Menu

Další

Cyklistika

Tour Down Under 6. etapa

Víťaz: André Greipel (Lotto-Soudal)

konec

21.01.2018, 04:00 • Michal Bakoš (@bako_baks) sk

Cieľ

O etapový vavrín bojovali Caleb Ewan a André Greipel. Úspešnejší bol nakoniec skúsený Nemec André Greipel, ktorý tak ovládol prvú aj poslednú etapu 20. ročníka pretekov Santos Tour Down Under. Peter Sagan finišoval tretí.

14 km

Ben O'Connor ukončil svoje snaženie a čaká na pelotón, zato jeho spolubojovník z úniku Logen Owen sa ešte nevzdáva a na čele etapy aktuálne pokračuje osamote s bezmála minútovým náskokom pred pelotónom.

15 km

Logan Owen si pripísal do súťaže vrchárov tri body za zisk horskej prémie, dva body putujú na konto O'Connora a jeden vzal aj Thomas De Gendt, ktorý na čele pelotónu pracuje na mazaní straty hlavného poľa na čelnú dvojicu.

33 km

Dvojica z úniku prešla druhou šprintérskou prémiou dňa. Jej víťazom sa stal Ben O'Connor pred Loganom Owenom. Títo borci majú v aktuálnej fáze etapy k dispozícii niečo viac ako dvojminútový náskok pred hlavným poľom.

35 km

Cyklisti už absolvovali aj horskú prémiu. Po tri body si na nej prišiel Ben O'Connor, dva body do súťaže o bodkovaný dres, ktorého víťaz je už jasný, získal za druhé miesto Logan Owen. Bod za tretiu priečku zobral jeden pretekár z pelotónu.

43 km

Čo je však dôležitejšie, druhé miesto bral na prémii Luis León Sánchez a tretie priečku obsadil Ruben Guerreiro. Obaja si zásluhou zisku bonifikačných sekúnd polepšili v celkovom poradí, keď sa dostali do elitnej desiatky.

46 km

Vedúca skupina sa pred prvou šprintérskou prémiou dnešnej etapy úplne rozpadla. Laurent Didier zvesil nohy, Truls Korsaeth mal mechanický problém, a tak si po triumf na šprintérskej prémii prišiel Logan Owen z tímu EF Education First–Drapac p/b Cannondale.

58 km

V šiestom z dvadsiatich okruhov záverečnej etapy sme spoznali kompletné zloženie dnešného úniku dňa. S viac ako minútovým náskokom pred pelotónom sa na čele pohybujú Truls Korsaeth, Logan Owen a Laurent Didier, ktorý dokázal vedúcu dvojicu dostihnúť a unikajúca skupina sa tak rozrástla o jedného muža.

Tour Down Under 6. etapa

Víťaz: André Greipel (Lotto-Soudal)

konec

Zpět na online