Menu

Fotbal

Anglická Premier League

AFC Bournemouth – Arsenal FC

2:1

konec (0:0)

14.01.2018, 14:30 • Vitality Stadium, Bournemouth • 23. kolo • Adam Pavlíček

Tipsport: 3.91 3.79 1.98 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Statistiky utkání:

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 5:3.
Střely mimo: 8:9.
Rohy: 4:5.
Ofsajdy: 0:4.
Fauly: 8:10. (16:28:14)
Eddie Howe se může společně se svými svěřenci začít radovat! Arsenal potvrdil svou ne úplně nejlepší formu a z Bournemouthu dnes bude odjíždět bez jediného bodu. Vše mohlo vypadat o něco jinak, kdyby v první půli Niles například proměnil svou obrovskou šanci. Ode mě je to tedy vše, děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu!

90+5

Konec zápasu.

90+3

Asmir Begović se dostává až k rozehrávce balónu, se kterou nebude logicky nikam chvátat. Arsenalu už moc času nezbývá. V nastaveném čase zatím navíc žádnou kloudnou situaci nevymyslel.

90+1

Rozhodčí nastaví čtyři minuty! Podaří se Arsenalu ještě vyrovnat?

90+1

Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Callum Wilson, přichází Benik Afobe.

89

Ainsley Maitland-Niles v akci i podruhé! Tentokrát zamířil mezi tři tyče, a to z velkého úhlu. Jeho pokus Asmir Begović kontroloval a neměl výraznější potíž s jeho uschováním v náruči.

88

Poměrně dlouho se zkoušeli kanonýři prosadit až do zakončení. Z křídla nakonec centroval Niles. S tím si domácí obrana poradila a včas. míč odvrátila do bezpečné zóny.

86

Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Jordon Ibe, přichází Marc Pugh.

86

Theo Walcott je opět přistižen v ofsajdovém postavení, ale to ho nemusí příliš mrzet. Stihl totiž vystřelit, jenže Asmir Begović si s jeho pokusem poradil a vyrazil ho nad!

85

Zatlouct poslední hřebíček do rakve Arsenalu mohl Jordon Ibe. Zpoza šestnáctky ale zamířil jen těsně mimo branku Petra Čecha.

84

Mustafil byl hráčem, který posílal přihrávku na Thea Walcotta. Anglický rychlík se vystavil do ofsajdového postavení, tudíž míč dostanou k dispozici The Cherries.

82

Jack Wilshere si doběhl do ideální střelecké pozice, jenže mu střela nesedla! Svůj pokus poslal po zemi výrazně mimo. Asmir Begović se tedy nemusel vůbec vzrušovat.

81

Bournemouth začal poměrně dobře napadat a kanonýři se nemohou dostat pomalu ani ze své poloviny. Co nejdříve by ale měli začít s útočným tlakem a pokusit se minimálně o vyrovnání.

79

Míč si berou hráči Arsenalu, jmenovitě to byl Welbeck, jenž s ním šel dopředu. Poté ho poslal na Ramseyho. Ten si balón ale nezpracoval vůbec dobře a ještě o něj přišel.

76

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alex Iwobi, přichází Theo Walcott.

74

74. Jordon IBE - 2:1

74

Bournemouth právě vstřelil branku!
Domácí fotbalisté otáčejí skóre a na stadionu propuká radost jak svěřenců Eddieho Howa, také také fanoušků! Callum Wilson poslal přihrávku na hranici šestnáctky, kde stál připravený JORDAN IBE, který zastavuje míč až o brankovou síť Petra Čecha!

74

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Calum Chambers, přichází Aaron Ramsey.

72

Granit Xhaka zkusil své štěstí z úctyhodné vzdálenosti. Jeho přízemní pokus končí velmi výrazně mimo levou tyč Begovičovy svatyně.

70

Žlutou kartu dostává Jack Wilshere (Arsenal FC).

70

70. Callum WILSON - 1:1

70

Bournemouth právě vstřelil branku!
The Cherries srovnávají stav utkání a mohou se radovat! Ryan Fraser poslal přihrávku do šestnáctky. Pro míč si vybíhal Petr Čech, jenže dříve se k němu dostal CALLUM WILSON, který ho poté k radosti domácích fanoušků posílá za brankovou čáru!

68

Alex Iwobi neměl k tomu, aby se dostal až ke vzdušné přihrávce, která skončila ve vápně, vůbec daleko! Nakonec ho ale jeden z vracejících se obránců Bournemouthu odstavil, a to čistým způsobem.

