Menu

Tenis

Australian Open - ženy (tvrdý povrch)

Anna Karolína Schmiedlová – Darja Kasatkinová

0:2 0:6, 3:6

konec

15.01.2018, 08:53 • Court 13 • 1. kolo • Miroslav Kováčik sk

Anna Karolína Schmiedlová nenadviazala na vydarené výkony z kvalifikácie a po dvoch rokoch opäť prehráva s Darjou Kasatkinovou v prvom kole Australian Open. Košičanka robila množstvo chýb, ktorými súperke výrazne uľahčila cestu za víťazstvom. Mladá Ruska vyhrala úvodných desať hier a po 66 minútach víťazí 6:0, 6:3. V druhom kole si zahrá s Poľkou Magdou Linettevou, ktorá dnes zdolala Jennifer Bradyovú z USA. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem úspešnejší štart do pracovného týždňa. (10:09:56)

Koniec zápasu

3:6

Anna Karolína Schmiedlová posiela svoj forhendový úder vedľa bočnej čiary, a tak sa dnešný zápas končí. Darja Kasatkinová hladko víťazí a pripisuje si na konto svoje prvé víťazstvo v roku 2018.

0-40

Anna Karolína Schmiedlová nasmerovala loptičku ďaleko za základnú čiaru. Darja Kasatkinová sa výborne ubránila tlaku súperky a má tri možnosti na ukončenie dnešného zápasu.

0-30

Dvojchyba slovenskej hráčky približuje Darju Kasatkinovú k postupu do druhého kola. Mladá Ruska je momentálne od neho vzdialená už len dve loptičky.

0-15

Darja Kasatkinová začína lepšie deviatu hru druhého setu. Vo výmene bola aktívnejšia, dostala súperku pod tlak a napokon sa dočkala aj jej nevydareného úderu.

3:5

Katastrofálny gem zo strany ruskej tenistky. Tá v ňom prakticky nič neuhrala a nevydarený úsek hry len korunovala dvojchybou. Anna Karolína Schmiedlová tak stráca už len dva gemy.

40-0

Po dvoch víťazných úderoch Slovenky prichádza aj nevynútená chyba Rusky. Anna Karolína Schmiedlová má tak k dispozícii trojicu brejkbalových príležitostí.

30-0

A ďalší víťazný úder smeruje na konto slovenskej tenistky. O to väčšia je škoda straty predošlého gemu pri vlastnom podaní.

15-0

Anna Karolína Schmiedlová už prakticky nemá čo stratiť, a tak riskuje. V úvode ôsmeho gemu jej to vychádza, keďže zahrala víťazný úder po čiare.

2:5

Darja Kasatkinová to napokon zvládla. Využila slabšie podanie našej tenistky, prešla do ofenzívy a svojou aktivitou si vynútila ďalší brejk. O chvíľu tak pôjde podávať na víťazstvo a postup do druhého kola Australian Open.

15-40

Prvú hrozbu straty podaniea ešte slovenská hráčka dokázala odvrátiť. Napriek tomu má Darja Kasatkinová stále komfortnú pozíciu.

0-40

Takto sme si dôležitý siedmy gem rozhodne nepredstavovali. Darja Kasatkinová má tri šance na to, aby opäť získala podanie našej tenistky.

0-30

Anna Karolína Schmiedlová absolútne nezvládla svoj bekhendový úder. Loptička skončila len v sieti, a tak sa Slovenka dostáva do problémov.

0-15

Anna Karolína Schmiedlová mala výmenu výborne rozohranú. Z dobrej pozície ju však nezakončila, a tak prichádza trest v podobe straty loptičky.

2:4

Anna Karolína Schmiedlová získava druhý gem po sebe. Predsa len trošku spresnila hru a tentokrát donútila súperku poslať loptičku len do siete. Nutne však potrebuje udržať svoje nasledujúce podanie.

A-40

Darja Kasatkinová z forhendovej strany opäť chybuje, a tak má slovenská tenistka jednu z posledných šancí na to, aby sa ešte vrátila do hry o víťazstvo.

40-40

Slovenská tenistka nevyužíva ani túto brejkbalovú šancu. Až príliš otvorila kurt, čo Darja Kasatkinová dokázala zužitkovať.

