Menu

Fotbal

Portugalská Primeira Liga

GD Estoril Praia – FC Porto

1:0

nedohráno (1:0)

15.01.2018, 22:00 • Estádio António Coimbra da Mota, Estoril (kapacita: 8.000 diváků) • 18. kolo • David Suchý

Tipsport: 10.4 6.38 1.24 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tak nakonec se dnešní utkání z bezpečnostních důvodů dohrávat nebude a o náhradním termínu bude rozhodnuto. (23:53:17)
Fanoušci se přesouvají zpět a zápas bude moci začít.
Vypadá to, že se situace začala uklidňovat a velké množství fanoušků se vrací zpět na svá místa.

Tak pozor! Na hrací plochu se dostala početná skupinka fanoušků a těžko říct, jestli zápas bude pokračovat.
Máme za sebou první dějství, které překvapivě vyznělo lépe pro Estoril. Poslední celek portugalské nejvyšší soutěže dokázal využít ojedinělou šanci a jelikož Porto naopak nedokázalo překonat Ribeira, tak oba celky půjdou do kabin za stavu 1-0.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+1

První poločas bude nastaven o tři minuty.

45+1

Marega je dnes v roli spalovače! Hostující útočník si naskočil na rohový kop, po kterém rozezvučel horní konstrukci.

45

Ou! Odražený balón se dostal přesně k volnému Kyriakouovi, jenž to zkusil hodně pohotově. Rána nártem ale směřovala metr vedle tyče.

44

Poslední minuty sledujeme pouze jednu polovinu hřiště, neboť Porto začalo výrazně diktovat tempo utkání. Uvidíme vyrovnání výsledku?

43

Aboubakar pelášil po pravé straně, načež přízemní přihrávkou chtěl ještě vylepšit pozici pro Layúna. Druhý jmenovaný byl nahrávkou zřejmě zaskočený a vůbec nedokázal zakončit.

42

Žlutou kartu dostává Luís Ribeiro (GD Estoril Praia).

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli hlavní sudí bude také něco nastavovat.

38

Domácí podnikli rychlý kontr, jenž táhl na pravém křídle Boa Morte. Střídající hráč zřejmě zkoušel hledat Andradeho, míč se ale stočil pouze k brankáři.

37

Po dalekonosném hodu se na hranici vápna utvořil menší zmatek, který nakonec vyzněl lépe pro Estoril. Evangelista osvobodil své barvy.

36

Na opačné straně včas zakročil zadák Claudino, jenž za svá záda nepustil zkušeného Pereiru. Porto se ještě ujme autového vhazování.

35

Abner zkoušel poslat z levé strany do pokutového území prudký centr, ten ale doputoval pouze do hrudi Felipeho.

34

Boa Morte se po příchodu na hrací plochu okamžitě seznámil se zdejšími podmínkami. První kontakt s balónem poslal na vlastní obrannou polovinu.

33

Už, už to vypadalo, že Danilova cesta středem hřiště skončí, nicméně ani dvojice protivníků ho nedokázala obrat o hrací předmět.

32

Spíše taktickým faulem si pomohl Herrera, jenž nepustil za svá záda Andradeho. Estoril ale s volným kopem naložil hodně mizerně.

31

Tak uvidíme, jak se první střídání tohoto klání promítne do nadcházejícího vývoje utkání. Joel musel být vystřídán ze zdravotních důvodů.

30

Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Joel, přichází Aylton Boa Morte.

29

Postupem času se Porto přeci jenom dostává do vyložených šancí a zřejmě je jen otázkou času, kdy se hostům podaří vyrovnat nepříznivý stav.

28

Zatím hodně neviditelný Aboubakar pádil do velké příležitosti, nicméně svojí střelu poslal pouze do dobře postaveného protihráče.

27

Evangelista si dělal kousek za vápnem prostor ke střele, kterou nakonec poslal těsně nad břevno. Sá toto zakončení kontroloval.

26

Na opačné straně musel nepříjemný centr stáhnout do svých rukavic brankář Sá. Jeho kolegové následně uklidnili poněkud rozháraný úsek utkání.

25

Obrovská šance na vyrovnání! Marega dostal přízemní přihrávku na malé vápno, odkud trefil pouze nohu přesunujícího se brankáře.

24

Joel tak dlouho zpracovával Maregu, až mu byl odpískán nedovolený zákrok. Porto se tak dostane k volnému kopu ze třiceti metrů.

23

Po chvilkovém přerušení se opět hraje. Míč je v moci hostujících obránců, kteří zkouší najít mezeru v obraně svého dnešního soupeře.

22

Hra je nyní přerušena, neboť menší zdravotní problémy má jeden z hráčů Estorilu. Mezitím ostatní hráči doplňují potřebné tělní tekutiny.

21

Danilo vyslal lukrativní kolmici na naběhnuvšího Maregu, kterému příliš nescházelo. Včas z branky ale byl brankář Ribeiro.

20

Evangelista obral jednoho z protihráčů o míč a poté sám vyvezl míč do bezpečného prostoru, ve kterém ale přišel o kulatý nesmysl.

19

Pro nadcházející vývoj utkání se dá očekávat drtivý tlak Porta. Hosté sice začali konečně hrát, soupeř jim toho stále moc nedovoluje.

18

Oba celky si taky přichystaly své první velké příležitosti, nicméně do vedení jde překvapivě poslední celek portugalské nejvyšší soutěže.