66

Ryan Fraser se dokázal prodrat s míčem na noze až do střelecké pozice. Ještě před vápně zamířil mezi tři tyče, což mu vyšlo, ale přesnost jeho rány nebyl ideální. Šla jen doprostřed branky, kde byl připravený Petr Čech. Ten neměl s míčem sebemenší problém.

64

Jordon Ibe dlouho kličkoval s balónem před Jackem Wilsherem, kterému poté došla trpělivost a o balón Ibeho připravil, díky čemuž jde jeho tým opět do útoku.

63

Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Charlie Daniels, přichází Lys Mousset.

62

Kanonýři se dostali ke standardní situaci, kterou rozehrál Granit Xhaka. V šestnáctce se míč snášel nejblíže k Jacku Wilsherovi, jenž se ale ke střele nedostal a domácí svatyni neohrozil.

61

Ačkoliv si Héctor Bellerín nezpracoval míč vůbec ideálně, Arsenal o míč nepřichází a zůstane v jeho držení.

60

Steve Cook nechal míč spadnout za postranní čáru, aby se následně ujal vhazování a poslal míč svému brankáři, který ho poté odkopává.

58

Alexandre Lacazette posílal přihrávku za obranu a už to vypadalo, že by se k ní mohl Welbeck dostat. Nakonec byl ale stažen k zemi, z čehož je viditelně otřesen, nicméně podle všeho bude v pořádku a schopen pokračovat ve hře.

56

První žlutou kartu vidí také hráč Arsenalu. Konkrétně ji dostává Granit Xhaka.

54

O rychlou odpověď se pokoušeli The Cerries, ale centr jednoho z domácích neměl potřebné parametry a skončil jen v náruči českého brankáře ve službách Arsenalu.

52

52. Héctor BELLERÍN - 0:1

52

Arsenal právě vstřelil branku!
Po padesáti odehraných minutách tady máme první branku utkání! Skvělou přihrávku vymyslel Alex Iwobi, který vyslal HÉCTORA BELLERÍNA do úniku. Na střelu Bellerína si sice Asmir Begović sáhl, ale její cestě do branky zabránit nedokázal – 1:0 pro Arsenal!

51

Následně záběry ukázaly, že Aké trefil Holdinga pouze do ramene, takže sudí viděl velmi dobře a správně penaltu proti hostujícímu celku nenařídil.

50

Domácí se domáhali odpískání hry rukou ve vápně ze strany Arsenalu. Rozhodčí tak nakonec neučinil a na druhou stranu mohl jít Welbeck, jenže si předkopl míč moc daleko a následně o něj přišel.

48

Přihrávka Adama Smithe na Simona Francise nebyla vůbec přesná, což zabrzdilo slibně se rozjíždějící šanci domácích fotbalistů.

47

Míč má v držení hostující tým, který se snaží kombinací dostat až před Begoviče. Uvidím, k čemu toto snažení povede.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky po prvním poločase:
Držení míče – 42%:58%
Střely na branku – 1:2
Střely – 5:7
Přihrávky – 196:281
Máme za sebou první poločas, ve kterém měl o něco navrch hostující Arsenal. Své šance ale neproměnil, a proto půjdeme do druhé půle za bezbrankového stavu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Rozhodčí nastaví pouhých šedesát sekund nad rámec základní hrací doby.

44

Wilshere se dopustil přestupku. Balón rozehráli The Cherries velmi rychle, čímž ale kanonýry příliš nezaskočili. Navíc poté ještě před šestnáctkou o míč přicházejí.

43

Pomalu se nám blíží konec prvního poločasu. V útoku se drží kanonýři. Uvidíme, zda ještě před koncem první půle vymyslí nějakou zajímavou situaci.

42

Na druhou stranu hřiště se opět vydává hostující celek. Lacazette ale neměl moc šancí, jak naložit s míčem, a tak ho vrací jen dozadu na své obránce.

40

40. Penalta?! Alex Iwobi zahrál po rohovém kopu rukou

40

Skvěle to provedl Calum Chambers. Domácí hráč už se napřahoval ke střele, nicméně právě Chambers se včas vrhl na trávník a tento pokus z velmi nebezpečné vzdálenosti srazil mimo!

39

Adam Smith se vydal do útoku. Nabral dobrou rychlost, následně byl ale odstaven od míče nedovoleným zákrokem. Po standardní situaci zkoušel z větší vzdálenosti pálit Ryan Fraser, který trefil jen prvního hráče, co stál před ním.

37

Nathan Aké si počínal v souboji lépe než Granit Xhaka a míč odvrátil. Ke smůle domácích hráčů jen za branku Bournemouthu, což znamená, že uvidíme další rohový kop.

