Menu

Další

Cyklistika

Tour Down Under 1.etapa

Víťaz: André Greipel (Lotto Soudal)

konec

16.01.2018, 01:00 • Miroslav Kováčik sk

CIEĽ

Víťazom prvej etapy jubilejného 20. ročníka pretekov Tour Down Under sa stáva ANDRÉ GREIPEL z tímu Lotto Soudal! Špurt ako prvý rozbehol domáci Caleb Ewan, ale nastúpil až príliš skoro. Nemec sa za ním vyviezol a s prehľadom zvíťazil. Peter Sagan naopak začal špurtovať neskoro, a tak mu patrí tretia pozícia.

4 km

Tak toto je obrovská smola pre Sama Bennetta. Írskemu cyklistovi spadla reťaz tesne pred cieľom, výrazne stratil a do súboja o víťazstvo sa s určitosťou nezapojí. Bora-Hansgrohe tak v závere určite pôjde na Petra Sagana.

28 km

Nicholas Dlamini z tímu Dimension Data nestačí tempu, ktoré nastolil jeho kolega z úniku William Clarke. Skúsený 32-ročný Austrálčan tak jazdí osamotene na čele dnešných pretekov s náskokom 1:35 minúty.

43 km

Nicholas Dlamini ani tentokrát nemal záujem bojovať o body na šprintérskej prémii a víťazstvo tak prenechal Williamovi Clarkeovi. Ten ich má na konte už desať a takisto si vylepší čas o šesť sekúnd. Momentálne majú náskok 2:10 minúty.

69 km

Na šprintérskej prémii sa nebojovalo. Päť bodov a tri bonifikačné sekundy získava William Clarke z Cannondalu-Drapac. Druhý skončil Nicholas Dlamini a dva body za tretie miesto si na svoje konto pripisuje Jhonatan Restrepo z tímu Kaťuša.

106 km

Poriadne sa taktizovalo. Niekoľkokrát si nastúpil domáci Scott Bowden, ale napokon horskú prémiu nevyhral. Ako prvý na vrchole stúpania bol Nicholas Dlamini z juhoamerického tímu Dimension Data. Určite cenný úspech pre 22-ročného cyklistu.

123 km

Máme za sebou ďalšie tri kilometre a konečne sme dostali aj správu o situácii na trati. Vpredu máme aktuálne trojicu cyklistov, ktorí majú náskok takmer piatich minút. Sú nimi Nicholas Dlamini z Dimension Data, Will Clarke z Cannondalu-Drapac a Scott Bowden, ktorý jazdí v drese austrálskej reprezentácie.

Tour Down Under 1.etapa

Víťaz: André Greipel (Lotto Soudal)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Najlepšia desiatka dnešnej etapy:
1. André Greipel (Lotto Soudal)
2. Caleb Ewan (Mitchelton-Scott)
3. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe)
4. Elia Viviani (Quick-Step Floors)
5. Simone Consonni (UAE-Team Emirates)
6. Phil Bauhaus (Sunweb)
7. Nathan Haas (Kaťuša - Alpecin)
8. Matteo Montaguti (AG2R La Mondiale)
9. Ramūnas Navardauskas (Bahrain Merida)
10. Riccardo Minali (Astana).