A-40

Darja Kasatkinová posiela loptičku z forhendovej strany do autu. Anna Karolína Schmiedlová má tak možnosť prvýkrát brejknúť ruskú súperku.

40-40

Slovenská tenistka prerušuje sériu získaných loptičiek svojej súperky. So šťastím dostala loptičku na druhú stranu a následne jej pomáha chyba súperky.

30-40

Darja Kasatkinová otáča nepriaznivý stav tohto gemu. Anna Karolína Schmiedlová totiž posiela loptičku z returnu len do siete.

30-30

Darja Kasatkinová si to teraz vybojovala sama. Po veľmi dobrom servise prešla do útoku a výmenu ukončila forhendovým úderom po čiare.

30-15

Košičanka teraz pomáha súperke zbytočnou nevynútenou chybou. Je to škoda. Práve kolísavé výkony sú hlavným problémom bývalej hráčky TOP 30.

30-0

A ďalšia trafená čiara v podaní slovenskej tenistky. Anna Karolína Schmiedlová má výborne rozohraný tento gem, ktorý ju ešte môže vrátiť do zápasu.

15-0

Anna Karolína Schmiedlová vstupuje lepšie aj do šiesteho gemu. S troškou šťastia sa jej podarilo umiestniť loptičku presne na bočnú čiaru.

1:4

Tak sa to konečne podarilo. Anna Karolína Schmiedlová získava svoj prvý gem v dnešnom zápase. Po dobrom servise prešla do ofenzívy a donútila 20-ročnú ruskú tenistku chybovať.

40-30

Slovenská tenistka dostáva šancu na zisk svojho prvého gemu v zápase. Darja Kasatkinová nasmerovala loptičku z bekhendovej strany len do siete.

30-30

Anna Karolína Schmiedlová bude musieť o svoje podanie ešte bojovať. Darja Kasatkinová ju dokázala zatlačiť a výmenu zakončila forhendovým víťazným úderom.

30-15

Šťastie teraz stálo na strane slovenskej hráčky. Darja Kasatkinová poslala loptičku len do pásky, ktorá ju napokon zastavila na ceste na druhú stranu dvorca.

15-15

Následne chybuje aj slovenská tenistka. Tá pre zmenu netrafila ideálne loptičku z bekhendovej strany a poslala ju len do autu.

15-0

Darja Kasatkinová teraz pomáha našej tenistke zbytočnou nevynútenou chybou. Jej forhendový úder sa do dvorca nevošiel.

0:4

Už desiaty gem za sebou získava na konto ruská tenistka. Anna Karolína Schmiedlová mala celkovo štyri šance na zisk brejku, ale na tabuľu skóre sa zatiaľ nezapísala.

40-A

Darja Kasatkinová sa dostala z náročnej situácie a napokon dokázala bodovať. Jej forhendový úder totiž skončil presne na bočnej čiare.

40-40

Anna Karolína Schmiedlová si na prvý gem v zápase musí ešte počkať. Darja Kasatkinová sa zaskvela víťazným úderom, naša hráčka sa len bezmocne prizerala.

A-40

Slovenská tenistka si na konto pripisuje ďalší víťazný úder. Opäť má šancu získať úvodný gem v zápase, a tak verme, že sa jej to konečne podarí.

40-40

Anna Karolína Schmiedlová ešte predlžuje štvrtý gem. Výmenu si pekne rozohrala a zakončila ju krížnym víťazným úderom na čiaru.

40-A

Anna Karolína Schmiedlová trafila opäť len sieť. Darja Kasatkinová získava štvrtú loptičku za sebou a má veľkú šancu získať aj desiaty gem dnešného duelu.

40-40

Darja Kasatkinová odvracia aj tretiu hrozbu straty podania. Anna Karolína Schmiedlová je veľmi sklamaná. Tentokrát svoj úder nasmerovala len do siete.

40-30

To je škoda. Už to vyzeralo na víťazný gem pre slovenskú hráčku, no jej return skončil niekoľko centimetrov za základnou čiarou.

40-15

Prvú šancu slovenská hráčka nevyužila. Darja Kasatkinová si po dobrom servise nakročila do dvorca a výmenu zakončila forhendovým víťazným úderom.