35

Teď však nebyla první branka Arsenalu vůbec daleko! Danny Welbeck se možná i s trochou štěstí prodral k zakončení, které musel řešit velmi narychlo. Zkoušel poslat míč mezi tři tyče, ale Asmir Begović včas vyběhl a tento nebezpečný pokus zneškodnil.

34

Arsenal je v držení míče velmi dlouhou dobu a snaží se kombinovat, jenže kombinace kanonýrů zatím není příliš přesná a většinou končí už příliš brzy.

32

Danny Welbeck zkoušel zachytit míč ještě před postranní čárou. Opakované záběry ale ukázaly, že se mu to jen těsně nepovedlo. To viděl i hlavní rozhodčí.

31

Simon Francis vidí od rozhodčího žlutý kartónek poté, co poslal k zemi za míčem běžícího Dannyho Welbecka.

30

Statistické okénko:
Držení míče – Bournemouth 40%:60% Arsenal
Střely na branku – 0:1
Přihrávky – 114:211

28

Přihrávku do běhu dostal Alex Iwobi, který na hranici vápna hledal na vzdálenější tyči Welbecka. Iwobiha pas nebyl však z těch nejpřesnějších.

27

Alexandre Lacazette napadal u postranní čáry a dokázal pozdržet rozehrávku domácích fotbalistů. Míč se od něj odrazil do autu, uvidíme tedy vhazování.

26

Vůbec špatně to nemyslel Héctor Bellerín, který chtěl poslat přihrávku za obranu The Cherries. Jenže jeho úmysl přečetl jeden z obránců a míč za svá záda nepropustil. V tlaku i nadále pokračují kanonýři, kteří jsou v posledních okamžicích jednoznačně aktivnějším týmem na hřišti.

24

Z následného rohového kopu se nic nestalo. Adam Smith vyskočil ze všech nejvýše a míč odhlavičkoval do komfortní zóny.

23

Jack Wilshere se velmi aktivně dostal ve vápně až k míči a ihned poté zkusil vypálit. Jeho pokus srazil obránce Bournemouthu do zámezí a ohrožení své branky nedopustil.

21

První žlutou kartu dostává od rozhodčího Dan Gosling, a to za simulování v souboji s Mustafim.

20

Asmir Begović musel přidat, aby se dostal k míči dříve než Iwobi. To se mu podařilo. The Cherries s balónem hned míří na opačnou polovinu hřiště.

19

Jordon Ibe to udělal velmi dobře a Holdinga vytlačil až do zámezí. Podle všeho to byl ale Ibe, kdo se dotkl míče jako poslední, na míči tím pádem zůstane hostující tým.

18

Prozatím jsme žádnou kombinaci ani šanci nezpozorovali. Arsenal to tedy zkusí znovu od své obranné trojice.

16

Héctor Bellerín nabral parádní rychlost a dostal se k míči, načež ho dostává Iwobi a Arsenal může začít s kombinací před domácí brankou.

14

Z rohového kopu nakonec nic nebylo. Držení míče je prozatím 60:40 ku prospěchu kanonýrů.

13

Aké zblokoval míč za branku svého týmu, a tak uvidíme rohový kop, jenž bude mít k dispozici Arsenal.

12

Jordon Ibe byl faulován, a tak byla nařízena standardní situace pro Bournemouth. Centr, který letěl do vápna, si ale stáhl Petr Čech a už balón rozehrává ke svým spoluhráčům.

10

I nyní musel být Asmir Begović v pozoru! Iwobi pálil ještě zpoza vápna a střela to nebyla vůbec špatná! Ještě se otřela o obránce a padala mezi tři tyče. Domácí gólman ji ale vyrazil a připsal si první zákrok.

8

8. Maitland-Niles byl blízko prvního gólu v Premier League!

8

Alexandre Lacazette poslal obloučkem míč na Ainsleyho Maitlanda-Nilese, který si proti domácímu obránci počínal přímo skvěle a také střílel. Jeho pokus se ale zastavil jen o břevno Begovičovy svatyně!

7

Jack Wilshere poslal jednoho ze svých soupeřů k zemi, čímž vybojoval balón na kopačky Arsenalu. Domácím fanouškům se zákrok sice nelíbil, ale sudí jej nepíská. Vše tedy bylo v pořádku.

5

Héctor Bellerín se s míčem na noze vydal na druhou stranu. V rychlosti se pokoušel nacentrovat před domácího brankáře, ale neúspěšně. Jeho centr zablokoval obránce, jenž se stihl vrátit.

4

Adam Smith se ocitl v šestnáctce a hned z toho byla první střela! Jeho pokus ale skončil jen mimo levou tyč Čechovy branky.

