Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Hertha BSC – Borussia Dortmund

1:1

konec (0:0)

19.01.2018, 20:30 • Olympijský stadion, Berlín • 19. kolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 3.53 3.42 2.23 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+3

Darida si na kraji hrací plochy počkal na Juliana Weigla a taktickým faulem přerušil rodící se akci Borussie. Hlavní sudí neměl na vybranou, žlutá karta je udělena zcela oprávněně.

87

87.

87

Tlak ze strany hostí pokračoval, při Herthě nyní stáli všichni svatí. Po Schürrleho nahrávce si Alexander Isak pustil balon do běhu a poté jej z ostrého úhlu napálil na branku, Krafta ale zachránila horní tyč.

86

86.

86

Dortmundští v posledních minutách naprosto dominují, nyní spálili další možnost na obrat ve skóre! Na hranici vápna stojící Kagawa po rohovém kopu oslovil uvolňujícího se Isaka, který ale zacílil mimo tři tyče.

85

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Christian Pulisic, přichází Andrij Jarmolenko.

84

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Salomon Kalou, přichází Vladimír Darida.

83

83.

83

Dortmund se mohl poprvé v tomto mači dostat do vedení! Toljanova přihrávka oslovila na hranici ofsajdu se pohybujícího Schürrleho, jenž připravil gólovku pro Jadona Sancha, ten ale dodal balonu opačnou rotaci a zamířil mimo tři tyče.

77

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Ondrej Duda, přichází Mathew Leckie.

73

Žlutou kartu dostává Mitchell Weiser (Hertha BSC).

72

Žlutou kartu dostává Valentino Lazaro (Hertha BSC).

71

71. Šindži KAGAWA - 1:1

71

Dortmund právě vstřelil branku!
Hosté byli doposud v ofenzivě zcela bezzubí, nyní se jim ale zničehonic podařilo vyrovnat, utkání tak dostává nový náboj! Lví podíl na této trefě má Sancho, jehož první centr byl sice zablokován, o chvíli později ale anglický mladík dostal šanci na reparát. Tentokráte si vedl o poznání úspěšněji, když našel trestuhodně zapomenutého ŠINDŽIHO KAGAWU, proti jehož hlavičce byl Kraft bezmocný.

67

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mario Götze, přichází Alexander Isak.

63

63.

63

Míč je v brance BVB, radost domácích hráčů a fanoušků je ale zbytečná. Salomon Kalou se z úhlu řítil na Bürkiho, místo střely ale ještě nahrával před prázdnou svatyni si sbíhajícímu Dudovi, ten ale zakončoval v jasném ofsajdu.

57

57.

57

Výtečný zákrok Thomase Krafta! Ofenzivní snaha Borussie nakonec vyústila v táhlou ránu Christana Pulisice, která směřovala pod horní tyč, domácí brankář se ale natáhl, co to šlo, a udržel své spoluhráče ve vedení.

46

46. Davie SELKE - 1:0

46

Hertha právě vstřelila branku!
No vida, lepší vstup do druhého poločasu si domácí fotbalisté snad ani nemohli přát, krátce po jeho začátku se totiž ujímají vedení! Po narážečce s Ondrejem Dudou se míče na pravé straně ujal Valentino Lazaro, jehož přízemní centr v šestnáctce podcenil Papasthatopoulos, načež se sám před Bürkim ocitl DAVIE SELKE a tváří v tvář švýcarskému brankáři se díky střele do protipohybu nemýlil.

30

30.

30

K balonu se postavili Marvin Plattenhardt s Valentinem Lazarem. Exekuce této standardní situace se nakonec ujal druhý jmenovaný, jehož tvrdá rána pravačkou nebyla vůbec k zahození, míč totiž skončil jen těsně vedle bližší tyče Bürkiho pokladnice.

29

Christian Pulisic zatáhl za záchrannou brzdu a těsně vedle šestnáctky jasně fauloval do úniku se ženoucího Plattenhardta. Tady není o čem diskutovat, jasná žlutá karta.

Hertha BSC – Borussia Dortmund

1:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 46. Selke (Lazaro) – 71. Kagawa (Sancho)

Karty:   72. Lazaro (HER), 73. Weiser (HER), 90+3. Darida (HER) – 29. Pulisic (DOR)

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 18:12.

Hertha BSC: Kraft – Weiser, Stark, Lustenberger, Plattenhardt – Maier, Skjelbred – Lazaro, Duda (77. Leckie), Kalou (84. Darida) – Selke.
Náhradníci: Klinsmann – Pekarík, Darida, Leckie, Langkamp, Mittelstädt, Ibišević.

Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak, Toljan – Weigl, M. Götze (67. Isak), Kagawa – Pulisic (85. Jarmolenko), Schürrle, Sancho.
Náhradníci: Weidenfeller – Zagadou, Şahin, Jarmolenko, Isak, Akanji, G. Castro.

Rozhodčí: Christian Dingert – Tobias Christ, Timo Gerach

Diváci: 65 893