40-0

Anna Karolína Schmiedlová mala šťastie. Jeden z jej úderov skončil možno aj v aute, no rozhodcovia si to nevšimli. Každopádne, Slovenka má po víťaznom údere tri šance na zisk svojho prvého gemu.

30-0

Anna Karolína Schmiedlová predviedla super return. Darja Kasatkinová naň nedokázala reagovať, a tak sa pri svojom podaní dostáva do problémov.

15-0

Darja Kasatkinová na úvod štvrtej hry veľmi zle skrátila hru. Loptička skončila ešte na jej polovici kurtu. Anna Karolína Schmiedlová sa tak dostáva do vedenia.

0:3

Darja Kasatkinová si teraz povodila súperku po kurte. Výmenu zakončila forhendovým úderom do protipohybu košicej rodáčky a získava aj deviaty gem dnešného stretnutia.

30-40

Naša tenistka musela ísť do výmeny len cez druhé podanie. Darja Kasatkinová toho využila a po víťaznom forhende má ďalšiu šancu na zisk brejku.

30-30

Darja Kasatkinová chcela zahrať víťazný úder veľmi rýchlo, čo sa jej nevyplatilo. Jej forhendu nechýbala razancia, no tentokrát presnosť už trošku áno.

15-30

Anna Karolína Schmiedlová mala výmenu veľmi dobre rozohranú. Jej súperka pod tlakom zahrala kratší úder, no Slovenka ukončila výmenu len úderom za základnú čiaru.

15-15

Darja Kasatkinová pomáha našej hráčke zbytočnou nevynútenou chybou. Pomerne ľahký forhendový úder totiž nasmerovala len do siete.

0-15

Anna Karolína Schmiedlová dnes nemá svoj deň. V úvode tretieho gemu registrujeme ďalšiu chybu našej tenistky, tentokrát z bekhendovej strany.

0:2

Je tomu tak! Darja Kasatkinová si predsa len na svoje konto pripisuje aj prvé eso. Potvrdzuje tak brejk z predošlého gemu a odskakuje svojej súperke už na hrozivý náskok.

15-40

Anna Karolína Schmiedlová je už poriadne frustrovaná. Aj tento jej úder končí ďaleko za základnou čiarou, a tak to vyzerá na zisk ôsmeho gemu v rade pre ruskú hráčku.

15-30

Darja Kasatkinová predviedla veľmi razantné podanie, na ktoré jej súperka vôbec nedokázala reagovať. Eso to síce nebude, no Ruske to určite vadiť nemusí.

15-15

Následne Darja Kasatkinová napravuje svoje predošlé zaváhanie a víťazným úderom po čiare vyrovnáva skóre gemu pri vlastnom podaní.

15-0

Do druhého gemu vstúpila Slovenka veľmi dobrým returnom. Darja Kasatkinová bola v problémoch a napokon posiela loptičku len do polovice siete.

0:1

Slovenská tenistka zahrala jeden kratší úder, no okamžite naň doplatila. Darja Kasatkinová forhendovým víťazným úderom ukončuje tento gem a dostáva sa do vedenia aj v sete druhom.

30-40

Anna Karolína Schmiedlová zariskovala. Svoj volej z polovice kurtu hrala veľmi razantne a napokon mala šťastie, že si loptička našla cestu na základnú čiaru.

15-40

Anna Karolína Schmiedlová bola počas celej výmeny pod obrovským tlakom. Bohužiaľ, na jej konci posiela loptičku do autu, a tak má Darja Kasatkinová ďalšie dve šance na brejk.

15-30

Tentokrát mala slovenská tenistka šťastie. Darja Kasatkinová mala komfortnú pozíciu, ale jej forhendový úder skončil niekoľko čísel za základnou čiarou.

0-30

Nejde to! Anna Karolína Schmiedlová má obviazené ľavé stehno a je otázne, ako ju to limituje v jej výkone. Každopádne, predošlú výmenu zakončila úderom do siete.

0-15

Začiatok druhého setu bol v znamení dlhej výmeny, ktorú však geniálnym skrátením zakončila Darja Kasatkinová. Skutočne klobúk dole pred 20-ročnou Ruskou.