3

Ryan Fraser si před vápnem hostí chtěl míč nahrát se svým spoluhráčem, jenže místo toho ho poslal jen za postranní čáru. Na začátku utkání ale zatím Bournemouth Arsenal k ničemu nepustil.

2

Steve Cook neměl na odpálení míče u postranní čáry příliš prostoru, a proto ho zakopl až do zámezí. Arsenal bude vhazovat.

1

Pár sekund po úvodním výkopu s k míči dostávají hostující hráči. kteří mohou založit první akci v utkání.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

AFC Bournemouth: Begović – Aké, S. Cook, Francis – Daniels, Gosling, L. Cook, A. Smith – Fraser, Ibe – C. Wilson.
Náhradníci: Boruc – Afobe, Arter, Mousset, Pugh, Simpson, Surman.

Arsenal FC: Čech – Chambers, Mustafi, Holding – Wilshere, Xhaka, Bellerín, Iwobi – Welbeck, Maitland-Niles – A. Lacazette (C).
Náhradníci: Ospina – Kolašinac, Mertesacker, Elneny, Ramsey, Walcott, Nketiah.

Rozhodčí: Friend – Lennard, Wilkes.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Vzájemné zápasy v této sezóně:

Oba týmy se proti sobě utkaly pětkrát. Hned čtyřikrát se mohl radovat Arsenal. Ve třech případech z domácí výhry, v jednom z venkovní. Mezi těmito dvěma soupeři byla divákům nabídnuta také remíza v poměru 3:3.

Arsenal FC

A do zpěvu není ani fanouškům kanonýrů. Arsenal se totiž v tabulce nachází až na šestém místě, které nezaručuje žádné evropské soutěže. Na pátý Tottenham ztrácí čtyři body. Kanonýři se v dnešním klání budou muset vypořádat hlavně se svou marodkou. Do utkání pravděpodobně nezasáhnou Wilshere, Monreal, Ozil, Koscielny a také Kolasinac. U Oliviera Girouda je jasné, že do utkání nezasáhne. Kanonýři nemohou počítat ani s dlouhodobě zraněním Cazorlou.

V poslední třech utkáních sice Arsenal dvakrát remizoval s Chelsea, jenže tyto výsledky zůstávají ve stínu těch méně povedených zápasu. Namátkou můžeme zmínit třeba prohru 2:4 v rámci FA Cupu proti Nottinghamu nebo jednobrankovou remízu s West Bromem.

AFC Bournemouth

Fanoušci Bournemouthu v této sezóně pravděpodobně příliš nejásají. The Cherries, jak se tomuto klubu přezdívá, jsou čtvrtí od konce tabulky, jsou tedy týmem, který má nejblíže k sestupové pozici a nenachází se na ní. Na osmnáctý Stoke City má Bournemouth náskok jediného bodu. Nejlepším střelcem týmů Eddieho Howa je Callum Wilson, jenž si připsal pět přesných tref. Šest bodů za dva góly a čtyři asistence si prozatím připsal Andrew Surman.

Bournemouth neprohrál poslední čtyři zápasy. Remizoval s West Hamem, Brightonem a v rámci FA Cupu také s Wiganem. Výhru 2:1 si připsal proti Evertonu. Jak si dnes svěřenci Eddieho Howa povedou proti londýnskému celku, to sledujme odpoledne od půl třetí!
Zdravím všechny fanoušky anglického fotbalu! Dnes nás čeká zajímavé utkání mezi Bournemouthem a Arsenalem. Úvodní výkop je naplánován na 14:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

AFC Bournemouth – Arsenal FC

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 70. C. Wilson (Fraser), 74. Ibe (C. Wilson) – 52. Bellerín (Iwobi)

Karty:   21. Gosling (BTH), 31. Francis (BTH) – 56. Xhaka (ARS), 70. Wilshere (ARS)

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:9. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 8:10.

AFC Bournemouth: Begović – Aké, S. Cook, Francis – Daniels (63. Mousset), Gosling, L. Cook, A. Smith – Fraser, Ibe (86. Pugh) – C. Wilson (90+1. Afobe).
Náhradníci: Boruc – Afobe, Arter, Mousset, Pugh, Simpson, Surman.

Arsenal FC: Čech – Chambers (74. Ramsey), Mustafi, Holding – Wilshere, Xhaka, Bellerín, Iwobi (76. Walcott) – Welbeck, Maitland-Niles – A. Lacazette (C).
Náhradníci: Ospina – Kolašinac, Mertesacker, Elneny, Ramsey, Walcott, Nketiah.

Rozhodčí: Friend – Lennard, Wilkes