17

17. EDUARDO - 1:0

17

Estoril právě vstřelilo branku!
Tak pozor, domácí se totiž dostávají do vedení! K rozehrávce přímého kopuse postavil EDUARDO, který svůj pokus zakroutil ke vzdálenější tyči.

17

Následně se tentýž hráč dostal k dalšímu zakončení, tentokráte ale zamířil úplně vedle branky. Pochvalu si za centr ale zaslouží Pereira.

16

Žlutou kartu dostává Diego Reyes (FC Porto).

16

16. Ribeiro vytasil důležitý zákrok.

16

Do první velké šance zápasu se dostal hostující Marega, který se nadechl k sympatickému průniku. Brankář Ribeiro ale jeho střelu dokázal pokrýt.

15

Na zeleném pažitu ale zatím není příliš patrné, že se utkal první celek s posledním. Navíc má Estoril místy optickou územní převahu.

14

Andrade se pokoušel prodrat kolem přesily protihráčů, která nakonec slavila úspěch. Domácí forvard byl bezpečně pokryt.

13

O pár vteřinek později byl ve středu hrací plochy tvrdě přišlápnut Ricardo a hlavní sudí musel i tentokráte odpískat nedovolený zákrok.

12

Felipemu se nepodařilo přenést hru na opačnou polovinu, neboť mu dráhu letu míče zakřižoval napadající Andrade. Hosté ale zůstávají u balónu.

11

Conceicao sváděl osobní souboj s Felipem a nakonec úspěšnější byl hostující hráč. Po střetu se Telles ujme autového vhazování.

10

Úvod utkání se nese v bojovném duchu. K vidění je nespočet nedovolených zákroků, před malým momentem jeden z nich vytasil Evangelista.

9

Evangelista měl na pravém křídle spousta prostoru, což mu naopak uškodilo. Jeho přihrávka totiž putovala do území soupeře.

8

Pereira dokázal vystihnout rozehrávku soupeře, po jeho hlavičce se ale Aboubakar daleko nedostal. Místo toho bude Joel vhazovat.

7

Vypadalo to, že si Pereira pomohl v souboji s Abnerem nedovoleným zákrokem, hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře.

6

Posléze si s kulatým nesmyslem poprvé zahrál také brankář Ribeiro, který místo odkopu od branky zvoil přízemní přihrávku do strany.

5

Favorit zápasu si ale nevytvořil nic vážného a na druhou stranu spěchal soupeř. Evangelista si svůj individuální průnik vpřed rozmyslel.

4

Na zeleném pažitu zůstal ležet Telles, který byl nepříjemně dohrán Evangelistou. Porto bude rozehávat kousek za polovinou hřiště.

3

Poprvé se k míči dostali také domácí, kteří to zkusili středem hřiště. Následovala kolmice na Conceicaa, jenž se k balónu vůbec nedostal.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

GD Estoril Praia: Ribeiro – Joel, Wesley, P. Monteiro, de Almeida – Evangelista, Ch. Kyriakou, Rodrigues, Eduardo – V. Andrade, de Oliveira Conceição.
Náhradníci: J. Moreira – Aguilar, Boa Morte, Claro, Indio, Duarte.

FC Porto: J. Sá – Maxi Pereira, Felipe, D. Reyes, Telles – R. Pereira, D. Pereira, H Herrera, Layún – Aboubakar, Marega.
Náhradníci: Casillas – A. André, J. M. Corona, Marcano, Tiquinho Soares, Hernâni, Ó. Torres..
FC Porto

Fotbalisté Porta si i pro letošní ročník dali za cíl umístění na první příčce své domácí soutěže, což zatím vychácí na jedničku. Porto totiž letos ještě neucítilo hořkost porážky a s prvního místa se na Benfiku dívá s dvoubodovým náskokem. Poslední ztráta bodů je stará téměř měsíc a půl a od té doby následuje čtyřzápasová vítězná série. Porto se může pyšnit vůbec nejlépe střílející ofenzívou soutěže, podobně je na tom i defenzivní činnost, jenž inkasovala nejméně branek.
GD Estoril Praia

Estoril prožívá velmi nepovedený vstup do letošní sezóny, přičemž se nachází na samotném chvostu tabulky. Dříve celek pohybující se ve středu tabulky zatím nasbíral pouze dvanáct bodů a na první nesestupovou pozici ztrácí dva body. Estoril tápe především v ofenzívě, kterou má společně s Moirerense nejhorší v celé soutěži. Podobné to je i co se týče defenzívy, ta je naopak nejvíc propustná.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Portugalská Primeira Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi GD Estoril Praia a FC Porto.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

GD Estoril Praia – FC Porto

1:0

nedohráno (1:0)

Zpět na online

Branky: 17. Eduardo

Karty:   42. Ribeiro (ETR) – 16. D. Reyes (PRT)

GD Estoril Praia: Ribeiro – Joel (30. Boa Morte), Wesley, P. Monteiro, de Almeida – Evangelista, Ch. Kyriakou, Rodrigues, Eduardo – V. Andrade, de Oliveira Conceição.
Náhradníci: J. Moreira – Aguilar, Boa Morte, Claro, Indio, Duarte.

FC Porto: J. Sá – Maxi Pereira, Felipe, D. Reyes, Telles – R. Pereira, D. Pereira, H Herrera, Layún – Aboubakar, Marega.
Náhradníci: Casillas – A. André, J. M. Corona, Marcano, Tiquinho Soares, Hernâni, Ó. Torres.