0:6

Na prvé dejstvo musí Anna Karolína Schmiedlová čo najskôr zabudnúť. Absolútne jej nevyšlo, neuhrala v ňom ani gem, no stále má šancu postúpiť do druhého kola Australian Open. Druhý set o malú chvíľu začne na podaní práve rodáčka z Košíc.

40-A

Darja Kasatkinová hrá s veľkým sebavedomím. Krásne sa položila do svojho forhendového úderu, nedala ním súperke šancu, a tak si vypracovala druhý setbal.

40-40

Prvú možnosť na ukončenie setu ešte Ruska nevyužila. Anna Karolína Schmiedlová predviedla tentokrát lepší return, na ktorý jej súperka reagovala úderom do autu.

30-40

Anna Karolína Schmiedlová posiela return z druhého podania len do siete, a tak má Darja Kasatkinová k dispozícii prvý setbal.

30-30

Darja Kasatkinová musela ísť do výmeny len cez svoje druhé podanie. Už to vyzeralo tak, že bude mať naša hráčka brejkbaly, ale Ruska umiestnila svoj bekhend presne na bočnú čiaru.

30-15

Výborne! Slovenská tenistka si bekhendovým úderom vytvorila prevahu, Darja Kasatkinová len tak-tak vrátila loptičku na druhú stranu, no z tej následne prišiel víťazný úder.

15-15

Anna Karolína Schmiedlová zabojovala, dobehla skrátenie svojej súperky a napokon sa jej podarilo ukončiť výmenu presným smečom nad hlavou.

0-15

Dominancia ruskej hráčky pokračuje ďalej. V tejto výmene mala navrch od prvého úderu a napokon ju ukončila nechytateľným forhendom po čiare.

0:5

Forhendový úder slovenskej tenistky končí vedľa bočnej čiary. To znamená, že po približne dvadsiatich minútach hry pôjde Darja Kasatkinová podávať na víťazstvo v prvom sete.

30-40

Anna Karolína Schmiedlová prvý brejkbal dokázala vymazať. Udržala sa vo výmene a napokon jej pomohla nevynútenou chybou Darja Kasatkinová.

15-40

Tak toto je veľmi nepríjemné. Anna Karolína Schmiedlová opäť netrafila priestor dvorca, a tak bude čeliť ďalším dvom brejkbalom svojej ruskej súperky.

15-30

Anna Karolína Schmiedlová sa trápi a kopí jednu chybou za druhou. Ďalším nepresným úderom posúva Darju Kasatkinovú opäť do vedenia.

15-15

Už to vyzeralo na ďalší víťazný úder ruskej tenistky, no hlavný rozhodca opravil výrok čiarového. Anna Karolína Schmiedlová tak získava svoj prvý bod v rámci piateho gemu.

0-15

Darja Kasatkinová hrá dnes mimoriadne presne. Aj teraz dostala našu tenistku pod tlak a doslova ju donútila chybovať pri údere z náročnej pozície.

0:4

Zhodu tentokrát pri podaní ruskej tenistky neuvidíme. Anna Karolína Schmiedlová nasmerovala svoj return do autu, a tak v prvom sete prehráva už rozdielom štyroch gemov.

30-40

Darja Kasatkinová si trošku komplikuje situáciu v štvrtom geme. Teraz nečisto trafila úder, a tak loptičku poslala ďaleko za základnú čiaru.

15-40

Čistá hra z toho napokon nebude. Anna Karolína Schmiedlová využila to, že súperka musela ísť do výmeny len cez druhé podanie a zaskvela sa víťazným forhendovým úderom.

0-40

Darja Kasatkinová predviedla pekný krížny bekhendový úder. Našu tenistku ním dostala pod tlak, z ktorého sa už Anna Karolína Schmiedlová nedostala.

0-30

Darja Kasatkinová si pomohla kvalitným servisom. Naša hráčka následne zahrala krátky úder, čo ruská tenistka bez zaváhania potrestala víťazným forhendom.

0-15

Anna Karolína Schmiedlová robí až príliš veľa chýb, a tak zatiaľ nedokáže poriadne konkurovať svojej súperke.

