
1.1.2018 Everton – Man. United 0:2
30.12.2017 Man. United – Southampton 0:0
YEOVIL TOWN F.C.

Domácí fotbalisté dnes rozhodně nebudou v pozici favorita. Yeovil totiž hraje pouze League Two, což je čtvrtá nejvyšší soutěž v Anglii, a aktuálně se nachází na 21. pozici. Přitom týmů je v této lize čtyřiadvacet. V posledních utkání sice Yeovil nemá problém se střílením branek, když se aspoň jednou prosadil osmkrát v řadě, nicméně poslední dva zápasy domácím vůbec nevyšly. Zajímavostí je, že cena všech hráčů je kolem dvou miliónů a tuto metu svou hodnotou překračuje téměř každý hráč Manchesteru.

Posledních pět utkání

20.1.2018 Yeovil – Chesterfield 1:2
13.1.2018 Port Vale – Yeovil 1:1
9.1.2018 Yeovil – Forest Green 2:0
6.1.2018 Yeovil – Bradford 2:0
1.1.2018 Yeovil – Crawley Town 1:2
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:55.

Yeovil Town F.C. – Manchester United

0:4

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 41. Rashford, 61. Herrera, 89. Lingard, 90+3. Lukaku

Karty:   1. Zoko (YET), 29. N. Smith (YET), 47. Sowunmi (YET) – 81. McTominay (MAN)

Držení míče: 26 % : 74 %.
Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:12.

Yeovil Town F.C.: Krysiak – James, Sowunmi, N. Smith, Dickson – Green (69. Fisher), Wing (83. C. Smith), Bird (56. Browne), Gray – Zoko (C), Surridge
Náhradníci: Maddison – Whelan, C. Smith, Gobern, Santos, Browne, Fisher

Manchester United: Romero – Darmian, Lindelöf, Rojo, Shaw – Carrick (C), Herrera, McTominay – Mata (65. Lukaku), Rashford (88. Gomes), Sánchez (72. Lingard)
Náhradníci: Pereira – Smalling, Young, Gomes, Lingard, Matić, Lukaku

Rozhodčí: Tierney – Child, Massey-Ellisová

Diváci: 9 195