0:3

Bohužiaľ, Anna Karolína Schmiedlová posiela svoj volej len do siete, a tak prichádza aj o svoje druhé podanie. Darja Kasatkinová predviedla pekné obhodenie a ide do komfortného vedenia.

15-40

Anna Karolína Schmiedlová mala teraz aj poriadny kus smoly. Loptičku z jej rakety tečovala páska. Od nej sa následne odrazila tesne do autu, a tak má Darja Kasatkinová brejkbaly.

15-30

Darja Kasatkinová sa dostáva do vedenia v tomto geme. Po kratšom údere súperky si prešla na sieť a výmenu zakončila jednoduchým volejom pri sieti.

15-15

Teraz musíme pochváliť aj súperku našej reprezentantky. Darja Kasatkinová sa krásne položila do svojho forhendu a presným úderom na čiaru nedala našej hráčke šancu.

15-0

Tretí gem zápasu otvorila naša tenistka tým najlepším možným spôsobom. Loptičku poslala na bočnú čiaru a pripisuje si prvé eso.

0:2

Darja Kasatkinová musela ísť do výmeny len cez druhé podanie, no napriek tomu boduje. Anna Karolína Schmiedlová poslala loptičku do autu, a tak musí doťahovať manko už dvoch gemov.

40-A

Ruská tenistka nepúšťa našu hráčku k brejkbalu. Sledovali sme teraz pomerne dlhú výmenu, na ktorej konci bol úder Anny Karolíny Schmiedlovej do siete.

40-40

Darja Kasatkinová nevyužila možnosť ukončiť druhý gem vo svoj prospech. Chybuje z bekhendovej strany, a tak budeme svedkami prvej zhody v dnešnom zápase.

30-40

Ruská tenistka má k dispozícii jeden gembal. Opäť jej výrazne pomohla Anna Karolína Schmiedlová, ktorá poslala loptičku mimo vymedzeného priestoru. Dĺžka úderov jej zatiaľ robí problémy.

30-30

Darja Kasatkinová vyrovnáva skóre druhého gemu. Po dobrom forhendovom údere si prešla na sieť a výmenu zakončila smečom nad hlavou.

30-15

Anna Karolína Schmiedlová otáča vývoj gemu na svoju stranu. Teraz zatlačila svoju súperku do obrany a výmenu ukončila víťazným úderom po čiare.

15-15

Darja Kasatkinová teraz daruje bod svojej súperke. Ruská tenistka ani na dvakrát nedostala loptičku do vymedzeného priestoru, a tak sme videli prvú dvojchybu.

0-15

Anna Karolína Schmiedlová mala výmenu dobre rozohranú. Kvalitným returnom dostala súperku pod tlak, no výmenu ukončila opäť len úderom za základnú čiaru.

0:1

Anna Karolína Schmiedlová posiela loptičku ďaleko za základnú čiaru, a tak prichádza o svoje podanie. Rozhodne to nie je taký vstup do zápasu, aký si slovenská hráčka predstavovala.

15-40

Darja Kasatkinová má v úvodnom geme dve šance na zisk podania slovenskej tenistky. Tá totiž vyprodukovala už tretiu nevynútenú chybu po sebe.

15-30

Anna Karolína Schmiedlová sa dostáva pri svojom podaní do problémov. Tentokrát jej nevyšiel bekhendový úder, ktorým poslala loptičku len do siete.

15-15

Stav prvého gemu je vyrovnaný. Slovenská tenistka teraz zahrala až príliš dlhý úder. Loptička z jej rakety skončila niekoľko čísel za základnou čiarou.

15-0

Anna Karolína Schmiedlová vyhrala žreb a zvolila si možnosť začať zápas na podaní. V úvode sme videli dlhú výmenu, ktorú končí až úder ruskej tenistky do siete.

0:0

Stretnutie sa práve začalo.
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z tenisového Australian Open. Anna Karolína Schmiedlová sa konečne dostala do hlavnej fázy grandslamu a prvé kolo rozhodne nemusí byť jej konečnou zastávkou. Jej súperkou bude Ruska Darja Kasatkinová.

ANNA KAROLÍNA SCHMIEDLOVÁ

Anna Karolína Schmiedlová je aktuálne v rebríčku WTA na 137. mieste. Dopláca na nevydarený rok 2016, v ktorom vyhrala len 8 z 37 zápasov. Vlani sa kvôli slabšiemu rankingu predstavovala takmer výlučne na turnajoch kategórie ITF. Občas to skúsila v kvalifikácii prestížnych turnajov, ale v Indian Wells ani na US Open sa neprebojovala do hlavnej fázy. Túto sezónu začala výborne, keď v Melbourne prešla troma kvalifikačnými kolami. Najskôr zdolala v troch setoch domácu Isabelle Wallaceovú, rovnako tak Francoise Abandovú a vo finále si trošku prekvapujúco poradila aj so Švajčiarkou Stefanie Vögeleovou. Košická rodáčka doposiaľ na Australian Open postúpila najďalej do druhého kola. Zaujímavosťou je, že pred dvoma rokmi ju v prvom kole zastavila práve Darja Kasatkinová, s ktorou si zmeria sily aj dnes.

DARJA KASATKINOVÁ

Darja Kasatkinová je na tom podstatne lepšie ako jej slovenská súperka. V rebríčku jej patrí 25. miesto, a tak na prvom grandslame sezóny figuruje medzi nasadenými hráčkami. V tejto sezóne stále čaká na svoje prvé víťazstvo. V Brisbane prehrala s Kaiou Kanepiovou 2:6, 2:6, teda rovnakým výsledkom ako dnes ráno Dominika Cibulková. Následne to skúsila v Sydney, no v hlavnom meste Austrálie prehrala v prvom kole s Češkou Barborou Strýcovou. Ruska neodohrala zlý zápas, ale po trojsetovej dráme odchádzala z kurtu sklamaná. Reputáciu si tak bude chcieť napraviť na Australian Open, kde v roku 2016 prešla až do tretieho kola. Vlani sa jej už tak nedarilo a prehrala už v prvom dueli s Číňankou Pengovou. S Annou Karolínou Schmiedlovou má pozitívnu zápasovú bilanciu 1:0, duel spred dvoch rokov sme už spomínali.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 08:45.

A. Schmiedlová – D. Kasatkinová

0:2 0:6, 3:6

konec

Zpět na online

Rozhodčí: Robert Balmforth (GBR)

Statistiky:
Čas utkání: 1:05
2. set: 0:39
Schmiedlová - Kasatkinová
2. set Utkání 2. set
Čas
0:39 1:05 0:39
Získané body celkem
25 37 58 32
Nejdelší série získaných bodů
4 4 7 5
Setboly
0 0 3 1
Mečboly
0 0 1 1
Vítězné údery *
14 17
Nevynucené chyby *
0 0
Úspěšnost na síti *
0 %
0 %
Statistiky na podání
Čas her při vlastním podání
0:15 0:24 0:31 0:18
Esa **
0 1 1 1
Dvojchyby **
1 1 2 1
Udržená podání
1 / 4
25 %
1 / 7
14 %
5 / 7
71 %
2 / 4
50 %
Odvrácené brejkboly
2 / 6
33 %
3 / 10
30 %
5 / 7
71 %
5 / 7
71 %
Body při vlastním podání
9 / 26
35 %
13 / 42
31 %
29 / 53
55 %
15 / 31
48 %
Body po 1. podání *
6 / 26
23 %
18 / 31
58 %
Body po 2. podání *
7 / 17
41 %
11 / 22
50 %
Úspěšnost 1. podání *
26 / 43
60 %
31 / 53
58 %
Úspěšnost 2. podání *
0 %
0 %
Průměrná rychlost 1. podání *
Průměrná rychlost 2. podání *
Nejrychlejší podání *
Statistiky na příjmu
Proměněné brejkboly
2 / 7
29 %
2 / 7
29 %
6 / 10
60 %
3 / 6
50 %
Body při soupeřově podání
16 / 31
52 %
24 / 53
45 %
29 / 42
69 %
17 / 26
65 %
Body po příjmu 1. podání *
13 / 31
42 %
20 / 26
77 %
Body po příjmu 2. podání *
11 / 22
50 %
10 / 17
59 %
Informace ke statistikám

Aktuálnost statistik označených *: po 2. setu

Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.